Ga naar de inhoud
best life guna hoofdkussen review

Best Life Orthopedische Kussen Guna Review en Ervaringen

Door Jelle

Op zoek naar een Best Life Guna kussen review of ervaringen? Logisch! Veel mensen worden elke ochtend wakker met pijn in hun nek. Je slaaphouding en het soort kussen die je gebruikt spelen namelijk een belangrijke rol hierin.

Onlangs mocht ik het hoofdkussen Guna van Best Life testen. Dit hoofdkussen is speciaal gemaakt om je wervelkolom in een neutrale houding te brengen waardoor je in de juiste slaappositie komt en nekklachten verminderd. 

Ben je op zoek naar een orthopedische / ergonomische hoofdkussen dan raad ik je aan om dit artikel goed door te nemen. Lees je mee?

Samenvatting: het Guna orthopedische hoofdkussen ondersteunt je nek perfect en laat je nekspieren hierdoor ontspannen. Je wordt dan ook de volgende ochtend uitgerust wakker zonder nekklachten. Wel is een orthopedische hoofdkussen wennen, zeker als dit je eerste ergonomische kussen is.

Waarom een orthopedische kussen?

Volgens een studie uit 2020 blijkt dat hoofdkussens die gemaakt zijn van traagschuim veel meer ondersteuning en een comfortabele slaaphouding bieden dan een traditionele kussen met een vulling van wol of dons (bron).

Dit soort kussens helpen dan ook nekvermoeiheid en andere klachten zoals rug- en schouderklachten die veroorzaakt worden door een slechte slaaphouding te verminderen. Ze bieden je nek dan ook voldoende steun zonder dat ze je hoofd te ver omhoog plaatsen.

Best Life Guna hoofdkussen © FitAddicted.nl
Best Life Guna hoofdkussen © FitAddicted.nl

Best Life, wie zijn dat?

best-life-logo

Best Life is een Nederlandse online winkel dat gespecialiseerd is in de verkoop van orthopedische kussens. Zo bieden ze hoofdkussen, kniekussens en zitkussens aan om een optimale ondersteuning voor dag en nacht te kunnen bieden.

De beenkussens die ze aanbieden worden voornamelijk gebruikt door mensen met rug, heup of kniepijn. Het biedt onder andere goede verlichting na een operatie. De hoofdkussens zijn geschikt voor mensen met lichamelijke pijn en zijn ideaal voor zij, buik en rugslapers die een goede ondersteuning willen bij het slapen. 

De wegkussen en rugkussen van Best life wordt veel gebruikt door thuiswerkers die een extra ondersteuning willen omdat ze lang zitten. De aambeienkussens worden gebruikt door mensen die last hebben van doorligwonden en aambeien. 

Het Best Life Guna hoofdkussen

Het Guna hoofdkussen van Best Life is een orthopedisch hoofdkussen gemaakt van luchtdoorlatend traagschuim. Traagschuim heeft zoals gezegd een drukverlagende werking dat ervoor zorgt dat je lichaam de juiste ondersteuning krijgt waardoor je langdurige comfort ervaart. 

Bij Best Life heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 3 soorten stevigheid, namelijk zacht, medium of stevig. De bijgeleverde tijk is gemaakt van 100% polyester die je maximaal op 30 graden wast. Ook is het kussen anti-allergeen wat inhoudt dat het kussen vrij is van huisstofmijt, pollen, schimmels en stof. 

Het Guna kussen is met 63 centimeter redelijk breed te noemen en te gebruiken op twee verschillende manieren.  Je hebt namelijk een hoge ligging en een lage ligging. De hoge ligging is 12 centimeter hoog en de lage ligging is 9 centimeter hoog. 

Welke kant je het beste kunt gebruiken hangt af van de breedte van je schouders. Heb je brede schouders, dan kun je beter liggen op de hoge ligging en heb je minder brede schouders dan kun je het beste kiezen voor de lagere kant. 

De vorm van de kussen zorgt er dan ook voor dat je nek goed ondersteund wordt en in een neutrale houding blijft liggen. 

Best Life Guna hoofdkussen De linkerkant is 9 centimeter hoog en de rechterkant is 12 centimeter hoog © FitAddicted.nl
De linkerkant is 9 centimeter hoog en de rechterkant is 12 centimeter hoog © FitAddicted.nl

Voor wie is het Guna hoofdkussen van Best Life bedoeld?

Veel ergonomische / orthopedische kussens die je kunt kopen zijn vaak voor maar 1 type slaper bedoeld, terwijl veel mensen – zoals ik (rug en zijslaper) – op verschillende manieren slapen. 

Het orthopedische hoofdkussen van Guna is speciaal bedoeld voor mensen die op de zij of op hun rug slapen en klachten ervaren. Mocht je een echte zij slaper zijn, dan zou je deze kussen kunnen combineren met een beenkussen. Je verlaagt hiermee de druk op je knieën en heupen. 

Wat zeggen andere over het Guna hoofdkussen?

Voordat ik je meer vertel over mijn eigen ervaringen met de Guna hoofdkussen wil ik eerst nog enkele reviews van andere gebruikers met jullie delen. Om de meeste betrouwbare ervaringen te vinden heb ik het internet afgestruind en de volgende ervaringen voor je gevonden. 

Wat mij direct opviel, is dat ontzettend veel mensen tevreden zijn met hun kussen(s). Je leest hieronder enkele van deze ervaringen.

best-life-reviews
Best Life Reviews

De meeste ervaringen komen van Trustpilot, maar ook van geverifieerde gebruikers op de website van Best Life. Je kunt ze zelf allemaal nalezen door hier te klikken.

Mijn Best Life Guna hoofdkussen review

Voor deze review heb ik het Guna hoofdkussen vergeleken met mijn huidige kussen. Dit was een Texeler hoofdkussen gevuld met zachte, scheerwollen bolletjes.

Ik merkte al een lange tijd dat deze niet meer lekker lag. Tijdens het slapen duwde ik namelijk met mijn hoofd onbewust de bolletjes naar achteren waardoor het gedeelte waar mijn hoofd op lag steeds dunner werd. 

Dat is natuurlijk niet fijn wanneer je een rug en een zijslaper bent, dus moest ik vaak midden in de nacht mijn kussen opnieuw opschudden. Dat ik de Guna kussen van Best Life mocht reviewen was dus een flink geluk!

Om te kijken wat voor jou de beste hardheid van de kussen is, is het aan te raden om gebruik te maken van Best Life’s online kussenwijzer. Door een aantal vragen in te vullen krijg je advies welke kussen en hardheid het beste bij je past. 

Ik kreeg het advies om voor de medium hardheid te gaan.

De Guna kussen wordt in een relatieve kleine verpakking geleverd. Open je de doos dan is de kussen opgerold in een plastic zak. Dit lijkt wat vreemd, maar omdat de kussen gebruikmaakt van traagschuim veert de kussen heel snel terug in zijn originele vorm.

Nu wil je natuurlijk weten hoe de kussen slaapt. Ik moet zeggen hij slaapt heel goed! Al moest ik wel de eerste dagen wennen hoe de kussen sliep. Want welke ligging was voor mij nu goed? De lage van 9 centimeter of de hoge van 12 centimeter dik?

De hoge ligging was voor mij perfect. Wanneer ik op mijn rug of zij lag, merkte ik echt dat de kussen zich aanpast waardoor mijn nek perfect ondersteund werd zodat mijn nekspieren zich konden ontspannen. Wat me ook opviel was hoe snel de kussen na het liggen terug in zijn originele vorm ging. 

De Guna kussen van Best Life heeft me dan ook ontzettend positief verrast zeker omdat dit mijn eerste orthopedische hoofdkussen is. Ik slaap beter en ik hoef in de nacht niet meer mijn kussen opnieuw op te schudden wat al een hele grote verbetering is. 

Voordelen
  • De Guna hoofdkussen is geschikt voor rug en zijslapers en verkrijgbaar in zacht, medium en stevig hardheid.
  • De tijk is standaard anti-allergeen wat betekent dat het vrij is van huisstofmijt, schimmels en stof.
  • Het hoofdkussen past zich aan aan je lichaam zodat je rug en nekwervels in een neutrale positie komen en je spieren zich kunnen ontspannen.
  • Gemaakt van luchtdoorlatend traagschuim (BL Comfort-Foam) en veert na gebruik weer snel terug in zijn originele vorm.
  • De kussen is makkelijk op te rollen waardoor het dan ook eenvoudig is om het hoofdkussen mee te nemen.
  • Vergeleken met andere merken heeft de Guna hoofdkussen een goede prijs-kwaliteit verhouding.
Nadelen
  • Een orthopedische kussen is wennen, zeker wanneer dit je eerste is.
  • Je oude kussensloop is misschien te groot voor de kussen.

Waar is de orthopedische Guna hoofdkussen te koop?

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik reuze enthousiast over de Guna hoofdkussen van Best Life en valt de prijs van 59 euro reuze mee vergeleken met andere merken. 

De Guna hoofdkussen is te koop bij Bol.com in drie verschillende uitvoeringen. Bovendien krijg je er ook nog een extra bonus bij, namelijk een gratis e-book met daarin 9 tips om beter te slapen. 

Daarnaast mag je bij Best Life de kussen 30 dagen uitproberen. Mocht de kussen op 1 of andere manier je niet bevallen, dan kun je deze binnen 14 dagen retourneren. 

Bevalt de kussen dan heb je de mogelijkheid om de Guna hoofdkussen te registreren bij Best Life. Je krijgt dan maar liefst 2 jaar garantie op je hoofdkussen

Heb je na het lezen van deze Best Life Guna Kussen review nog vragen? Laat dan onderaan het artikel een reactie achter. Dan kom ik er zo snel mogelijk op terug. 

Pak nekklachten direct goed aan

Word je wakker met nekklachten of andere klachten zoals rug- en schouderklachten? Kies dan voor het orthopedische kussen Guna van Best Life. De kussen vermindert rug en nekklachten waardoor je lichaam zich eindelijk eens kan ontspannen. Je wordt ook dan de volgende ochtend uitgerust wakker.

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *