Koolhydraatarme kokoscake

Je eigen Koolhydraatarme kokoscake in 7 Stappen

Bij het woord “cake” denk je niet direct aan een gezond en verantwoord lekkernij. Maar dit koolhydraatarme kokoscake recept is niet alleen heerlijk als een tussendoortje en als toetje. Maar het is ook nog eens gezond ook, want de cake is in zijn geheel vrij van toegevoegde suikers en is heerlijk luchtig.

Ben je nu ook benieuwd wat dit recept nu zo gezond maakt? En wil je weten hoe je dit koolhydraatarme kokoscake recept maakt? Lees dan snel verder.

Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee hoe je het beste kunt starten? Klik dan hier om een super start te maken >>

Koolhydraatarme kokoscake recept

Koolhydraatarme kokoscake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

  • 5 grote eieren
  • Steviala kristal
  • 70 gram geraspte kokos
  • 60 gram kokosmeel
  • 250 milliliter kokosmelk

Instructies

  1. In de eerste stap verwarm je de over op plus minus 175 graden Celsius
  2. Voor de volgende stap pak je 2 grote kommen. Scheidt vervolgens het eigeel en giet beide in een aparte kom
  3. In deze 3e stap klop je de eiwitten stijf met bijvoorbeeld een keukenmachine of een garde. Voeg pas daarna (na smaak) de Steviala suiker eraan toe
  4. Vervolgens voeg je als 1e de kokosmelk aan het eigeel toe. En pas daarna de kokosmeel en de geraspte kokos
  5. In de 5e stap mix je het eigeel-geheel met een mixer of met een spatel tot een glad beslag
  6. Meng vervolgens voorzichtig met behulp van de spatel de eiwitten door het eigeel mengsel tot een mooi egaal goedje
  7. In de laatste stap doe je het beslag in een ingevette cakevorm met bakpapier en bak vervolgens dit koolhydraatarme kokoscake recept in ongeveer 35-40 minuten goudbruin. Strooi eventueel nog wat geraspte kokos over je cake. Smakelijk!

Voedingsinformatie:

Opbrengst:

16-18

Portiegrootte:

1

Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 85 Totale vetten: 7.3 gKoolhydraten: 1.8gEiwitten: 3.3g

Waarom is deze koolhydraatarme kokoscake gezond?

In dit recept zijn zoals je hebt kunnen lezen de toegevoegde suikers en andere toevoegingen weggelaten en vervangen door gezonde varianten, zodat je onbeperkt kunt genieten van dit koolhydraatarme kokoscake.

Een aantal van de gezonde varianten zijn:

1. Kokosmelk

Kokosmelk is een voedingsrijke en romige vloeistof die wordt gemaakt van het vruchtvlees van kokosnoten. Het zit boordevol met vitamines en mineralen die helpen om je immuunsysteem te bevorderen.

Daarnaast is kokosmelk volgens het Ceylon Medical Journal rijk aan antioxidanten. Deze stofjes bestrijden vrije radicalen en kunnen helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.

2. Kokosmeel

Kokosmeel wordt net zoals kokosmelk gemaakt van het vlees van kokosnoten. Het vlees wordt eerst gedroogd en geraspt, waardoor een meelachtige textuur overblijft. De smaak van het meel is lichtzoet, waardoor de koolhydraatarm kokoscake geen overheersende zoete smaakt krijgt.

Daarnaast bevat kokosmeel heel veel voedingsvezels en eiwitten. De laatste is niet alleen heel erg belangrijk voor het herstel van je spieren. Maar ook voor het behoud van je spieren en daarom past dit koolhydraatarme kokoscake prima bij een gezonde levensstijl.

koolhydraatarme kokoscake
koolhydraatarm-50-dagen-programma-niels-bosman

Speciaal voor jou!

Wil jij ook fit en slank uitzien? Bekijk dan eens het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma en ontdek hoe je ongeveer 2 kilo per week afvalt. Klik nu op de rode knop hieronder!

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

28 reacties op “Je eigen Koolhydraatarme kokoscake in 7 Stappen

  1. Door Kim op 28 januari 2019

    Aan hoeveel stevalia moet ik denken ongeveer? Ik begrijp dat het persoonlijk is de smaak.. maar enige richtlijn? =)

    1. Door Jelle op 28 januari 2019

      Dag Kim,

      Moeilijke vraag, vooral omdat het om een persoonlijke smaak gaat. Maar ik zou zelf beginnen met 1 eetlepel. Je kunt daarna eventueel nog na smaak toevoegen. (Stevalia is 1.5 tot 2x zoeter dan suiker. Een algemene richtlijn is dan ook 3 schepjes reguliere suiker = 2 schepjes Steviala)

      Groetjes,
      Jelle

      1. Door Kim op 8 februari 2019

        Dank je wel! De cake is zeer smakelijk. Ik doe er om mezelf te trakteren wat slagroom gezoet met erythrol en vanille op en wat verse frambozen 🙂 hij zit in plakjes in de vriezer!

  2. Door Kirsten op 7 juni 2019

    Hallo,

    Ik ben van plan om deze heerlijke cake te gaan maken! Kan ik de steviala kristalsuiker ook vervangen door vloeibare stevia (van Greensweet)?

    Bedankt alvast!

    Groetjes Kirsten

    1. Door Jelle op 15 juli 2019

      Hoi Kirsten,

      Dat is zeker mogelijk. Wel raad ik je aan om het beslag te proeven zodat je zeker weet dat het niet te zoet is.

      Groetjes,

      Jelle

  3. Door Franka op 13 juli 2019

    erythritol kan ik ook gebruiken i.p.v. stevia

  4. Door Potstrs op 22 juli 2019

    Lijkt me een heerlijke cake !! Kan er ipv stevia ook vloeibare zoetstof gebruikt worden ?
    Alvast dank voor de reactie. Potstea

    1. Door Jelle op 23 juli 2019

      Dag,

      Dat is mogelijk, maar proef tussentijds wel het beslag zodat het niet te zoet word.

      Groetjes

  5. Door Astrid op 31 juli 2019

    Welke maat bakvorm moet je voor deze cake gebruiken
    Groeten Astrid

    1. Door Jelle op 31 juli 2019

      Dag Astrid,

      Een cakevorm met een lengte van 25cm is al goed.

      Groetjes,
      Jelle

  6. Door Astrid op 10 augustus 2019

    Bedankt voor je reactie, ga hem vandaag maken. Ben benieuwd

  7. Door Cheyenne op 8 september 2019

    Staat in de oven, ben benieuwd! Hij zag er ongebakken in ieder geval al heel smakelijk uit. Twee kleine opmerkingen over het recept:
    Stap 1; dooier = eigeel. Dus die kun je niet van elkaar scheiden.
    Stap 5; ‘het geheel’ is verwarrend. Ik had hier bijna alles al bij elkaar gegooid tot ik las dat dat bij stap 6 pas moet. Ik denk dat je hier ‘het eigeel-geheel’ bedoelt.

    Deze gaat vast in mn favorieten 🙂

    1. Door Jelle Damen op 8 september 2019

      Hey Cheyenne,

      Heel scherp opgemerkt! Ik heb het aangepast. Dank je wel!

  8. Door Mattie op 16 oktober 2019

    Hoi!

    Als ik dit heb gemaakt, zou ik het dan per plakje in kunnen vriezen?

    1. Door Jelle Damen op 18 oktober 2019

      Dag Mattie,

      Dat is mogelijk. Wikkel het goed in folie en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo weet je zeker dat er geen lucht / vocht erbij kan komen. De cake kun je dan maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

      Groetjes,
      Jelle

  9. Door Christel op 18 oktober 2019

    Ik ga hem morgen maken. Maar ik vindt stevia altijd zo’n nare nasmaak geven. Mag ik het ook met vanille-aroma wat zoeter proberen te maken?
    Anders graag een andere tip.

    Ps ik ga morgen naar iemand die niet goed tegen zoetstoffen kan, maar ik wil het wel kha vrij maken

    1. Door Jelle Damen op 18 oktober 2019

      Dag Christel,

      Ja hoor dat kan. Maar proef het beslag wel eerst goed voor in verband met de smaak.

      Groetjes,
      Jelle

  10. Door Angelique op 18 oktober 2019

    Ben benieuwd hij zit nu in de oven!🥰

  11. Door Joke op 16 november 2019

    Goed recept!
    Ik heb kleine stukjes dadel toegevoegd en geen stevia gebruikt. Zakt een beetje naar de bodem, smaak is zoet genoeg😛

  12. Door Jolanda op 17 februari 2020

    Heerlijke cake! Heb 2 eetlepels kokosbloesemsuiker gebruikt. Echt top!!!

  13. Door Franciska op 25 februari 2020

    Hallo, kan ik ook honing gebruiken ipv stevia?

    1. Door Jelle Damen op 25 februari 2020

      Dag,

      Dat is goed mogelijk, maar controleer wel goed of het voldoende zoet is 🙂

      Groetjes,
      Jelle

  14. Door Marina op 15 juli 2020

    Hoihoi, kan de kokosmelk vervangen door amandelmelk?
    Kokosmelk heeft veel calorieen, daar moeten wij op letten.
    Ik ben benieuwd
    Groetjes Marina

    1. Door Jelle Damen op 15 juli 2020

      Dag Marina, je zou de kokosmelk kunnen vervangen met amandelmelk, maar ik durf niet te zeggen hoe de cake dan smaakt.
      Misschien dat andere lezers hierover iets meer kunnen vertellen.
      Hartelijke groet,
      Jelle

    2. Door Corry Vooijs op 13 augustus 2020

      Hoi,
      Ik was even benieuwd of het gelukt was met amandelmelk!?
      Groetjes,
      Corry

  15. Door Corry Vooijs op 13 augustus 2020

    Hoi Jelle,
    Bedoel je kokosmelk die je neemt ipv gewone melk of die (blikjes) je gebruikt voor bijv. Curry??
    Groetjes,
    Corry

    1. Door Jelle Damen op 13 augustus 2020

      Ha Corry,

      Blikjes 🙂

      Hartelijke groet,
      Jelle

  16. Door Roma op 12 december 2020

    Na al die positieve reacties viel de cake mij wat tegen. Smaakte een beetje naar omelet. Had wel een e.l. stevia toegevoegd, maar dan nog. Dus het is een goede tip om het met slagroom te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to Recipe