Ga naar de inhoud
koolhydraatarme pastasaus

Koolhydraatarme Pastasaus: Maak je Koolhydraatarme Pasta Compleet met deze Saus

Door Jelle

Altijd al je eigen koolhydraatarme pastasaus willen maken? Dit recept is perfect voor jou! Deze saus is heerlijk bij koolhydraatarme pasta, maar kan ook gebruikt worden op een zelfgemaakte pizzabodem van bloemkool. Het bevat alleen verse, gezonde ingrediënten en is vrij van toegevoegde suikers en ongezonde toevoegingen.

Met dit recept maak je dan ook een pure saus die boordevol voedingsstoffen zit. Tomaten bevatten lycopeen, een krachtige antioxidant die je beschermt tegen oxidatieve stress en helpt bij het verlagen van je LDL-cholesterol. Daarnaast zijn tomaten goed voor je hart en bloedvaten door het kaliumgehalte, wat je bloeddruk verlaagt. Ze versterken ook je immuunsysteem dankzij vitamine C, wat je beschermt tegen ziekten en je huid gezond houdt.

Ook benieuwd naar het recept? Ontdek dan hieronder wat je er allemaal voor nodig hebt en hoe je het klaar maakt.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme pastasaus

Het low carb pastasaus recept

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster 4.5 from 23 reviews
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 16 minuten
  • Totale tijd: 31 minuten

Omschrijving

Het low carb pastasaus recept is geschikt voor 2 a 3 personen. Wil je dit recept voor meerdere personen klaar maken verdubbel dan het aantal ingrediënten.


Ingrediënten

  • 500 gram smaakvolle (rode) tomaten
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 a 4 eetlepels olijfolie
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • snufje zout
  • chilipeper

Bereidingswijze

  1. In de eerste stap kook je 1 liter water
  2. Pak vervolgens een kom en leg hier de schoongemaakte tomaten in
  3. Als het water kookt giet het kokend water bij de tomaten in de kom
  4. Komen de velletjes van de tomaten los? Spoel dan de kom af met koud water
  5. In de 5e stap haal je de tomaten uit de kom en snijd je het in blokjes
  6. In de 6e stap snij je de ui en de knoflook fijn
  7. Neem vervolgens een pan en doe hier de olijf olie in
  8. Is de olijfolie warm? Voeg dan de ui en de knoflook eraan toe
  9. Laat het nu ongeveer 6 minuten aanfruiten
  10. Voeg vervolgens de tomaten eraan toe
  11. In de 10e stap breng je het op smaak met de verse basilicum, zout en peper
  12. Laat de sasus nu ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan
  13. Pureer het geheel totdat het de gewenste dikte heeft
  14. In de laatste stap voeg je er nog chilipeper toe voor de smaak en klaar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën: 30
  • Vet: 2 g
  • Koolhydraten: 5 g
  • Eiwitten: 2 g
koolhydraatarm 4 weken stappenplan

Verlies Gewicht, Geniet van Smaak

Ontdek hoe je met het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan moeiteloos 2 kilo per week verliest. Geniet van smakelijke 103 receptenzonder jezelf iets te ontzeggen. Inclusief weekmenu’s en handige tips om gemotiveerd te blijven

Referenties:

1. Top 5 health benefits of tomatoes –Nicola Shubrook – Registered nutritionist
2. Platelets and atherogenesis: Platelet anti-aggregation activity and endothelial protection from tomatoes (Solanum lycopersicum L.) – Iván Palomo, Eduardo Fuentes, Teresa Padró, Lina Badimon

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de "website" knop hieronder.

3 reactie op “Koolhydraatarme Pastasaus: Maak je Koolhydraatarme Pasta Compleet met deze Saus”

  1. Door Loes van kempen op 17 februari 2019

    Ziet er lekker uit. Hoelang kan je deze saus bewaren en kan je de saus invriezen?

    1. Door Jelle op 17 februari 2019

      Dag Loes,

      Je kunt de pastasaus zonder problemen invriezen. Wel dien je de saus eerst af te koelen tot kamertemperatuur en pas daarna pas invriezen. De saus is dan ongeveer 3 maanden houdbaar. Waar je wel goed op moet letten bij het ontdooien is dat je de saus eerst goed doorroert zodat de saus zijn oorspronkelijke vorm weer terug krijgt.

  2. Door Jacqueline S op 22 mei 2023

    Tip: Als je bij stap 2 de tomaten met een mesje aan de onderkant inkruist, dan laat het vel gemakkelijker los als je er kokend water over giet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster