Koolhydraatarme Bloemkoolsoep Recept
Wil je eindelijk een overheerlijke koolhydraatarme bloemkoolsoep maken? Dan is dit het recept wat je nodig hebt. Want niet alleen is dit recept ontzettend lekker, maar er het zit ook nog eens vol met belangrijke voedingsstoffen en je bent er ook niet lang mee bezig. Wil je meer weten over dit recept? Lees dan snel verder!
Tip van Jelle: weet je niet wat je moet eten? Download dan dit populaire weekmenu helemaal gratis >>
Koolhydraatarme Bloemkoolsoep Recept

Dit koolhydraatarme bloemkoolsoep recept is geschikt voor 2 personen. Wil je dit recept voor bijvoorbeeld 4 personen klaar maken? Verdubbel dan het aantal ingrediënten.
Ingrediënten
- 1 witte ui
- ½ rode ui
- 1 bouillonblokje
- 3 teentjes knoflook
- 1 klein handje met cashewnoten
- 1 eetlepel kurkuma
- snufje chilipoeder
- 1 eetlepel komijnzaad
- 100 ml kokosmelk
- aantal blaadjes peterselie
- 1.5 liter water
- 1 grote bloemkool
Instructies
- In de eerste stap snij de witte ui en rode ui in stukjes. De bloemkool in kleine roosjes
- Neem vervolgens een wokpan en zet deze op het vuur
- Voeg nu 1 eetlepel olijfolie eraan toe
- Wanneer de wokpan op temperatuur is gekomen voeg je de stukjes bloemkool, witte en rode ui eraan toe.
- In de 5e stap bak je de bloemkool en ui ongeveer 5 min. Voeg in de tussentijd de chilipoeder eraan toe en pers 1 knoflookteentje uit in de pan
- In de 6e stap kook je het water in een waterkoker, maar in een pan kan natuurlijk ook
- Neem vervolgens een andere pan en doe hier de overige 2 geperste knoflookteentjes in, evenals de overgebleven kruiden uit het lijstje met ingrediënten
- In de 8e stap voeg je de pan met de bloemkool en ui aan de pan met de knoflook en kruiden. En vervolgens doe je daar ook het gekookte water erbij met het bouillonblokje
- Laat het geheel nu 5 minuten koken en zet daarna het vuur uit
- Voeg nu de kokosmelk eraan toe en pureer het geheel met een staafmixer
- In de laatste stap voeg je naar wens een aantal cashewnoten aan de koolhydraatarme bloemkoolsoep toe. Eet smakelijk!
Voedingsinformatie:
Hoeveelheid:
2Portiegrootte:
1Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 269Totale vetten: 12gKoolhydraten: 5gEiwitten: 14g
Is dit koolhydraatarme bloemkoolsoep wel gezond?
Maar waarom is dit recept nu zo gezond? Bloemkool bestaat voor ongeveer 85% uit water en bevat zeer weinig koolhydraten, vet of proteïnen. Daarentegen is bloemkool wel rijk aan vitamines zoals, vitamine C, vitamine K, vitamine B6, en Vitamine E. Maar ook aan mineralen zoals kalium, mangaan, magnesium en fosfor.
Ook bevat bloemkool veel vezels (zo’n 2.2 gram vezels per 100 gram) wat ook een gunstig effect heeft op je gezondheid. Zo zorgen deze vezels er onder andere ervoor dat je het gevoel hebt dat je goed vol zit waardoor het hongergevoel minder snel terug komt. En heeft het ook nog eens een positief effect op je darmflora.
Bloemkoolsoep past dan ook in koolhydraatarm dieet. Daarnaast is het ook fijn dat je bloemkool op verschillende manieren kan eten, waardoor het gebruikt kan worden in heel veel verschillende (koolhydraatarme) recepten.
Knoflook
Zoals ik al eerder in een aantal andere recepten waaronder het populaire koolhydraatarme tomatensoep recept hebt aangegeven kent ook knoflook ook een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen.
Zo is knoflook erg voedzaam en bevat het net zoals bloemkool weinig calorieën, maar wel weer veel verschillende vitamines, mineralen en veel antioxidanten. Knoflook staat vooral bekend dat het je immuunsysteem versterkt, je bloeddruk verlaagt en je cholesterolniveau verbetert.

Over de auteur
Jelle
Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de blauwe knop hieronder.
Hoi Jelle.
Ik heb vanmiddag deze overheerlijke bloemkoolsoep gemaakt.
Ik had geen cashewnoten in huis.
Maar had wel 2 speklappen uitgebakken, en die in stukjes gesneden en in de soep gedaan, en afgetopt met verse krulpeterselie.
T was super lekker 😋
Bedankt voor ’t heerlijke recept.
Ga ’t zeker vaker maken, als mijn voorraadje op is in de vriezer.
Greetz.M.