Koolhydraatarme kokoscake

Jelle Damen

Bij het woord “cake” denk je niet direct aan een gezond en verantwoord lekkernij. Maar dit koolhydraatarme kokoscake recept is niet alleen heerlijk als een tussendoortje en als toetje. Maar het is ook nog eens gezond ook, want de cake is in zijn geheel vrij van toegevoegde suikers en is heerlijk luchtig.

Ben je nu ook benieuwd wat dit recept nu zo gezond maakt? En wil je weten hoe je dit koolhydraatarme kokoscake recept maakt? Lees dan snel verder.

Waarom is deze koolhydraatarme kokoscake gezond?

In dit recept zijn toegevoegde suikers en andere toevoegingen weggelaten en vervangen door gezonde varianten, zodat je onbeperkt kunt genieten van dit koolhydraatarme kokoscake. Een aantal van de gezonde varianten zijn:

Kokosmelk

Kokosmelk is een voedingsrijke en romige vloeistof die wordt gemaakt van het vruchtvlees van kokosnoten. Het zit boordevol met vitamines en mineralen die helpen om je immuunsysteem te bevorderen.

Daarnaast is kokosmelk volgens het Ceylon Medical Journal rijk aan antioxidanten. Deze stofjes bestrijden vrije radicalen en kunnen helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.

Kokosmeel

Kokosmeel wordt net zoals kokosmelk gemaakt van het vlees van kokosnoten. Het vlees wordt eerst gedroogd en geraspt, waardoor een meelachtige textuur overblijft. De smaak van het meel is lichtzoet, waardoor de koolhydraatarm kokoscake geen overheersende zoete smaakt krijgt.

Daarnaast bevat kokosmeel heel veel voedingsvezels en eiwitten. De laatste is niet alleen heel erg belangrijk voor het herstel van je spieren. Maar ook voor het behoud van je spieren en daarom past dit koolhydraatarme kokoscake prima bij een gezonde levensstijl.

Voedingswaarden

De voedingswaarde van dit koolhydraatarm recept is gebaseerd op 1 plak cake

  • 85 calorieën
  • 7.3 gram vetten
  • 1.8 gram koolhydraten
  • 3.3 gram eiwit

Welke ingrediënten heb je nodig

Voor dit heerlijke koolhydraatarme kokoscake recept (18 plakken) heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 grote eieren
  • Steviala kristalsuiker
  • 70 gram geraspte kokos
  • 60 gram kokosmeel
  • 250 milliliter kokosmelk

Koolhydraatarme kokoscake bereidingswijze

  1. In de eerste stap verwarm je de over op plus minus 165 graden Celsius
  2. Voor de volgende stap pak je 2 grote kommen. Scheidt vervolgens het eigeel en giet beide in een aparte kom
  3. In deze 3e stap klop je de eiwitten stijf met bijvoorbeeld een keukenmachine of een garde. Voeg pas daarna (na smaak) de Steviala suiker eraan toe
  4. Vervolgens voeg je als 1e de kokosmelk aan het eigeel toe. En pas daarna de kokosmeel en de geraspte kokos
  5. In de 5e stap mix je het eigeel-geheel met een mixer of met een spatel tot een glad beslag
  6. Meng vervolgens voorzichtig met behulp van de spatel de eiwitten door het eigeel mengsel tot een mooi egaal goedje
  7. In de laatste stap doe je het beslag in een ingevette cakevorm met bakpapier en bak vervolgens dit koolhydraatarme kokoscake recept in ongeveer 35-40 minuten goudbruin. Strooi eventueel nog wat geraspte kokos over je cake. Smakelijk!
koolhydraatarm 50 dagen programma.

Eindelijk weer dat lichaam waar je tevreden over bent? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma en val 2 kilo per week af. Meer weten? Klik op de knop hieronder

Ja! Ik wil meer weten over dit programma!

19 responses to “Koolhydraatarme kokoscake

  1. Door Kim op januari 28, 2019

    Aan hoeveel stevalia moet ik denken ongeveer? Ik begrijp dat het persoonlijk is de smaak.. maar enige richtlijn? =)

    • Door Jelle op januari 28, 2019

      Dag Kim,

      Moeilijke vraag, vooral omdat het om een persoonlijke smaak gaat. Maar ik zou zelf beginnen met 1 eetlepel. Je kunt daarna eventueel nog na smaak toevoegen. (Stevalia is 1.5 tot 2x zoeter dan suiker. Een algemene richtlijn is dan ook 3 schepjes reguliere suiker = 2 schepjes Steviala)

      Groetjes,
      Jelle

      • Door Kim op februari 8, 2019

        Dank je wel! De cake is zeer smakelijk. Ik doe er om mezelf te trakteren wat slagroom gezoet met erythrol en vanille op en wat verse frambozen 🙂 hij zit in plakjes in de vriezer!

  2. Door Kirsten op juni 7, 2019

    Hallo,

    Ik ben van plan om deze heerlijke cake te gaan maken! Kan ik de steviala kristalsuiker ook vervangen door vloeibare stevia (van Greensweet)?

    Bedankt alvast!

    Groetjes Kirsten

    • Door Jelle op juli 15, 2019

      Hoi Kirsten,

      Dat is zeker mogelijk. Wel raad ik je aan om het beslag te proeven zodat je zeker weet dat het niet te zoet is.

      Groetjes,

      Jelle

  3. Door Franka op juli 13, 2019

    erythritol kan ik ook gebruiken i.p.v. stevia

  4. Door Potstrs op juli 22, 2019

    Lijkt me een heerlijke cake !! Kan er ipv stevia ook vloeibare zoetstof gebruikt worden ?
    Alvast dank voor de reactie. Potstea

    • Door Jelle op juli 23, 2019

      Dag,

      Dat is mogelijk, maar proef tussentijds wel het beslag zodat het niet te zoet word.

      Groetjes

  5. Door Astrid op juli 31, 2019

    Welke maat bakvorm moet je voor deze cake gebruiken
    Groeten Astrid

    • Door Jelle op juli 31, 2019

      Dag Astrid,

      Een cakevorm met een lengte van 25cm is al goed.

      Groetjes,
      Jelle

  6. Door Astrid op augustus 10, 2019

    Bedankt voor je reactie, ga hem vandaag maken. Ben benieuwd

  7. Door Cheyenne op september 8, 2019

    Staat in de oven, ben benieuwd! Hij zag er ongebakken in ieder geval al heel smakelijk uit. Twee kleine opmerkingen over het recept:
    Stap 1; dooier = eigeel. Dus die kun je niet van elkaar scheiden.
    Stap 5; ‘het geheel’ is verwarrend. Ik had hier bijna alles al bij elkaar gegooid tot ik las dat dat bij stap 6 pas moet. Ik denk dat je hier ‘het eigeel-geheel’ bedoelt.

    Deze gaat vast in mn favorieten 🙂

    • Door Jelle Damen op september 8, 2019

      Hey Cheyenne,

      Heel scherp opgemerkt! Ik heb het aangepast. Dank je wel!

  8. Door Mattie op oktober 16, 2019

    Hoi!

    Als ik dit heb gemaakt, zou ik het dan per plakje in kunnen vriezen?

    • Door Jelle Damen op oktober 18, 2019

      Dag Mattie,

      Dat is mogelijk. Wikkel het goed in folie en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo weet je zeker dat er geen lucht / vocht erbij kan komen. De cake kun je dan maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

      Groetjes,
      Jelle

  9. Door Christel op oktober 18, 2019

    Ik ga hem morgen maken. Maar ik vindt stevia altijd zo’n nare nasmaak geven. Mag ik het ook met vanille-aroma wat zoeter proberen te maken?
    Anders graag een andere tip.

    Ps ik ga morgen naar iemand die niet goed tegen zoetstoffen kan, maar ik wil het wel kha vrij maken

    • Door Jelle Damen op oktober 18, 2019

      Dag Christel,

      Ja hoor dat kan. Maar proef het beslag wel eerst goed voor in verband met de smaak.

      Groetjes,
      Jelle

  10. Door Angelique op oktober 18, 2019

    Ben benieuwd hij zit nu in de oven!🥰

  11. Door Joke op november 16, 2019

    Goed recept!
    Ik heb kleine stukjes dadel toegevoegd en geen stevia gebruikt. Zakt een beetje naar de bodem, smaak is zoet genoeg😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.