Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme pitabroodjes

Het low carb pitabroodjes recept

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster 4.4 from 70 reviews
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Totale tijd: 25 minuten
  • Hoeveelheid: 2

Omschrijving

Dit low koolhydraatarm pita broodjes recept is geschikt voor 2 broodjes. Wil je meer broodjes klaar maken, verhoog dan de ingrediënten.


Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 Eetlepels Psyllium Husk
  • Himalaya zout of zeezout naar smaak
  • 1 grote ei
  • 50 ml warm water
  • Optioneel: kruiden zoals oregano, tijm of komijnzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor 180 graden Celsius.
  2. In de tweede stap pak je een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  3. In een kleine schaal meng je alle droge ingrediënten met elkaar.
  4. Neem nu een grotere schaal en meng hierin de natte ingrediënten.
  5. In de vijfde stap voeg je de gemengde droge ingrediënten toe aan de natte en mix je deze goed door elkaar zodat er een mooi beslag ontstaat.
  6. Vorm het deeg tot een bal en snij deze in tweeën doormidden om vier gelijke stukken te krijgen.
  7. Leg elk stuk op het bakpapier en bepaal zelf hoe dik het brood moet worden.
  8. Laat ze nu 20 tot 25 minuten bakken totdat ze een mooie goudachtige kleur hebben. Houd wel goed je brood in de gaten. De baktijd kan namelijk PER dikte verschillen.
  9. In de laatste stap haal je de pitabroodjes uit de oven en laat je ze afkoelen.

Notities

Bewaartip: je kunt de pitabroodjes ook voor een langere tijd bewaren. Bewaar ze in de vriezer voor maximaal 3 maanden.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën: 238
  • Vet: 17.9 gram
  • Koolhydraten: 3.6 gram
  • Eiwitten: 10.2 gram