Ga naar de inhoud
Beste Saffraan Supplement / Capsules

Het Beste Saffraan Supplement / Capsules van 2024

Door Jelle

Het beste saffraan supplement kopen? Het is tegenwoordig best moeilijk om goede saffraan supplementen te kopen. Er zijn namelijk een groot aantal supplementen verkrijgbaar die variëren in kwaliteit, de verwerking van de specerij enzovoort.

In dit artikel kom je dan ook meer weten te weten over de beste saffraan capsules, ontdek je de vijf voordelen voor je gezondheid en nog veel meer.

Het beste saffraan supplement, de top 2

Wil je alle voordelen van saffraan zelf ervaren, dan is het belangrijk om goede saffraan capsules te kopen. Hieronder vind je goede saffraan capsules van twee bekende en bewezen merken. Voor beide producten is gekeken naar het land van herkomst, productiemethode, de zuiverheid van het saffraan en de ervaringen van andere mensen.

1. Vitals Saffraan

De nummer 1 uit de lijst beste saffraan supplement zijn toch wel de saffraan capsules van Vitals. Dit supplement bevat namelijk gestandaardiseerde en pure saffraan dat BIOLOGISCH geteeld en geoogst wordt in Spanje. Per capsule bevat Vitals Saffraan maar liefst 28 mg pure saffraan.

Meer weten wat andere Vitals Saffraan gebruikers ervan vinden?

Bekijk de Vitals Saffraan ervaringen vind je op deze pagina >>

De capsules bevatten onder andere géén conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Bovendien zijn ze vrij van gluten, lactose, soja waardoor ze dan ook perfect geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Voordelen
 • Geteeld en geoogst in Spanje en het extract bestaat uit 100% echte saffraan, bevestigd door DNA-testen
 • Het saffraan wordt dan ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.
 • 100% natuurlijke en biologische saffraan dat ook geen synthetische toevoegingen bevat.
 • Het product is geschikt voor vegetariërs.
 • Met 60 capsules kun je het supplement gebruiken voor 2 maanden.
Nadelen
 • Voor sommige mensen kan het supplement te prijzig zijn.

2. Vitalize Positief Saffraan Complex

Vitalize Saffraan Complex

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com

Vitalize Positief Saffraan Complex is een supplement dat zo is samengesteld om je positieve gemoedstoestand en ontspanning te verbeteren. Zo bevatten de capsules niet alleen 28 mg aan saffraan extract, maar ook nog eens melissa. Het laatste werkt rustgevend en kan helpen om makkelijker in de avond in slaap te komen. Verder vind je in Vitalize Positief Saffraan ook nog de belangrijke vitamine B varianten in terug zoals vitamine B6 en B11.

Benieuwd wat andere Vitalize Positief Saffraan Complex gebruikers zeggen? Bekijk de 150+ beoordelingen en leer meer over de ervaringen van anderen >>

De saffraan dat gebruikt voor deze capsules wordt geteeld en geoogst in Iran. Daarnaast bevatten de capsules géén synthetische toevoegingen of kleurstoffen. Vitalize Saffraan Complex is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en hoeveelheden waaronder verschillende brievenbusverpakkingen. Hierdoor is thuis blijven niet nodig.

Voordelen
 • Het saffraan wat voor deze capsules gebruikt wordt geteeld en geoogst in Iran waardoor het 100% gegarandeerd originele saffraan is.
 • Verrijkt met vitamine B6, B11 en B12.  Zo draagt vitamine B6 bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid, terwijl B12 je energiestofwisseling bevordert.
 • Verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en hoeveelheden. Ideaal voor als je het saffraan supplement wilt proberen.
 • Bevat geen gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. Geschikt voor vegetariërs.
Nadelen
 • Voor sommige mensen kunnen de capsules wellicht te groot zijn.

Shopgids: alles wat je over saffraan moet weten

Hieronder vind je een lijst met veel gestelde vragen over saffraan, zodat je alles over de specerij te weten komt en voldoende informatie hebt om de voor jou beste saffraan capsules te kopen.

saffraan bloemen

Saffraan wat is dat?

Saffraan is een specerij dat afkomstig is van de bloem van de plant Crocus Sativus dat ook wel de saffraankrokus wordt genoemd. De plant wordt ongeveer 20 tot 30 centimeter hoog. De bloemen hebben drie gele meeldraden en drie extra lange kostbare fel rode stampers die samen het saffraan vormen.

Na het plukken worden de stampers gedroogd in de zon of in een speciaal gemaakte droogkasten waar warme lucht doorheen stroomt.

Waar smaakt saffraan na?

Saffraan heeft een unieke smaak en geur. De smaak wordt omschreven als bitterzoet, maar wel met een aangename aroma wat doet denken aan honing en hooi. De geur van saffraan is intens en aromatisch, met tonen van bloemen, aarde en hooi.

Waar is saffraan goed voor?

Saffraan wordt vaak gebruikt bij het koken als een smaakstof. Maar diverse wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat saffraan ook verschillende voordelen kent voor je gezondheid.

 • Krachtige antioxidant – saffraan bevat verschillende plantaardige stoffen die als antioxidanten werken. De meest opmerkelijke zijn crocine, crocetin, safranal en kaempferol. Crocine en crocetin zijn verantwoordelijk voor de rode kleur van het saffraan. Beide stoffen hebben antidepressie eigenschappen, kunnen ontstekingen verminderen, hersencellen beschermen tegen schade en eetlust verminderen waardoor het gewichtsverlies bevorderd (1). De stof safranal geeft de saffraan zijn bekende smaak en aroma. Onderzoek heeft aangetoond dat dit stofje je humeur, geheugen en je leervermogen kan verbeteren en zelfs je hersencellen kan beschermen tegen stress (2).
 • Vermindert depressieve klachten  – saffraan staat bekend om zijn effectiviteit tegen zowel lichte, milde als zware vormen van depressiviteit. De effecten treden na ongeveer zes weken op en leveren in sommige gevallen zelfs hetzelfde effect als de standaard antidepressiva medicatie. Uit verschillende studies blijkt dat 30 mg saffraan per dag net zo effectief is als Fluoxetine, Imipramine en Citalopram. De proefpersonen hadden zelfs minder last van bijwerkingen vergeleken met de andere medicatie (3, 4).
 • Kan klachten tijdens de menstruatiecyclus voorkomen – studies tonen aan dat saffraan kan helpen bij het behandelen en verminderen van lichamelijke, maar ook bij psychologische symptomen zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn en pijn tijdens de menstruatiecyclus. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen tussen de 20 en 45 jaar die dagelijks 30 mg saffraan innamen aanzienlijk minder last hadden van deze symptomen (5).  Uit een andere studie blijkt dat simpelweg ruiken aan saffraan voor 20 minuten al hielp om angst en de aanmaak van het stresshormoon cortisol te verminderen (6).
 • Verhoogt je libido – studies hebben aangetoond dat het nemen van saffraan supplementen lustopwekkende eigenschappen kan hebben. Bij mannen die vier weken dagelijks 30 mg saffraan namen verbeterde de erectiele functie aanzienlijk vergeleken bij mannen die een placebo kregen. Een analyse van zes studies toonde aan dat het nemen van saffraan supplementen de erectiele functie, libido en algemene tevredenheid aanzienlijk verbeterde (7). Ook bij vrouwen met een laag libido in combinatie met gebruik van antidepressiva verhoogde 30 mg saffraan gedurende vier weken hun libido.
 • Helpt om eetlust te verminderen en af te vallen – ongezond snacken is tegenwoordig een gewoonte waardoor je risico loopt om snel en ongewenst aan te komen. Volgens een onderzoek kan saffraan dan ook helpen om je eetlust te verminderen waardoor je kunt afvallen. In een acht weken durende onderzoek voelde vrouwen die saffraan supplementen namen zich flink voller, hadden ze minder zin in snacks en verloren ze meer gewicht dan vrouwen die placebo kregen (8). Een ander onderzoek van acht weken laat zien dat het nemen van saffraan supplementen de eetlust, de BMI en tailleomtrek aanzienlijk verminderen (9)

Saffraan is ook in verband gebracht met enkele andere gezondheidsvoordelen, maar zijn nog niet uitgebreid door de wetenschap bestudeerd:

 • Kan risicofactoren op hart- en vaatziektes verminderen – dier en reageerbuis studies laten zien dat de antioxiderende eigenschappen van saffraan het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen en voorkomen dat bloedvaten en slagaders verstopt raken (10).
 • Kan de bloedsuikerspiegel verlagen – saffraan kan de bloedsuikerspiegel verlagen en de insulinegevoeligheid verhogen (11).
 • Kan het geheugen verbeteren bij volwassen met ziekte van alzheimer – de antioxiderende eigenschappen van saffraan kunnen de cognitie verbeteren bij volwassen met de ziekte van Alzheimer (12).

Wanneer saffraan innemen?

De saffraan capsules worden het snelst door je lichaam opgenomen wanneer je 1 capsule in de ochtend of middag tijdens een maaltijd met 1 glas water inneemt.

gedroogd saffraan

Is saffraan gevaarlijk?

In normale doses is saffraan over het algemeen veilig met weinig tot geen bijwerkingen. Ook wanneer saffraan in de keuken wordt gebruikt lijkt dit geen nadelige effecten te hebben bij mensen. 

Als supplementen kunnen mensen veilig tot 1.5 gram saffraan per dag innemen. Wel is aangetoond dat slechts 30 mg saffraan per dag al voldoende is om voordelen ervan te ervaren.

Een (hoge) dosis van meer dan 5 gram saffraan kan toxische effecten hebben. Zwangere vrouwen moeten dan ook hoge doses saffraan vermijden omdat het dan een miskraam kan veroorzaken. Overweeg je een saffraan supplement te gebruiken, maar slik je antidepressiva, neem DAN EERST CONTACT OP met je huisarts

Waarom is saffraan zo duur?

Saffraan is het duurste specerij ter wereld. Dit komt doordat de bloem maar acht dagen per jaar groeit en dat het plukken van de saffraandraadjes met de hand gebeurt. Voor 1 kilo saffraan heb je ongeveer 150.000 bloemen nodig en doordat het plukken arbeidsintensief is wordt saffraan dan ook wel het rode goud genoemd.

Omdat saffraan zo duur is kan het worden vervalst met andere ingrediënten zoals biet, roodgeverfde zijdevezels, kurkuma en zelfs paprika. Vervalsing verlaagt de kosten voor de fabrikanten.

Zorg ervoor dat je saffraan van een gerenommeerd merk koopt om een vervalst product te vermijden. De twee genoemde beste saffraan supplementen voldoen hieraan.

Hoe lang duurt het voordat saffraan werkt?

Het duurt even voordat je de gezondheidsvoordelen van saffraan ervaart. Maar gemiddeld genomen ervaren de meeste mensen de voordelen na 10 a 20 dagen mits ze elke dag het supplement innemen.

Beste Saffraan supplement tot slot

Hopelijk ben je dankzij dit artikel meer te weten gekomen over saffraan, de reden waarom het duur is en welke voordelen saffraan heeft op je gezondheid. Wel wil ik nogmaals herhalen dat saffraan supplementen gezonde en gevarieerde voeding niet vervangen. Het eten van voldoende gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk.

Twijfel je of je 1 van de beste saffraan supplementen mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je huisarts. Lees ook goed het etiket, neem nooit meer dan nodig is en vermijdt de supplementen bij zwangerschap of borstvoeding.

Vond je het artikel over de beste saffraan capsules ook een waardevol artikel? Deel het artikel dan op social media, zodat andere dit ook kunnen lezen.

Andere bronnen die voor dit artikel zijn gebruikt:

1. The effects of Crocus sativus (saffron) and its constituents on nervous system: A review Mohammad Reza Khazdair, Mohammad Hossein Boskabady, Mahmoud Hosseini, Ramin Rezaee, Aristidis M Tsatsakis
2. Safranal: from an aromatic natural product to a rewarding pharmacological agent – Ramin Rezaee, Hossein Hosseinzadeh
3. Hydro-alcoholic extract of Crocus sativus L. versus fluoxetine in the treatment of mild to moderate depression: a double-blind, randomized pilot trial – A A Noorbala, S Akhondzadeh, N Tahmacebi-Pour, A H Jamshidi
4. Comparison of Saffron versus Fluoxetine in Treatment of Mild to Moderate Postpartum Depression: A Double-Blind, Randomized Clinical Trial – L Kashani, S Eslatmanesh, N Saedi, N Niroomand, M Ebrahimi, M Hosseinian, T Foroughifar, S Salimi, S Akhondzadeh 
5. Epidemiology of Premenstrual Syndrome (PMS)-A Systematic Review and Meta-Analysis Study – Direkvand-Moghadam A , Sayehmiri K , Delpisheh A , Kaikhavandi Sattar
6. Psychological and neuroendocrinological effects of odor of saffron (Crocus sativus) – Hajime Fukui, Kumiko Toyoshima, Ryoichi Komaki 
7. A systematic review and meta-analysis of clinical trials on saffron ( Crocus sativus) effectiveness and safety on erectile dysfunction and semen parameters – Nahid Maleki-Saghooni , Khadijeh Mirzaeii , Hossein Hosseinzadeh, Ramin Sadeghi , Morvarid Irani
8. Satiereal, a Crocus sativus L extract, reduces snacking and increases satiety in a randomized placebo-controlled study of mildly overweight, healthy women – Bernard Gout , Cédric Bourges, Séverine Paineau-Dubreuil
9. Saffron and crocin improved appetite, dietary intakes and body composition in patients with coronary artery disease – Nasim Abedimanesh, S Zahra Bathaie , Saeed Abedimanesh, Behrooz Motlagh , Ahmad Separham , Alireza Ostadrahimi
10. Effects of Crocus sativus petals’ extract on rat blood pressure and on responses induced by electrical field stimulation in the rat isolated vas deferens and guinea-pig ileum – M Fatehi , T Rashidabady, Zahra Fatehi-Hassanabad
11. Immunomodulatory and antioxidant effects of saffron aqueous extract (Crocus sativus L.) on streptozotocin-induced diabetes in rats – Saeed Samarghandian, Mohsen Azimi-Nezhad, Tahereh Farkhondeh
12. Vitamin E, Turmeric and Saffron in Treatment of Alzheimer’s Disease – Nur Adalier, Heath Parker

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *