Home » Blog » FitChef Turbo Review en Ervaringen

FitChef Turbo Review en Ervaringen

Is dit nieuwe kookboek het beste en het gezondste boek van 2018?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Jelle

fitchef turbo eiwitrijke receptenEen mooi en een strak lichaam wilt tegenwoordig iedereen wel hebben. Maar is helaas niet voor iedereen zomaar weggelegd. Natuurlijk kan het bij jou anders zijn. En laat nu juist voor mensen zoals jij ontzettend veel boeken geschreven zijn. Een voorbeeld van zo’n boek is het nieuwe Fitchef Turbo, geschreven door de bekende schrijver Mark van Oosterwijck. En is de opvolger van het populaire boek Fitchef.

Mark weet namelijk waar hij het over heeft. Sinds zijn kinderjaren voert hij namelijk een strijd tegen overgewicht. Waardoor zijn passie voor gezonde voeding is ontstaan.

En volgens Mark hoeft gezonde voeding dan ook niet saai te zijn. Het belangrijkste is dat je slimmer gaat eten.

De vraag is echter of FitChef Turbo boek nu echt zo goed is zoals er beweerd word. En of het je geld waard is. Dit en meer vertel ik jou in deze FitChef Turbo review!

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark van Oosterwijck Auteur FitChefMark is sinds zijn kinderjaren vanwege overgewicht al druk in de weer met voeding. Hierdoor heeft hij jaren lang zich zelf kunnen verdiepen in de wereld van fitness en de juiste gezonde voeding.

Maar tegenwoordig deelt Mark graag zijn kennis met vele andere mensen. Zo heeft hij al in het verleden het boek Vet Verliezen 1.0 geschreven, waarbij het voedingspatroon aangepast wordt door regelmatig te vasten.

Daarnaast is hij zoals in het begin van dit artikel al is aangegeven de auteur van het kookboek Fitchef 1 en FitChef Turbo. Door deze 2 boeken probeert hij andere personen op een zo meest efficiënte en gezonde manier af te vallen en fitter te krijgen.

Zijn visie is dan ook door stapje bij stapje eraan te werken, waardoor je op een bepaald moment gezonder gaat leven en niet meer terug wilt naar je oude levensstijl. Een gezonde levensstijl krijgen is niet een snel iets, maar een proces voor de lange termijn!

Wat heeft het boek je te bieden

FitChef Turbo bestaat uit 248 pagina’s over gezond eten in de praktijk. En biedt ook nog eens 85 eiwitrijke recepten die tussen de 5 tot 15 min. zijn klaar te maken. En daardoor op ieder moment van de dag kunt eten.

Het boek zelf is een erg mooi vorm gegeven door middel van een oranje / witte hardcover. Waarbij in tegenstelling tot het eerste boek, elk recept voorzien is van prachtige afbeeldingen / foto’s die het FitChef boek een unieke en een zeer luxe uitstraling geven.

Mark laat door middel van het kookboek zien dat een aanpassing van je levensstijl en het overgaan tot gezonde voeding niet betekent dat je saaier gaat eten of leven. Het boekt probeert je namelijk zover te krijgen om een gezonde levensstijl simpel te houden.

Dit wordt gedaan door te zorgen dat je niet uren lang in de keuken hoeft te staan om je maaltijd te bereiden. En dat daarmee duidelijk wordt gemaakt dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Het is wel belangrijk dat je terug moet naar de basis. Dus niet teveel denken aan zaken zoals koolhydraten vermijden, maar gewoon lekker en gevarieerd eten. Dit betekent echter niet dat je direct heel je eetpatroon moet omgooien. Maar dat kleine aanpassingen al genoeg zijn om resultaat te bereiken.

En ben je eenmaal fitter en barst je van de energie, dan wil je ook niet meer terug naar je vroegere ongezonde levensstijl. Het motto is dan ook dat een gezonde levensstijl je leven aangenamer maakt. Maar ook dat het belangrijk is, dat je beseft dat het niet je leven moet gaan beheersen.

Je eigen persoonlijke energiebehoefte berekenen

In het begin van het boek wordt er uitgelegd hoe je je eigen energiebehoefte, eiwitten, vetten en koolhydraten heel eenvoudig zelf kunt berekenen. Je hoeft gelukkig niet opzoek naar deze informatie. Het boek bevat namelijk alle informatie die jij daarvoor nodig hebt. Je hoeft het alleen de waardes in te vullen en klaar.

Maar Mark gaat namelijk nog een stap verder. Je krijgt namelijk ook nog eens een handige boodschappenlijst. Hiermee wordt het stukken eenvoudiger om bij de Albert Heijn of een andere supermarkt de calorierijke producten te laten staan. En dan met name te kiezen voor de gezondere varianten.

Daarnaast krijg je ook nog eens een overzicht met producten die handig zijn om in huis te hebben en die tegelijkertijd terug komen in veel veel recepten.

Ook krijg je in FitChef Turbo niet alleen 2 voorbeeld weekmenu’s voor mannen en vrouwen. Maar je krijgt ook een stappenplan om in 5 eenvoudige stappen je eigen weekmenu op maat samen te stellen.

Met het ruime aanbod van aantrekkelijke recepten voor zowel ontbijt, lunch of avond eten, maar ook ook diverse tussendoortjes is het uiterst eenvoudig om de meest gevarieerde en gezonden maaltijden op je eettafel te zetten.

Ook zitten alle recepten boordevol eiwitten en bij de meeste recepten heb je ook nog eens de mogelijkheid om ze met of zonder bron van koolhydraten te eten. En uiteraard staat er bij elk recept netjes beschreven wat de voedingswaarde ervan is.

De vijf belangrijke pijlers van FitChef Turbo

Het gehele Fitchef boek baseert zich op 5 verschillende pijlers, namelijk: Balans, Eenvoud, Smakelijk, Verzadigd gevoel en als laatste betaalbaar.

1. Balans

Alle recepten in het kookboek zijn zo goed mogelijk samengesteld. Zodat de alle belangrijkste voedingstoffen de juiste hoeveelheden bevatten op zo optimaal te kunnen functioneren. Je wordt hier door niet alleen fit, maar je zorgt er ook voor dat je fit blijft.

2. Eenvoud

In het FitChef Turbo boek zul je géén exotische ingrediënten tegenkomen. Alles is gewoon netjes te koop bij de supermarkt. En het meest fijne is nog wel dat alle recepten binnen 15 minuten bij jou op de tafel staan.

3. Smakelijk

Veel mensen denken dat gezond eten saai is. Integendeel! De recepten in het FitChef boek zijn gevarieerd, verantwoord en enorm smakelijk! En hebt je ook nog eens de keuze om heerlijk te variëren. Waardoor je extra gemotiveerd blijft om de recepten te blijven gebruiken.

4. Verzadigd gevoel

Doordat de recepten betrekkelijk veel vezels en eiwit bevatten, geven ze je snel een verzadigd en voldaan gevoel. Hierdoor wordt afvallen stukken gemakkelijker. Want zo loop je niet constant rond met een vervelend hongergevoel. En hierdoor is je veranderde levensstijl ook vol te houden.

5. Betaalbaar

Waarschijnlijk de meest belangrijke pijler! De recepten zijn allemaal zo gemaakt dat er geen overbodige en exotische ingrediënten zijn gebruikt. Alleen de hedendaagse en betaalbare middelen zijn gebruikt.

De ideale hoeveelheid voedingsstoffenfitchef turbo zalmburger met aspergepunten

Wanneer je gebruik maakt van FitChef Turbo boek dan heb je eigenlijk niet het idee dat je aan het diëten bent. En dat is een positief punt, want diëten betekent dat je op den duur er ook weer ermee gaat stoppen. En zie dan maar eens je gewicht maar op peil te houden. Om vervolgens over te gaan op het bekende jojo-effect.

Door gebruik te maken van dit kookboek ben je zelf niet meer bezig met de vraag of je wel voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Want de recepten zijn op een speciale manier samengesteld zodat ze de juiste hoeveelheid eiwitten, goede vetten en koolhydraten bevatten. En zoals je al bij de 5 pijlers hebt kunnen lezen, bestaan de recepten alleen maar uit gangbare producten waardoor het ook nog eens goed betaalbaar is.

Ook maakt het het kookboek direct duidelijk, dat het verlagen van je vetpercentage niet zo moeilijk hoeft te zijn zoals de meeste mensen vaak denken. Wat je wel sowieso moet doen is je huidige levensstijl aanpassen. Hierdoor zal je dus wel meer moeten gaan letten op wat je eet. Het hoeft niet minder, maar wel meer doordacht.

En door gebruik te maken van dit boek hoeft dat ook niet ingewikkeld te zijn.

Let goed op je gewicht

Om te kunnen bepalen of je een gezond gewicht hebt of te dik bent, hangt zoals je waarschijnlijk al weet van verschillende soorten factoren af. Denk dan maar eens aan de verhouding van je lengte tot je gewicht. Maar ook de omtrek van je buik hoort hierbij.

Met behulp van je lengte, maar ook je gewicht kan de zogenaamde BMI worden berekent. Geeft de waarde van de BMI aan dat je overgewicht hebt, dan is het aan te raden om daar voor je eigen gezondheid daar verandering in aan te brengen. Want overgewicht betekent niet alleen dat je meer weegt dan gezond voor je is. Maar de mogelijkheid bestaat dat de kans op verschillende ziektes toeneemt. Denk dan maar eens aan hart-en vaatziektes, suikerziekte, maar ook bepaalde gewrichtsklachten zoals artrose / gewrichtsslijtage.

Mensen die lijden aan overgewicht hebben een grote kans op een hartaanval of beroerte. Vaak heeft dit te maken met een hoger cholesterol in het bloed of een verhoogde bloeddruk.

Het is dus niet alleen verstandig om af te gaan vallen. Maar wanneer je echt van die overtollige kilo’s af wilt dan moet je toch echt je levensstijl gaan veranderen. En dat betekent dat je ook die eerste stap moet zetten en moet blijven doorgaan.

Er zijn op het wereld weide web genoeg sites die wonderen beloven wanneer het over afvallen gaat. Sommige websites beloven dat je in een aantal weken vele kilo’s kwijt zult raken. Maar helaas zullen deze verloren kilo’s ook weer snel terug komen. Daarom is het zo belangrijk dat je je levensstijl dan ook blijvend aanpast zodat je op je gezond gewicht kunt verder gaan.

Afvallen zonder dat je het weet

Met het FitChef boek begint het afvallen eigenlijk zonder dat je het beseft. Hierdoor stap je vanzelf in een gezondere levensfase. Je gaat er langzaamaan fitter uitzien, je komt beter in je vel te zitten en je raakt minder gemakkelijk buiten adem. Het meeste belangrijkste is nog wel dat een gezond gewicht een positief effect heeft op je afweersysteem.

Wat zeggen andere over FitChef Turbo?

FitChef Turbo bestaat nog niet zo ontzettend lang, waardoor ik flink op het internet moest zoeken voor ervaringen van andere FitChef gebruikers. De reviews die ik heb kunnen vinden zijn eigenlijk vrijwel ontzettend positief. Hieronder vind je een aantal reviews die ik tegen ben gekomen.

Ik wil graag gezond leven, maar ben altijd erg druk met mijn werk. Ik ben altijd de gehele dag op pad en heb niet veel tijd om te koken. Het handige aan dit receptenboek vind ik dat de recepten uit basis ingrediënten bestaan en dat ik er niet veel tijd mee kwijt ben. De recepten zijn bovenal erg smakelijk en je hebt meer dan voldoende ruimte om te variëren.

Ik eet al jarenlang erg gezond, maar ik betrapte mezelf erop dat ik vaak heel eenzijdig at. Nu ik dit receptenboek heb besef ik pas dat ik al die jaren heel anders had kunnen eten. Ik geniet nu veel meer van mijn eten en heb het plezier in de keuken weer teruggevonden!’

Niels

Ik weet dat het belangrijk is om voldoende eiwitten te eten, maar ik vond het altijd erg lastig om er voldoende van binnen te krijgen. Het mooie aan dit receptenboek vind ik dat elk recept voldoende eiwitten bevat, maar ook dat er de goede koolhydraten en juiste vetten in zitten. Al het denkwerk is al voor je gedaan!

William

De volgende selectie met ervaringen komen van de website Bol.com

FitChef Turbo Bol.com Ervaring 1 FitChef Turbo Bol.com Ervaring 2 FitChef Turbo Bol.com Ervaring 5
FitChef Turbo Bol.com Ervaringen 7
FitChef Turbo Bol.com Ervaring 4 FitChef Turbo Bol.com Ervaring 4
FitChef Turbo Bol Ervaringen 6

Mijn FitChef Turbo conclusie

Mijn FitChef Recensie

In mijn optiek is het nieuwe FitChef boek dan ook een echte aanrader. Zo biedt het voor zowel vrouwen als mannen ontzettend veel waarde. Niet alleen voor als je alleen gezonder wilt leven, of als je er beter eruit wilt zien. Maar vooral wanneer je voor een lange tijd druk bezig bent met het proberen om van je overgewicht af te komen. Dan is FitChef Turbo echt een geweldig product.

De recepten zijn gemakkelijk en inderdaad vrij snel klaar te maken. (~20min.)  En zijn nog eens lekker en voedzaam ook. Ik had dan ook snel een aantal favorieten recepten gevonden, waaronder de varkensfilet met pittige broccolirijst (AANRADER!)

Door de recepten begin je een reis om op een gezonde manier te leven en gevarieerd eten. Hierdoor ga je al stiekem afvallen zonder dat je het door hebt. Ook ontzettend handig is dat de recepten per dagdeel zijn ingedeeld. Zo bevat het boek:

  • 9 Snelle en gezonde ontbijtrecepten
  • 15 Gemakkelijk en snel klaar te maken tussendoortjes en soep
  • 9 Lunch recepten
  • 9 Vegetarische hoofdgerechten
  • 8 Hoofdgerechten met vis
  • 13 Hoofdgerechten met vlees
  • 10 Hoofdgerechten met gevogelte
  • 12 Heerlijke nagerechten

Ik vind dan ook dat het absoluut niet de zoveelste kookboek is, die je belooft om je overtollige kilo’s snel kwijt te raken. Dit komt vooral door de nieuwe manier van benaderen, waardoor het veel effectiever is. Daarnaast geeft Mark ook verschillende tips die zijn onderbouwd en daardoor ook daadwerkelijk wat toevoegt.

Wat mij betreft is FitChef Turbo dan ook een complete handleiding om gezond te gaan leven en om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen.

FitChef Turbo prijs + kopen

Met behulp van de onderstaande rode knop kan je het FitChef Turbo handboek voor 29.95 euro al bestellen. En ontvang je het boek de volgende dag in een nette en degelijke verpakking thuis. Daarnaast zijn de verzendkosten gratis. Woon je toevallig in België, dan geldt er een levertijd van < 72 uur, maar ook dan zijn de verzendkosten gratis.

Het fijne is ook dat FitChef Turbo een 14 dagen niet goed geld terug garantie hanteert. Hierdoor loop je géén risico op een miskoop, waardoor het kookboek opzicht best vrijblijvend is.

Dus ben je een persoon die graag (intensief) sport om meer spiermassa te krijgen? Of ben je een persoon die graag wat kilo’s wilt afvallen? Dan is FitChef Turbo met eiwitrijke recepten voor jou het ideale boek.

Heb jij ook FitChef Turbo al eerder besteld en ben je ermee druk aan de slag? Laat dan hieronder een berichtje achter van je behaalde resultaten. Daar ben ik namelijk erg benieuwd na!

fitchef turbo eiwitrijke recepten

Ben jij door deze FitChef Turbo Review overtuigt? En wil jij het FitChef Turbo boek van Mark van Oosterwijck ook kopen? Klik dan op de onderstaande knop

Bestel nu het kookboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit interessant?

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en lees over verschillende interessante artikelen.