Op zoek naar een goed keto kookboek? Ontdek de Top 3

Op zoek naar een keto kookboek? Bekijk de top 3 van dit moment

Op zoek naar een goed keto kookboek omdat je enkele kilo’s wilt verliezen? Wanneer je geïnteresseerd bent in het koolhydraatarm en vetrijk keto dieet is het verstandig om te kiezen voor een goed boek om alles erover te leren.

Om je op weg te helpen ontdek je in dit artikel de top 3 keto kookboeken die je op dit moment kunt vinden.

Dus gaat er goed voor zitten en lees snel verder.

In het kort: wat is het keto dieet nu precies?

Het ketogene dieet (ook wel keto dieet genoemd) is een zeer koolhydraatarm en vetrijk dieet dat veel overeenkomsten vertoont met bijvoorbeeld het Atkins dieet en het bekende koolhydraatarm dieet. 

Veel onderzoeken laten zien dat je dankzij dit dieet kunt afvallen en je gezondheid kunt verbeteren (bron). Bij dit dieet verminder je drastisch de inname van koolhydraten en worden deze vervangen door gezonde vetten en eiwitten. 

De vermindering van koolhydraten brengt je lichaam in een metabolische toestand dat ook wel ketose genoemd wordt.

Wanneer je lichaam in ketose komt, wordt je lichaam ontzettend efficiënt in het verbranden van vet in ruil voor energie.  Daarnaast verandert het ook het vet in je lever in ketonen. Deze kunnen dan weer dienen als energie voor je hersenen (bron).

Daarnaast kent het dieet ook een aantal andere gezondheidsvoordelen. Zo kan het dieet bijvoorbeeld zorgen voor een stabielere suikerspiegel, een verminderd risico op hart en vaatziektes en een verlaagde insulinegehalte (bron).

De top 3 keto kookboeken

De top 3 keto kookboeken is samengesteld aan de hand van de volgende 3 criteria. 

  • Reviews – heeft het kookboek hoge beoordelingen en hoe zijn de ervaringen van andere lezers?
  • Expertise – heeft de auteur voldoende kennis of ervaringen met het keto dieet om hun geloofwaardigheid te vergroten?
  • Kwaliteit – bevatten de recepten betaalbare ingrediënten? En biedt het kookboek ook een uitgebreide kijk op het keto dieet?

1. De Keto Revolutie van Mitchel van Duuren

Keto Revolutie - het keto kookboek van mitchel van duuren

Mitchel van Duuren is vooral bekend van de website elkehaptelt.nl en heeft verschillende boeken geschreven waaronder de bestsellers De Paleo Revolutie, de Keto Revolutie en de 101 Keto Recepten.

De Keto Revolutie is een complete keto dieet kookboek (digitaal) met video’s, informatie, 63 keto recepten, boodschappenlijstjes en een 3-week stap voor stap programma om je te helpen om gewicht te verliezen. 

De Keto Revolutie legt aan de hand van de het Keto Revolutie handboek je precies uit hoe je een keto dieet op de juiste manier moet volgen. Ben je geen lezer, dan zijn de video’s een uitkomst. De video’s laten zien hoe het keto dieet werkt, de voordelen van keto en hoe je onder meer zelf je ketonen kunt meten. 


2. Het complete keto dieet kookboek van Jane Faerber

Het complete keto dieet kookboek van Jane Faerber

Het complete keto dieet kookboek van Jane Faerber is een andere bekende keto kookboek. In dit boek vind je 60 eenvoudige keto gerechten die makkelijk klaar zijn te maken en waarbij de koolhydraten zijn vervangen door gezonde vetten en eiwitten.

Daarnaast legt Jane Faerber uit hoe het keto dieet werkt, hoe je op een veilige manier overschakelt naar een keto levensstijl en waarom het keto dieet niet alleen goed is om gewicht te verliezen. 

Jane Faerber is een blogster en dieetconsulente, gespecialiseerd in LCHF (Low Carb High Fat). Ze geeft lezingen over gezondheid, voeding en heeft inmiddels diverse boeken geschreven waaronder het ultieme low carb kookboek.


3. Het keto plan van Julie van den Kerchove

Het keto plan van Julie van den Kerchove

In het Keto Plan laat Julie je kennis maken met de keto keuken. Volgens haar is dit een keuken dat rijk is aan gezonde vetten en groente. Daarnaast aangevuld met kleine porties gevogelte en vis.

Ze laat aan de hand van een handig stappenplan en 70 recepten zien hoe je van je lichaam een natuurlijke vetverbrander maakt.

Julie is gespecialiseerd in raw foods en studeerde aan het Living Light Culinary Institute in California. Ze heeft verschillende boeken geschreven zoals Easy Vegan met Julie, Julie natuurlijk en Vegan & Raw

Tot slot

Het keto dieet is op dit moment enorm populair en je kunt letterlijk honderden boeken bij bijvoorbeeld Bol.com kopen. Helaas zijn niet alle boeken geloofwaardig. Om geloofwaardige boeken over het keto dieet te vinden is het raadzaam om naar boeken te kijken die zijn geschreven door experts op het gebied van keto.

Maar als je geïnteresseerd bent om meer te leren hoe je het dieet het beste toepast of dat je enkele kilo’s wilt afvallen, dan bieden deze drie boeken een geweldig startpunt. Vond je dit een waardevol artikel? Laat dan een reactie onderaan de pagina achter of deel het artikel op je social media kanalen.

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *