Ga naar de inhoud
gevulde aubergine koolhydraatarm

Koolhydraatarme Gevulde Aubergine: Snel, Gemakkelijk & Gezond

Door Jelle

Het koolhydraatarme gevulde aubergine recept dat ik vandaag met je deel, is niet alleen super lekker, maar ook eenvoudig om te maken. Aubergine is een veelzijdige groente die je kunt grillen, poffen, stoven en zoals in dit recept, bakken en vullen. Aubergine heeft van zichzelf een milde, zachte smaak die perfect samenkomt met de rijke vulling van champignons, ui, knoflook en gesmolten mozzarella.

Daarnaast bevat aubergines veel vezels en weinig calorieën, wat helpt om je snel vol te voelen en af te vallen. Door de veelzijdigheid van deze groente kun je hem in vrijwel elk koolhydraatarm dieet gebruiken.

Klaar om dit gezonde gerecht zelf te proberen? Lees verder voor het volledige recept en geniet van een heerlijk, koolhydraatarm diner!

Kooktip: Ben je op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Probeer dan ook mijn heerlijke Koolhydraatarme bloemkoolschotel met gehakt en prei, perfect voor een gezonde en smaakvolle maaltijd!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
gevulde aubergine koolhydraatarm

Het gevulde aubergines koolhydraatarm recept

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster 5 from 2 reviews
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 20 min.
  • Kooktijd: 40 min.
  • Totale tijd: 1 uur
  • Hoeveelheid: 4
  • Diëet: Lage calorieën

Omschrijving

De portiegrootte van dit gerecht is 4 stuks (2x 1/2 aubergine). Wil je dit groenten gevulde aubergine gerecht voor meer mensen klaar maken, vermenigvuldig dan de aantal ingrediënten.


Ingrediënten

  • 2 middelgrote aubergines
  • 1.5 eetlepel olijfolie
  • een halve ui fijngesneden
  • 8 Champignons grof gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • een halve theelepel gedroogde peterselie
  • een halve theelepel gedroogde oregano
  • 2 middelgrote tomaten in stukjes gesneden
  • 60 gram mozzarella in stukjes gesneden
  • handjevol fijngesneden verse basilicumblaadjes
  • Gedroogde rode chilivlokken voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snij de aubergine in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees voor 3 kwart eruit zodat je deze kunt vullen. Het vruchtvlees kun je bewaren voor een ander recept.
  3. Bestrijk de binnenkant van de aubergine helften met olijfolie en breng op smaak met wat zout.
  4. Leg de aubergines op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui eraan toe en sauteer op matig vuur zodat deze zacht is.
  6. Voeg vervolgens de champignons, knoflook en de kruiden eraan toe. Roer en bak ze zodat ze bruin kleuren.
  7. Voeg daarna de in stukjes gesneden tomaten eraan toe. Roer alles goed door elkaar, zet het vuur laag en laat het op matig voor ongeveer 5 minuten sudderen.
  8. Na de 5 minuten haal je de pan van het vuur, voeg je de mozzarella kaas en de basilicum toe en roer je alles goed door elkaar.
  9. Schep het mengsel in de aubergines en breng deze verder op smaakt met wat zout en peper. Bak nu de aubergines in 20 minuten gaar en garneer ze met de rode pepervlokken en de verse basilicumblaadjes

Notities

De koolhydraatarme gevulde aubergines in dit recept bevatten geen vlees. Maar als je wilt kun je wel vlees toevoegen. Enkele vleessoorten die heel goed smaken bij dit recept zijn rundvlees, kip, gehakt, varkensvlees of kalkoen. 

Wil je vlees aan dit gerecht toevoegen, schrap dan 1 tomaat uit de ingrediënten lijst zodat je voldoende ruimte hebt de andere ingrediënten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën: 144
  • Vet: 9 g
  • Koolhydraten: 12 g
  • Eiwitten: 6 g

Meer koolhydraatarme recepten 

Ben je naast dit koolhydraatarme gevulde aubergine recept op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan van voedingsdeskundige Claudia Smet.

Dit is namelijk een receptenboek dat bestaat uit 223 pagina’s vol met informatie en 103 heerlijke en makkelijk klaar te maken koolhydraatarme recepten. De recepten helpen je om op een verantwoorde manier af te vallen of om op gewicht te blijven.

koolhydraatarm 4 weken stappenplan

Gezond en Slank in 4 Weken

Volg het eenvoudige Koolhydraatarm Stappenplan en verlies 2 kilo per week. Vol met lekkere recepten die je helpen vol te houden, zonder jezelf te beperken.

Heb je nog vragen over het gerecht of over het 50 dagen programma van Niels? Laat dan hieronder een reactie achter. Vond je het recept lekker? Laat dan een review achter door hierboven op de sterretjes te klikken en deel het recept op je social media kanalen.

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de "website" knop hieronder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster