Printen
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme pepernoten

Koolhydraatarme Pepernoten van Amandelmeel

Beoordeel dit recept 5 sterren Beoordeel dit recept 4 sterren Beoordeel dit recept 3 sterren Beoordeel dit recept 2 sterren Beoordeel dit recept 1 ster 4.5 van 35 beoordelingen
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Totale tijd: 40 minuten
  • Hoeveelheid: 46 - 60

Omschrijving

Dit heerlijke koolhydraatarme pepernoten recept is geschikt voor ongeveer 45 a 60 pepernoten, afhankelijk van de grote.


Ingrediënten


Instructies

  1. In de eerste stap verwarm je de oven voor op zo’n 180 graden Celsius
  2. Smelt de roomboter op een laag vuurtje en laat deze daarna even afkoelen
  3. In een grote kom meng je de amandelmeel, Steviala Ery-Bronze, de koek en speculaaskruiden goed door elkaar
  4. Splits het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan de inhoud van de kom
  5. In de vijfde stap giet je de gesmolten boter en de amandelmelk aan het mengel toe
  6. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar zodat er een smeuïge deegbal ontstaat. Proef ook of het deeg zoet genoeg is en voeg eventueel extra Ery-Bronze eraan toe
  7. In de zevende stap bekleed je de ovenschaal met een vel bakpapier
  8. Maak nu met je handen ongeveer 45 tot 60 pepernoten en plaats deze op het bakpapier
  9. Bak de koolhydraatarme pepernoten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en blijf er goed op letten dat ze niet verbranden
  10. In de tiende en laatste stap laat je de pepernoten afkoelen zodat ze krokant worden. Smul ze!


Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1 pepernoot
  • Calorieën: 16
  • Vetten: 1.7 g
  • Koolhydraten: 0,2 g
  • Eiwitten: 0,4 g