Jelle Damen

Bakpapier is erg handig voor het bereiden van je favorieten gerechten. Maar wat als je nu geen bakpapier in huis hebt? Dan heb je geluk, want in dit artikel bespreek in enkele alternatieven voor bakpapier.

Meer weten? Lees dan vooral snel verder.

1. Silicone bakmat

Een silicone bakmat is een goede vervanging voor bakpapier. Wil je genieten van zelfgemaakte pizza’s maar heb je geen bakpapier bij de hand? Kijk dan in je lades of daar een silicone bakmat ligt. Als dat zo is kan je deze makkelijk gebruiken door je voedingswaren erop te plaatsen en het dan in de oven te zetten.

Als je niet zo vaak bakt is de kans groot dat je geen bakmat in huis hebt. Toch is het de moeite waard om de aankoop van zo’n mat te overwegen. Na een tijdje spaar je hiermee veel geld uit. Vooral als je het gebruikt ter vervanging van het (vaak) dure bakpapier.

Klik hier voor meer informatie over een silicone bakmat.

2. Smeer je pan in met olie

Een ander goed alternatief voor bakpapier is olie. Iedereen heeft het in huis en het kost twee keer niets. Al wat je hoeft te doen is je pan insmeren met olie. Je mag hiervoor ook boter of vet gebruiken, maar olijfolie is de gezondste keuze. Vervolgens plaats je de pan in de oven en je bent klaar. Dit werkt voor vlees, groenten, kortom alles wat je wilt bakken.

3. Maak gebruik van aluminiumfolie

Een van de bekendste alternatieven voor bakpapier is aluminiumfolie. Dat is handig want aluminiumfolie heb jij vast wel in huis. Als je aluminiumfolie op de bakplaat gebruikt zorg je ervoor dat je voedsel niet gaat kleven. Bovendien gaat bakken met aluminiumfolie sneller dan met bakpapier. Ideaal als je tijd wilt besparen.

Doordat bakken op aluminiumfolie sneller gaat moet je wel goed opletten. Dat wil ook zeggen dat je voedsel sneller knapperig wordt. Bak en kook niet op te hete temperaturen indien mogelijk. De eerste keren dat je het gebruikt is het ook verstandig om je gerecht in de gaten te houden. Het is ook een goed idee om de folie lichtjes in te smeren met een beetje olie.

Aluminiumfolie kun je ook gebruiken voor wanneer je wilt gaan grillen, garen of braden. Het is niets voor niets dat het vaak op de barbecue gebruikt word.

Extra tip: gebruik geen aluminiumfolie als je kookt met “zuurhoudend” voedsel zoals tomaten, citroenen of rabarber (bron).

Tot slot: vervanger voor bakpapier

Met bovenstaande alternatieven kan jij altijd koken en bakken wanneer je dat wilt. Je hoeft je heerlijke lekkernijen niet langer uit te stellen omdat je geen bakpapier meer hebt. Deze vervangingsmiddelen zijn bovendien makkelijker om te gebruiken en veel goedkoper. Met deze alternatieven voor bakpapier zal je veel geld én tijd uitsparen en dat is altijd mooi meegenomen.

Heb je zelf nog een andere vervanger voor bakpapier? Laat het dan weten door onderaan het artikel een berichtje achter te laten.

Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.