Ga naar de inhoud
Beste Slaappillen Zonder Recept, ontdek de Top 4

Beste Slaapmiddelen Zonder Recept | De Top 4 van 2024

Door Jelle

Op zoek naar de beste slaapmiddelen zonder recept? Voldoende slaap is belangrijk voor een goede gezondheid. Het helpt je beter leren, verbetert je geheugen en helpt zelf om je creativiteit te vergroten (1,2,3).

Maar ondanks alle voordelen van een goede nachtrust zijn er steeds meer mensen die slecht slapen (4).

In dit artikel ontdek je dan ook de 4 beste slaapmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Ze zijn veilig, legaal, op een natuurlijke basis en hebben geen verslavende bijwerkingen. Daarnaast vind je ook nog eens 5 waardevolle slaaptips die ervoor zorgen dat je slaapkwaliteit aanzienlijk wordt verbeterd. 

Slaaptip: wil je echt je slaapkwaliteit aanpakken? Dan heb ik voor jou het perfecte boek gevonden. In mijn Perfect Slapen in 7 Stappen review vertel ik je er alles over.

De Top 4 slaapmiddelen zonder recept

Het is nu tijd om je meer te vertellen over de top 4 natuurlijke slaapmiddelen die je zonder recept kunt kopen. Naast de omschrijving van het slaapsupplement ontdek je ook de ervaringen van andere gebruikers en ontdek je waar je het beste slaapmiddel zonder recept kunt kopen. 

De lijst is samengesteld op basis van de werking van het supplement, reviews en wetenschappelijke bronnen. Kortom al het vooronderzoek is voor je gedaan. Je hoeft alleen nog maar een keuze te maken. 

1. Flinndal Nachtrust Forte

Flinndal Nachtrust Forte

Bekijk de beste prijs bij:

flinndal.nl
bol.com

Flinndal Nachtrust Forte is een extra hoog gedoseerde natuurlijke slaapmiddel dat je helpt om te ontspannen en om in slaap te vallen. Nachtrust Forte bevat namelijk onder andere hop, valeriaan en citroenmelisse. Dit zijn NATUURLIJKE rustgevers die je helpen om lekker te slapen. 

Wil je meer weten hoe andere mensen dit supplement hebben ervaren?

Bekijk dan de ruim 60 reviews van andere gebruikers >>

De tabletjes van Flinndal Nachtrust Forte zijn klein waardoor ze eenvoudig in te nemen zijn. Bovendien is het slaapmiddel lactosevrij, glutenvrij en bevatten ze geen noten of pinda’s. 

Ook bevatten ze geen schaal of schelpdieren, dus Flinndal Nachtrust Forte is ook geschikt voor vegetariërs. 

2. Vitalize Melatonine Puur

Vitalize Melatonine Puur

Bekijk de beste prijs bij:

vitstore.com
bol.com

Vitalize is een bekend merk als het gaat om gezondheid en supplementen. Ze hebben verschillende melatonine supplementen ontwikkelt waaronder de Vitalize Melatonine Puur. 

Het natuurlijk slaapmiddel is eenvoudig in te nemen omdat het smelttabletjes zijn die snel oplossen. Dit maakt het supplement dan ook uitermate geschikt voor OUDERE MENSEN, voor mensen die in ploegendiensten werken of voor mensen die last hebben van een jetlag. 

Ook benieuwd hoe mensen die slaapmiddel ervaren? 

Bekijk dan maar de ruim 200 ervaringen van en door gebruikers >>

Melatonine Puur bevat maar liefst 0,299 mg melatonine wat weer helpt om sneller in slaap te vallen en je slaap en waakritme te stimuleren. Omdat het een natuurlijk slaapmiddel is valt dit supplement dan ook in de categorie beste slaapmiddelen zonder bijwerkingen.

3. Vitalis 5-HTP

Vitalis 5-HTP is een plantaardig product dat is verkregen uit de Griffonia simplicifolia. De zaden uit deze plant bevatten ongeveer 5 tot 20% pure 5-HTP.

Dit natuurlijke slaapmiddel zonder recept bevordert niet alleen de geestelijke veerkracht, het zorgt ook voor een betere gemoedstoestand en helpt bij het verminderen van vermoeidheid. 

5-HTP wordt snel door je lichaam opgenomen en omgezet naar het bekende stofje melatonine. Melatonine helpt je algemene slaapkwaliteit te verbeteren en vermindert de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen. Bovendien stimuleert het ook nog eens je slaap en waakritme. 

4. Vitalize Slaap Comfort Forte

Vitalize Slaap Comfort

Bekijk de beste prijs bij:

vitstore.com
lt45.net
bol.com

Slaap Comfort Forte is een ander product van Vitalize. Slaap Comfort Forte bevat de ideale combinatie van magnesium, melatonine en plantenextracten zoals Griffonia en valeriaan. 

Meer weten over dit populaire slaapmiddel? 

Bekijk maar eens de ruim 300 ervaringen van Slaap Comfort Forte gebruikers >>

Vitalize gebruikt deze ingrediënten omdat ze ONTSPANNEND en een RUSTGEVENDE werking hebben. De hoge dosis melatonine heeft weer een positieve invloed op je slaapfunctie en stimuleert ook nog eens je slaap en waakritme. 

Slaap Comfort Forte bevat geen lactose, gluten, gist of suiker. Daarnaast bevat het slaapmiddel ook geen kunstmatige kleur, smaak of geurstoffen en is het geschikt voor vegetariërs. 

Waarom slaappillen kopen zonder recept?

Bekende slaapmiddelen zoals Temazepam, Zolpidem en Oxazepam worden voorgeschreven wanneer mensen slaapproblemen hebben. Onder slaapproblemen verstaat men moeite hebben om in slaap te vallen of regelmatig midden in nacht wakker worden. 

Helaas werken deze slaapmiddelen tijdelijk of zelfs helemaal niet. Er bestaat zelfs een kans dat je er verslaafd aan raakt en het vermindert ook nog eens je reactie en concentratievermogen. 

Hierdoor mag je zelfs niet eens meer actief deelnemen aan het verkeer en is zelfs een kans op krachteloos gevoel in je spieren. 

De vier natuurlijke slaapmiddelen die in dit artikel behandelt bestaan uit natuurlijke ingrediënten die al deze bijwerkingen niet hebben. De stoffen en ingrediënten van de natuurlijke slaappillen zijn namelijk, melatonine, 5-HTP en magnesium waardoor de slaappillen zonder recept veilig in gebruikt zijn. 

1. Melatonine

Melatonine is een hormoon dat je lichaam zelf op een natuurlijke wijze aanmaakt en speelt een belangrijke rol bij je slaap en waakritme. De productie van dit hormoon wordt beïnvloed door het tijdstip van de dag (5). 

Het melatoninegehalte stijgt namelijk van nature in de avond en stop automatisch in de ochtend. Om de hierboven genoemde redenen zijn melatonine supplementen een populair slaapmiddel geworden. 

Uit onderzoek blijkt ook dat melatonine de algehele slaapkwaliteit verbetert bij mensen met slaapstoornissen. Ook lijkt melatonine de tijd te verminderen die wij als mensen nodig hebben om in slaap te vallen en stimuleert het je slaap en nachtritme (6, 7). 

2. Magnesium

Magnesium is een mineraal dat letterlijk honderden processen die binnenin je lichaam afspelen ondersteunt. Zo helpt het bijvoorbeeld bij de vorming van je botten en spieren, overdracht van zenuwprikkels en de juiste werking van je spieren. 

Maar magnesium doet meer. Het ondersteunt namelijk ook je slaapproces op twee verschillende manieren. Het geeft namelijk een rustgevend effect dat ervoor zorgt dat je stressniveau daalt. In combinatie met vitamine B stimuleert het ook nog eens de aanmaak van melatonine (8).

Diverse wetenschappelijke studies hebben dan ook aangetoond dat het hebben van te weinig magnesium in je lichaam gelinkt kan worden aan het moeilijk in slaap vallen en andere slaapproblemen (9). 

3. 5-HTP

5-HTP is een bijproduct van het aminozuur tryptofaan. Dit aminozuur wordt niet aangemaakt door je lichaam, maar haal je normaal gesproken uit voedsel zoals vlees, vis en zuivel.

Je hersenen zetten tryptofaan om naar 5 HTP dat vervolgens weer wordt omgezet naar het hormoon serotonine. Dit stofje speelt weer een belangrijke rol bij het hebben van een goede stemming en gezonde eetlust. Je lichaam zet serotonine weer om naar het slaaphormoon melatonine. 

5-HTP wordt dan ook gezien als de voorloper van melatonine en wordt daarom dan ook in verband gebracht met een betere slaap (10). 

4. Valeriaanwortel

Valeriaan is een kruid dat oorspronkelijk uit Azië en uit Europa komt. De wortel wordt vaak gebruikt als een natuurlijke behandeling voor symptomen van angst of depressie (11). 

Ook wordt de wortel vaak gebruikt bij slaapbevorderende natuurlijke slaapmiddelen zonder recept. 

Onderzoek suggereert dat het nemen van valeriaanwortel de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen kan verminderen. Dit geldt ook voor het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van je slaap.

Uit een kleine wetenschappelijke studie blijkt dat het nemen van 530 mg valeriaan per nacht en dat 30 dagen lang leidde tot flinke verbeteringen in slaapkwaliteit (12). 

Beste Slaappillen Zonder Recept

Vijf tips om je slaapkwaliteit te verbeteren

Zojuist heb je meer kunnen lezen over de 4 beste slaapmiddelen zonder recept. Naast de top 4 wil ik ook nog graag vijf tips met je delen om je diepe slaap te bevorderen

Tip 1: ruim je kamer op

Wist je dat een drukke slaapkamer gevolgen heeft voor een goede nachtrust? Het geeft je namelijk een onrustig gevoel waardoor je moeilijk in slaap valt. Ruim daarom dan ook je slaapkamer regelmatig op en je merkt vanzelf dat je veel lekkerder in bed ligt.

Tip 2: zorg voor een donkere slaapkamer

Hoe donkerder je slaapkamer is hoe beter dat is voor je slaap. Licht beïnvloed namelijk de aanmaak van het hormoon melatonine. Gelukkig hoeft het verduisteren van je slaapkamer niet zoveel werk te zijn. 

Een gordijn of een rolluik is al meer dan genoeg. Zet verder ook alle andere lichtjes uit zoals de stand-by lichtjes.

Tip 3: zet alle elektronische apparaten uit

Voor het verbeteren van je slaapkwaliteit is het ook belangrijk dat je alle elektronische apparaten uitzet. Blootstelling aan licht is overdag gunstig, maar in de nacht heeft het een tegenovergestelde effect.

Dit komt omdat je hersenen dan denken dat het nog steeds dag is. Dit vermindert weer de aanmaak van melatonine wat je weer helpt te ontspannen en diep te slapen. Zet dus ook je smartphone of tablet uit.

Tip 4: ga je bed uit als je niet in slaap valt

Lig je te lang wakker? Ga dan je bed uit en doe dan iets wat ontspannend werkt. Loop even rond, lees een boek of mediteer. Je raakt dan meer ontspannen en je maakt je hoofd leeg waardoor je makkelijker in slaap valt zodra je terug in bed ligt.

Tip 5: start met een slaapcursus

Wist je dat het ook mogelijk is om een slaapcursus te volgen zoals het boek Perfect Slapen in 7 Stappen? Dit boek is geschreven door slaapexpert William van der Klaauw van Slaapwijzer.net

In dit boek geeft William verschillende handvatten om terug te gaan naar de basis. Zo stel je niet alleen je lichaam opnieuw in, maar krijg ook weer vertrouwen in je natuurlijke vermogen om weer goed te slapen. 

Het doel van het handboek is dan ook om dankzij heldere en wetenschappelijke onderbouwde adviezen je te helpen. Meer informatie over dit handboek inclusief de vele ervaringen vind je hier.

Beste slaapmiddelen zonder recept tot slot

Dankzij dit artikel ben je hopelijk meer te weten gekomen over de verschillende slaapmiddelen die je zonder recept kunt kopen. De top 5 beste slaappillen zonder recept zijn momenteel de beste slaap supplementen waarbij het gebruik veilig is. Wel is het belangrijk dat je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houd.

Blijven de slaapproblemen aanhouden? Dan raad ik aan om contact op te nemen met je huisarts. De arts kijkt samen met je naar een goede oplossing.

Heb je nog vragen over het artikel slaapmiddelen kopen zonder recept? Laat dan een onderaan de pagina een berichtje achter. Dan kom ik er snel op terug.

Veel gestelde vragen over natuurlijke slaapmiddelen zonder recept

Zijn natuurlijke slaapmiddelen effectief?

Diverse onderzoeken laten zijn dat bepaalde natuurlijke slaapmiddelen zoals melatonine effectief zijn. Wel is belangrijk dat je het slaapmiddel ruim voordat je gaat slapen inneemt. Lees daarvoor altijd de bijsluiter.

Zijn natuurlijke slaapmiddelen veiliger dan voorgeschreven slaapmiddelen?

Natuurlijke slaapmiddelen zoals die in dit artikel worden besproken worden over het algemeen als veilig beschouwd dan slaapmiddelen op recept. Dit komt omdat ze minder bijwerkingen hebben.
Mocht je regelmatig slaapproblemen hebben neem dan contact op met je huisarts of volg bijvoorbeeld een slaapcursus. 

Bronnen die voor dit artikel zijn gebruikt:

1. Sleep to Remember – Susan J. Sara
2. Feedback Blunting: Total Sleep Deprivation Impairs Decision Making that Requires Updating Based on Feedback – Paul Whitney, PhD, John M. Hinson, PhD, Melinda L. Jackson, PhD, Hans P.A. Van Dongen, PhD
3. The role of sleep deprivation and fatigue in the perception of task difficulty and use of heuristics – Mindy Engle-Friedman, Gina Marie Mathew, Anastasia Martinova, Forrest Armstrong, and Viktoriya Konstantinov
4. Sleep, Cognition, and Normal Aging: Integrating a Half-Century of Multidisciplinary Research – Michael K. Scullin,  and Donald L. Bliwise
5. New perspectives on the role of melatonin in human sleep, circadian rhythms and their regulation – Nava Zisapel
6. Effect of melatonin supplementation on sleep quality: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials – Gholami Fatemeh, Moradi Sajjad, Rasaei Niloufar, Soveid Neda , Setayesh Leila, Mirzaei Khadijeh
7. Evidence for the efficacy of melatonin in the treatment of primary adult sleep disorders – Fiona Auld, Emily L Maschauer , Ian Morrison, Debra J Skene, Renata L Riha
8. Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up – Yingting Cao, Shiqi Zhen, Anne W. Taylor, Sarah Appleton, Evan Atlantis, and Zumin Shi
9. The Role of Magnesium in Sleep Health: a Systematic Review of Available Literature – Arman Arab, Nahid Rafie , Reza Amani, Fatemeh Shirani
10. Sleep-promoting effects of a GABA/5-HTP mixture: Behavioral changes and neuromodulation in an invertebrate model – Ki-Bae Hong, Yooheon Park, Hyung Joo Suh
11. Valerian Root in Treating Sleep Problems and Associated Disorders—A Systematic Review and Meta-Analysis – Noriko Shinjyo, Guy Waddell, and Julia Green
12. Efficacy of Valerian Extract on Sleep Quality after Coronary Artery bypass Graft Surgery: A Triple-Blind Randomized Controlled Trial – Halimeh Khaton Zare Elmi, Mohammad Gholami, Mandana Saki , Farzad Ebrahimzadeh

Bekijk de beste prijs bij:

flinndal.nl
bol.com

Bekijk de beste prijs bij:

vitstore.com
bol.com

Bekijk de beste prijs bij:

vitstore.com
lt45.net
bol.com

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *