FitChef Turbo Review en Ervaringen

Is dit nieuwe kookboek het beste boek van 2018?

Jelle Damen

Wie wilt er nu niet eens strak en een gezond lichaam? Helaas is dat niet voor iedereen zomaar weggelegd. Natuurlijk kan het bij jou anders zijn. En laat nu juist voor mensen zoals jij ontzettend veel boeken geschreven zijn. Een voorbeeld is het nieuwe Fitchef Turbo boek van de bekende schrijver Mark van Oosterwijck. Het receptenboek is momenteel helemaal in en het internet staat vol met positieve reacties.

Maar is Fitchef Turbo nu echt zo goed zoals andere lezers beweren? En is het zelfs beter dan de allereerste Fitchef?

In deze FitChef Turbo review wil ik je graag vertellen wie Mark van Oosterwijck is, bekijken we samen wat het boek heeft te bieden en vertel ik me je mijn persoonlijke ervaringen met dit handboek.

Dus pak wat te drinken en lees snel verder!

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark van Oosterwijck Auteur FitChef

Mark is sinds zijn kinderjaren vanwege overgewicht al druk in de weer met voeding. Hierdoor heeft hij jarenlang zich zelf kunnen verdiepen in de wereld van fitness en de juiste gezonde voeding.

Maar tegenwoordig deelt Mark graag zijn opgedane kennis en ervaringen met vele andere mensen. Zo heeft hij al in het verleden het boek Vet Verliezen 1.0 geschreven, waarbij het voedingspatroon aangepast wordt door regelmatig te vasten.

Daarnaast is Mark dus ook de schrijver van de populaire boeken Fitchef 1 en Fitchef Turbo, waarmee hij mensen op een zo meest efficiënte en gezonde manier laat afvallen en fitter laat worden..

Mark zijn visie is dan ook door stapje bij stapje eraan te werken, waardoor je op een bepaald moment gezonder gaat leven en niet meer terug wilt naar je oude levensstijl. Een gezonde levensstijl krijgen is niet een snel iets, maar een proces voor de lange termijn!

Wanneer ik een review schrijf over een product vind ik het zelf belangrijk dat het product door een echt bedrijf word geleverd. Gelukkig zijn de KvK en het BTW nummer eenvoudig en duidelijk op de website te vinden.

Wat heeft Fitchef Turbo je te bieden?

Fitchef Turbo bestaat uit 248 pagina’s. Zo vind je verschillende en handige voedingstips en bevat het boek ook nog eens 85 eiwitrijke recepten die tussen de 5 en 15 minuten klaar te maken zijn. En daardoor op ieder moment van de dag kunt eten.

Het boek zelf is ontzettend mooi vorm gegeven door middel van een oranje / witte hardcover. In tegenstelling tot het eerste boek is elk recept in Fitchef Turbo voorzien van een prachtige afbeelding waardoor je kan zien hoe het recept eruit zit.

Hierdoor heeft het boek een luxe en een unieke uitstraling.

Daarnaast laat Mark door alle informatie in het handboek zien dat een aanpassing van je levensstijl en het overgaan tot gezonde voeding niet betekent dat je saaier gaat eten of leven. Integendeel zelfs! Het boekt probeert je namelijk zover te krijgen om een gezonde levensstijl zo simpel mogelijk te houden.

Géén uren in de keuken staan

Dit wordt gedaan door te zorgen dat je niet uren lang in de keuken hoeft te staan om je maaltijd te bereiden. En dat daarmee duidelijk wordt gemaakt dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Het is wel belangrijk dat je terug moet naar de basis. Dus niet teveel denken aan zaken zoals koolhydraten vermijden, maar gewoon lekker en gevarieerd eten. Dit betekent echter niet dat je direct heel je eetpatroon moet omgooien. Maar dat kleine aanpassingen al genoeg zijn om resultaat te bereiken.

En ben je eenmaal fitter en barst je van de energie, dan wil je ook niet meer terug naar je vroegere ongezonde levensstijl. Het motto is dan ook dat een gezonde levensstijl je leven aangenamer maakt. Maar ook dat het belangrijk is, dat je beseft dat het niet je leven moet gaan beheersen.

Je eigen persoonlijke energiebehoefte berekenen

In het begin van het Fitchef Turbo boek wordt er uitgelegd hoe je je eigen energiebehoefte, eiwitten, vetten en koolhydraten heel eenvoudig zelf kunt berekenen. Je hoeft gelukkig niet opzoek naar deze informatie. Het boek bevat namelijk alle informatie die jij daarvoor nodig hebt. Je hoeft het alleen de waardes in te vullen en klaar.

Maar Mark gaat namelijk nog een stap verder. Je krijgt namelijk ook nog eens een handige boodschappenlijst. Hiermee wordt het stukken eenvoudiger om bij de Albert Heijn of een andere supermarkt de calorierijke producten te laten staan. En dan met name te kiezen voor de gezondere varianten in verband met de verborgen suikers in producten.

Daarnaast krijg je ook nog eens een overzicht met producten die handig zijn om in huis te hebben en die tegelijkertijd terug komen in veel eiwitrijke recepten.

Ook krijg je in het FitChef Turbo boek niet alleen 2 voorbeeld weekmenu’s voor mannen en vrouwen. Maar je krijgt ook nog eens een stappenplan om in 5 eenvoudige stappen je eigen weekmenu op maat samen te stellen.

Met het ruime aanbod van aantrekkelijke recepten voor zowel ontbijt, lunch of avond eten, maar ook ook diverse tussendoortjes is het uiterst eenvoudig om de meest gevarieerde en gezonde maaltijden op je eettafel te zetten.

De 5 belangrijke pijlers van FitChef Turbo

fitchef turbo zalmburger met aspergepunten

Het gehele Fitchef boek baseert zich dan ook op 5 verschillende pijlers, namelijk: Balans, Eenvoud, Smakelijk, Verzadigd gevoel en als laatste betaalbaar.

1. Balans

Alle recepten in het kookboek zijn zo goed mogelijk samengesteld. Zodat de alle belangrijkste voedingstoffen de juiste hoeveelheden bevatten om zo optimaal te kunnen functioneren. Je wordt hier door niet alleen fit, maar je zorgt er ook voor dat je fit blijft.

2. Eenvoud

In het FitChef Turbo boek zul je géén exotische ingrediënten tegenkomen. Alles is gewoon netjes te koop bij de supermarkt. En het meest fijne is nog wel dat alle recepten binnen 15 minuten bij jou op de tafel staan.

3. Smakelijk

Veel mensen denken dat gezond eten saai is. Integendeel! De recepten in het FitChef boek zijn gevarieerd, verantwoord en enorm smakelijk! En hebt je ook nog eens de keuze om heerlijk te variëren. Waardoor je extra gemotiveerd blijft om de recepten te blijven gebruiken.

4. Verzadigd gevoel

Doordat de recepten betrekkelijk veel vezels en eiwit bevatten, geven ze je snel een verzadigd en voldaan gevoel. Hierdoor wordt afvallen stukken gemakkelijker. Want zo loop je niet constant rond met een vervelend hongergevoel. En hierdoor is je veranderde levensstijl ook vol te houden.

5. Betaalbaar

Waarschijnlijk de meest belangrijke pijler! De recepten zijn allemaal zo gemaakt dat er geen overbodige en exotische ingrediënten zijn gebruikt. Alleen de hedendaagse en betaalbare middelen zijn gebruikt.

Fitchef Turbo is géén dieet

FitChef Turbo - Amandel Quinoarepen

Wanneer je gebruik maakt van FitChef Turbo boek dan heb je eigenlijk niet het idee dat je aan het diëten bent. En dat is een positief punt, want diëten betekent dat je op den duur er ook weer ermee gaat stoppen. En zie dan maar eens je gewicht maar op peil te houden. Om vervolgens over te gaan op het bekende jojo-effect.

Door gebruik te maken van dit handboek ben je zelf niet meer bezig met de vraag of je wel voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Want de recepten zijn op een speciale manier samengesteld zodat ze de juiste hoeveelheid eiwitten, goede vetten en koolhydraten bevatten. En zoals je al bij de 5 pijlers hebt kunnen lezen, bestaan de recepten alleen maar uit gangbare producten waardoor het ook nog eens goed betaalbaar is.

Ook maakt het het handboek direct duidelijk, dat het verlagen van je vetpercentage niet zo moeilijk hoeft te zijn zoals de meeste mensen vaak denken. Wat je wel sowieso moet doen is je huidige levensstijl aanpassen. Hierdoor zal je dus wel meer moeten gaan letten op wat je eet. Het hoeft niet minder, maar wel meer doordacht.

En door gebruik te maken van dit boek hoeft dat ook niet ingewikkeld te zijn. Hierdoor stap je vanzelf in een gezondere levensfase. Je gaat er langzaamaan fitter uitzien, je komt beter in je vel te zitten en je raakt minder gemakkelijk buiten adem. Het meeste belangrijkste is nog wel dat een gezond gewicht een positief effect heeft op je immuunsysteem.

Let goed op je gezondheid

Want wist je dat als je een verzwakt immuunsysteem hebt de kans op verschillende ziektes toeneemt? Denk maar eens aan het hart-en vaatziektes, maar ook aan bepaalde gewrichtsklachten zoals artrose / gewrichtsslijtage.

Mensen die lijden aan overgewicht hebben een grote kans op een hartaanval of beroerte. Vaak heeft dit te maken met een hoger cholesterol in het bloed of een verhoogde bloeddruk.

Het is dus niet alleen verstandig om af te gaan vallen. Maar wanneer je echt van die overtollige kilo’s af wilt dan moet je toch echt je levensstijl gaan veranderen. En dat betekent dat je ook die eerste stap moet zetten en moet blijven doorgaan.

Wat zeggen andere over FitChef Turbo?

FitChef Turbo bestaat nog niet zo ontzettend lang, waardoor ik goed moest zoeken naar eerlijke en afzonderlijke reviews. De reviews die ik heb kunnen vinden zijn eigenlijk vrijwel allemaal ontzettend positief. Hieronder zie je een aantal reviews die ik tegen ben gekomen op de website Bol.com

FitChef Turbo Bol.com Ervaring 1
FitChef Turbo Bol.com Ervaring 2
FitChef Turbo Bol.com Ervaring 5

FitChef Turbo Bol.com Ervaringen 7
FitChef Turbo Bol.com Ervaring 4
FitChef Turbo Bol.com Ervaring 4

FitChef Turbo Bol Ervaringen 6

Mijn FitChef Turbo conclusie

Mijn FitChef Recensie

In mijn optiek is het nieuwe FitChef boek dan een echte aanrader. Zo biedt het voor zowel vrouwen als mannen ontzettend veel waarde. Niet alleen voor als je gezonder wilt leven, of als je er beter wilt uit zien. Maar vooral wanneer je voor een lange tijd druk bezig bent met het proberen om van je overgewicht af te komen. Dan is FitChef Turbo echt een geweldig product.

De recepten zijn gemakkelijk en inderdaad vrij snel klaar te maken. (max ~20min.)  En zijn nog eens lekker en voedzaam ook. Ik had dan ook snel een aantal favorieten recepten gevonden, waaronder de varkensfilet met pittige broccolirijst (AANRADER!)

Door de recepten begin je een reis om op een gezonde manier te leven en gevarieerd eten. Hierdoor ga je al stiekem afvallen zonder dat je het door hebt. Ook ontzettend handig is dat de recepten per dagdeel zijn ingedeeld. Zo bevat het boek:

  • 9 Snelle en gezonde ontbijtrecepten
  • 15 Gemakkelijk en snel klaar te maken tussendoortjes en soep
  • 9 Lunch recepten
  • 9 Vegetarische hoofdgerechten
  • 8 Hoofdgerechten met vis
  • 13 Hoofdgerechten met vlees
  • 10 Hoofdgerechten met gevogelte
  • 12 Heerlijke nagerechten

Ik vind dan ook dat het absoluut niet de zoveelste afslankboek is, die je belooft om je overtollige kilo’s snel kwijt te raken. Dit komt vooral door de nieuwe manier van benaderen, waardoor het veel effectiever is. Daarnaast geeft Mark ook verschillende tips die zijn onderbouwd en daardoor ook daadwerkelijk wat toevoegt.

Wat mij betreft is FitChef Turbo dan ook een complete handleiding om gezond te gaan leven en om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen. Ik ben dan ook zeer tevreden over dit handboek.

FitChef Turbo prijs + kopen

Met behulp van de onderstaande rode knop kan je het FitChef Turbo handboek voor 29.95 euro al bestellen. En ontvang je het boek de volgende dag in een nette en degelijke verpakking thuis. Daarnaast zijn de verzendkosten gratis. Woon je toevallig in België, dan geldt er een levertijd van < 72 uur, maar ook dan zijn de verzendkosten gratis.

Het fijne is ook dat FitChef Turbo een 14 dagen niet goed geld terug garantie hanteert. Hierdoor loop je géén risico op een miskoop, waardoor het kookboek opzicht best vrijblijvend is.

Dus ben je een persoon die graag (intensief) sport om meer spiermassa te krijgen? Of ben je een persoon die graag wat kilo’s wilt afvallen? Dan is FitChef Turbo met eiwitrijke recepten voor jou het ideale boek.

Heb jij ook FitChef Turbo al eerder besteld en ben je ermee druk aan de slag? Laat dan hieronder een berichtje achter van je behaalde resultaten. Daar ben ik namelijk erg benieuwd na!

fitchef turbo eiwitrijke recepten

Wil jij ook afvallen of wil je meer spiermassa krijgen om zo het lichaam te krijgen waar jij tevreden over bent? Bestel dan via de officiële site Fitchef Turbo van Mark van Oosterwijck met behulp van de onderstaande knop.

Bestel nu het kookboek

FitAddicted.nl - Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.