Koolhydraatarme pastasaus

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Altijd je eigen koolhydraatarme pastasaus willen maken? Dan mag dit recept zeker niet ontbreken aan jouw verzameling recepten. Dit recept is namelijk niet alleen ideaal voor over de pasta. Maar het kan ook gebruikt worden bij een zelfgemaakte koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool.

Ook benieuwd naar het recept? Ontdek dan hieronder wat je er allemaal voor nodig hebt en hoe je het klaar maakt.

Waarom is dit recept gezond?

tomaten

De tomatensaus in zakken of flessen die in veel supermarkten te vinden zijn zitten vol met toegevoegde suikers, zout en andere ongezonde toevoegingen. (kijk maar eens goed naar het etiket). Dit kan gelukkig dan ook anders.

In het koolhydraatarme pastasaus recept wat ik vandaag met je deel maak je bijna alleen gebruik van verse ingrediënten.

Vooral de tomaten kennen een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen.

1. Volop antioxidanten

Wist je dat tomaten hun rode kleur te danken hebben aan de grote hoeveelheden lycopeen die ze bevatten? Dit is niet alleen een kleurstof. Maar tegelijkertijd is dit ook een belangrijke antioxidant. Het stofje beschermt je onder andere tegen oxidatieve stress, het kan helpen bij het verlagen van je LDL cholesterol en het beschermt je huid tegen verbranding.

2. Het verbetert je gezichtsvermogen

Tomaten zijn een rijke bron van fytonutriënten. Dit zijn plantaardige stofjes die helpen met het verbeteren van je gezichtsvermogen. Daarnaast zijn zorgen ze ook voor een barrière tegen eventuele degeneratie van je ogen.

3. Gezond voor je hart en bloedvaten

Door regelmatig tomaten te eten draag je bij aan een gezond hart en vatenstelsel. Tomaten zijn namelijk rijk aan het mineraal kalium. Dit is een mineraal dat een bloeddrukverlagende werking heeft.

4. Versterkt je immuunsysteem

Tomaten zitten ook vol met vitamine C. Vitamine C draagt onder andere bij aan een goed werkend immuunsysteem.  Daarnaast helpt het ook bij het opruimen van afval stoffen in je lichaam. En is het ook mede verantwoordelijk voor een gezonde huid en neem je daardoor het mineraal ijzer beter op.

TIP: Wil jij ook op een gemakkelijke manier 2 kilo per week afvallen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarme Simpel Slank Programma van Bernard Favier. O.a. bekend van FLAIR, NPO Radio 1 en DokterDokter. Klik nu voor meer informatie >>

Het koolhydraatarme pastasaus recept

Koolhydraatarme pastasaus

Het koolhydraatarme pastasaus recept is geschikt voor 2 a 3 personen. Wil je dit recept voor meerdere personen klaar maken verdubbel dan het aantal ingrediënten.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 500 gram smaakvolle (rode) tomaten
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 a 4 eetlepels olijfolie
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • snufje zout
  • chilipeper

Voedingswaarden per portie

  • 30 calorieën
  • 2 gram eiwitten
  • 5 gram koolhydraten
  • 2 gram vet

Bereidingswijze

    1. In de eerste stap kook je 1 liter water
    1. Pak vervolgens een kom en leg hier de schoongemaakte tomaten in
    1. Als het water kookt giet het kokend water bij de tomaten in de kom
    1. Komen de velletjes van de tomaten los? Spoel dan de kom af met koud water
    1. In de 5e stap haal je de tomaten uit de kom en snijd je het in blokjes
    1. In de 6e stap snij je de ui en de knoflook fijn
    1. Neem vervolgens een pan en doe hier de olijf olie in
    1. Is de olijfolie warm? Voeg dan de ui en de knoflook eraan toe
    1. Laat het nu ongeveer 6 minuten aanfruiten
    1. Voeg vervolgens de tomaten eraan toe
    1. In de 10e stap voeg de basilicum, zout en peper eraan toe
    1. Laat de pan nu ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan
    1. Pureer het geheel totdat het de gewenste dikte heeft
  1. In de laatste stap voeg je er nog chilipeper toe voor de smaak.

Je koolhydraatarme pastasaus is nu klaar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit interessant?

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en lees over verschillende interessante artikelen.