Omschrijving
Dit low koolhydraatarm pita broodjes recept is geschikt voor 2 broodjes. Wil je meer broodjes klaar maken, verhoog dan de ingrediënten.
Ingrediënten
- 50 gram amandelmeel
- 20 gram kokosmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 Eetlepels Psyllium Husk
- Himalaya zout of zeezout naar smaak
- 1 grote ei
- 50 ml warm water
- Optioneel: kruiden zoals oregano, tijm of komijnzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor 180 graden Celsius.
- In de tweede stap pak je een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
- In een kleine schaal meng je alle droge ingrediënten met elkaar.
- Neem nu een grotere schaal en meng hierin de natte ingrediënten.
- In de vijfde stap voeg je de gemengde droge ingrediënten toe aan de natte en mix je deze goed door elkaar zodat er een mooi beslag ontstaat.
- Vorm het deeg tot een bal en snij deze in tweeën doormidden om vier gelijke stukken te krijgen.
- Leg elk stuk op het bakpapier en bepaal zelf hoe dik het brood moet worden.
- Laat ze nu 20 tot 25 minuten bakken totdat ze een mooie goudachtige kleur hebben. Houd wel goed je brood in de gaten. De baktijd kan namelijk PER dikte verschillen.
- In de laatste stap haal je de pitabroodjes uit de oven en laat je ze afkoelen.
Notities
Bewaartip: je kunt de pitabroodjes ook voor een langere tijd bewaren. Bewaar ze in de vriezer voor maximaal 3 maanden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1
- Calorieën: 238
- Vet: 17.9 gram
- Koolhydraten: 3.6 gram
- Eiwitten: 10.2 gram