
Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel
Altijd al je eigen koolhydraatarme pepernoten willen maken? Dan is dit het recept waar je naar op zoek bent. Het is makkelijk, snel en een heerlijke verantwoorde snack voor tussendoor. Ben je ook benieuwd naar het recept? Lees dan vooral snel verder.
Super tip: Op zoek naar meer heerlijke koolhydraatarme recepten? Dan heb ik voor jou hét boek gevonden! Ik vertel je er alles over in mijn koolhydraatarm 50 dagen programma review >>
Waarom is dit recept gezond?
Het koolhydraatarme pepernoten recept dat ik met je deel is gezonder dan de pepernoten / kruidnoten die je nu al veel supermarkten vind. Zo komt er in dit recept geen schepje suiker aan te pas en is de traditionele bakmeel vervangen door een gezondere variant namelijk amandelmeel.
Amandelmeel wordt namelijk gemaakt van gemalen en kort gekookte amandelen. Ze bevatten veel vitamines zoals B1, B2, B6, E en zijn rijk aan ijzer, calcium, fosfor, zink en magnesium. Amandelmeel bevat bovendien ook veel vezels, eiwitten, gezonde vetten en juist weinig koolhydraten (ongeveer 10 gram per 100 gram meel) waardoor dit koolhydraatarme pepernoten recept perfect past bij een koolhydraatarme levensstijl.
Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel

Dit heerlijke koolhydraatarme pepernoten recept is geschikt voor ongeveer 45 a 60 pepernoten, afhankelijk van de grote.
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels koek + speculaaskruiden
- 1 eiwit (van een ei)
- 125 gram amandelmeel
- 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
- 30 gram Steviala Kristal na eigen smaak
Instructies
- In de eerste stap verwarm je de oven voor op zo’n 180 graden Celsius
- Smelt de roomboter op een laag vuurtje en laat deze daarna even afkoelen
- In een grote kom meng je de amandelmeel, Steviala Ery-Bronze, de koek en speculaaskruiden goed door elkaar
- Splits het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan de inhoud van de kom
- In de vijfde stap giet je de gesmolten boter en de amandelmelk aan het mengel toe
- Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een smeuïge deegbal ontstaat. Proef ook of het deeg zoet genoeg is en voeg eventueel extra Ery-Bronze eraan toe
- In de zevende stap bekleed je de ovenschaal met een vel bakpapier
- Maak nu met je handen ongeveer 45 tot 60 pepernoten en plaats deze op het bakpapier
- Bak de koolhydraatarme pepernoten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en blijf er goed op letten dat ze niet verbranden
- In de tiende en laatste stap laat je de pepernoten afkoelen zodat ze krokant worden. Smul ze!
Voedingsinformatie:
Portiegrootte:
1 pepernootHoeveelheid Per Portie: Calorieën: 16Totale vetten: 1.7gKoolhydraten: 0,2gEiwitten: 0,4g
Over de auteur
Jelle
Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.
Lijkt me heerlijke recepten
Kan je ook een andere zoetmiddel gebruiken.
Dag Meryem,
Dat is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vanille extract of Stevija kristal / stevia zoetstof. Proef tijdens het bereiden wel of het het beslag zoet genoeg is.
Groetjes
Erythritol is een heel goed alternatief voor suiker of stevia.😉