Koolhydraatarme kokoscake

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bij het woord “cake” denk je niet direct aan een gezond en verantwoord lekkernij. Maar dit koolhydraatarme kokoscake recept is niet alleen heerlijk als een tussendoortje en als toetje. Maar het is ook nog eens gezond ook, want de cake is in zijn geheel vrij van toegevoegde suikers en is heerlijk luchtig.

Ben je nu ook benieuwd wat dit recept nu zo gezond maakt? En wil je weten hoe je dit koolhydraatarme kokoscake recept maakt? Lees dan snel verder.

Waarom is deze koolhydraatarme kokoscake gezond?

In dit recept zijn toegevoegde suikers en andere toevoegingen weggelaten en vervangen door gezonde varianten, zodat je onbeperkt kunt genieten van dit koolhydraatarme kokoscake. Een aantal van de gezonde varianten zijn:

Kokosmelk

Kokosmelk is een voedingsrijke en romige vloeistof die wordt gemaakt van het vruchtvlees van kokosnoten. Het zit boordevol met vitamines en mineralen die helpen om je immuunsysteem te bevorderen.

Daarnaast is kokosmelk volgens het Ceylon Medical Journal rijk aan antioxidanten. Deze stofjes bestrijden vrije radicalen en kunnen helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.

TIP: Wil jij ook ongeveer 2 kilo op een gemakkelijke en verantwoorde manier afvallen? Maak dan net zoals vele andere gebruik van het Koolhydraatarm Weekmenu. Klik nu voor meer informatie: Koolhydraatarm Weekmenu >>

Kokosmeel

Kokosmeel wordt net zoals kokosmelk gemaakt van het vlees van kokosnoten. Het vlees wordt eerst gedroogd en geraspt, waardoor een meelachtige textuur overblijft. De smaak van het meel is lichtzoet, waardoor de koolhydraatarm kokoscake geen overheersende zoete smaakt krijgt.

Daarnaast bevat kokosmeel heel veel voedingsvezels en eiwitten. De laatste is niet alleen heel erg belangrijk voor het herstel van je spieren. Maar ook voor het behoud van je spieren en daarom past dit koolhydraatarme kokoscake prima bij een gezonde levensstijl.

Voedingswaarden

De voedingswaarde van dit koolhydraatarm recept is gebaseerd op 1 plak cake

  • 68 calorieën
  • 4.9 gram vetten
  • 1.8 gram koolhydraten
  • 3.1 gram eiwit

Welke ingrediënten heb je nodig

Voor dit heerlijke koolhydraatarme kokoscake recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 grote eieren (maat L)
  • Steviala kristalsuiker
  • 70 gram geraspte kokos
  • 75 gram kokosmeel
  • 250 milliliter kokosmelk

Koolhydraatarme kokoscake bereidingswijze

  • Stap 1:
    In de eerste stap verwarm je de over op plus minus 165 graden Celsius
  • Stap 2:
    Voor de volgende stap pak je 2 grote kommen. Scheidt vervolgens het eigeel van de dooier en doe het elk in een aparte kom
  • Stap 3:
    In deze 3e stap klop je de eiwitten stijf met bijvoorbeeld een keukenmachine of een garde. En voeg pas daarna (na smaak) de Steviala suiker eraan toe
  • Stap 4:
    Vervolgens voeg je als eerste de kokosmelk aan het eigeel toe. En pas daarna het kokosmeel en de geraspte kokos eraan toe.
  • Stap 5:
    In de 5e stap mix je het geheel met een mixer of met een spatel tot een glad beslag
  • Stap 6:
    Meng vervolgens voorzichtig met behulp van de spatel de eiwitten door het eigeel mengsel tot een mooi egaal goedje
  • Stap 7:
    In de laatste stap doe je het beslag in een ingevette cakevorm met bakpapier en bak vervolgens dit koolhydraatarme kokoscake recept in ongeveer 35-40 minuten goudbruin. Strooi eventueel nog wat geraspte kokos over je cake. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit interessant?

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en lees over verschillende interessante artikelen.