beste plantaardige eiwitpoeders

De 5 Beste Plantaardige Eiwitpoeders (2022 Koopgids)

Ook opzoek naar de beste plantaardige eiwitpoeder? Plantaardige eiwitpoeder heeft de laatste jaren een behoorlijke opmars gemaakt. Ook als je wel gewoon vlees, zuivel en vis eet, is eiwitpoeder een interessante aanvulling op je dieet.

Eiwitshakes kunnen een positief effect hebben op jouw fitness resultaten zoals gewichtsverlies en toename van spiermassa [1].

In dit artikel ontdek je naast de beste plantaardige eiwitpoeders ook nog belangrijke informatie over plantaardige proteïne poeders.

Lees dus vooral snel verder.

De 5 beste plantaardige eiwitpoeders

Voor het samenstellen van de lijst met de beste plantaardige eiwitpoeders is vooraf goed nagedacht hoe de lijst eruit moest komen te zien. Zo heb ik bij het samenstellen van de lijst gekeken naar de hoeveelheid eiwitten, of al de essentiële aminozuren aanwezig zijn en heb ik gekeken naar eventuele toegevoegde suikers.

Daarnaast heb ik ook de beoordelingen van andere gebruikers meegenomen om er achter te komen wat er wel en niet werkt.

1. Body & Fit Vegan Perfection

beste plantaardige eiwitpoeder - Vegan perfection van Body & Fit Shop

De eerste eiwitpoeder in de lijst “beste plantaardige eiwitpoeders” is de Vegan Perfection van Body & Fit shop. Deze plantaardige proteïne shake is gemaakt met natuurlijke plantaardige ingrediënten (erwt en rijst eiwit) en levert 22 gram eiwit per shake.

Daarnaast kent de Vegan Perfect een lekkere smaak (vanille, cappuccino of chocolade) en bovendien betaalbaar. Extra heerlijk wanneer je deze mixed met fruit.

Klik en bekijk de ruim 130 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen van Vegan Perfection

 • 100% plantaardige eiwitten
 • 22 gram eiwitten per shake
 • Géén kunstmatige zoetstoffen of aroma’s
 • Laag vetgehalte
 • Blend van erwt eiwit en rijsteiwit
 • Suikerarm
 • 986 gram en 2.3kilo verpakkingen

2. Orange Fit Green Protein

beste plantaardige eiwitshakes - Orangefit Fit Green Protein

De tweede is de populaire Orange Fit Green Protein. Ook deze plantaardige eiwitpoeder is gemaakt van erwt en rijst eiwit en bevatten alle negen essentiële aminozuren. Deze shake bevat maar liefst 81 gram eiwit per 100 gram.

De smaak van de Orange Fit Green Protein is zoet, terwijl de shake lekker romig en dik is. Daarnaast lost de poeder snel op.

Klik en bekijk de ruim 25 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen van Orange Fit Green Protein

 • Mix van erwt en rijsteiwit
 • Geen lactose, gluten, soja, noten, suiker en pinda’s
 • Geschikt voor ieder dieet
 • Fijne natuurlijke smaak
 • Hoog verteer en opneembaarheid
 • Laag in vet en koolhydraten

3. MyProtein Vegan Blend

Vegan Protein Blend van MyProtein

De 3e in de lijst beste plantaardige eiwitpoeders is de bekende MyProtein Vegan Blend. Deze eiwitpoeder is in zijn geheel vrij van kunstmatige kleur / smaakstoffen en is een mix van erwten en tuinboon eiwitten.

Daarnaast bevat de eiwitpoeder weinig suiker en bevat het maar liefst 74 gram eiwit per 100gram.

Klik en lees hier de ruim 20 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen van MyProtein Vegan Blend

 • 22 gram plantaardige eiwitten per shake
 • 110 calorieën per shake
 • Alle benodigde negen aminozuren
 • 5 gram aminozuren
 • Géén kunstmatige smaakstoffen / zoetstoffen

4. Vegan Protein van Bulkpowders

 Vegan Protein van Bulkpowders

De nummer vier is de Vegan Protein van Bulkpowders. Deze plantaardige eiwitpoeder bevat 23 gram eiwitten per portie. De poeder is gemaakt van vijf verschillende plantaardige bronnen en geheel sojavrij. Er is namelijk gekozen voor een blend van erwten, bruine rijst, pompoen, lijnzaad en quinoameel.

Klik en bekijk de ruim 700(!) ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen Vegan Protein

 • Blend van 5 verschillende plantaardige eiwitpoeders
 • Bevat zeer weinig suiker
 • Geen kunstmatige zoet / kleurstoffen
 • Vezelrijk

5. Gold Standard 100% Plant Based Protein van Optimum Nutrition

Gold Standard 100% Plant Based Protein van Optimum Nutrition

De 5e en ook gelijk de laatste in de lijst van beste plantaardige eiwitpoeders is de Gold standard 100% Plant Based Protein van het bekende merk Optimum Nutrition. Ook deze plantaardige eiwitpoeder is een mix van onder andere erwt en rijsteiwitten en bevat alle negen essentiële aminozuren.

Een ander voordeel van deze proteïne poeder is dat het ook vitamine C en vitamine B12 bevat dat weer een positief effect heeft op je immuunsysteem.

Klik en bekijk de 7 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen Vegan Protein

 • Blend van 5 verschillende plantaardige eiwitpoeders
 • Bevat zeer weinig suiker
 • Geen kunstmatige zoet / kleurstoffen
 • Vezelrijk
 • Géén kunstmatige zoet / kleurstoffen

Wat zijn de voordelen van plantaardige eiwitpoeders?

Plantaardige eiwitpoeder heeft enkele interessante eigenschappen. Zo zijn plantaardige eiwitten makkelijker te verteren dan dierlijke eiwitten. En heeft een plantaardige shake over het algemeen een lager cholesterol-gehalte en minder verzadigd vet.

Hieruit volgt ook dat je daardoor een lager risico hebt op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas. Door de grote variatie in smaken en samenstellingen kun jij de perfecte aanvulling kiezen op je dieet [2].

Krijg jij bijvoorbeeld weinig koolhydraten binnen, dan is een shake een goede manier om toch deze voedingsstoffen binnen te krijgen.

Welke plantaardige eiwitpoeders zijn er allemaal?

Er is een enorm aanbod aan plantaardig proteïne poeder met ruime keus voor vegans, vegetariërs en mensen die wel vlees/vis eten. Zo kun je onder andere soja, zonnebloemzaad, pompoenzaad of erwten gebruiken als basis voor een shake.

Soja is een goede keuze, omdat je hiermee de beste verdeling qua eiwitten binnen krijgt maar wordt in de U.S. genetisch gemodificeerd. Let daar bij aanschaf dus goed op [3]. Zonnebloem- en pompoenzaad bieden een zeer hoge voedingswaarde en bevatten ook antioxidanten.

Erwten worden vaak als basis gebruikt voor mensen die hun spiermassa willen laten groeien. Doordat erwten veel BCAA’s bevatten wordt hierdoor in je lichaam meer spier proteïne aangemaakt [4]. Ook andere zaden zoals pompoen, chia en bruine rijst worden veel gebruikt in plantaardige eiwitshakes.

Wat is de beste tijd om een eiwitshake te drinken?

Wanneer het beste moment is om een eiwitshake te drinken is per persoon afhankelijk. Een eiwitshake als ontbijt is een goed begin van je dag, je krijgt meteen een goede dosis vitaminen, aminozuren, eiwitten en koolhydraten binnen waardoor jouw dag goed begint.

Maar misschien krijg jij ’s ochtends geen hap door je keel, en werkt een shake voor jou veel beter als een lunch of gewoon tussen de maaltijden door.

Het drinken van een plantaardige eiwitshake voor of na het sporten zal je gym-resultaten aanzienlijk verbeteren. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het drinken van een shake met plantaardig proteïne poeder een positieve uitwerking heeft op jouw gewenste resultaat [5, 6].

Zoals je eerder al las zijn veel poeders een goede aanvulling als jij spiermassa wilt vergroten of je even moet focussen op spierherstel.

Is het nemen van teveel plantaardige eiwitpoeder gevaarlijk?

Zoals voor alles geldt, geldt ook voor plantaardige eiwitpoeder dat teveel niet goed is. Let er bij het aanschaffen van eiwitpoeder ook op dat er geen suiker is toegevoegd.

Let er ook op dat er geen andere toevoegingen in zitten die je beter achterwege kunt laten. Je moet onthouden dat een eiwitshake een aanvulling is op je dieet, en dat je jouw dagelijkse inname van vast voedsel zeker niet moet overslaan.

Voeg aan een shake bijvoorbeeld eens fruit of groente toe om zo een goede combinatie te maken. Veel fruitsoorten hebben van zichzelf veel suiker zoals banaan en sinaasappel, gebruik dit in je voordeel.

Variatie is zeer belangrijk en een eiwit shake kan een groot deel van de voedingsstoffen die je niet snel binnen krijgt opvangen.

Tot slot

Hopelijk ben je dankzij dit artikel meer te weten gekomen over de voordelen van plantaardige eiwitpoeders, welke er allemaal zijn en de top 5 beste plantaardige eiwitpoeders.

Eiwitshakes op plantaardige basis zijn dan ook een uitstekende aanvulling op je dieet. Door de variatie in smaken en samenstellingen zijn shakes uitstekend te gebruiken voor sporters van alle leeftijden en niveaus.

Twijfel je of je één van de eerder genoemde beste plantaardige eiwitpoeder mag gebruiken, neem dan eerst contact op met je arts of sportdiëtist. Heb je nog vragen over het artikel of over de eiwitpoeders, laat dan een reactie achter. Vond je dit artikel waardevol, deel het dan op social media.

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *