Ga naar de inhoud
koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool

Je eigen koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool maken in 9 stappen

Door Jelle

We weten allemaal dat de traditionele pizza’s boordevol koolhydraten zitten, vooral door de bodem. Maar wist je dat je ook een heerlijke, koolhydraatarme pizzabodem kunt maken met bloemkool? Deze bloemkoolbodem is een gezonder alternatief. Het is rijk aan vezels, vitamines zoals B1, B2, B6 en C, en mineralen zoals kalium, calcium en zink.

De knoflook die we toe voegen aan de bodem, voegt niet alleen een heerlijke, pittige smaak toe aan de pizzabodem, maar biedt ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het is voedzaam, laag in calorieën en kan zelfs helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van je weerstand.

Wil je je koolhydraatarme pizza helemaal compleet maken? Probeer dan eens dit zelfgemaakte koolhydraatarme pastasaus als basis voor je topping. Deze saus is niet alleen makkelijker te maken, maar past ook perfect binnen een koolhydraatarm dieet.

Ben je benieuwd hoe je deze gezonde pizzabodem zelf kunt maken? Lees snel verder en ontdek hoe je in een paar simpele stappen een smakelijke, koolhydraatarme pizza op tafel zet!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool

Koolhydraatarme Pizzabodem gemaakt van Bloemkool

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster Geen beoordelingen
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Totale tijd: 40 minuten
  • Hoeveelheid: 1

Omschrijving

In dit recept is het deeg vervangen door bloemkool. Hieronder vind je het recept voor deze lekkere en vooral gezonde pizzabodem.


Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve bloemkool
  • 1 theelepel oregano

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rasp vervolgens de bloemkool fijn (keukenmachine, blender, rasp etc) en doe deze in een grote kom.
  3. Zet daarna de kom met de geraspte bloemkool voor 4 minuten in de magnetron. Zijn deze minuten voorbij, haal de kom uit de magentron en laat de bloemkool goed afkoelen.
  4. Leg vervolgens de afgekoelde geraspte bloemkool in een schone theedoek en wring het vocht eruit.
  5. In de 5e stap pak je het knoflookteentje erbij en pers je deze uit over de gedroogde bloemkool. Voeg daarna pas het ei en de oreagano eraan toe.
  6. Leg nu een vel bakpapier op de bakplaat en spreid de bloemkool uit.
  7. In de 7e stap leg de bodem voor 15 a 20 minuten in de oven
  8. Na 15 minuten haal je de pizzabodem eruit en voeg vervolgens de ingredieënten toe die je op je pizza wilt hebben
  9. In de laatste stap leg je de pizza voor 7 tot 10 minuten weer in de oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën: 185
  • Vet: 10
  • Koolhydraten: 9
  • Eiwitten: 18
koolhydraatarm 4 weken stappenplan

Start jouw Gezonde Leefstijl

Start vandaag nog met het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan. Maak gebruik van flexibele weekmenu’s en snacks die je helpen je doel te bereiken, terwijl je blijft genieten van lekker eten.

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Klik dan op de "website" knop hieronder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster