Ga naar de inhoud
Beste Eiwitshake voor Afvallen en voor Vrouwen

Beste Eiwitshake voor afvallen en voor Vrouwen

Beste eiwitshake voor afvallen en voor vrouwen. Tegenwoordig hoor je steeds meer over het nemen van een eiwitshake als supplement voor tijdens of na het sporten.

Het gaan dan voornamelijk om mannen, maar wist je dat eiwitshakes ook voor vrouwen ook nuttig kunnen zijn als ze willen afvallen? In dit artikel ontdek je dan ook de beste eiwitshakes voor afvallen en nog veel meer. Lees je mee?

Wat is een goede Eiwitshake om af te vallen?

Er zijn verschillende beste eiwitshakes te koop. Maar de eiwitshakes die je hieronder ziet zijn geschikt voor vrouwen (ook mannen!) die graag enkele kilo’s willen afvallen. Je leest bij elk supplement de ervaringen van andere gebruikers zodat je precies weet je wat je kunt verwachten. 

De lijst is dan ook samengesteld op basis van onderzoek van de Consumentenbond, reviews en ervaringen van andere gebruikers.

Kortom, al het vooronderzoek is voor jou al gedaan zodat je zelf kunt bepalen welke beste eiwitshake voor afvallen het beste bij je past.

1. Low Calorie Meal – Body & Fitshop

Kijk voor de beste prijs bij:

bodyandfit.com
bol.com

Low Calorie Meal van Body  & Fitshop is een ideale maaltijdvervanger voor vrouwen die graag enkele kilo’s willen kwijtraken. Low Calorie Meal kwam dan ook bij de Consumentenbond als nummer 1 uit de bus (bron).

Benieuwd wat andere gebruikers van Low Calorie Meal zeggen?

Bekijk dan de ruim 2000 ervaringen van andere gebruikers >>

Je kunt Low Calorie Meal gebruiken bij elk dieet ter vervanging van ontbijt, lunch of avondeten. De maaltijdvervanger is niet alleen rijk aan verschillende vitamines en mineralen, maar is ook erg eiwitrijk. 

Namelijk 22 gram hoogwaardige eiwit per portie en bevat bovendien ook geen toegevoegde suikers. Ook bevat de shake veel vezels wat weer je darmen ten goede komt. 

Voordelen
 • Een complete maaltijdvervanger voor vrouwen om af te vallen.
 • Aan Low Calorie Meal zijn toegevoegde suikers eraan toegevoegd, dus lekker low carb.
 • 23 gram hoogwaardige eiwitten die goed zijn voor je spieren en dempt het hongergevoel.
 • Je mag zelf kiezen wanneer je de shake drinkt. Als ontbijt, lunch of avondeten.
 • Vol met vitamines en mineralen van A t/m Z zodat je hiervan niets te kort komt.
 • Verkrijgbaar in 6 HEERLIJKE smaken.
Nadelen
 • Niet geschikt voor veganisten.

2. Diet Shake – XXL Nutrition

Kijk voor de beste prijs bij:

xxlnutrition.com
bol.com

De meeste kennen XXL Nutrition als een supplementenmerk voor sporters, maar ook XXL Nutrition heeft een speciale shake dat is gericht om af te vallen, namelijk Diet Shake. Een shake bevat 34 gram eiwitten die bestaan uit een mix van whey, melk eiwit en soja isolaat.

Ook vind je in de shake een mix van hoogwaardige koolhydraten van boekweitvlokken en havermout terug. Bovendien is de shake aangevuld met groene thee extract, CLA en het aminozuur L-Carnintine zodat je een mix van gezonde voedingsstoffen binnen krijgt.

Benieuwd wat andere van Diet Shake vinden?

Bekijk dan maar eens de ruim 500 reviews van andere gebruikers >>

Diet shake is dan ook voorzien van vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Zo vind je er bijvoorbeeld vitamine B12, Jodium, Vitamine D en Vitamine C erin terug.

Diet Shake van XXL Nutrition is verkrijgbaar in 9 verschillende smaken. Twee van deze smaken zijn vegan en lactosevrij, ideaal voor als je lactose intolerant bent. De shake is te koop in een proefverpakking van 40 gram en in 480 gram en 1.2 kg.

Voordelen
 • Een heerlijke en complete maaltijdvervanger voor mensen die graag willen afvallen.
 • Een shake bevat 34 gram eiwitten uit een mix van whey, melk eiwit en soja isolaat zodat je een uitgebalanceerd aminozurenprofiel binnenkrijgt.
 • Mix van boekweitvlokken en havervlokken die samen zorgen voor een lang vol gevoel.
 • De belangrijke vitamines en mineralen komen terug in de shake.
 • Verkrijgbaar in 9 smaken waarvan twee vegan en lactosevrij zijn.
Nadelen
 • Slechts 2 smaken zijn vegan (chocolade en vanille karamel)

3. Nutrifoodz Complete

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
nutrifoodz.nl

Ook Nutrifoodz complete is een ideale maaltijdvervanger voor vrouwen die graag willen afvallen, maar die ook niet te lang in de keuken willen staan. Het is dan ook een uitgebalanceerde maaltijd met maar liefst 26 vitamines, diverse mineralen en phytonutriënten

Wil je meer te weten komen over de ervaringen van andere Nutrifoodz gebruikers?

Lees dan eens de ruim 700 reviews van andere.

Het mooie van Nutrifoodz Complete is dat het geen dierlijke producten, enkel duurzame ingrediënten. Zo bevat de maaltijdvervanger onder meer ultrafijne haver, erwten, bruine rijstproteïnen, kokosnoot, zonnebloempitten en lijnzaad. 

Nutrifoodz Complete bevat door de gekozen ingrediënten ontzettend veel eiwitten. Elke maaltijd van 100 gram bevat namelijk 29 gram hoogwaardig en plantaardig eiwit dat ook nog eens een perfect aminozuurprofiel heeft. 

Voordelen
 • Een complete maaltijdvanger speciaal voor vrouwen.
 • 100% Vegan, bevat geen soja en er is ook geen suikers aan het eiwitpoeder toegevoegd.
 • 29 gram van hoogwaardige en plantaardige eiwitten. Goed voor je spieren en dempt het hongergevoel.
 • Duurzame ingrediënten zoals haver, rijst, erwten en onder meer kokos.
 • Vol met gezonde vitamines en mineralen van A tot met Z zodat je hier altijd genoeg van binnenkrijgt.
Nadelen
 • Niet geschikt voor mensen met overgevoeligheid voor gluten of Coeliaki
 • Alleen vanille en chocolade smaak

4. Dieet Pro

De nummer vier is het bekende merk Dieet Pro. Dieet Pro bestaat uit verschillende maaltijdshakes die je dagelijks drinkt. De samenstelling van deze eiwitshakes voor vrouwen bestaat uit eiwitten, vitamines en mineralen. Hierdoor bevat de shake slechts 79 kcal per shake

De shake is daarom dan ook NAGENOEG KOOLHYDRAATVRIJ, VETVRIJ en SUIKERVRIJ. Bovendien bevat 1 Dieet Pro shake 18 gram eiwit samen met een mix van vitamines en mineralen. De toegevoegde groenethee-extract helpt weer bij een hogere vetverbranding.  

Je kunt dagelijks twee shakes combineren met gezonde voeding en eiwitrijke voeding. Dieet Pro is verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder vanille, aardbei en chocola.

Voordelen
 • Geen suikers aan het eiwitpoeder toegevoegd, waardoor de shake heel laag in suikers en koolhydraten is.
 • Bevat geen eiwit van soja, maar melk eiwit.
 • Slechts 79 kilocalorieën per shake waardoor de shake vrijwel koolhydraatvrij is.
 • Bevat allerlei vitamines en mineralen zoals vitamine B2, B3, B5, B6 en B12
 • Bevat ook groene thee-extracten die je helpen om vetverbranding te verhogen.
Nadelen
 • Niet geschikt voor veganisten vanwege het melk-eiwit

Koopgids, alles over eiwitshakes voor vrouwen en afvallen

Inmiddels weet je nu welke beste eiwitshakes je als vrouw kunt gebruiken als je wilt afvallen. Hieronder kom je meer te weten waarom je ook als vrouw proteïne shakes mag drinken, of je hierdoor kunt afvallen en meer. 

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten, ofwel proteïnen, zijn fundamentele voedingsstoffen die opgebouwd zijn uit aminozuren, die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Je vindt ze onder meer terug in tal van dierlijke producten zoals vlees en eieren, alsook in plantaardige producten zoals noten en zaden.

Uit de 20 aminozuren die in ons lichaam voorkomen zijn er 9 die je uit voeding moet halen, de zogenaamde essentiële aminozuren, die makkelijker uit dierlijke dan plantaardige eiwitten te halen zijn.

Het menselijk lichaam heeft proteïnen nodig om verschillende redenen. Ze staan in voor een goede stofwisseling in het lichaam en maken belangrijke eiwitstructuren, enzymen en hormonen aan. Een eiwittekort kan ervoor zorgen dat vitale functies in het lichaam falen.

Eiwitshakes zijn dan ook een makkelijke manier om voldoende proteïnen binnen te krijgen.

Lees tip: wist je dat er ook eiwitshakes zijn met nauwelijks suiker? In eiwitshake zonder suiker ontdek je welke dit dit zijn.

Waarom proteine shakes voor vrouwen?

Proteïne shakes ofwel eiwitshakes worden vaak door mannen gedronken die aan krachttraining doen of meer spiermassa willen hebben aangezien eiwitpoeders de groei en spierherstel bevorderen. 

Vrouwen denken dan al snel dat shakes niet nuttig zijn omdat ze geen gespierd lichaam en geen teveel aan calorieën willen.

Toch hebben ook eiwitshakes voor vrouwen heel wat voordelen. 

Eerst en vooral is het voor vrouwen een heel pak moeilijker dan voor mannen om gespierd te worden. Dit komt onder meer door een veel lager gehalte aan testosteron. Dat wilt niet zeggen dat vrouwen geen baat hebben bij het ontwikkelen en onderhouden van spiermassa, vooral als ze ouder worden.

Goede en sterke spieren ondersteunen namelijk je lichaam en verminderen de kans op botziekten. Hiervoor is het wel belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt en eiwitshakes voor vrouwen kunnen hier zeker bij helpen.

Ten tweede zijn proteïne shakes voor vrouwen vooral handig bij tijdnood. Voldoen aan je dagelijkse nutritionele behoeftes is niet altijd even makkelijk. Zeker als je geen tijd hebt om elke dag maaltijden klaar te maken. Eiwitshakes voor vrouwen kunnen deze voedingsstoffen die je mist makkelijk aanvullen.

Kan je afvallen met eiwitshakes?

Wist je dat eiwitshakes voor vrouwen ook helpen om gewichtsverlies te bevorderen? Eiwitten geven je namelijk een langer gevoel van verzadiging dan koolhydraten of vetten. Hoe meer eiwitten je binnenkrijgt door het drinken van eiwitshakes zal er dus voor zorgen dat je minder snel honger krijgt. 

Studies hebben zelfs uitgewezen dat een eiwitrijk dieet bij zowel mannen als vrouwen geleid heeft tot een verlies van vetmassa. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het verhogen van je eiwitinname uit bronnen van hoge kwaliteit zoals eiwitshakes in verband worden gebracht met verliezen van vet rondom je middel.

Ook kan spiergroei helpen bij gewichtsverlies omdat mensen met meer spiermassa sneller vet verbranden (1, 2). 

Hoe vaak mag je een eiwitshake drinken?

Er is geen algemene regel die zegt hoe vaak je een eiwitshake mag drinken. Iedereen heeft andere behoefte als het op voeding aankomt. Dagelijks 1 of twee shakes drinken is geen probleem. Let er wel op dat je niet teveel eiwit binnenkrijgt. Een shake dient als supplement en niet als extra. 

Je bepaalt zelf of de shake met water of bijvoorbeeld met melk klaar maakt. Met melk is de eiwitshake net wat dikker en romiger van smaak. 

Benieuwd wanneer je nu het beste een eiwitshake kunt drinken? In proteine shake voor of na sporten kom je te weten wat de wetenschap erover zegt.

Zijn eiwitshakes gevaarlijk?

Over het algemeen gezien zijn eiwitshakes gezond en ontstaan er geen vervelende bijwerkingen. Wel kan het voorkomen dat je niet goed tegen melk kunt.  In dat geval kunnen er bijwerkingen zijn zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijk voorkomen. 

Kun je niet tegen melk, maak dan gebruik van water of kies uit plantaardige melksoorten. 

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je niet oneindig eiwitshakes kunt drinken. Een shake bevat niet heel veel calorieën, maar als je meerdere shakes per dag drinkt, is de kans aanwezig dat je langzaam een calorieoverschot opbouwt wat weer voor een ongewenste gewichtstoename kan zorgen. De eiwitshakes voor vrouwen die hierboven genoemd zijn, bevatten allemaal weinig calorieën.

Tot slot: beste eiwitshake voor vrouwen en afvallen

Dankzij dit artikel ben je hopelijk meer te weten gekomen over de beste eiwitshakes voor vrouwen en afvallen. Wel wil ik nogmaals aangeven dat het gebruik van een eiwitshake gezonde en gevarieerde voeding niet kunnen vervangen. Een shake moet je dus zien als een aanvulling op je dagelijkse dieet. 

Twijfel je of je een eiwitshake mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je huisarts. Deze kan je hierover veel meer vertellen.

Mocht je na het lezen het artikel of over de top 3 beste eiwitshakes voor vrouwen? Stel je vragen dan onderaan het artikel. 

Bronnen die voor dit artikel zijn gebruikt
1. A high-protein diet for reducing body fat: mechanisms and possible caveats – Dominik H Pesta and Varman T Samuel
2. The effects of high protein diets on thermogenesis, satiety and weight loss: a critical review – Thomas L Halton, Frnk B Hu

Kijk voor de beste prijs bij:

bodyandfit.com
bol.com

Kijk voor de beste prijs bij:

xxlnutrition.com
bol.com

Kijk voor de beste prijs bij:

bol.com
nutrifoodz.nl

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *