Het is al even geleden dat ik een koolhydraatarm recept heb gedeeld, maar vandaag maak ik dat graag goed met een heerlijk koolhydraatarm cheesecake recept. Deze cheesecake is perfect als toetje of als een lekkere snack bij de koffie. En het mooiste? Hij zit boordevol gezonde ingrediënten, dus je kunt er zonder schuldgevoel van genieten.
Traditionele cheesecakes bevatten namelijk vaak veel suikers en koolhydraten. Voor dit recept heb ik de ongezonde toevoegingen weggelaten en vervangen door voedzame, koolhydraatarme ingrediënten. Een van die ingrediënten is kokosmeel, dat rijk is aan vezels en eiwitten, en daarnaast glutenvrij is. Het gebruik van Steviala kristal, een natuurlijke suikervervanger op basis van stevia, zorgt ervoor dat de cheesecake heerlijk zoet is zonder toegevoegde suikers.
Met deze cheesecake krijg je dus niet alleen een smaakvol dessert, maar ook een gezonde optie die past binnen een koolhydraatarm dieet. Ben je ook benieuwd naar hoe je deze cheesecake maakt? Lees snel verder en ontdek wat je ervoor nodig hebt en hoe je hem stap voor stap bereidt.
taartvorm 23 Ø (kleiner mag ook, alleen houdt wel rekening met een langere baktijd)
bakpapier
oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pak een grote kom en meng de boter en de 40 gram steviala kristal met elkaar.
In de derde stap voeg je de geraspte kokos, kokosmeel en het bakpoeder aan het mengsel toe en mix dit enkele minuten.
Voeg vervolgens 1 ei aan het beslag toe terwijl je goed blijft mixen.
In de vijfde stap pak je de taartvorm en plaats hier het bakpapier in.
Vet vervolgens de randen van de taartvorm in met boter.
Bekleedt de bodem van de taartvorm met het deeg uit de grote kom.
Bak de bodem ongeveer 12 minuten in de voorverwarmende oven.
Zijn de 12 minuten verstreken, laat dan de bodem tenminste 15 minuten goed afkoelen.
In de tiende stap hergebruik je de grote kom (niet vergeten om eerst schoon te maken) en doe hierin de monchou roomkaas, Franse kwark, vanille aroma en 30 gram Steviala kristal in.
Mix vervolgens de inhoud tot een glad en luchtig beslag.
Voeg tijdens het mixen voorzichtig 1 voor 1 de overgebleven 2 eieren en het citroensap eraan toe.
Schenk nu de vulling in je taartvorm.
Bak de cheesecake nu voor ongeveer 30 á 35 minuten in de oven.
In de laatste stap laat je de taart tenminste 1 uur goed afkoelen.
Serveer de cheesecake met eventueel verse aardbeien. Smakelijk!
Voedingswaarden
Portiegrootte:1 punt
Calorieën:113
Vet:10.3 g
Koolhydraten:2.1 g
Eiwitten:3.2 g
Krijg toegang tot meer koolhydraatarme recepten
Voor meer koolhydraatarme recepten raad ik het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan aan van Claudia Smet aan. Dit is een boek dat onder meer bestaat uit 103 recepten die verdeeld zijn onder ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Je volgt de gebalanceerde weekmenu’s, gebaseerd op 1500 calorieën per dag zodat er een gezond calorietekort ontstaat voor het wekelijks verliezen van kilo’s. Je geniet elke dag van drie maaltijden en drie heerlijke snacks die vol zitten met vitamines, mineralen en vezels.
Start ook met het 4 weken plan
Start vandaag nog met het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan. Maak gebruik van flexibele weekmenu’s en snacks die je helpen je doel te bereiken, terwijl je blijft genieten van lekker eten.
Vond je dit recept lekker, mocht je vragen hebben over het recept of over het boek, laat dan onderaan een reactie of een review achter! Vergeet ook niet deze pagina te delen op je social media kanalen door de bovenstaande knoppen zodat andere het recept ook kunnen proeven.
Over de auteur
Jelle
Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de "website" knop hieronder.