Ga naar de inhoud
koolhydraatarme pastasaus

Koolhydraatarme Pastasaus: Maak je Koolhydraatarme Pasta Compleet met deze Saus

Door Jelle

Altijd je eigen koolhydraatarme pastasaus willen maken? Dan mag dit recept zeker niet ontbreken aan jouw verzameling recepten. Dit recept is namelijk niet alleen ideaal voor over de pasta. Maar het kan ook gebruikt worden bij een zelfgemaakte koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool. Ook benieuwd naar het recept? Ontdek dan hieronder wat je er allemaal voor nodig hebt en hoe je het klaar maakt.

Het low carb pastasaus recept

koolhydraatarme pastasaus

Het low carb pastasaus recept is geschikt voor 2 a 3 personen. Wil je dit recept voor meerdere personen klaar maken verdubbel dan het aantal ingrediënten.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 16 minuten
Totale tijd 31 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram smaakvolle (rode) tomaten
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 a 4 eetlepels olijfolie
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • snufje zout
  • chilipeper

Instructies

  1. In de eerste stap kook je 1 liter water
  2. Pak vervolgens een kom en leg hier de schoongemaakte tomaten in
  3. Als het water kookt giet het kokend water bij de tomaten in de kom
  4. Komen de velletjes van de tomaten los? Spoel dan de kom af met koud water
  5. In de 5e stap haal je de tomaten uit de kom en snijd je het in blokjes
  6. In de 6e stap snij je de ui en de knoflook fijn
  7. Neem vervolgens een pan en doe hier de olijf olie in
  8. Is de olijfolie warm? Voeg dan de ui en de knoflook eraan toe
  9. Laat het nu ongeveer 6 minuten aanfruiten
  10. Voeg vervolgens de tomaten eraan toe
  11. In de 10e stap breng je het op smaak met de verse basilicum, zout en peper
  12. Laat de sasus nu ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan
  13. Pureer het geheel totdat het de gewenste dikte heeft
  14. In de laatste stap voeg je er nog chilipeper toe voor de smaak en klaar!

Voedingsinformatie:

Hoeveelheid:

2-3

Portiegrootte:

1

Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 30 Totale vetten: 2 gKoolhydraten: 5 gEiwitten: 2g

Waarom is dit recept gezond?

De tomatensaus in zakken of flessen die in veel supermarkten te vinden zijn zitten vol met toegevoegde suikers, zout en andere ongezonde toevoegingen. (kijk maar eens goed naar het etiket). Dit kan gelukkig dan ook anders.

In het recept wat ik vandaag met je deel maak je bijna alleen gebruik van verse ingrediënten. Vooral de tomaten kennen een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen.

  • Volop antioxidanten – wist je dat tomaten hun rode kleur te danken hebben aan de grote hoeveelheden lycopeen die ze bevatten? Dit is niet alleen een kleurstof. Maar tegelijkertijd is dit ook een belangrijke antioxidant. Het stofje beschermt je onder andere tegen oxidatieve stress, het kan helpen bij het verlagen van je LDL cholesterol en het beschermt je huid tegen verbranding.
  • Het verbetert je gezichtsvermogen – Tomaten zijn een rijke bron van fytonutriënten. Dit zijn plantaardige stofjes die helpen met het verbeteren van je gezichtsvermogen. Daarnaast zijn zorgen ze ook voor een barrière tegen eventuele degeneratie van je ogen (1).
  • Gezond voor je hart en bloedvaten – Door regelmatig een tomaat te eten draag je bij aan een gezond hart en vatenstelsel. Ze zijn namelijk rijk aan het mineraal kalium. Dit is een mineraal dat een bloeddrukverlagende werking heeft (2).
  • Versterkt je immuunsysteem – wist je dat tomaten een een goede bron zijn van vitamine C? Deze vitamine draagt namelijk bij aan een goed werkend immuunsysteem. Een goed werkend immuunsysteem helpt je lichaam namelijk te beschermen tegen virussen, bacteriën en helpt je ook bij het opruimen van afvalstoffen. Daarnaast is vitamine C ook mede verantwoordelijk voor een gezonde huid en neem je daardoor het mineraal ijzer beter op.

Meer koolhydraatarme recepten

Zoek je meer koolhydraatarme recepten? Dan is het 50 dagen programma echt iets voor jou! Zoals de naam het al doet vermoeden bevat dit receptenboek heel veel koolhydraatarme recepten voor maar liefst 50 dagen.

Bij het samenstellen van het boek en de aanwezige maaltijdplanningen is er uitgegaan van een harde limiet van 50 gram koolhydraten per dag. Dit houdt in dat je niet meer dan 50 koolhydraten per dag binnenkrijgt. Ideaal voor wanneer je bezig bent met een koolhydraatarm dieet.

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma Niels Bosman

Start met het 50 Koolhydraatarm Dagen Programma

Val nu gemiddeld 2 kilo per week af dankzij het Koolhydraatarm 50 dagen Programma van Niels Bosman. Gebruik de knop hieronder om toegang te krijgen.

koolhydraatarme pastasaus

Referenties:

1. Top 5 health benefits of tomatoes –Nicola Shubrook – Registered nutritionist
2. Platelets and atherogenesis: Platelet anti-aggregation activity and endothelial protection from tomatoes (Solanum lycopersicum L.) – Iván Palomo, Eduardo Fuentes, Teresa Padró, Lina Badimon

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

3 reacties op “Koolhydraatarme Pastasaus: Maak je Koolhydraatarme Pasta Compleet met deze Saus”

  1. Door Loes van kempen op 17 februari 2019

    Ziet er lekker uit. Hoelang kan je deze saus bewaren en kan je de saus invriezen?

    1. Door Jelle op 17 februari 2019

      Dag Loes,

      Je kunt de pastasaus zonder problemen invriezen. Wel dien je de saus eerst af te koelen tot kamertemperatuur en pas daarna pas invriezen. De saus is dan ongeveer 3 maanden houdbaar. Waar je wel goed op moet letten bij het ontdooien is dat je de saus eerst goed doorroert zodat de saus zijn oorspronkelijke vorm weer terug krijgt.

  2. Door Jacqueline S op 22 mei 2023

    Tip: Als je bij stap 2 de tomaten met een mesje aan de onderkant inkruist, dan laat het vel gemakkelijker los als je er kokend water over giet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to Recipe