Jelle Damen
Leestijd: 4 minuten

Opzoek naar een goede eiwitshake zonder suiker? Eiwitshakes zijn populaire supplementen voor mensen die graag willen afvallen, spieren willen opbouwen en hun sportprestaties willen verbeteren. Er zijn dan ook verschillende soorten eiwitshakes op de markt verkrijgbaar waardoor je al snel afvraagt welke type eiwitshake zonder suiker nu het beste is.

Om je op weg te helpen ontdek je in dit artikel de top 3 eiwitshakes zonder suiker en hoe je deze eiwitshakes het beste kunt gebruiken. Dus lees snel verder.

Beste eiwitshake zonder suiker

Veel eiwitshakes die in de winkel verkrijgbaar zijn bevatten ingrediënten die niet altijd goed voor je gezondheid zijn. Voor het samenstellen van de top drie eiwitshakes zonder suiker is er naast het soort eiwit (whey-eiwit) ook gekeken naar de kwaliteit van het product, prijs, overige ingrediënten en de ervaringen van andere gebruikers.

Er is gekozen voor whey-eiwit omdat het snel door je lichaam word opgenomen en omdat het alle negen essentiële aminozuren bevat die je lichaam zelf niet kan aanmaken. Daarnaast bevorderen whey-eiwit supplementen gewichtsverlies [1], spiergroei [2], ervaar je minder honger en stimuleert het je spierherstel [3].

1. Whey Perfection Specials Serie

Beste eiwitshake zonder suiker - Whey Perfection Specials Serie

Whey Perfection Specials Serie is één van de populairste eiwitshakes zonder suiker, kunstmatige smaakaroma’s, kleurstoffen en zoetstoffen. De shakes zijn gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia extract en bevatten per shake 23 gram pure eiwitten. Whey Perfection Specials valt dan ook onder de categorie “beste eiwitshake zonder suiker”.

Benieuwd naar reviews van dit product? Klik en bekijk de ruim 1000 ervaringen van andere gebruikers >>

De voordelen van Whey Perfection

 • Snelle opname door je lichaam
 • Alleen gezoet met Stevia extract
 • Geen toegevoegde suikers
 • Geschikt voor vrouwen en mannen
 • 50% whey eiwit isolaat
 • Zeven verschillende smaken

2. Dieet Pro

DieetPro valt onder beste eiwitshakes zonder suiker

Dieet Pro is geen onbekende als het gaat om eiwitshakes. Ze kennen een aantal belangrijke eigenschappen zoals volledig suikervrij, vetvrij en koolhydraatvrij. Daarbij bevatten ze ook slechts 79 calorieën, waarbij andere merken vaak op het dubbele zitten. Dieet Pro bevat naast de bekende whey eiwit ook een langzaam verteerbaar eiwit namelijk caseine wat gedurende de dag het hongergevoel stilt.

Voordelen van Dieet Pro

 • Bevat groene thee extract dat de vetverbranding verhoogd
 • Helpt om de bloedsuikerspiegel in balans te houden
 • Bevat vitamine B2, B3, B5, B6 en B12
 • Verkrijgbaar in 10 verschillende smaken
 • Bevat 20% whey en 80% caseine
 • Geschikt voor vrouwen en mannen

3. Whey Isolaat XP

beste eiwitshake zonder suiker - Whey Isolaat XP van Body & Fitshop

Whey Isolaat XP is geschikt voor sporters en mensen die een eiwitrijk of een koolhydraatarmarm dieet volgen. Het product bevat maar liefst 94% eiwit, 0.4 gram koolhydraten en is tegelijkertijd suiker en vetvrij.

Benieuwd naar ervaringen van dit product? Klik en bekijk dan de ruim 400 reviews van andere gebruikers >>

De voordelen van Whey Isolaat

 • Pure en hoogwaardige eiwitten
 • Geschikt voor sporters
 • Op natuurlijke wijze gefilterd
 • Suiker en vetvrij
 • Snel opneembaar door je lichaam
 • Vier verschillende smaken…
 • …en naturel smaak

Hoe gebruik je een eiwitshake?

Een groot voordeel van eiwitshakes is dat ze veelzijdig zijn. Zo kun je een eiwitshake zonder suiker eenvoudig combineren met water, melk of één van de andere melksoorten. Maar je kunt het ook mixen met bijvoorbeeld een smoothie waardoor je direct een flinke hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt.

Gebruik je een eiwitshake om het herstel van je spieren te stimuleren na een intensieve krachttraining, dan is het aan te raden om er één te drinken voor je training of direct naar je training [4].

Is afvallen je doel dan kan het maken van een shake met groen fruit en eiwitpoeder je eetlust gedurende dag verminderen [5].   

Hoe vaak mag je een eiwitshake drinken?

Er is geen regel die aangeeft hoe vaak je een eiwitshake mag drinken. Het dagelijks drinken van een eiwitshake zonder suiker is geen probleem, maar let er wel op dat je niet teveel eiwit binnenkrijgt. Het is namelijk een supplement en geen vervanging van gezond voedsel. Lees daarom dan ook voor gebruik de informatie op de verpakking.

Is het drinken van een eiwitshake slecht voor je?

Over het algemeen gezien is het drinken van een eiwitshake gezond en zijn er geen vervelende bijwerkingen bekend. Wel kan het voorkomen dat je niet goed tegen melk kunt. In dat geval kunnen er bijwerkingen optreden zoals winderigheid, een opgeblazen gevoel en misselijkheid.

Kun je dus niet tegen melk vervang deze dan door bijvoorbeeld water of kies voor een plantaardige melksoort.

Tot slot: eiwitshake zonder suiker

Zoals je hebt gelezen gebruiken mensen eiwitshakes zonder suiker voor verschillende redenen, waaronder spiergroei, het verbeteren van sportprestaties en om succesvol af te vallen. De drie genoemde supplementen bieden een geconcentreerde bron van eiwitten in een veelzijdig en makkelijk te gebruiken poeder.

Heb je nog vragen over dit artikel of ken je nog een aantal andere eiwitshakes zonder suiker die nog niet op de lijst staan, laat het me dan weten door onderaan het artikel een reactie achter te laten.

beste eiwitshake zonder suiker
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *