koolhydraatarme pepernoten

Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel

Jelle

Altijd al je eigen koolhydraatarme pepernoten willen maken? Dan is dit het recept waar je naar op zoek bent. Het is makkelijk, snel en een heerlijke verantwoorde snack voor tussendoor. Ben je ook benieuwd naar het recept? Lees dan vooral snel verder.

Super tip: Meer feestelijke koolhydraatarme en suikerarme recepten vind je in het Suikervrije Feestdagen Receptenboek. Klik hier om het boek te bekijken >>

Waarom is dit recept gezond?

Het koolhydraatarme pepernoten recept dat ik met je deel is gezonder dan de pepernoten / kruidnoten die je nu al veel supermarkten vind. Zo komt er in dit recept geen schepje suiker aan te pas en is de traditionele bakmeel vervangen door een gezondere variant namelijk amandelmeel.

Amandelmeel wordt namelijk gemaakt van gemalen en kort gekookte amandelen. Ze bevatten veel vitamines zoals B1, B2, B6, E en zijn rijk aan ijzer, calcium, fosfor, zink en magnesium. Amandelmeel bevat bovendien ook veel vezels, eiwitten, gezonde vetten en juist weinig koolhydraten (ongeveer 10 gram per 100 gram meel) waardoor dit koolhydraatarme pepernoten recept perfect past bij een koolhydraatarme levensstijl.

Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel

koolhydraatarme pepernoten

Dit heerlijke koolhydraatarme pepernoten recept is geschikt voor ongeveer 45 a 60 pepernoten, afhankelijk van de grote.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

Instructies

  1. In de eerste stap verwarm je de oven voor op zo’n 180 graden Celsius
  2. Smelt de roomboter op een laag vuurtje en laat deze daarna even afkoelen
  3. In een grote kom meng je de amandelmeel, Steviala Ery-Bronze, de koek en speculaaskruiden goed door elkaar
  4. Splits het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan de inhoud van de kom
  5. In de vijfde stap giet je de gesmolten boter en de amandelmelk aan het mengel toe
  6. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een smeuïge deegbal ontstaat. Proef ook of het deeg zoet genoeg is en voeg eventueel extra Ery-Bronze eraan toe
  7. In de zevende stap bekleed je de ovenschaal met een vel bakpapier
  8. Maak nu met je handen ongeveer 45 tot 60 pepernoten en plaats deze op het bakpapier
  9. Bak de koolhydraatarme pepernoten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en blijf er goed op letten dat ze niet verbranden
  10. In de tiende en laatste stap laat je de pepernoten afkoelen zodat ze krokant worden. Smul ze!

Voedingsinformatie:

Portiegrootte:

1 pepernoot

Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 16Totale vetten: 1.7gKoolhydraten: 0,2gEiwitten: 0,4g
Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

3 reacties op "Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel"

  1. Door Donna op 9 oktober 2019

    Lijkt me heerlijke recepten

  2. Door Meryem op 25 november 2019

    Kan je ook een andere zoetmiddel gebruiken.

    1. Door Jelle Damen op 25 november 2019

      Dag Meryem,

      Dat is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vanille extract of Stevija kristal / stevia zoetstof. Proef tijdens het bereiden wel of het het beslag zoet genoeg is.

      Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to Recipe