Ga naar de inhoud

Seizoensopruiming Bij Bol! Wees Er Snel Bij Want: OP = OP

Bekijk de Acties
101 keto recepten

101 Keto Recepten Kookboek Review

Ben je begonnen met het keto dieet? Of ben je op zoek naar lekkere keto recepten? Dan is het 101 Keto Recepten kookboek voor jou bedoeld. Ik kocht een aantal maanden geleden het kookboek en in deze review vertel ik je meer over het keto dieet, kom je meer te weten over de schrijver Mitchel van Duuren, bekijken we samen naar de inhoud van het kookboek en geef ik je mijn persoonlijke mening.

Ga er dus goed voor zitten en lees vooral snel verder.

Belangrijk: dit boek is niet meer te koop, daarentegen heb ik voor jou een ander boek gevonden. Je bekijkt direct het boek door hier te klikken >>

Wat is het keto dieet precies?

Het keto dieet kan het beste gezien worden als een koolhydraatarm en vetrijk dieet dat veel overeenkomsten kent met het bekende Atkins en koolhydraatarm dieet.

Koolhydraten zijn voor veel mensen een belangrijke energiebron, maar wanneer je hier weinig van binnenkrijgt breekt je lichaam je lichaamsvetten in ketonen. Dit wordt ook wel ketose genoemd.

De ketonen worden vervolgens door je hersenen, je hart en je spieren op een vergelijkbare manier zoals glucose gebruikt als brandstof voor je lichaam. Wanneer dit gebeurd wordt je lichaam ontzettend efficiënt in het verbranden van vet in ruil voor energie [1, 2].

Daarnaast kan een goed ketogeen dieet zorgen voor een verlaging van de bloedsuikerspiegel en insulineniveau [3, 4, 5].

Wie is Mitchel van Duuren?

Mitchel van Duuren 101 Keto Recepten en Keto Revolutie

Mitchel van Duuren is de schrijver van het 101 Keto Recepten kookboek en het Keto Revolutie programma. Mitchel is geen onbekende in de wereld van gezondheid en afvallen. Zo heeft hij zes boeken geschreven zoals de Paleo Revolutie waarmee Mitchel Nederland en België kennis heeft laten maken met Paleo.

Mitchel is ook bekend van zijn gezondheidsplatform elkehaptelt.nl waar onder meer de website paleo.nl, keto.nl en collageen.nl onder vallen. Op deze websites ontdek je verschillende recepten, informatie en lifestyletips over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Zoals je misschien bij andere reviews al hebt kunnen lezen vind ik het belangrijk dat de aanbieder van een product of dienst te vertrouwen is. Op Google kon ik geen negatieve reacties vinden over het 101 keto recepten kookboek of de Keto revolutie.

Ook zakelijk gezien is het bedrijf van Mitchel van Duuren (Foodie B.V.) helemaal in orde. Het bedrijf is netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vind je op de hoofd website verschillende manieren om contact op te nemen. Zo is er een FAQ pagina voor veelgestelde vragen, een e-mailadres en zelfs de telefoonnummer van de klantenservice.

Dit alles wekt bij mij dan ook vertrouwen op dat ik / we Mitchel kunnen vertrouwen.

Wat heeft de 101 Keto Recepten kookboek je te bieden?

Het 101 keto recepten boek is een digitaal pakket met onder andere 101 keto recepten, een keto snelstart gids, keto restaurant gids, een voedingslijst, maaltijdplanningen, boodschappenlijstjes en een Excel macro en calorielijst. Een voordeel van dit digitaal pakket is dat je het op smartphone, tablet of pc kunt openen.

Het 101 keto recepten boek

Het 101 keto receptenboek is een 220 pagina’s tellend kookboek dat – zoals de naam al doet vermoeden – 101 verschillende keto recepten bevat. De recepten zijn verdeeld onder ontbijt, lunch, diner, snacks en 11 speciale recepten zoals sauzen en dressings.

Het doel van het keto recepten kookboek is volgens Mitchel om mensen te laten genieten van lekker eten tijdens het volgen van een keto dieet. Een ander doel van het kookboek is om zoveel mogelijk denkwerk weg te nemen. Zo is er bij het schrijven van het boek en het samenstellen van de maaltijdplanningen uitgegaan van een harde limiet van 50 gram koolhydraten per dag. Dit betekent dat je niet meer dan 50 gram koolhydraten per dag binnenkrijgt.

Vier digitale gratis bonussen

Bij aanschaf van het 101 keto recepten kookboek krijg je ook toegang tot maar liefst vier gratis digitale bonussen die bestaan uit:

 • Keto snelstart gids – Deze gids geeft je een samenvatting wat keto precies inhoud en op welke manieren een ketogeen dieet je levensstijl, mindset en energie op een positieve manier veranderd.
 • Keto restaurant gids – Deze gids is vooral handig voor wanneer je tijdens je keto avontuur uit eten gaat. In de gids ontdek je bijvoorbeeld verschillende opties die je bijvoorbeeld laten zien wat je kunt bestellen in plaats van frietjes of aardappelen zodat je in ketose blijft. Daarnaast kom je ook meer te weten over de verschillende soorten restaurants die je beter kunt vermijden wanneer je wilt afvallen.
 • Maaltijdplanningen en boodschappenlijstjes – Om je tijdens je keto avontuur te helpen heeft Mitchel ervoor gezorgd dat je toegang krijgt tot drie maaltijdplanningen die je zonder moeite kunt volgen. Ze zijn samengesteld aan de hand van de 101 keto recepten kookboek. Ook je krijg toegang tot drie boodschappenlijstjes.
 • Keto Excel Macro en Calorielijst Dankzij de laatste digitale bonus krijg je een compleet overzicht van alle recepten inclusief al hun calorieën en macronutriënten.

Voorbeeld recepten uit de 101 Keto Recepten kookboek

Om je een goed idee te geven wat voor soort recepten je kunt verwachten in de 101 keto recepten boek geef je hieronder een tweetal voorbeelden. De afbeeldingen laten zien hoe het gerecht eruit ziet, welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je gerecht klaar maakt.

101 keto recepten lasagne recept
101 keto recepten stoofvlees

101 keto recepten kookboek review

Voordat ik mijn mening geef over het kookboek vertel ik je eerst nog even hoe ik het bestelproces heb ervaren. Het bestellen van het kookboek ging makkelijk. Na betaling ontving ik binnen enkele minuten een e-mail met daarin de inloggegevens voor de ledenomgeving waar je het keto recepten kookboek evenals de bijhorende bonussen kunt downloaden.

elkehaptelt.nl ledenomgeving 101 keto recepten en keto revolutie

Kijk ik naar het digitale kookboek dan vind ik dat de 101 keto recepten kookboek mooi is vormgegeven. Daarnaast kent het een vrij duidelijke structuur waardoor een handig overzicht ontstaat van alle aanwezige recepten.

Zoals eerder gezegd bevat het boek 101 verschillende keto recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Ook bevat elk recept een mooie foto, zodat je weet hoe het recept eruit ziet, de voedingswaarden en een duidelijk beschreven stappenplan hoe je het gerecht moet bereiden.

Wat ik wel persoonlijk jammer vind, is dat er geen variatie tips worden gegeven zoals bij de afslank receptenbijbel, maar dat nogmaals persoonlijk.

Verder leest het kookboek makkelijk en dit geldt ook voor de vier gratis bonussen die je erbij krijgt. Ze sluiten alle vier goed aan op de recepten al had naar mijn mening bijvoorbeeld in de keto startersgids meer vertelt mogen worden over het keto dieet, hoe het werkt enzovoort.

De drie complete menuplannen vind ik nauwkeurig samengesteld waardoor je altijd de meest optimale combinatie van vetten en eiwitten binnenkrijgt. Hoewel ik zelf enkele recepten niet erg lekker vond (kabeljauw met mosterd-pitten korstje vond ik meh), ben ik wel van mening dat er meer dan genoeg recepten in het kookboek staan waardoor iedereen iets zou moeten vinden wat hij of zij lekker vind.

Mijn conclusie

101 keto recepten - Green Goddess Salade
101 keto recepten - Salade met bacon en champignons

Ben je al begonnen met het keto dieet, maar ben je nog op zoek naar lekkere recepten voor het ontbijt, lunch of diner. Dan is het 101 keto recepten kookboek voor jou bedoeld.

Wil je beginnen met afvallen, maar ben je nog nieuw met het keto dieet? Dan raad ik het andere keto pakket van Mitchel aan. Dit is een digitaal pakket met video’s, informatie, 63 recepten en een 3-week stap-voor-stap-programma om gewicht te verliezen en buikvet kwijt te raken.

Hieronder lees nog eens in het kort wat volgens mij de voor en nadelen zijn van het 101 keto recepten kookboek.

Voordelen

 • 101 keto recepten
 • 100% glutenvrij, geen toegevoegde suikers en geen conserveermiddelen
 • Te combineren met intermittent fasting voor sneller resultaat
 • Goede en een bewezen manier om gewicht te verliezen
 • Dankzij de hoeveelheid eiwitten een verzadigd gevoel
 • Niet ingewikkeld om te bereiden
 • Alledaagse ingrediënten

Nadelen

 • Recepten zijn niet geschikt voor vegetariërs, veganisten of actieve sporters
 • Bereiden van de gerechten kost misschien iets meer tijd dan je gewend bent
 • Geen fysieke boeken

101 Keto Recepten kookboek kopen (met korting)

Het 101 keto recepten kookboek is helaas niet in de winkel te koop. Maar wanneer je op de onderstaande rode knop klikt krijg je via deze website 10 euro korting op het kookboek en alle bijhorende extra’s.

Een ander fijn voordeel is de 60 dagen niet goed geld terug garantie. Dit betekent dat als je om wat voor redenen niet tevreden bent je zonder problemen je geld kunt terug vragen.

Heb je na het lezen van deze review nog vragen? Of wil je meer weten over het kookboek? Laat dan onderaan op de pagina een berichtje achter. Dan kom ik er zo snel mogelijk op terug.

Update 17-02-2022

Dit boek is helaas niet meer te koop. In plaats daarvan raad ik je het nieuwe keto boek van Niels Bosman aan. Je bekijkt het boek direct door hier te klikken >>

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.