Wat zijn de beste aminozuren van 2020?

Jelle Damen

Opzoek naar de beste aminozuren? Gek is dat niet, want aminozuren worden vooral gebruikt door fanatieke sporters om onder meer spierpijn te verminderen en spiergroei te stimuleren. Om je te helpen heb ik een lijst voor je opgesteld met de beste aminozuren en ontdek je verder in dit artikel wat aminozuren precies zijn, voor wie aminozuren supplementen bestemt zijn en wanneer je deze het beste inneemt.

Dus lees snel verder.

Beste aminozuren

 1. Scivation Xtend Aminozuren
 2. BSN Amino X
 3. Amino Super Tabs
 4. Muscle Protect
 5. Amino Direct

Bij het samenstellen van de bovenstaande lijst is er veel nagedacht hoe de lijst eruit moest komen te zien. Er is gekeken naar de verschillende aminozuren, hoe goed je lichaam de stofjes opneemt, of verboden stoffen in zitten, de optimale verhouding, merk en is er gekeken naar ervaringen en reviews van andere gebruikers zodat je weet dat je alleen het beste koopt.

1. Scivation Xtend Aminozuren

Wat zijn de beste aminozuren?

Het 1e aminozuren supplement is de Scivation Xtend. Het bevat de drie benodigde BCAA’s, Glutamine, en vitamine B6 waardoor het geschikt is voor de actieve sporter en snel door je lichaam wordt opgenomen

Klik en bekijk de ruim 50 reviews van andere Xtend gebruikers >>

Voordelen Scivation Xtend

 • 7 gram BCAA’s
 • 6 gram Leucine, Glutamine en Citrulline
 • Elektrolyten en vitamine B6
 • Suiker en calorievrij
 • 11 verschillende smaken

Klik en bestel 398 gram Xtend Aminozuren voor € 20,90 via Body & Fit >>
Klik en bestel 1194 gram Xtend Aminozuren voor € 46.90 via Body & Fit >>

2. BSN Amino X

beste aminozuren

BSN Amino X is een oude bekende, maar toch een hele goede. Het supplement bevat alleen de opneembare BCAA’s in de juiste verhouding en hoeveelheid waardoor het supplement dan ook veelzijdig en van hoge kwaliteit is.

Klik nu en bekijk de ruim 500 reviews van andere Amino X gebruikers >>

Voordelen Amino X

 • Verschillende smaken
 • Bevat alle essentiële aminozuren
 • Draagt bij aan groter uithoudingsvermogen
 • Sneller herstel van je spieren
 • Voordelig
 • Geschikt voor vrouwen en mannen

Klik en bestel nu 435 gram Amino X voor €14,90 via Body & Fit >>
Klik en bestel nu 1015 gram Amino X voor €29,90 via Body & Fit >>

3. Muscle Protect

Welke zijn de beste aminozuren?

Muscle Protect van Body & Fit is 1 van de populaire aminozuren supplementen die sporters en bodybuilders gebruiken. Het bevat alle nodige aminozuren en neemt je lichaam de stoffen snel op.

Klik en ontdek ruim 700 ervaringen van Muscle Protect gebruikers >>

Voordelen Muscle Protect

 • Alle essentiële aminozuren aanwezig
 • Ideaal voor serieuze sporters en bodybuilders
 • Ook ideaal voor als je op dieet bent
 • Keuze uit verschillende smaken

Bestel Muscle Protect voor € 22,50 via Body & Fit Shop >>

4. Amino Super Tabs

beste aminozuren voor fitness

De amino super tabs wordt vooral gebruikt om extra aminozuren aan je voedingspatroon toe te voegen. Een groot voordeel van dit supplement is dat het gemakkelijk mee te nemen is. Hierdoor kan je op elk moment je persoonlijk behoefte aanvullen. Hierdoor valt ook de Amino Super Tabs onder de categorie “Beste Aminozuren”.

Klik en ontdek de ruim 200 ervaringen van andere Amino Sup Tabs gebruikers >>

Voordelen van Amino Super Tabs

 • Bevat de benodigde essentiële aminozuren
 • Optimale dosering
 • Zeer weinig calorieën
 • Geschikt voor bodybuilders en sporters
 • Geschikt om te nemen op elk moment
 • Inhoud: 400 tabletten

Klik en bestel 400 Amino Super Tabs voor € 12,50 via Body & Fit >>

5. Amino Direct

beste aminozuren voor spieropbouw

Het laatste aminozuren supplement is de vloeibare Amino Direct van Body en Fitshop. Aan dit supplement hoef je geen water meer aan toe te voegen. Je gebruikt namelijk het dopje als een maatbeker. Op deze manier drink je de benodigde hoeveelheid eenvoudig op. Het voordeel is dan ook dat je deze vorm van aminozuren goed opneembaar is.

Klik en ontdek de ruim 330 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen van Amino Direct

 • Geschikt voor elk moment
 • Makkelijk in gebruik
 • 40 doseringen per verpakking
 • Zeer hoge dosering aminozuren

Klik en bestel 1 liter Amino Direct voor € 9,90 via Body & Fit >>

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn chemische moleculen die ook wel de bouwstenen van je lichaam genoemd worden. Ze spelen een kritische rol bij veel verschillende lichamelijke processen. Zo beïnvloeden ze de functies van je organen, pezen en aderen. Daarnaast zijn ze ook belangrijk bij wondgenezing en herstel van spieren, botten, huid en haren (1).

Er zijn 20 verschillende soorten aminozuren met ieder zijn eigen functies. Alleen zijn er negen aminozuren die door de wetenschap als essentieel worden beschouwd (2).

De negen essentiële aminozuren zijn: histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanin, threonine, tryptophan en valine

Ze worden niet door je lichaam aangemaakt. Je krijgt ze binnen door een gezonde en gevarieerde voeding zoals eieren, kaas, vlees, granen, bonen en zuivel.

Maar wanneer je bepaalde voedingsmiddelen te weinig of zelfs niet eet kan er een tekort ontstaan aan eiwit. Hierdoor is de kans aanwezig dat je te weinig aminozuren binnenkrijgt. In dat geval is het handig om aminozuren supplementen tot je te nemen.

Voor wie zijn aminozuren supplementen bedoeld?

Aminozuren zijn net zoals eiwitten belangrijk voor het herstel, opbouw van je spiermassa en dragen daarom bij aan het verbeteren de prestaties van sporters, krachttrainers en bodybuilders (3, 4, 5, 6, 7).

Wel groeien je spieren pas als je aan enkele voorwaarden voldoet. De soort oefening, de uitvoering, de aanwezige hormonen en het binnenkrijgen van de juiste voedingstoffen zijn dan ook belangrijk.

Voor serieuze sporters zijn aminozuren supplementen in tablet, poeder of vloeibare vorm dan ook een makkelijke en effectieve manier om voedingstoffen aan te vullen.

Wanneer aminozuren innemen?

De beste tijd om aminozuren in te nemen is rondom of tijdens je training. Je lichaam is op dat moment extra gevoelig voor voedingsstoffen en je bloedstroming naar je spieren is hoger dan normaal. Hierdoor komen de aminozuren sneller op de juiste bestemming aan.

Daarnaast kunnen krachtsporters ook baat hebben bij inname van extra aminozuren voordat ze gaan slapen. Bepaalde aminozuren zoals Leucine ondersteunen namelijk je hormoonhuishouding. (8)

Tot slot: de beste aminozuren van 2020

Dankzij dit artikel ben je meer te weten gekomen over de beste aminozuren, wat aminozuren precies zijn en wanneer je de aminozuren supplementen het beste inneemt. Twijfel je of je aminozuren supplementen mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je behandelde arts of met een sport diëtist.

Heb je vragen over dit artikel, de beste aminozuren of maak je al gebruik van 1 van de supplementen en wil je je ervaringen delen met andere lezers? Laat dan onderaan het bericht een reactie achter.

FitAddicted.nl - Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.