Ga naar de inhoud
koolhydraatarme pepernoten

Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel

Door Jelle

Altijd al je eigen koolhydraatarme pepernoten willen maken? Dit recept is precies wat je zoekt! Het is snel, eenvoudig en een heerlijke verantwoorde snack voor tussendoor.

In dit recept vervangen we suiker en traditioneel bakmeel door gezondere alternatieven. De suiker wordt weggelaten en het bakmeel vervangen door amandelmeel, wat rijk is aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Amandelmeel bevat weinig koolhydraten en zit vol vitamines zoals B1, B2, B6 en E, en mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Hierdoor passen deze pepernoten perfect in een koolhydraatarme levensstijl.

Klaar om deze heerlijke pepernoten zelf te maken? Lees verder voor het volledige recept en geniet van een verantwoorde snack!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme pepernoten

Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster 4.5 from 35 reviews
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Totale tijd: 40 minuten
  • Hoeveelheid: 46 – 60

Omschrijving

Dit heerlijke koolhydraatarme pepernoten recept is geschikt voor ongeveer 45 a 60 pepernoten, afhankelijk van de grote.


Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. In de eerste stap verwarm je de oven voor op zo’n 180 graden Celsius
  2. Smelt de roomboter op een laag vuurtje en laat deze daarna even afkoelen
  3. In een grote kom meng je de amandelmeel, Steviala Ery-Bronze, de koek en speculaaskruiden goed door elkaar
  4. Splits het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan de inhoud van de kom
  5. In de vijfde stap giet je de gesmolten boter en de amandelmelk aan het mengel toe
  6. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een smeuïge deegbal ontstaat. Proef ook of het deeg zoet genoeg is en voeg eventueel extra Ery-Bronze eraan toe
  7. In de zevende stap bekleed je de ovenschaal met een vel bakpapier
  8. Maak nu met je handen ongeveer 45 tot 60 pepernoten en plaats deze op het bakpapier
  9. Bak de koolhydraatarme pepernoten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en blijf er goed op letten dat ze niet verbranden
  10. In de tiende en laatste stap laat je de pepernoten afkoelen zodat ze krokant worden. Smul ze!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 pepernoot
  • Calorieën: 16
  • Vet: 1.7 g
  • Koolhydraten: 0,2 g
  • Eiwitten: 0,4 g

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de "website" knop hieronder.

4 reactie op “Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel”

  1. Door Donna op 9 oktober 2019

    Lijkt me heerlijke recepten

  2. Door Meryem op 25 november 2019

    Kan je ook een andere zoetmiddel gebruiken.

    1. Door Jelle Damen op 25 november 2019

      Dag Meryem,

      Dat is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vanille extract of Stevija kristal / stevia zoetstof. Proef tijdens het bereiden wel of het het beslag zoet genoeg is.

      Groetjes

  3. Door Patricia Marinus op 2 december 2021

    Erythritol is een heel goed alternatief voor suiker of stevia.😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster