Jelle Damen

Een slaapmasker kopen om de kwaliteit en je hoeveelheid slaap te verbeteren zonder slaapmedicatie of iets dergelijks? Dan is een goed slaapmasker een effectieve manier om een betere nachtrust te krijgen. In dit artikel ontdek je dan ook de 3 beste slaapmaskers, de voordelen en nog veel meer.

Meer weten? Lees dan vooral snel verder.

De beste slaapmaskers

Op zoek naar een goed slaapmasker? Hieronder heb ik voor jou de beste slaapmaskers geselecteerd. Dit heb ik gedaan op basis van de kwaliteit, prijzen, materialen, eigen ervaringen en reviews van andere gebruikers. 

Mijn #1: Manta slaapmasker

Manta slaapmasker - beste slaapmasker

Het Manta slaapmasker is op dit moment één van de meest populaire slaapmaskers. Het masker is stijlvol en gemaakt van zachte, ademende en uitwasbaren materialen. Dankzij de gebruikte materialen is het slaapmasker dan ook geschikt voor rug, zij en buikslapers. 

De verstelbare oog covers bieden voldoende ruimte voor je ogen en oogleden om in te rusten. Ze oefenen dan ook geen druk uit op je oogleden of oogwimpers. De verstelbare en elastische band zorgt voor een goede pasvorm en dat het masker niet loskomt tijdens het slapen.

Uit de Manta reviews blijkt dat het masker nauwelijks voelbaar is, ontzettend goed verduisterd en dat je door het dragen van het masker er beter door slaapt. 

Het masker wordt geleverd in een nette verpakking, inclusief oordopjes en een handig waszakje. Het Manta slaapmasker is ruimschoots op voorraad bij Slaapwijzer. Je ziet alle informatie en de huidige prijzen door op de knop hieronder te klikken. 

Wil je liever bij een andere webwinkel kijken, dan zie je alle informatie en de huidige prijzen bij Bol.com door hier te klikken.

2. ComforGoods Slaapmasker

De op een na beste slaapmasker van dit moment - ComforGoods slaapmasker

De op een na beste slaapmasker van dit moment is de ComforGoods slaapmasker. Het masker is gemaakt van zachte, ademend en uitwasbare materialen. Het “W” design zorgt voor een goede afsluiting rondom je neus en blokkeert tegelijkertijd al het licht van buitenaf. 

Dankzij de gebruikte materialen is het slaapmasker van ComforGoods geschikt voor rug, zij en buikslapers. 

Ook bij dit slaapmasker zijn verdiepte oog cups aanwezig. Hierdoor ervaar je geen druk op je ogen of wimpers en kun je tijdens het slapen knipperen met je ogen. De handige klittenbandsluiting zorgt voor een goed comfort rondom je hoofd en dat het masker in de nacht niet los komt. 

Uit de ComforGoods reviews blijkt dat het masker goed verduisterd, een goede pasvorm heeft en dat men bij het slapen op de zij geen last ervaart van het masker. 

Het masker wordt geleverd in twee kleuren naar keuze en is op dit moment nog verkrijgbaar bij Bol. Je ziet alle informatie en prijzen door op de knop hieronder te klikken.

3. Nedoes Luxe slaapmasker

De 3e beste slaapmasker - Nedoes slaapmasker

De Nedoes slaapmasker heeft wat weg van de nummer 2 uit de lijst. Het masker van Nedoes is gemaakt van zachte en lichtgewicht ademend materiaal. Het speciaal genaaide “V” ontwerp zorgt voor een goede afsluiting rondom je neus en samen met de brede band blokkeert het masker al het licht van buiten. 

Door het gebruik van zachte materialen ervaar je geen druk op je ogen of wimpers. De handige verstelbare klittenbandafsluiting zorgt ervoor dat het slaapmasker tijdens het slapen goed om je hoofd blijft zitten. Het masker is dan ook uitermate geschikt voor rug, zij en buikslapers.    

Uit de ruim 90 reviews komt naar voren dat slaapmasker van Nedoes een goede pasvorm heeft, goed blijft zitten, zacht is en dat deze goed afsluit zodat er geen licht meer te zien is. 

Het Nedoes luxe slaapmasker wordt geleverd met gratis siliconen oordopjes, zodat je in de nacht geen geluiden meer hoort. Verder krijg je bij het slaapmasker ook een handig opbergtasje, zodat je het masker makkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Het slaapmasker is op dit moment nog verkrijgbaar bij Bol. Je ziet alle informatie, reviews en de huidige prijs door op de groene knop te klikken.

Wat zijn de voordelen van een Slaapmasker?

Het dragen van een slaapmasker kent verschillende voordelen. Zo vermindert een slaapmasker opgezette ogen en pijn, blokkeert het licht en zorgt een goed slaapmasker ervoor dat je langer in je REM-slaap blijft.

Daarnaast kent een slaapmasker nog meer voordelen. Hieronder vertel ik je er meer over.

1. Het verbetert je slaapkwaliteit

De mens heeft zogenaamde “lichtgevoelige” cellen in het netvlies van onze ogen zitten. Deze vertellen onze hersenen wanneer het licht of donker is en bepalen onder andere ons slaappatroon. Ga je bijvoorbeeld vroeg naar bed, maar word je nog blootgesteld aan teveel licht, dan val je niet snel in slaap en mis je alle voordelen van vroeg slapen.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het dragen van een goed slaapmasker je slaap positief beïnvloed. Het dragen van een slaapmasker draagt namelijk bij aan een diepere slaap en verhoogde melatoninespiegels [1].

2. Je valt sneller in slaap

Er is denk ik niets vervelender dan draaien in je bed wanneer het maar niet lukt om in slaap te vallen. Ook dan kun je ervoor kiezen om een slaapmasker te dragen. Volgens Dr. Alanna Hare van het Royal Brompton Hospital Centre for Sleep in Londen vermindert het dragen van een slaapmasker de tijd die nodig is om in slaap te komen.

Dit komt doordat de duisternis het melatoninegehalte van je lichaam verhoogd, waardoor je sneller in slaap valt dan wanneer je geen slaapmasker draagt.

3. Het is goed voor je lichaam

Door in een totale duisternis te slapen heeft je lichaam de mogelijkheid zoveel mogelijk melatonine aan te maken. Maar wist je ook dat melatonine ook een antioxidant is? [2].

Antioxidanten vangen radicalen weg wat het beste gezien kan worden als agressieve stoffen die in hele erge gevallen schade kunnen geven aan je cellen en weefsels. Antioxidanten kunnen je helpen om dit tegen te gaan en mogelijk op langer termijn ziektes te voorkomen.

4. Blokkeert schadelijk licht

Tegenwoordig zijn we bijna dagelijks omringd door blauw licht. Van onze nachtkastjes, telefoons, tablets tot zelfs de gloed van je televisie.

Overdag is dit soort licht geen probleem, maar wanneer je wilt gaan slapen is dit een ander verhaal.  Blauw licht is namelijk een enorme slaapverstoorder. Uit onderzoek aan Harvard blijkt dat een blootstelling van 6.5 uur aan blauw licht de aanmaak van melatonine ongeveer twee keer zo lang onderdrukte, dan wanneer er gebruikt gemaakt werd van groen licht. [3]

5. Geweldig voor lange reizen

Reizen kan zoals je waarschijnlijk weet ons slaapritme flink verstoren. Vooral wanneer je tijdens je reis de tijdzones oversteekt. Een slaapmasker is dan ook een echte redder in nood wanneer je in een vliegtuig bevind.

Zo helpen ze het Tl-licht te blokkeren en geven een duidelijk signaal af aan je medepassagiers dat je niet gestoord wilt worden.

Is een slaapmasker ook geschikt voor zijslapers?

De juiste hoeveelheid slaap krijgen is dus belangrijk dus het kiezen van een goed slaapmasker is dan ook de sleutel. Ook de positie waarin je slaapt heeft invloed op je keuze. Zo is het voor zijslapers aan te raden om voor een slank ontwerp te kiezen dat geen druk op de zijkant uitoefent.

Daarnaast is het ook belangrijk dat er verstelbare riemen of een gesp aanwezig is en dat ze aan de achterkant van het hoofd zit in plaats van aan de zijkant, zodat er géén druk of andere ongemakken ontstaan.

Is het dragen van een slaapmasker gevaarlijk?

Het dragen van een slaapmasker is normaal gesproken niet gevaarlijk en kent zoals je kunt lezen voornamelijk voordelen. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een slaapmasker dat niet te strak om je gezicht zit. Dit kan een overmatige druk op je gezicht en ogen veroorzaken. Kies daarnaast ook niet voor materialen waarvoor je allergisch ben.

Tot slot: de 3 beste slaapmaskers

In dit artikel heb je meer gelezen over de 3 beste slaapmaskers en hun voordelen. Wil je dus rustig slapen zonder dat je zorgen hoeft te maken over licht dan is het verstandig om een goed slaapmasker te kopen. Heb je nog vragen over dit artikel of wil je meer weten? Laat dan een reactie onderaan het artikel achter.

slaapmasker kopen? De top 3 slaapmaskers
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.