Jelle Damen

Een slaapmasker kopen om de kwaliteit en je hoeveelheid slaap te verbeteren zonder slaapmedicatie of iets dergelijks? Dan is een goed slaapmasker een effectieve manier om een betere nachtrust te krijgen. In dit artikel ontdek je dan ook de 3 beste slaapmaskers, de voordelen en nog veel meer.

Meer weten? Lees dan vooral snel verder.

De beste slaapmaskers

Opzoek naar een goed slaapmasker? Ik heb voor jou hieronder de beste slaapmaskers geselecteerd. Dit heb ik gedaan op basis van de kwaliteit van de slaapmaskers, prijzen, materialen en reviews van andere gebruikers.

1. Manta Slaapmasker

manta slaapmasker

Het Manta slaapmasker maakt misschien op het eerste gezicht een wat vreemde indruk. Het masker ziet er stijlvol uit en wordt geleverd in een nette plastic verpakking.

Het slaapmasker biedt voldoende ruimte voor de ogen en oogleden om in te rusten. Wat ook fijn is, is dat je de oog covers en de band kunt afstellen zodat de pasvorm optimaal is.

De gebruikte materialen zijn zacht, duurzaam en vooral ademend.

Klik en lees de 10+ reviews van andere Manta gebruikers >>

Voordelen

 • Ademende materialen
 • Laat geen licht door
 • Kan gewassen worden
 • Geschikt voor elke slaappositie
 • Geen druk op je ogen, gezicht of hoofd

Klik en bekijk de Manta masker op Slaapwijzer.net >>

Klik en bekijk de Manta masker op Bol.com >>

2. ComforGoods Slaapmasker

Comforgoods Slaapmasker

Het slaapmasker van ComforGoods valt waarschijnlijk op vanwege het uiterlijk. Het “W” design zorgt voor een goede aansluiting bij je neus en blokkeert voor 100% het licht.

Wat ook fijn aan deze slaapmasker is, is dat er verdiepte oog holtes aanwezig zijn waardoor je nog steeds kunt knipperen met je ogen zonder dat er druk op je ogen of wimpers komt te staan.

De handige klittenband aansluiting zorgt voor een goede comfort rondom je hoofd.

Voordelen

 • Wasbaar
 • Geschikt voor alle slaapposities
 • Geen druk op je oogleden of wimpers
 • Laat geen licht door
 • Ademend katoen

Klik en bekijk de ComforGoods masker op Bol.com >>

3. Travel Blue Luxe Oog Masker

beste slaapmasker

Ben je op zoek naar een goed slaapmasker dat niet alleen licht in gewicht is, maar ook nog eens zo min mogelijk licht door laat? Dan is de travel blue luxe ook masker een van de beste slaapmaskers.

Het masker is namelijk niet alleen geschikt voor tijdens een vlieg of busreis, maar ook geschikt voor het slapen thuis. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om hem op je eigen hoofdomtrek af te stellen voor een goed comfort.

Voordelen

 • Laat geen licht door
 • Zacht materiaal
 • Praktisch
 • Zit goed om het gezicht
 • Geschikt voor buikslapers
 • 2 Jaar garantie

Klik en bekijk de Travel Blue Luxe Oog Masker op Amazon.nl >>

Wat zijn de voordelen van een Slaapmasker?

Het dragen van een slaapmasker kent verschillende voordelen. Zo vermindert een slaapmasker opgezette ogen en pijn, blokkeert het licht en zorgt een goed slaapmasker ervoor dat je langer in je REM-slaap blijft.

Daarnaast kent een slaapmasker nog meer voordelen. Hieronder vertel ik je er meer over.

1. Het verbetert je slaapkwaliteit

De mens heeft zogenaamde “lichtgevoelige” cellen in het netvlies van onze ogen zitten. Deze vertellen onze hersenen wanneer het licht of donker is en bepalen onder andere ons slaappatroon. Ga je bijvoorbeeld vroeg naar bed, maar word je nog blootgesteld aan teveel licht, dan val je niet snel in slaap en mis je alle voordelen van vroeg slapen.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het dragen van een goed slaapmasker je slaap positief beïnvloed. Het dragen van een slaapmasker draagt namelijk bij aan een diepere slaap en verhoogde melatoninespiegels [1].

2. Je valt sneller in slaap

Er is denk ik niets vervelender dan draaien in je bed wanneer het maar niet lukt om in slaap te vallen. Ook dan kun je ervoor kiezen om een slaapmasker te dragen. Volgens Dr. Alanna Hare van het Royal Brompton Hospital Centre for Sleep in Londen vermindert het dragen van een slaapmasker de tijd die nodig is om in slaap te komen.

Dit komt doordat de duisternis het melatoninegehalte van je lichaam verhoogd, waardoor je sneller in slaap valt dan wanneer je geen slaapmasker draagt.

3. Het is goed voor je lichaam

Door in een totale duisternis te slapen heeft je lichaam de mogelijkheid zoveel mogelijk melatonine aan te maken. Maar wist je ook dat melatonine ook een antioxidant is? [2].

Antioxidanten vangen radicalen weg wat het beste gezien kan worden als agressieve stoffen die in hele erge gevallen schade kunnen geven aan je cellen en weefsels. Antioxidanten kunnen je helpen om dit tegen te gaan en mogelijk op langer termijn ziektes te voorkomen.

4. Blokkeert schadelijk licht

Tegenwoordig zijn we bijna dagelijks omringd door blauw licht. Van onze nachtkastjes, telefoons, tablets tot zelfs de gloed van je televisie.

Overdag is dit soort licht geen probleem, maar wanneer je wilt gaan slapen is dit een ander verhaal.  Blauw licht is namelijk een enorme slaapverstoorder. Uit onderzoek aan Harvard blijkt dat een blootstelling van 6.5 uur aan blauw licht de aanmaak van melatonine ongeveer twee keer zo lang onderdrukte, dan wanneer er gebruikt gemaakt werd van groen licht. [3]

5. Geweldig voor lange reizen

Reizen kan zoals je waarschijnlijk weet ons slaapritme flink verstoren. Vooral wanneer je tijdens je reis de tijdzones oversteekt. Een slaapmasker is dan ook een echte redder in nood wanneer je in een vliegtuig bevind.

Zo helpen ze het Tl-licht te blokkeren en geven een duidelijk signaal af aan je medepassagiers dat je niet gestoord wilt worden.

Is een slaapmasker ook geschikt voor zijslapers?

De juiste hoeveelheid slaap krijgen is dus belangrijk dus het kiezen van een goed slaapmasker is dan ook de sleutel. Ook de positie waarin je slaapt heeft invloed op je keuze. Zo is het voor zijslapers aan te raden om voor een slank ontwerp te kiezen dat geen druk op de zijkant uitoefent.

Daarnaast is het ook belangrijk dat er verstelbare riemen of een gesp aanwezig is en dat ze aan de achterkant van het hoofd zit in plaats van aan de zijkant, zodat er géén druk of andere ongemakken ontstaan.

Is het dragen van een slaapmasker gevaarlijk?

Het dragen van een slaapmasker is normaal gesproken niet gevaarlijk en kent zoals je kunt lezen voornamelijk voordelen. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een slaapmasker dat niet te strak om je gezicht zit. Dit kan een overmatige druk op je gezicht en ogen veroorzaken. Kies daarnaast ook niet voor materialen waarvoor je allergisch ben.

Tot slot: de 3 beste slaapmaskers

In dit artikel heb je meer gelezen over de 3 beste slaapmaskers en hun voordelen. Wil je dus rustig slapen zonder dat je zorgen hoeft te maken over licht dan is het verstandig om een goed slaapmasker te kopen. Heb je nog vragen over dit artikel of wil je meer weten? Laat dan een reactie onderaan het artikel achter.

Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.