Printen
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme cheesecake

Het heerlijke cheesecake recept

Beoordeel dit recept 5 sterren Beoordeel dit recept 4 sterren Beoordeel dit recept 3 sterren Beoordeel dit recept 2 sterren Beoordeel dit recept 1 ster 4.8 van 12 beoordelingen
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Totale tijd: 55 minuten
  • Hoeveelheid: 16

Omschrijving

Dit heerlijke cheesecake recept is geschikt voor 16 punten.


Ingrediënten

  • 75 gram boter
  • 70 gram Steviala kristal
  • 50 gram geraspte kokos
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 middelgrote eieren
  • 300 gram monchou roomkaas
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 50 gram Franse kwark
  • 1 eetlepel citroensap of limoensap
  • handvol aardbeien of elk ander gewenst fruit
  • taartvorm 23 Ø (kleiner mag ook, alleen houdt wel rekening met een langere baktijd)
  • bakpapier
  • oven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Pak een grote kom en meng de boter en de 40 gram steviala kristal met elkaar.
  3. In de derde stap voeg je de geraspte kokos, kokosmeel en het bakpoeder aan het mengsel toe en mix dit enkele minuten.
  4. Voeg vervolgens 1 ei aan het beslag toe terwijl je goed blijft mixen.
  5. In de vijfde stap pak je de taartvorm en plaats hier het bakpapier in.
  6. Vet vervolgens de randen van de taartvorm in met boter.
  7. Bekleedt de bodem van de taartvorm met het deeg uit de grote kom.
  8. Bak de bodem ongeveer 12 minuten in de voorverwarmende oven.
  9. Zijn de 12 minuten verstreken, laat dan de bodem tenminste 15 minuten goed afkoelen.
  10. In de tiende stap hergebruik je de grote kom (niet vergeten om eerst schoon te maken) en doe
    hierin de monchou roomkaas, Franse kwark, vanille aroma en 30 gram Steviala kristal in.
  11. Mix vervolgens de inhoud tot een glad en luchtig beslag.
  12. Voeg tijdens het mixen voorzichtig 1 voor 1 de overgebleven 2 eieren en het citroensap eraan toe.
  13. Schenk nu de vulling in je taartvorm.
  14. Bak de cheesecake nu voor ongeveer 30 á 35 minuten in de oven.
  15. In de laatste stap laat je de taart tenminste 1 uur goed afkoelen.
  16. Serveer de cheesecake met eventueel verse aardbeien. Smakelijk!


Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1 punt
  • Calorieën: 113
  • Vetten: 10.3 g
  • Koolhydraten: 2.1 g
  • Eiwitten: 3.2 g