De beste aminozuren van 2019

De top 5 beste aminozuren

FitAddicted.nl - Jelle

Ben je op zoek naar de beste aminozuren? Dat is niet vreemd, want aminozuren worden namelijk door fanatieke sporters gebruikt om onder andere spierpijn te verminderen en spiergroei te stimuleren.

Maar wat zijn nu aminozuren? Wat doen ze met je lichaam? En welke aminozuren kun je het beste kopen? Dit en meer ontdek je in dit artikel.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten. Het zijn dan ook chemische moleculen die in elke levende wezens voorkomen. Ze spelen namelijk een belangrijke rol bij een tal van lichamelijke processen.

Zo zorgen ze niet alleen voor herstel van je (spier)weefsel, spieren, botten, huid, organen en haren. Maar zijn ze ook mede verantwoordelijk voor het vervoer en opslag van voedingstoffen zoals vitamines en mineralen.

Waar zitten aminozuren in?

Er zijn 23 aminozuren die verdeeld worden in 2 soorten, namelijk de 9 essentiële aminozuren en de niet-essentiële aminozuren.

Je lichaam is alleen in staat om de niet-essentiële variant aan te maken, waardoor je de essentiële varianten uit gezonde voeding zoals eieren, kaas, vlees, granen, zuivel en vis of uit aminozuren supplementen moet halen.

Wanneer je bepaalde voedingsmiddelen om een bepaalde reden niet of te weinig eet (apart voedingsschema om vet te verliezen, of je volgens veganistische wijze eet) dan kan het zomaar zijn dat je te weinig aminozuren binnen krijgt.

In dat geval helpt het om extra essentiële aminozuren door middel van supplementen tot je te nemen.

Voor wie zijn aminozuren supplementen bedoeld?

Zoals je hierboven hebt gelezen helpen aminozuren bij het goed functioneren van je lichaam en zijn ze van belang voor het herstel en opbouw van je spiemassa. En daardoor hebben ze dan ook invloed op de prestaties van sporters, krachttrainers en bodybuilders.

Zoals je weet groeit spierweefsel pas wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet. Denk dan aan de soort oefening, de uitvoering, aanwezige hormonen en de juiste voedingsstoffen.

Voor serieuze sporters zijn aminozuren supplementen in tablet, poeder of vloeibare vorm dan ook een makkelijke en effectieve manier om de voedingsstoffen aan te vullen.

De beste aminozuren van 2019

Maar wat is nu het beste aminozuren supplement? Er zijn namelijk 3 varianten zoals poeder, tabletten en vloeibare vormen te koop. Alle 3 de varianten zijn goed, maar het is het meer een persoonlijke keuze wat jij vind om in te nemen.

Bij het samenstellen van de top 5 heb ik niet alleen gekeken dat de supplementen de benodigde essentiële aminozuren bevatten. Maar ook dat ze goed door je lichaam worden opgenomen.

Daarnaast lees je ook ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat als je aminozuren wilt kopen je alleen het beste koopt.

Hieronder vind je de top 5 van de meest populaire supplementen.

1. Muscle Protect

beste aminozuren Muscle Protect

Muscle Protect is 1 van de populaire aminozuren formule die door sporters en bodybuilders wordt gebruikt. Het bevat alle benodigde essentiële aminozuren die je lichaam dagelijks nodig heeft. Daarnaast wordt deze variant snel door je lichaam opgenomen.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar andere reviews van dit product?
Ontdek dan de ruim 700 reviews van andere Muscle Protect gebruikers >>

Voordelen van Muscle Protect

 • Alle essentiële aminozuren aanwezig
 • Ideaal voor sporters en bodybuilders
 • Ook ideaal voor als je op dieet bent
 • Verschillende smaken

Bestel nu Muscle Protect voor €22,50 via Body & Fit >>

2. Real BCAA Aminozuren

beste aminozuren real bcaa

Real BCAA Aminozuren bevat de 3 benodigde essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. Deze 3 zijn goed voor 1/3 van het totaal van de essentiële aminozuren van het lichaam. Qua samenstelling, smaak en prijs behoort dit product in de categorie “beste aminozuren supplement”.

Daarnaast lost de poeder goed op en is de smaak goed.

De voordelen van Real BCAA Aminozuren

 • De 3 essentiële aminozuren die je lichaam niet kan aanmaken
 • Wordt snel opgenomen
 • Nul gram suiker toegevoegd
 • Fruitpunch, Orange en Mojito smaak
 • Ideaal voor, tijdens of na je training

Bestel nu Real BCAA Aminozuren voor €19,50 via Body & Gymshop >>

3. Amino Super Tabs

beste aminozuren supplement amino super tabs

De amino super tabs wordt vooral gebruikt om extra aminozuren aan je voedingspatroon toe te voegen. Een groot voordeel van dit supplement is dat het gemakkelijk mee te nemen is. Hierdoor kan je op elk moment je persoonlijk behoefte aanvullen. Hierdoor valt ook de Amino Super Tabs onder de categorie “Beste Aminozuren”.

Ben je benieuwd naar andere reviews van dit product?
Ontdek dan nu de ruim 200 reviews van andere Amino Super Tabs gebruikers >>

Voordelen van Amino Super Tabs

 • Bevat de benodigde essentiële aminozuren
 • Optimale dosering
 • Zeer weinig calorieën
 • Geschikt voor bodybuilders en sporters
 • Geschikt om te nemen op elk moment
 • Inhoud: 400 tabletten

Bestel nu 400 Amino Super Tabs voor €12,50 via Body & Fit >>

4. Amino X

beste aminozuren supplement Amino X

Het 4e aminozuren supplement is de populaire Amino X van BSN. Dit supplement bevat alleen de opneembare BCAA’s in de juiste verhouding en hoeveelheid. Dit maakt het supplement dan ook veelzijdig en van hoge kwaliteit. Daarnaast is het supplement gemakkelijk in gebruik. En vooral geschikt voor mannelijke en vrouwelijke krachtsporters.

Wil je Amino X ook aanschaffen, maar twijfel je?
Ontdek de ruim 500 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen van Amino X

 • Verschillende smaken
 • Bevat alle benodigde essentiële aminozuren
 • Draagt bij aan groter uithoudingsvermogen
 • Sneller herstel van je spieren
 • Voordelig

Bestel nu 435 gram Amino X voor €14,90 via Body & Fit >>
Bestel nu 1015 gram Amino X voor €29,90 via Body & Fit >>

5. Amino Direct

Beste aminozuren amino direct vloeibaar

Het laatste aminozuren supplement is de vloeibare Amino Direct van Body en Fitshop. Aan dit supplement hoef je geen water meer aan toe te voegen. Je gebruikt namelijk het dopje als een maatbeker. Op deze manier drink je de benodigde hoeveelheid eenvoudig op. Het voordeel is dan ook dat je deze vorm van aminozuren goed opneembaar is.

Ook benieuwd naar Amino Direct ervaringen?
Ontdek nu de ruim 329 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen van Amino Direct

 • Geschikt voor elk moment
 • Makkelijk in gebruik
 • 40 doseringen per verpakking
 • Zeer hoge dosering aminozuren

Bestel nu 1liter Amino Direct voor €9,90 via Body & Fit >>

Wanneer aminozuren innemen?

Maar wanneer neem je aminozuren nu in? Onderzoek heeft aangetoond dat je aminozuren supplementen het beste rondom of tijdens de training inneemt.

Je lichaam is dan niet alleen extra gevoelig voor voedingsstoffen. Maar ook de bloedstroming naar je getrainde spieren is hoger dan normaal, waardoor de aminozuren sneller op de juiste bestemmingen komen.

Tot slot: de beste aminozuren van 2019

Met behulp van dit artikel ben je meer te weten gekomen over de beste aminozuren, wat aminozuren zijn en wanneer je de supplementen het best kan innemen. Twijfel je of een bepaald supplement mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je behandelde arts of met een sportdiëtist. Mocht je vragen hebben over dit artikel of over de top 5 stel ze dan onderaan in dit artikel. Daarnaast lees je hier ook ervaringen van andere gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere bezoekers bekeken ook

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.