
Keto / Koolhydraatarme Pitabroodjes
Altijd al je eigen koolhydraatarme pitabroodjes willen maken? Iedereen die bekent is met het keto of koolhydraatarm dieet weet dat het eten van brood een dikke no-go is. Maar het brood recept dat ik vandaag met je deel is heerlijk met bijvoorbeeld kaas, shoarma en al dat andere lekkers.
Ben je nu ook benieuwd naar dit heerlijke brood recept? Lees dan snel verder en kom meer te weten waarom deze variant zo gezond is en wat je er allemaal voor nodig hebt.
Tip van Jelle: ben je op zoek naar meer heerlijke keto recepten? Dan heb ik voor jou het perfecte boek gevonden, namelijk de Keto 50 Dagen Challenge! Je bekijkt het boek door hier te klikken >>
Waarom zijn deze pita broodjes gezond?
Deze pita broodjes zijn niet alleen erg lekker maar is ook nog eens extra verwachtwoord. Je hebt niet veel nodig en de broodjes zijn eenvoudig klaar te maken. De drie hoofdingrediënten zijn amandelmeel, kokosmeel en psyllium.
1. Amandelmeel
Er is gekozen om gebruik te maken van amandelmeel. De meelsoort bevat geen gluten en is daardoor dan ook een goed alternatief voor mensen met een glutenallergie of voor mensen met coeliakie.
Vergelijken we het meel met tarwebloem dan bevat amandelmeel veel minder koolhydraten. Tarwebloem bevat ongeveer 92 gram koolhydraten per 100 gram. Bij amandelmeel is dit maar 10 gram per 100 gram.
Daarnaast bevat het meel ontzettend veel vitamines, mineralen en gezonden vetten. Zo vind je niet alleen vitamine B1, B2 en B6 erin terug, maar ook andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E, calcium, fosfor, zink, magnesium en ijzer.
Dit maakt de meelsoort dan ook ideaal voor wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt.
2. Kokosmeel
De tweede meelsoort die we gebruiken in dit koolhydraatarm recept is kokosmeel. Kokosmeel wordt gemaakt van verse kokosnoten. Het vlees wordt gedroogd en geraspt waardoor er een meelachtige structuur ontstaat. De meel is standaard lactose, zuivel en glutenvrij. Ook zitten er heel weinig vetten en koolhydraten in.
De smaak is lichtzoet waardoor de pita broodjes geen overheersende zoete smaak krijgen. Een ander voordeel is dat de meelsoort veel voedingsvezels en eiwitten bevat. Eiwitten zijn belangrijk voor je spieren. Ze zorgen voor een sneller herstel en zorgen er ook voor dat je spiermassa behouden blijft.
3. Psyllium
Psyllium vezels worden steeds vaker gebruikt in verschillende baksels. Ze ondersteunen de darmfuncties en helpen bij het verlagen van de cholesterolspiegels. Psyllium bestaat voor een groot gedeelte uit wateroplosbare vezels en kunnen maar liefst tot tien keer hun eigen gewicht opnemen.
Het zorgt er dan ook voor dat het pita broodje beter bind en minder kruimelt. Daarnaast werkt psyllium ook nog eens honger stillend. Ideaal voor wanneer je enkele kilo’s wilt afvallen.
Het low carb pitabroodjes recept

Dit low koolhydraatarm pita broodjes recept is geschikt voor 2 broodjes. Wil je meer broodjes klaar maken, verhoog dan de ingrediënten.
Ingrediënten
- 50 gram amandelmeel
- 20 gram kokosmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 Eetlepels Psyllium Husk
- Himalaya zout of zeezout naar smaak
- 1 grote ei
- 50 ml warm water
- Optioneel: kruiden zoals oregano, tijm of komijnzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor 180 graden Celsius.
- In de tweede stap pak je een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
- In een kleine schaal meng je alle droge ingrediënten met elkaar.
- Neem nu een grotere schaal en meng hierin de natte ingrediënten.
- In de vijfde stap voeg je de gemengde droge ingrediënten toe aan de natte en mix je deze goed door elkaar zodat er een mooi beslag ontstaat.
- Vorm het deeg tot een bal en snij deze in tweeën doormidden om vier gelijke stukken te krijgen.
- Leg elk stuk op het bakpapier en bepaal zelf hoe dik het brood moet worden.
- Laat ze nu 20 tot 25 minuten bakken totdat ze een mooie goudachtige kleur hebben. Houd wel goed je brood in de gaten. De baktijd kan namelijk PER dikte verschillen.
- In de laatste stap haal je de pitabroodjes uit de oven en laat je ze afkoelen.
Notities
Bewaartip: je kunt de pitabroodjes ook voor een langere tijd bewaren. Bewaar ze in de vriezer voor maximaal 3 maanden.
Bekijk de volgende koolhydraatarme recepten
Wil je meer heerlijke low carb recepten klaarmaken? Kies dan voor het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman. Dit receptenboek bevat 150 verschillende koolhydraatarme recepten voor 50 dagen. De recepten zijn verdeeld in ontbijt, lunch, avondeten en lekkere tussendoortjes.
Vond je dit keto / koolhydraatarm pita brood recept een lekker recept? Deel het recept dan op je social media kanalen zodat andere dit brood ook kunnen maken.

Speciaal voor jou! De Keto 50 Dagen Challenge
Door op de rode knop hieronder te klikken krijg je direct toegang tot het receptenboek met de 7 weekmenu’s en 80 afslankrecepten voor ontbijt, lunch, diner & snacks.
Over de auteur
Jelle
Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.