Ga naar de inhoud
gevulde aubergine koolhydraatarm

Koolhydraatarme Gevulde Aubergine: Een Uniek Recept voor Gevulde Aubergines

Door Jelle

Het koolhydraatarme gevulde aubergine recept dat ik vandaag met je deel, is niet alleen super lekker, maar ook eenvoudig om klaar te maken. Aubergine is een veelzijdige groente; je kunt hem grillen, poffen, stoven, en zoals in dit recept, bakken in de oven en vullen. De aubergine heeft een milde en zachte smaak, ideaal om te combineren in diverse gerechten.

Ben je benieuwd geworden naar dit bijzondere gerecht? Lees dan snel verder en ontdek welke heerlijke ingrediënten je nodig hebt om deze smaakvolle gevulde aubergine te bereiden.

Het gevulde aubergines koolhydraatarm recept

gevulde aubergine koolhydraatarm

De portiegrootte van dit gerecht is 4 stuks (2x 1/2 aubergine). Wil je dit groenten gevulde aubergine gerecht voor meer mensen klaar maken, vermenigvuldig dan de aantal ingrediënten.

Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

  • 2 middelgrote aubergines
  • 1.5 eetlepel olijfolie
  • een halve ui fijngesneden
  • 8 Champignons grof gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • een halve theelepel gedroogde peterselie
  • een halve theelepel gedroogde oregano
  • 2 middelgrote tomaten in stukjes gesneden
  • 60 gram mozzarella in stukjes gesneden
  • handjevol fijngesneden verse basilicumblaadjes
  • Gedroogde rode chilivlokken voor de garnering

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snij de aubergine in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees voor 3 kwart eruit zodat je deze kunt vullen. Het vruchtvlees kun je bewaren voor een ander recept.
  3. Bestrijk de binnenkant van de aubergine helften met olijfolie en breng op smaak met wat zout.
  4. Leg de aubergines op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui eraan toe en sauteer op matig vuur zodat deze zacht is.
  6. Voeg vervolgens de champignons, knoflook en de kruiden eraan toe. Roer en bak ze zodat ze bruin kleuren.
  7. Voeg daarna de in stukjes gesneden tomaten eraan toe. Roer alles goed door elkaar, zet het vuur laag en laat het op matig voor ongeveer 5 minuten sudderen.
  8. Na de 5 minuten haal je de pan van het vuur, voeg je de mozzarella kaas en de basilicum toe en roer je alles goed door elkaar.
  9. Schep het mengsel in de aubergines en breng deze verder op smaakt met wat zout en peper. Bak nu de aubergines in 20 minuten gaar en garneer ze met de rode pepervlokken en de verse basilicumblaadjes

Notes

De koolhydraatarme gevulde aubergines in dit recept bevatten geen vlees. Maar als je wilt kun je wel vlees toevoegen. Enkele vleessoorten die heel goed smaken bij dit recept zijn rundvlees, kip, gehakt, varkensvlees of kalkoen. 

Wil je vlees aan dit gerecht toevoegen, schrap dan 1 tomaat uit de ingrediënten lijst zodat je voldoende ruimte hebt de andere ingrediënten.

Nutrition Information:

Yield:

4

Amount Per Serving: Calories: 144Total Fat: 9gCarbohydrates: 12gProtein: 6g

Waarom is dit gevulde aubergine recept gezond?

Voor dit gerecht gebruiken we verschillende verse ingrediënten zoals champignons, een ui en mozzarella en onder andere knoflook. Maar in dit hoofdstuk wil ik wat meer vertellen over aubergine en waarom deze zo gezond zijn. Aubergines kennen namelijk verschillende gezondheidsvoordelen. Hieronder noem ik de vier belangrijkste.

  • Bevat ontzettend veel voedingsstoffen – een aubergine bevat ontzettend veel verschillende vitamines en mineralen zoals magnesium en koper.
  • Bevat veel antioxidanten – een aubergine bevat ook veel antioxidanten. Dit zijn stofjes die je helpen je lichaam te beschermen tegen schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen (bron, bron)
  • Kan helpen om af te vallen – een aubergine bevat veel vezels en is laag in calorieën. De vezels zorgen ervoor dat je je snel vol voelt.
  • Past perfect bij een koolhydraatarm dieet – een aubergine is veelzijdig en kan dan ook worden opgenomen in zo’n beetje elk dieet. Je kunt ze ook gebruiken om calorierijke ingrediënten te vervangen. Op deze manier verminder je koolhydraten en calorieën, terwijl je tegelijkertijd nog steeds de juiste vezels en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Kooktip: Ben je op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Probeer dan ook mijn heerlijke Koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt en prei, perfect voor een gezonde en smaakvolle maaltijd!

Meer koolhydraatarme recepten 

Ben je naast dit koolhydraatarme gevulde aubergine recept op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman.

Dit is namelijk een receptenboek dat bestaat uit 239 pagina’s boordevol heerlijke en makkelijk klaar te maken koolhydraatarme recepten. De recepten helpen je om op een verantwoorde manier af te vallen of om op gewicht te blijven.

Heb je nog vragen over het gerecht of over het 50 dagen programma van Niels? Laat dan hieronder een reactie achter. Vond je het recept lekker? Laat dan een review achter door hierboven op de sterretjes te klikken en deel het recept op je social media kanalen.

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma Niels Bosman

Krijg toegang tot het 50 Dagen Programma Recepten

Klik op de knop hieronder en krijg direct toegang tot het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman. Dit receptenboek bevat meer dan 150 koolhydraatarme recepten, 7 weekmenu’s en verschillende boodschappenlijstjes.

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to Recipe