Groene Smoothie met avocado

Met deze groene smoothie barst jij van de energie

Jelle Damen

Tegenwoordig zijn we dol op smoothies. En zijn ze ook niet meer weg te denken uit onze diëten. Het leuke aan gezonde smoothies is dat ze zoveel verschillende kleuren en smaken hebben, waardoor je kan experimenteren. Daarom wil ik dan door middel van dit artikel niet alleen een groene smoothie met avocado recept met jou delen.

Maar leg ik je ook uit waarom deze smoothie zo ontzettend voedzaam en gezond is. Dus lees snel verder!

Waarom is deze verse smoothie gezond

Voor dit recept maken we gebruik van alleen verse en gezonde ingrediënten zoals een avocado, chiazaad en boerenkool.

Avocado

Een avocado is goede, maar vooral een voedzame vrucht die vooral rijk is aan vitamines en mineralen. Maar wat juist deze fruitsoort nu echt bijzonder maakt is dat een avocado de enige fruitsoort is die ook nog eens gezonde vetten bevat. En laat onze lichaam dit nu net nodig hebben.

Chiazaad

Chiazaad bevat niet alleen omega-3 vetzuren en voedingsvezels, maar zit ook nog eens vol met antioxidanten. Deze helpen je lichaam en je stofwisseling in optimale vorm te houden.

Ook is chiazaad een goede plantaardige bron van eiwitten. Het is zelfs zo dat het alle aminozuren bevat wat redelijk uniek is voor een plantaardige eiwitbron. Het is dan ook een goede aanvulling op het dieet van vegetarische of veganistische krachtsporters.

Boerenkool

Kijken we naar de boerenkool, dan zien we ook dat deze groente boordevol met vitamines zit. Zo krijg je ongeveer met 2 handjes vol 2x de dagelijkse hoeveelheid aan vitamine A binnen en tot wel 1.5x de dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C binnen.

Daarnaast bevat boerenkool ook nog eens ontzettend veel mineralen. Denk dan maar eens aan calcium, ijzer, mangaan en fosfor.

Het groene smoothie met avocado recept

Dit groene smoothie avocado recept is geschikt voor 1 persoon. Wil je dit recept klaarmaken voor meerdere personen? Vermenigvuldig de ingrediënten dan met 2.

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn als volgt:

 • 4 gram eiwitten
 • 245 kilocalorieën
 • 18 gram vetten
 • 13 gram koolhydraten
 • 30 gram natrium
 • 8 gram vezels

Welke ingrediënten heb je nodig

 • ½ eetlepel chiazaad
 • ½ eetrijpe avocado’s
 • ½ Elstar appels
 • 50 gram boerenkool deelblokjes uit de diepvries
 • 200 milliliter bronwater

Bereidingswijze groene smoothie met avocado

 • Stap 1:
  De eerste stap is om het chiazaad eerst 15 minuten in het water te laten weken. Om vervolgens deze te laten uitlekken
 • Stap 2:
  Pak daarna de eetbare avocado’s en snijdt deze doormidden. Verwijder vervolgens de pit en schep het vruchtvlees uit de schil zo in de kom van een blender of keukenmachine
 • Stap 3:
  In stap 3 snijd je de appels in stukken en verwijder je het klokhuis van de appel
 • Stap 4:
  In de 4de en laatste stap voeg je de appels, boerenkool, chiazaad en het water samen. En maal deze in ongeveer 30 seconden tot een gezonde smoothie. En je bent klaar!

Heerlijke smoothie recepten

Wil je graag meer groene smoothies maken en ben je opzoek naar andere smoothie recepten? Dan raad ik van harte de recepten uit het populaire Smoothie Afslankbijbel aan.

Dit handboek bevat niet alleen tips en een ‘zelfmaak plan’ maar ook meer dan 100 complete recepten waardoor het voldoende variatie bied. Hierdoor hoef je je eigen niet druk te maken over smaken die iedere keer terug komen. En het leuke van dit boek is nog wel dat er ingespeeld wordt op de verschillende seizoenen.

Verder worden er in dit handboek verschillende informatie gegeven. Waardoor je precies weet wat je allemaal moet doen om het maximale uit je smoothie te halen. Kortom het ideale handboek voor het maken van heerlijke (groene) smoothies!

smoothie-afslankbijbel

Ben jij ook op zoek naar overheerlijke groene smoothie of andere smoothie recepten? Kies dan voor het populaire Smoothie Afslankbijbel receptenboek. Meer dan 100 verschillende en seizoens-gebonden recepten. Start vandaag nog met gezonder leven!

Klik voor meer informatie!
FitAddicted.nl - Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.