Omschrijving
Het low carb pastasaus recept is geschikt voor 2 a 3 personen. Wil je dit recept voor meerdere personen klaar maken verdubbel dan het aantal ingrediënten.
Ingrediënten
- 500 gram smaakvolle (rode) tomaten
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 a 4 eetlepels olijfolie
- paar blaadjes verse basilicum
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- snufje zout
- chilipeper
Bereidingswijze
- In de eerste stap kook je 1 liter water
- Pak vervolgens een kom en leg hier de schoongemaakte tomaten in
- Als het water kookt giet het kokend water bij de tomaten in de kom
- Komen de velletjes van de tomaten los? Spoel dan de kom af met koud water
- In de 5e stap haal je de tomaten uit de kom en snijd je het in blokjes
- In de 6e stap snij je de ui en de knoflook fijn
- Neem vervolgens een pan en doe hier de olijf olie in
- Is de olijfolie warm? Voeg dan de ui en de knoflook eraan toe
- Laat het nu ongeveer 6 minuten aanfruiten
- Voeg vervolgens de tomaten eraan toe
- In de 10e stap breng je het op smaak met de verse basilicum, zout en peper
- Laat de sasus nu ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan
- Pureer het geheel totdat het de gewenste dikte heeft
- In de laatste stap voeg je er nog chilipeper toe voor de smaak en klaar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1
- Calorieën: 30
- Vet: 2 g
- Koolhydraten: 5 g
- Eiwitten: 2 g