Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme pastasaus

Het low carb pastasaus recept

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster 4.5 from 23 reviews
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 16 minuten
  • Totale tijd: 31 minuten

Omschrijving

Het low carb pastasaus recept is geschikt voor 2 a 3 personen. Wil je dit recept voor meerdere personen klaar maken verdubbel dan het aantal ingrediënten.


Ingrediënten

  • 500 gram smaakvolle (rode) tomaten
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 a 4 eetlepels olijfolie
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • snufje zout
  • chilipeper

Bereidingswijze

  1. In de eerste stap kook je 1 liter water
  2. Pak vervolgens een kom en leg hier de schoongemaakte tomaten in
  3. Als het water kookt giet het kokend water bij de tomaten in de kom
  4. Komen de velletjes van de tomaten los? Spoel dan de kom af met koud water
  5. In de 5e stap haal je de tomaten uit de kom en snijd je het in blokjes
  6. In de 6e stap snij je de ui en de knoflook fijn
  7. Neem vervolgens een pan en doe hier de olijf olie in
  8. Is de olijfolie warm? Voeg dan de ui en de knoflook eraan toe
  9. Laat het nu ongeveer 6 minuten aanfruiten
  10. Voeg vervolgens de tomaten eraan toe
  11. In de 10e stap breng je het op smaak met de verse basilicum, zout en peper
  12. Laat de sasus nu ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan
  13. Pureer het geheel totdat het de gewenste dikte heeft
  14. In de laatste stap voeg je er nog chilipeper toe voor de smaak en klaar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën: 30
  • Vet: 2 g
  • Koolhydraten: 5 g
  • Eiwitten: 2 g