
Bij het woord “cake” denk je niet direct aan een gezond en verantwoord lekkernij. Maar dit koolhydraatarme kokoscake recept is niet alleen heerlijk als een tussendoortje en als toetje. Maar het is ook nog eens gezond ook, want de cake is in zijn geheel vrij van toegevoegde suikers en is heerlijk luchtig.
Ben je nu ook benieuwd wat dit recept nu zo gezond maakt? En wil je weten hoe je dit koolhydraatarme kokoscake recept maakt? Lees dan snel verder.
Waarom is deze koolhydraatarme kokoscake gezond?
In dit recept zijn zoals je hebt kunnen lezen de toegevoegde suikers en andere toevoegingen weggelaten en vervangen door gezonde varianten, zodat je onbeperkt kunt genieten van dit koolhydraatarme kokoscake.
Een aantal van de gezonde varianten zijn:
1. Kokosmelk
Kokosmelk is een voedingsrijke en romige vloeistof die wordt gemaakt van het vruchtvlees van kokosnoten. Het zit boordevol met vitamines en mineralen die helpen om je immuunsysteem te bevorderen.
Daarnaast is kokosmelk volgens het Ceylon Medical Journal rijk aan antioxidanten. Deze stofjes bestrijden vrije radicalen en kunnen helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.
2. Kokosmeel
Kokosmeel wordt net zoals kokosmelk gemaakt van het vlees van kokosnoten. Het vlees wordt eerst gedroogd en geraspt, waardoor een meelachtige textuur overblijft. De smaak van het meel is lichtzoet, waardoor de koolhydraatarm kokoscake geen overheersende zoete smaakt krijgt.
Daarnaast bevat kokosmeel heel veel voedingsvezels en eiwitten. De laatste is niet alleen heel erg belangrijk voor het herstel van je spieren. Maar ook voor het behoud van je spieren en daarom past dit koolhydraatarme kokoscake prima bij een gezonde levensstijl.
Koolhydraatarme kokoscake recept

Ingrediënten
- 5 grote eieren
- Steviala kristal
- 70 gram geraspte kokos
- 60 gram kokosmeel
- 250 milliliter kokosmelk
Instructies
- In de eerste stap verwarm je de over op plus minus 175 graden Celsius
- Voor de volgende stap pak je 2 grote kommen. Scheidt vervolgens het eigeel en giet beide in een aparte kom
- In deze 3e stap klop je de eiwitten stijf met bijvoorbeeld een keukenmachine of een garde. Voeg pas daarna (na smaak) de Steviala suiker eraan toe
- Vervolgens voeg je als 1e de kokosmelk aan het eigeel toe. En pas daarna de kokosmeel en de geraspte kokos
- In de 5e stap mix je het eigeel-geheel met een mixer of met een spatel tot een glad beslag
- Meng vervolgens voorzichtig met behulp van de spatel de eiwitten door het eigeel mengsel tot een mooi egaal goedje
- In de laatste stap doe je het beslag in een ingevette cakevorm met bakpapier en bak vervolgens dit koolhydraatarme kokoscake recept in ongeveer 35-40 minuten goudbruin. Strooi eventueel nog wat geraspte kokos over je cake. Smakelijk!
Voedingsinformatie:
Hoeveelheid:
16-18Portiegrootte:
1Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 85 Totale vetten: 7.3 gKoolhydraten: 1.8gEiwitten: 3.3g

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Boek voor meer koolhydraatarme recepten
Heb je de smaak te pakken en wil je meer koolhydraatarme recepten ontdekken? Dan is het populaire Koolhydraatarm 50 Dagen Programma perfect voor jou. Met dit programma leer je hoe je door middel van een koolhydraatarm dieet ongeveer 2 kilo per week kunt afvallen en een gezonde levensstijl kunt bereiken.
Het programma bevat maar liefst 7 weekmenu’s, 7 boodschappenlijstjes, en meer dan 150 koolhydraatarme recepten om uit te kiezen. En dat is nog niet alles: je krijgt ook toegang tot handige tips en trucs van Niels Bosman, zodat je jouw doelen nog sneller kunt bereiken.

Koolhydraatarm eten was nog nooit zo makkelijk!
Om direct aan de slag te gaan, klik op de onderstaande knop en bekijk nu het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma.
Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.
Aan hoeveel stevalia moet ik denken ongeveer? Ik begrijp dat het persoonlijk is de smaak.. maar enige richtlijn? =)
Dag Kim,
Moeilijke vraag, vooral omdat het om een persoonlijke smaak gaat. Maar ik zou zelf beginnen met 1 eetlepel. Je kunt daarna eventueel nog na smaak toevoegen. (Stevalia is 1.5 tot 2x zoeter dan suiker. Een algemene richtlijn is dan ook 3 schepjes reguliere suiker = 2 schepjes Steviala)
Groetjes,
Jelle
Dank je wel! De cake is zeer smakelijk. Ik doe er om mezelf te trakteren wat slagroom gezoet met erythrol en vanille op en wat verse frambozen 🙂 hij zit in plakjes in de vriezer!
Hallo,
Ik ben van plan om deze heerlijke cake te gaan maken! Kan ik de steviala kristalsuiker ook vervangen door vloeibare stevia (van Greensweet)?
Bedankt alvast!
Groetjes Kirsten
Hoi Kirsten,
Dat is zeker mogelijk. Wel raad ik je aan om het beslag te proeven zodat je zeker weet dat het niet te zoet is.
Groetjes,
Jelle
erythritol kan ik ook gebruiken i.p.v. stevia
Lijkt me een heerlijke cake !! Kan er ipv stevia ook vloeibare zoetstof gebruikt worden ?
Alvast dank voor de reactie. Potstea
Dag,
Dat is mogelijk, maar proef tussentijds wel het beslag zodat het niet te zoet word.
Groetjes
Welke maat bakvorm moet je voor deze cake gebruiken
Groeten Astrid
Dag Astrid,
Een cakevorm met een lengte van 25cm is al goed.
Groetjes,
Jelle
Bedankt voor je reactie, ga hem vandaag maken. Ben benieuwd
Staat in de oven, ben benieuwd! Hij zag er ongebakken in ieder geval al heel smakelijk uit. Twee kleine opmerkingen over het recept:
Stap 1; dooier = eigeel. Dus die kun je niet van elkaar scheiden.
Stap 5; ‘het geheel’ is verwarrend. Ik had hier bijna alles al bij elkaar gegooid tot ik las dat dat bij stap 6 pas moet. Ik denk dat je hier ‘het eigeel-geheel’ bedoelt.
Deze gaat vast in mn favorieten 🙂
Hey Cheyenne,
Heel scherp opgemerkt! Ik heb het aangepast. Dank je wel!
Hoi!
Als ik dit heb gemaakt, zou ik het dan per plakje in kunnen vriezen?
Dag Mattie,
Dat is mogelijk. Wikkel het goed in folie en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo weet je zeker dat er geen lucht / vocht erbij kan komen. De cake kun je dan maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Groetjes,
Jelle
Ik ga hem morgen maken. Maar ik vindt stevia altijd zo’n nare nasmaak geven. Mag ik het ook met vanille-aroma wat zoeter proberen te maken?
Anders graag een andere tip.
Ps ik ga morgen naar iemand die niet goed tegen zoetstoffen kan, maar ik wil het wel kha vrij maken
Dag Christel,
Ja hoor dat kan. Maar proef het beslag wel eerst goed voor in verband met de smaak.
Groetjes,
Jelle
Ben benieuwd hij zit nu in de oven!🥰
Goed recept!
Ik heb kleine stukjes dadel toegevoegd en geen stevia gebruikt. Zakt een beetje naar de bodem, smaak is zoet genoeg😛
Heerlijke cake! Heb 2 eetlepels kokosbloesemsuiker gebruikt. Echt top!!!
Hallo, kan ik ook honing gebruiken ipv stevia?
Dag,
Dat is goed mogelijk, maar controleer wel goed of het voldoende zoet is 🙂
Groetjes,
Jelle
Hoihoi, kan de kokosmelk vervangen door amandelmelk?
Kokosmelk heeft veel calorieen, daar moeten wij op letten.
Ik ben benieuwd
Groetjes Marina
Dag Marina, je zou de kokosmelk kunnen vervangen met amandelmelk, maar ik durf niet te zeggen hoe de cake dan smaakt.
Misschien dat andere lezers hierover iets meer kunnen vertellen.
Hartelijke groet,
Jelle
Hoi,
Ik was even benieuwd of het gelukt was met amandelmelk!?
Groetjes,
Corry
Hoi Jelle,
Bedoel je kokosmelk die je neemt ipv gewone melk of die (blikjes) je gebruikt voor bijv. Curry??
Groetjes,
Corry
Ha Corry,
Blikjes 🙂
Hartelijke groet,
Jelle
Na al die positieve reacties viel de cake mij wat tegen. Smaakte een beetje naar omelet. Had wel een e.l. stevia toegevoegd, maar dan nog. Dus het is een goede tip om het met slagroom te eten.
Ik heb vanmiddag de cake gemaakt. Leuk eenvoudig recept, maar ik mis toch een beetje zout. Ik heb 1 eetlepel Steviala toegevoegd, dat vind ik persoonlijk iets te weinig. En ik denk dat ik de volgende keer een beetje bakpoeder toevoeg.