Ga naar de inhoud
FitChef Family Review

FitChef Family (Mark van Oosterwijck) Review

Door Jelle

Een gezonde maaltijd klaarmaken waarvan heel je gezin van kan genieten kan een flinke opgave zijn. Mogelijk ben je dan ook op deze pagina terecht komen omdat je van het nieuwe FitChef Family boek van Mark van Oosterwijck hebt gehoord.

Misschien overweeg je het receptenboek voor het gehele gezin te kopen of ben je op zoek naar meer informatie.

In deze uitgebreide FitChef Family review kom je meer te weten over:

 • Wie Mark van Oosterwijck is
 • Wat FitChef Family precies is
 • Hoe het receptenboek ervoor zorgt dat kinderen de recepten lekker vinden
 • Geef ik je enkele voorbeeld recepten
 • En als laatste … vertel ik je wat ik van het receptenboek vind

Dus laten we snel beginnen!         

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark van Oosterwijck Auteur FitChef

Mark van Oosterwijck is een online voedingscoach, de auteur van 3 FitChef boeken en is eigenaar van het bekende FitChef platform. Mark is ook bekend van zijn website Drogespieren.nl waar hij samen met zijn team mensen online helpt bij het afvallen en het krijgen van een gezonder lichaam.

Mark zijn visie is dan ook door stapje bij stapje aan een gezonder lichaam te werken, waardoor je op een bepaald moment gezonder gaat leven niet en niet meer terug wilt naar je oude levensstijl. Een gezonde levensstijl is niet een snel iets, maar een proces voor de lange termijn.

Wat is FitChef Family?

FitChef Family hoofdstuk ontbijt

FitChef Family van Mark van Oosterwijck is het 3e boek in de FitChef reeks. Het receptenboek bestaat uit 248 pagina’s en is kleurrijk geïllustreerd. Zo komt de toffe huisstijl van het FitChef platform in zijn geheel terug in het boek, waardoor het receptenboek een speelse, moderne en een kleurrijke uitstraling heeft.

Wanneer je het receptenboek opent, merk je direct dat het boek een duidelijke samenstelling heeft. Hierdoor ontstaat er een handig overzicht van alle informatie en hoofdstukken. 

In de inleiding van het boek vertelt Mark dat gezond eten voor iedereen belangrijk en dat dit zeker geldt voor opgroeiende kinderen. Toch blijft het tegenwoordig steeds moeilijk om je gezin een verantwoorde maaltijd voor te zetten.

Het doel van Mark met FitChef Family is dan ook goed eten toegankelijk te maken voor het gehele gezin. Het receptenboek bevat 99 verschillende (eiwitrijke) recepten voor in de ochtend, middag en avond.

De recepten zijn onder verdeelt in 11 verschillende rubrieken:

 1. Als er echt weinig tijd is om te koken
 2. Als er meer ruimte is om te koken
 3. Als er iemand gaat sporten
 4. Gezellig weekendkoken
 5. TV Dinner
 6. Ontbijt
 7. Meeneemlunch
 8. Snacks om mee te nemen
 9. Familie over de vloer
 10. Kids in de keuken
 11. Basisrecepten

Elk recept in het FitChef Family boek bevat een mooie foto van hoe het gerecht eruit ziet, de voedingswaardes worden bij het recept vermeld evenals de bereidingstijd en voor hoeveel personen het gerecht geschikt is. Ook vind je bij elk recept verschillende variatietips waardoor de recepten nooit saai worden.

Wat voor problemen lost FitChef Family op?

Zoals gezegd is het doel van FitChef Family gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Gezond eten is zoals je weet belangrijk. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Ze zijn namelijk volop in ontwikkeling en hebben dus behoefte aan gezond eten vol met bouwstoffen.

Volgens Mark betekent dit niet dat de koektrommel direct de deur uit moet. Maar wat Mark aangeeft is dat slechte dingen zoals chips en dergelijken niet de standaard moet worden.

Een gezonde basis dient namelijk te bestaan uit (volkoren) koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten om te groeien en natuurlijk groente en fruit.

Natuurlijk klinkt dit allemaal mooi, maar kinderen staan zoals je weet bekend als moeilijke eters. En dat geeft Mark ook direct toe in zijn boek, maar hij zegt ook dat er meer mogelijk is dan je denkt en dat FitChef Family je hierbij helpt.

Mark geeft namelijk in FitChef Family namelijk tips waar je op moet letten als je kookt voor je kinderen. Zo vertelt hij waarom je beter voor milde smaken kunt kiezen, waarom met kleuren koken verstandiger is, hoe je met groente omgaat wanneer kinderen ze niet lusten en waarom het laten proeven en samen koken belangrijk zijn.

Al deze en andere tips die Mark in zijn boek geeft zijn dan ook verwerkt in de recepten die in het receptenboek zijn te vinden. Van stamppot tot curry en van biefstuk tot salades.

Voor wie is FitChef Family bedoeld?

FitChef Family voorbeeld recept

Waar FitChef 1 en FitChef 2 zich vooral richtte op afvallen en op sporters, richt Mark met zijn FitChef Family zoals je hierboven hebt gelezen op het gehele gezin.

Maar wanneer je bijvoorbeeld in je eentje bent, of wanneer je niet veel tijd hebt om te koken en toch op zoek bent naar gezonde recepten, dan is FitChef Family ook geschikt voor jou.

Wat ook fijn is dat is er gekozen voor betaalbare ingrediënten die je zo’n beetje in elke normale supermarkt kunt kopen.

Enkele recepten uit het FitChef Family boek

Hieronder vind je twee voorbeeld recepten die rechtstreeks uit het FitChef Family boek komen. Voor meer voorbeeld recepten raad ik je aan om het FitChef Family inkijkexemplaar te downloaden door hier te klikken.

FitChef Family recepten

Wat zeggen andere over FitChef Family?

FitChef Family bestaat nog niet zo lang, waardoor ik even flink moest zoeken naar afzonderlijke en echte reviews van andere. De reviews die ik heb kunnen vinden zijn bijna allemaal positief. Hieronder zie je enkele van deze reviews die ik ben tegengekomen op de website van Bol.

FitChef Family reviews
FitChef Family reviews

Mijn FitChef Family Review en conclusie

FitChef Family Fruittaart

In mijn optiek is het FitChef Family receptenboek een echte aanrader. De recepten die ik uit het receptenboek geprobeerd heb zijn erg lekker en niet al te moeilijk om klaar te maken. Zo heb ik voor nu enkele favorieten zoals de winterwarme runderstoof en de hele kip uit de oven met sinaasappel, tomaat en kruiden

Wat ik goed vind aan dit kookboek is dat Mark rekening heeft gehouden met mensen die door de week weinig tijd hebben om te koken. Voor deze mensen zijn er 16 verschillende gezonden gerechten te vinden die je binnen 25 minuten op tafel hebt staan.

Een andere toffe toevoeging is dat je bij elk hoofdstuk of rubriek achterliggende en onderbouwde informatie krijgt. Zo vind je bijvoorbeeld in de rubriek “meeneemlunch” informatie waarom het donkerste brood niet het gezondst is en vertelt Mark hoe een goede lunchbox eruit moet komen te zien.

Ook de benadering om kinderen bij het bereiden en koken te betrekken is goed uitgewerkt. Zo vind je bijvoorbeeld in hoofdstuk 10 verschillende recepten speciaal voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen) die erg leuk zijn om samen als gezin klaar te maken. Een voorbeeld van zo’n recept is het potje chocomuffin met aardbeienplantjes.        

Heb je thuis moeilijke eters of ben je gewoon op zoek naar lekkere recepten, dan is FitChef Family het receptenboek dat je wilt hebben.

Voordelen
 • 99 recepten geschikt voor het gehele gezin, jong en oud
 • Leuke benadering om kinderen bij het koken te betrekken.
 • Recepten voor wanneer je snel een maaltijd op tafel wilt hebben …
 • … maar ook luxe recepten als je meer tijd hebt om te koken.
 • Veel variatie mogelijkheden zodat recepten nooit saai worden.
 • Dagelijkse en betaalbare ingrediënten.
Nadelen
 • Weinig soepgerechten
 • Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten

FitChef Family boek kopen

Het FitChef Family boek is te koop voor € 29,95. Bestel het boek voor 21:00 dan wordt het boek de volgende dag in een nette en degelijke verpakking geleverd. Woon je in België dan wordt het receptenboek binnen 72 uur bezorgd. Het boek past door je brievenbus dus thuisblijven is niet nodig. Daarnaast betaal je geen verzendkosten.

Het fijne is ook dat FitChef Family een 14 dagen niet goed geld terug garantie kent. Hierdoor loop je dan ook geen risico op een miskoop.

FitChef Familiy

Bestel het FitChef Family boek

Het 3e deel in FitChef boeken reeks maakt gezond eten voor het gehele gezin toegankelijk. Klik op de rode knop hieronder voor meer informatie en om het receptenboek te kopen.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele veel gestelde vragen over het FitChef Family receptenboek.

Wat is FitChef Family?
FitChef Family is het 3e deel in de FitChef boekenreeks, waarbij gezond koken met het hele gezin centraal staat. Het boek bestaat uit 248 pagina’s, 99 gezonde recepten en handige tips. Voor meer informatie over de inhoud klik hier.

Heeft FitChef Family een inkijkexemplaar?
Ja, FitChef Family heeft een inkijkexemplaar. In deze review kun het inkijkexemplaar direct downloaden en de recepten bekijken.

Wat is de garantieperiode?
Ben je niet tevreden over je aankoop, dan heb je de mogelijkheid om het receptenboek zonder schade of slijtage binnen 14 dagen na ontvangt  terugsturen.

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *