Ben je op zoek naar een heerlijk koolhydraatarme eiersalade recept? Dan heb je geluk, want het recept dat ik vandaag met je deel is ontzettend lekker en verantwoord. De eiersalade heeft dankzij de Griekse yoghurt en mayonaise een romige en frisse smaak met een verfrissende, lichtzure toets gecombineerd met een milde pittigheid.
Bovendien zitten er in dit recept géén toevoegingen en is het snel klaar te maken. Wil je dit recept ook eens proberen? Lees dan snel verder en vergeet ook niet de extra tips te bekijken.
Dit koolhydraatarme eiersalade recept is geschikt voor ongeveer 3 porties. Wil je dit recept echter voor meer personen klaar maken? Verdubbel dan dan de ingrediënten.
Ingrediënten
Paprikapoeder
1 Theelepel augurkenvocht uit een pot
Chilipeper
Kerriepoeder
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
3 Middelgrote eieren
Bereidingswijze
De eerste stap is om eerst de 3 eieren hard te koken
Pak daarna een kom en doe hierin de yoghurt, augurkenvocht, paprika, chilipoeder en de mayonaise in
Meng het geheel goed door elkaar en vergeet tijdens het mengen niet te proeven. Zo kan je testen of de smaak je bevalt en kan je wanneer nodig een snufje zout of peper eraan toevoegen
Zijn de eieren hardgekookt? Laat ze dan eerst goed afkoelen
Pel vervolgens de afgekoelde eieren en leg ze daarna verticaal en horizontaal in de eiersnijder. Heb je geen eiersnijder? Gebruik dan bijvoorbeeld een stampotstamper of iets anders
In de laatste stap voeg je de kleine stukjes ei toe aan het mengsel en roer het geheel nog even voorzichtig door elkaar
Je koolhydraatarme eiersalade is klaar. Geniet ervan!
Voedingswaarden
Portiegrootte:1
Calorieën:149
Vet:25 g
Koolhydraten:4 g
Eiwitten:35 g
Extra Tips
Maak je eiersalade compleet door deze te serveren op een sneetje koolhydraatarm brood of een cracker. Dit voegt niet alleen extra smaak en textuur toe, maar zorgt er ook voor dat het gerecht perfect binnen je koolhydraatarme dieet past.
Mocht je restjes overhouden, dan is dat geen probleem. De eiersalade kan tot wel twee dagen in de koelkast bewaard worden. Zorg er wel voor dat je de salade goed afdekt om de versheid te behouden.
Voor een frisse en kleurrijke twist kun je de eiersalade garneren met fijngehakte verse bieslook. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar voegt ook een extra smaakdimensie toe aan je gerecht.
Start met een gezondere levensstijl dankzij het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan
Ben je naast dit heerlijke eiersalade recept op zoek naar meer koolhydraatarme inspiratie? Probeer dan het populaire Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan.
Met dit uitgebreide plan ontvang je 4 complete weekmenu’s, inclusief ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Je leert anders te eten, waardoor je afvalt zonder honger te hebben.
Bereik Jouw Doel met het 4 Weken Stappenplan
Wil je snel en gezond afvallen? Met het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan kun je tot wel 2 kilo per week verliezen zonder honger te lijden. Ontdek flexibele recepten, handige boodschappenlijstjes en geniet van gezonde maaltijden die je helpen je doelen te bereiken!
Heb je vragen over dit recept of het 4 Weken Stappenplan? Laat dan hieronder een berichtje achter. Deel het recept op social media als je ervan genoten hebt!
Over de auteur
Jelle
Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de "website" knop hieronder.
waarom augurkenvocht? vindt dat vies smaakje
Dag,
Augurkenvocht geeft de eiersalade een iets wat zuurdere smaak. Je bent natuurlijk vrij om deze weg te laten als je dat wilt 🙂
Groetjes,
Jelle
Lekker.
Ik heb alleen het augurken vocht vervangen door citroensap omdat ik het vocht te zout vind smaken.