Omschrijving
Dit heerlijke cheesecake recept is geschikt voor 16 punten.
Ingrediënten
- 75 gram boter
- 70 gram Steviala kristal
- 50 gram geraspte kokos
- 35 gram kokosmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 middelgrote eieren
- 300 gram monchou roomkaas
- 1 theelepel vanille aroma
- 50 gram Franse kwark
- 1 eetlepel citroensap of limoensap
- handvol aardbeien of elk ander gewenst fruit
- taartvorm 23 Ø (kleiner mag ook, alleen houdt wel rekening met een langere baktijd)
- bakpapier
- oven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Pak een grote kom en meng de boter en de 40 gram steviala kristal met elkaar.
- In de derde stap voeg je de geraspte kokos, kokosmeel en het bakpoeder aan het mengsel toe en mix dit enkele minuten.
- Voeg vervolgens 1 ei aan het beslag toe terwijl je goed blijft mixen.
- In de vijfde stap pak je de taartvorm en plaats hier het bakpapier in.
- Vet vervolgens de randen van de taartvorm in met boter.
- Bekleedt de bodem van de taartvorm met het deeg uit de grote kom.
- Bak de bodem ongeveer 12 minuten in de voorverwarmende oven.
- Zijn de 12 minuten verstreken, laat dan de bodem tenminste 15 minuten goed afkoelen.
- In de tiende stap hergebruik je de grote kom (niet vergeten om eerst schoon te maken) en doe
hierin de monchou roomkaas, Franse kwark, vanille aroma en 30 gram Steviala kristal in. - Mix vervolgens de inhoud tot een glad en luchtig beslag.
- Voeg tijdens het mixen voorzichtig 1 voor 1 de overgebleven 2 eieren en het citroensap eraan toe.
- Schenk nu de vulling in je taartvorm.
- Bak de cheesecake nu voor ongeveer 30 á 35 minuten in de oven.
- In de laatste stap laat je de taart tenminste 1 uur goed afkoelen.
- Serveer de cheesecake met eventueel verse aardbeien. Smakelijk!
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1 punt
- Calorieën: 113
- Vetten: 10.3 g
- Koolhydraten: 2.1 g
- Eiwitten: 3.2 g