Ga naar de inhoud
Beste Weight Gainer voor mannen en vrouwen

De Beste Weight Gainer voor Vrouwen en Mannen van 2024

Door Jelle

Veel mensen zijn op zoek naar supplementen om af te vallen en om vet te verliezen. Toch is er ook een groep mensen dat op zoek is naar supplementen om juist aan te komen. Voor deze groep zijn er namelijk specifieke supplementen te koop zoals weight gainers. Deze groep is dan ook op zoek naar de beste weight gainer voor vrouwen en mannen.

Toch is het kiezen voor de voor hun beste weight gainer niet eenvoudig. Er zijn namelijk verschillende merken met ieder hun eigen voor- en nadelen, waardoor je al snel de bomen in het bos niet meer ziet.

Om je bij je zoektocht te helpen vind je in dit artikel de top 5 beste weight gainer voor vrouwen en mannen en meer handige informatie. Lees je mee?

Top 5 beste weight gainers voor mannen en vrouwen

Er zijn veel verschillende weight gainers waar veel suikers in zitten en rijk zijn aan slechte vetten. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je in een korte tijd kunt aankomen in gewicht, maar dit is vaak niet de meest gezondste manier.

Om de lijst met beste weight gainers samen te stellen is er goed gekeken naar het merk, de gebruikte ingrediënten, prijs, hoeveelheid calorieën, toevoegingen zoals vitamines, mineralen, smaak, hoeveelheid suiker en zijn er tientallen reviews doorgenomen van echte gebruikers.

Mocht je ervoor kiezen om een van de opties uit de lijst hieronder te kopen, dan weet je zeker dat het een goede aankoop zal zijn. Alle genoemde weight gainers zijn geschikt voor vrouwen en mannen.

MerkSupplementKcal*Eiwitten*Koolhydraten*Vetten*
Interactive NutritionMammoth 250039019 g72 g2,8 g
XXL NutritionPerfect Mass Gainer36923 g58,40 g4,7 g
Optimum NutritionSerious Mass38015 g77 g1,4 g
BulkInformed Mass Gainer37730 g 50 g6,7 g
Body & FitMass gainer435 20 g60 g13 g
* de bovenstaande voedingswaardes zijn per 100 gram

1. Interactive Nutrition – Mammoth 2500

Mammoth 2500

Bekijk de beste prijs bij:

supspace.nl
bol.com

Ben je op zoek naar een weightgainer met veel extra calorieën en veel eiwitten, dan kom je eigenlijk automatisch uit bij Mammoth 2500. Per portie van 320 gram bevat Mammoth 2500 maar liefst 1300 kcal, 10 gram vetten, 229 gram koolhydraten en 60 gram eiwitten.

De eiwitten zijn een blend van verschillende soorten zoals wei-eiwit concentraat, wei-eiwit isolaat en caseïne. Hetzelfde geldt voor de koolhydraten. Deze bestaan uit een mix van maltodextrine, havervlokken, zoete aardappelen en quinoa. Deze zorgen voor een langdurige energie.

Meer weten wat andere Mammoth gebruikers van de weight gainer vinden? Ontdek dan nu de ruim 20 ervaringen en reviews van andere door hier te klikken >>

Verder is Mammoth weight gainer verrijkt met diverse aminozuren zoals glycine, L-glutamine, L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Daarnaast bevat het ook nog eens calcium en kalium.

Mammoth mass gainer is verkrijgbaar in de hoeveelheden 2.27 kg, 4,53 kg en 6.8 kg. Ook heb je de keuze uit vijf verschillende smaken zoals aardbei, vanille en chocolade.

Voordelen
 • Per shake bevat Mammoth maar liefst 60 gram eiwitten die bestaan uit een mix van whey eiwitconcentraat, whey isolaat en caseïne.
 • De complexe koolhydraten komen van haver, zoete aardappel en quinoa. Ze zorgen dan ook voor langdurige energie waardoor je onder andere langer kunt trainen.
 • Bevat veel goede vetten gemaakt van kokospoeder zodat je lichaam ook deze als energie kan gebruiken.
 • Verrijkt met aminozuren en mineralen die eiwitsynthese stimuleren en afbraak van spiereiwit onderdrukken.
 • Verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden en uit verschillende smaken zodat je genoeg keuze hebt.
Nadelen
 • Vanwege populariteit is de weight gainer vaak uitverkocht, dus je moet er snel bij zijn.

2. XXL Nutrition – Perfect Mass Gainer

XXL Nutrition Perfect Mass Gainer

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com
xxlnutrition.com

Lukt het je maar niet om voldoende calorieën binnen te krijgen of heb je moeite aan te komen in gewicht? Kijk dan eens naar de Perfect Mass Gainer van XXL Nutrition. Per scoop van 100 gram bevat de gainer van XXL Nutrition 369 kcal, 58 gram complexe koolhydraten, 23 gram hoogwaardige eiwitten en 8 gram vezels binnen.

De koolhydraten bestaan uit een mix van haver en boekweitmeel. Beide zijn een uitstekende bron van B-vitamines, vitamine A, vitamine E, vitamine D en diverse mineralen die je lichaam nodig heeft.

Meer te weten komen over dit supplement van XXL Nutrition? Klik dan hier en bekijk de ruim 100 reviews en ervaringen van andere gebruikers >>

Ook bij het supplement van XXL Nutrition is er gekozen voor een mix van verschillende eiwitten. Er is namelijk gebruikgemaakt van whey concentraat, erwten eiwit isolaat en soja-eiwit isolaat om zo volledig evenwichtige voeding binnen te krijgen

Perfect Mass Gainer van XXL Nutrition is verkrijgbaar in zes verschillende smaken waaronder de populaire smaak chocolade en is te koop in een grote zak van vijf kilo zodat je er lekker lang mee kunt doen.

Voordelen
 • Dankzij de havers en boekweit is de shake met 58 gram hoog in complexe koolhydraten die ook nog eens langzaam door je lichaam worden opgenomen.
 • Met 23 gram eiwitten per 100 gram bevat de shake veel eiwitten die spieropbouw en herstel stimuleren.
 • Een mix van verschillende eiwitten zoals whey concentraat, erwten eiwit isolaat en soja eiwit om zo hoogwaardige eiwitten en aminozuren binnen te krijgen.
 • Verrijkt met extra vitamines en mineralen zoals B-vitamines, vitamine C en vitamine E zodat je lichaam goed blijft functioneren.
 • Rijk aan vezels wat niet alleen goed is voor je spijsvertering, ze zijn ook nog eens vullend.
Nadelen
 • Wat duurder in prijs dan de andere alternatieven in deze lijst.

3. Optimum Nutrition – Serious Mass

Optimum Nutrition is een ander bekend merk als het gaat om sportsupplementen. Per dosering van 334 gram bevat Serious Mass 51 gram eiwitten, 1258 calorieën, 4.5 gram vet en 250 gram complexe koolhydraten.

De eiwitten bestaan uit een mix van whey, caseïne en ei-eiwit. Daarnaast is het supplement van Optimum Nutrition verrijkt met maar liefst 25 verschillende soorten vitamines en mineralen. Verder is de weight gainer aangevuld met glutaminepeptide, 3 gram creatine en L-glutamine. Hierdoor is Serious Mass dan ook uitermate geschikt voor gewichtstoename en voor sporters.

Ben je benieuwd wat andere Serious Mass gebruikers van het supplement vinden? Bekijk dan eens hier de ruim 30 ervaringen en reviews van andere >>

Serious mass van Optimum Nutrition is verkrijgbaar in twee verschillende hoeveelheden, namelijk 2.7 kg en 5.4 kg. Ook heb je de keuze uit verschillende smaken zoals banaan, chocolade, aardbei en vanille.

Voordelen
 • Per 100 gram bevat Optimum Nutrition 15 gram eiwitten. Wel is dit een mix van diverse soorten eiwitten zoals whey, caseine en ei-eiwit zodat je hoogwaardige eiwitten binnenkrijgt.
 • Met 1.4 gram vet per 100 gram is Serious Mass heel laag in vet.
 • Aangevuld met 25 verschillende soorten vitamines en mineralen zodat je lichaam goed blijft functioneren.
 • Verrijkt met creatine, glutaminepeptide en glutamine wat spiergroei en herstel stimuleert.
 • Verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden en uit verschillende smaken.
Nadelen
 • Met 7,8 g suiker per 100 gram bevat de shake vergeleken met andere uit deze lijst meer suiker.
 • Iets minder eiwitrijk dan de andere uit de lijst.

4. Bulk – Informed Mass Gainer

Bulk Informed Mass Gainer

Bekijk de beste prijs bij:

bulk.com

Ben je een actieve sporter en ben je op zoek naar een weightgainer om aan te komen, kijk dan eens naar Informed Mass Gainer van het supplementenmerk Bulk. Per portie van 150 gram bevat de gainer namelijk 550 kcal en 45 gram eiwit. De eiwitten bestaan uit een mix van 65% whey eiwit-isolaat en het overige uit wei-eiwitconcentraat als secundaire bron.

De complexe koolhydraten komen van Schotse havers wat een uitstekende bron is van langzaam vrijkomende koolhydraten. Bovendien bevatten ze ook nog eens heel weinig suiker. Verder is de weightgainer van Bulk ook nog eens verrijkt met creatine monohydraat, HMB en glutamine.

Het laatste is een aminozuur wat een belangrijke rol heeft om spierpijn te verminderen en om je spieren sneller te laten herstellen. Verder is supplement van Bulk rijk aan vezels wat onder andere weer je spijsvertering ten goede komt.

Ben je benieuwd wat andere Informed Mass Gainer gebruikers van dit supplement vinden? Bekijk dan eens hier de ruim 600 ervaringen en reviews van andere >>

De gainer van Bulk is verkrijgbaar in een stevige zak van 3 kilogram en je hebt de keuze uit vier verschillende smaken zoals vanille, rocky road, aardbijen + slagroom.

Voordelen
 • Per 100 gram bevat de Bulk shake 30 gram eiwitten die bestaan uit een mix van whey eiwit-isolaat en whey eiwitconcentraat.
 • Hoog in complexe koolhydraten dankzij de fijne Schotse havers die langzaam door je lichaam worden opgenomen.
 • Per 100 gram bevat de shake 1.9 gram suiker. Hierdoor valt het supplement van bulk in de categorie beste weight gainer zonder suiker.
 • Verrijkt met creatine monohydraat, HMB en glutamine om spiergroei en spierherstel te stimuleren.
 • Rijk aan vezels wat weer goed is voor je spijsvertering en zorgen voor een vol gevoel.
 • Bulk Mass Gainer is geschikt voor vegetariërs.
Nadelen
 • Alleen verkrijgbaar in een 3 kg zak, waardoor de prijs wat hoger is.
 • Geen extra vitamines eraan toegevoegd.

5. Body & Fit – Mass Gainer

Body & Fit Massive Gainer

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com
bodyandfit.com

De nummer drie in de lijst beste weightgainer voor vrouwen en mannen is Mass Gainer van het bekende supplementenmerk Body & Fit. Mass Gainer bevat per shake 50 gram whey eiwitten, 1068 calorieën, 32 gram vetten en 145 gram koolhydraten.

De gainer bevat ook hier een mix van verschillende soorten, namelijk wei-eiwitconcentraat, melkeiwitconcentraat en soja. De complexe koolhydraten komen van een mix van hele fijne havermeel en rijstmeel.

Wil je meer weten over deze populaire weightgainer van Body & Fit? Klik hier en kom meer te weten over de ervaringen en reviews van andere gebruikers >>

Verder is weight gainer shake verrijkt met verschillende vitamines en mineralen om zo je lichaam van voldoende gezonde voedingsstoffen te voorzien. Bovendien bevat de gainer ook nog eens gezonde vetten die komen uit kokosolie poeder en zijn er geen suikers eraan toevoegt.

De weight gainer van Body & Fit is verkrijgbaar in twee hoeveelheden waarvan de grootste 4.25 kilogram is. Qua smaken heb je de keuze uit vanille, chocolade en banaan.

Voordelen
 • Met 427 kcal per 100 gram bevat de weight gainer van Body & Fit de hoogste hoeveelheid calorieën.
 • Hoog in complexe koolhydraten dankzij de haver en bruine rijstmeel die langzaam door je lichaam worden opgenomen.
 • Aangevuld met 24 verschillende soorten vitamines en mineralen zodat je lichaam goed blijft functioneren.
 • Rijk aan gezonde vetten uit kokosolie poeder die weer bijdragen bij je energieniveau.
 • Bevat geen toegevoegde suikers waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft gedurende de dag.
 • Per shake krijg je 50 gram hoogwaardige eiwitten binnen om spiergroei en herstel te bevorderen.
Nadelen
 • Bevat per 100 gram wel wat meer vetten dan de andere weight gainers in de lijst.

Shopgids, dit is wat je moet weten over weight gainers

Weight gainers zijn supplementen die je niet zomaar kunt gebruiken. Wanneer je ze te vaak gebruikt of je niet genoeg beweegt of sport kan het leiden tot ongewenst lichaamsgewicht. Hieronder kom je dan ook meer te weten wat weight gainers nu precies zijn, wat er in zit, de voordelen en meer handige informatie.

Wat is een weight gainer?

Een weight gainer is een sportsupplement in poedervorm. Het bevat veel calorieën en helpt mensen meer vetvrije massa te krijgen. Goede weight gainers bevatten complexe koolhydraten, hoogwaardige eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen.

Het doel van een weight gainer is het bereiken van een POSITIEVE EIWITBALANS. Hierdoor wordt de eiwitsynthese in je lichaam groter dan de eiwitafbraak. Doordat weight gainers ervoor zorgen dat je meer eiwitten en calorieën binnenkrijgt, neem je lichaamsgewicht naar een tijdje toe (1).

Wetenschappelijk onderzoek laat dan ook zien dat supplementen die veel plantaardige of andere soorten eiwitten bevatten het proces van spieropbouw kunnen helpen te verhogen als ze naast sport of fitness worden gebruikt. Ook kan een weight gainer handig zijn om in een korte tijd snel aan te komen in gewicht (2, 3).

Wat zit allemaal in een weight gainer?

Zoals gezegd zijn de belangrijkste voedingsstoffen die je terug kunt vinden in een weight gainer eiwitten en koolhydraten. Daarnaast bevatten ze ook veel vezels en zijn sommige weight gainers verrijkt met vitamines, mineralen en diverse aminozuren.

De eiwitten in weight gainers kunnen bestaan uit plantaardige eiwitten zoals erwten of rijst, maar ook uit dierlijke eiwitten zoals whey of caseïne eiwitten. De complexe koolhydraten die je terug vindt in weight gainers komen vaak van hele fijne haver.

Haver kent namelijk veel voordelen. Ze bevatten complexe koolhydraten, zijn rijk aan vitamines, mineralen en aminozuren (4).

beste weight gainer voor vrouwen

Waar is weight gainer goed voor?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je als man of vrouw voor een weight gainer zou kiezen. Zo is het makkelijker om je dagelijkse calorie-inname aan te vullen wanneer je een weight gainer gebruikt. Een ander voordeel is dat een weight gainer er ook voor zorgt dat je dagelijkse eiwit inname aanzienlijk verhoogd wordt.

Vooral wanneer je spiermassa wilt gaan opbouwen is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt (5, 6). Als je voor een weight gainer gaat die ook nog eens een aantal gezonde vetten en complexe koolhydraten bevat, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Naast de hoeveelheid calorieën, complexe koolhydraten en hoge kwaliteit eiwitten kent een weight gainer nog meer voordelen. Je ontdekt ze hieronder.

 • Makkelijk te verteren – weight gainers bevatten verschillende voedingsstoffen zoals whey eiwit, caseïne of plantaardige eiwitten zoals soja, bruine rijst en erwten. Deze voedingsstoffen zijn makkelijk verteerbaar zodat je lichaam deze voedingsstoffen beter kan opnemen voor een optimaal resultaat.
 • Stimuleert spiermassa en herstel – omdat weight gainers veel gram hoogwaardige dierlijke of plantaardige eiwitten bevatten stimuleert het spiergroei bij sporten. Ook stimuleert het spierherstel na fysieke inspanningen of zware training.
 • Vitamines en mineralen – veel weight gainers zijn verrijkt met verschillende vitamines en mineralen. Door dit type supplement te gebruiken zorg je ervoor dat je de hoeveelheid micronutriënten makkelijk kunt verhogen. Ideaal voor bijvoorbeeld topsporters.
 • Makkelijk in te nemen – een weight gainer zorgt ervoor dat een sporter eenvoudig extra calorieën, eiwitten en koolhydraten kan binnen krijgen. Zou de sporter dit uit hedendaagse voeding moeten halen, zou de sporter een flinke hoeveelheid voedsel moeten binnenkrijgen om hetzelfde effect te krijgen. En doordat een weight gainer makkelijk te mengen is met een drank naar keuze is het ook nog eens makkelijk in te nemen.

Is weight gainer slecht voor je?

Natuurlijk heeft een weight gainer ook enkele nadelen. Zo is het mogelijk dat je last krijgt van je buik wanneer je een weight gainer gebruikt. Het advies is dan ook om voor een weight gainer te kiezen met veel vezels of voeg zelf vezels toe aan je shake door bijvoorbeeld fruit erin te vermengen. Op die manier voorkom je dat je last krijgt van je buik.

Een ander nadeel van een weight gainer is dat je er snel dik van kan worden wanneer je er teveel van gebruikt. Gemiddeld genomen hebben vrouwen 2000 en mannen 2500 calorieën per dag nodig om een gezond gewicht te behouden.

Gebruik een weight gainer daarom alleen wanneer je echt moeite hebt om aan te komen of moeite hebt om voldoende calorieën binnen te krijgen. OVERMATIG GEBRUIK kan namelijk leiden tot een ongezonde vetmassa. Zorg er dan ook voor dat je dagelijks gezonde voeding binnenkrijgt en gebruik een weight gainer alleen ter aanvulling om zo je dagelijkse voedingsbehoefte te halen.

Een ander punt is dat wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is het gebruik van een weight gainer niet aan te raden. Mocht je nier, lever, hart of vaatziekten hebben, overleg dan ALTIJD met je huisarts.

Welke resultaten mag je verwachten van een weight gainer?

Hoeveel kilo je aankomt wanneer je een weight gainer gebruikt hangt af van verschillende factoren. Zo maakt het uit hoeveel je eet, welke andere supplementen je gebruikt en of je voldoende beweegt.

Een weight gainer is namelijk geen wondermiddel. Wanneer je niet voldoende eet of weinig beweegt dan zul je niet snel aankomen. Wanneer je wel voldoende eet en beweegt en een goede weight gainer gebruikt dan is het mogelijk om ongeveer 0,5 tot 1 kilo per week aan te komen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen lichaam.

Waar moet je op letten bij je aankoop van een weight gainer?

Als je op zoek gaat naar de beste weight gainer voor jou dan is het belangrijk dat je een aantal dingen in gedachten houdt. Denk dan aan de prijs, gebruikte ingrediënten, hoe goed het poeder oplost, aanwezigheid van allergenen en of de gainer geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Weight gainers zijn namelijk niet goedkoop, maar als je de volgende punten in gedachten houdt dan vind je vast en zeker de beste weight gainer voor jou.

Mocht je bepaalde allergieën hebben zoals lactose intolerantie of coeliakie, lees dan extra goed het etiket van het supplement door.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen is een weight gainer een specifiek voedingsupplement dat grote hoeveelheden calorieën, eiwitten en koolhydraten bevat die je kunnen helpen om de groei van spiermassa te bevorderen. Weight gainers zijn dan ook populair onder krachtsporters en andere topsporter.

Ze kunnen ook gebruikt worden als je moeite hebt met aankomen of als je niet genoeg calorieën binnenkrijgt. Mocht je nu twijfelen of je een weight gainer mag gebruiken, neem dan ALTIJD eerst contact op met je huisarts of diëtiste.

Vond je het artikel over de beste weight gainer voor vrouwen en mannen ook interessant? Laat dan onderaan het artikel een reactie achter. Ik zou het ook leuk vinden als je het artikel op je social media kanalen zou willen delen.

Referenties

1.International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise – Ralf Jäger, Chad M. Kerksick, Bill I. Campbell, Paul J. Cribb, Shawn D. Wells, Tim M. Skwiat, Martin Purpura, Tim N. Ziegenfuss, Arny A. Ferrando, Shawn M. Arent, Abbie E. Smith-Ryan, Jeffrey R. Stout, Paul J. Arciero, Michael J. Ormsbee, Lem W. Taylor, Colin D. Wilborn, Doug S. Kalman, Richard B. Kreider, Darryn S. Willoughby, Jay R. Hoffman, Jamie L. Krzykowski & Jose Antonio
2. Effects of Protein Supplementation on Performance and Recovery in Resistance and Endurance Training – Harry P. Cintineo, Michelle A. Arent, Jose Antonio, and Shawn M. Arent
3. The effect of daily protein supplementation, with or without resistance training for 1 year, on muscle size, strength, and function in healthy older adults: A randomized controlled trial – Kenneth H Mertz, Søren Reitelseder, Rasmus Bechshoeft, Jacob Bulow, Grith Højfeldt, Mikkel Jensen, Simon R Schacht, Mads Vendelbo Lind, Morten A Rasmussen, Ulla R Mikkelsen, Inge Tetens, Søren B Engelsen, Dennis S Nielsen, Astrid P Jespersen, Lars Holm
4.Nutritional advantages of oats and opportunities for its processing as value added foods – a review – Prasad Rasane, Alok Jha, Latha Sabikhi, Arvind Kumar, and V. S. Unnikrishnan
5. Effects of Whey Protein Alone or as Part of a Multi-ingredient Formulation on Strength, Fat-Free Mass, or Lean Body Mass in Resistance-Trained Individuals: A Meta-analysis – Fernando Naclerio, Eneko Larumbe-Zabala
6. The effects of protein supplements on muscle mass, strength, and aerobic and anaerobic power in healthy adults: a systematic review – Stefan M Pasiakos, Tom M McLellan, Harris R Lieberman

Bekijk de beste prijs bij:

supspace.nl
bol.com

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com
xxlnutrition.com

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com
bodyandfit.com

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *