Koolhydraatarme Pepernoten

Jelle Damen

Altijd al je eigen koolhydraatarme pepernoten willen maken? Dan is dit het recept waar je naar op zoek bent. Het is makkelijk, snel en een heerlijke verantwoorde snack voor tussendoor. Ben je ook benieuwd naar het recept? Lees dan vooral snel verder.

Waarom is dit recept gezond?

Het koolhydraatarme pepernoten recept dat ik met je deel is gezonder dan de pepernoten / kruidnoten die je nu al veel supermarkten vind. Zo komt er in dit recept geen schepje suiker aan te pas en is de traditionele bakmeel vervangen door een gezondere variant namelijk amandelmeel.

Amandelmeel wordt namelijk gemaakt van gemalen en kort gekookte amandelen. Ze bevatten veel vitamines zoals B1, B2, B6, E en zijn rijk aan ijzer, calcium, fosfor, zink en magnesium. Amandelmeel bevat bovendien ook veel vezels, eiwitten, gezonde vetten en juist weinig koolhydraten (ongeveer 10 gram per 100 gram meel) waardoor dit koolhydraatarme pepernoten recept perfect past bij een koolhydraatarme levensstijl.

Het koolhydraatarme pepernoten recept

Koolhydraatarme pepernoten van amandelmeel

Dit heerlijke koolhydraatarme pepernoten recept is geschikt voor ongeveer 45 a 60 pepernoten, afhankelijk van de grote.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels koek / speculaaskruiden
  • 1 eiwit (van een ei)
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
  • Steviala Ery-Bronze na eigen smaak

Voedingswaardes per pepernoot

  • Calorieën: 16
  • Vetten: 1.7 gram
  • Koolhydraten 0,2 gram
  • Eiwitten 0,4 gram

Bereidingswijze

  1. In de 1e stap verwarm je de oven voor op zo’n 170 graden Celsius
  2. Smelt de roomboter op een laag vuurtje en laat deze daarna even afkoelen
  3. Meng vervolgens in een grote kom de amandelmeel, Steviala Ery-Bronze, de kruiden en het eiwit goed door elkaar
  4. Giet vervolgens de boter bij het mengel en kneedt opnieuw alles goed door elkaar
  5. Voeg vervolgens de amandelmelk eraan toe, zodat er een smeuïge deegbal ontstaat (indien nodig voeg je meer amandelmelk toe) en proef of het deeg zoet genoeg is
  6. In de 6e stap bekleed je de ovenschaal met een vel bakpapier
  7. Maak nu met je handen ongeveer 45 tot 60 pepernoten en plaats deze op het bakpapier
  8. Bak de koolhydraatarme pepernoten ongeveer 12 a 15 minuten in de oven en blijf er goed letten dat ze niet verbranden
  9. In de laatste stap laat je de pepernoten afkoelen, zodat ze krokant worden. Smul ze!
Suikervrije Feestdagen Boek

Opzoek naar meer feestelijke koolhydraatarme en suikervrije recepten? Het Suikervrije Feestdagen Receptenboek bevat 50 heerlijke recepten om gezond door de feestdagen heen te komen. Meer weten? Klik op de rode knop hieronder.

Ja, geef mij toegang tot het receptenboek!
FitAddicted.nl - Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

3 responses to “Koolhydraatarme Pepernoten

  1. Door Donna op oktober 9, 2019

    Lijkt me heerlijke recepten

  2. Door Meryem op november 25, 2019

    Kan je ook een andere zoetmiddel gebruiken.

    • Door Jelle Damen op november 25, 2019

      Dag Meryem,

      Dat is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vanille extract of Stevija kristal / stevia zoetstof. Proef tijdens het bereiden wel of het het beslag zoet genoeg is.

      Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.