Omschrijving
Dit heerlijke koolhydraatarme pepernoten recept is geschikt voor ongeveer 45 a 60 pepernoten, afhankelijk van de grote.
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels koek + speculaaskruiden
- 1 eiwit (van een ei)
- 125 gram amandelmeel
- 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
- 30 gram Steviala Kristal na eigen smaak
Bereidingswijze
- In de eerste stap verwarm je de oven voor op zo’n 180 graden Celsius
- Smelt de roomboter op een laag vuurtje en laat deze daarna even afkoelen
- In een grote kom meng je de amandelmeel, Steviala Ery-Bronze, de koek en speculaaskruiden goed door elkaar
- Splits het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan de inhoud van de kom
- In de vijfde stap giet je de gesmolten boter en de amandelmelk aan het mengel toe
- Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een smeuïge deegbal ontstaat. Proef ook of het deeg zoet genoeg is en voeg eventueel extra Ery-Bronze eraan toe
- In de zevende stap bekleed je de ovenschaal met een vel bakpapier
- Maak nu met je handen ongeveer 45 tot 60 pepernoten en plaats deze op het bakpapier
- Bak de koolhydraatarme pepernoten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en blijf er goed op letten dat ze niet verbranden
- In de tiende en laatste stap laat je de pepernoten afkoelen zodat ze krokant worden. Smul ze!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 pepernoot
- Calorieën: 16
- Vet: 1.7 g
- Koolhydraten: 0,2 g
- Eiwitten: 0,4 g
Lijkt me heerlijke recepten
Kan je ook een andere zoetmiddel gebruiken.
Dag Meryem,
Dat is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vanille extract of Stevija kristal / stevia zoetstof. Proef tijdens het bereiden wel of het het beslag zoet genoeg is.
Groetjes
Erythritol is een heel goed alternatief voor suiker of stevia.😉