koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool

Je eigen koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool maken in 9 stappen

Ik denk dat wel ondertussen allemaal wel weten dat onze hedendaagse pizza’s ontzettende veel koolhydraten bevatten. Maar wist je ook dat dit voornamelijk komt door de bodem van de pizza die wordt gebruikt? Daarom wil ik graag een erg lekker koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool recept met je delen.

Dit recept bevat namelijk ongeveer 9 gram aan koolhydraten en is nog eens ontzettend gezond ook. Ook nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe je dit recept klaar maakt? Lees dan vooral snel verder.

Super Tip: ben je op zoek naar meer heerlijke gratis recepten? Download dan dit gratis week menu door hier te klikken >>

Waarom bloemkool in plaats van deeg?

De pizzabodems die we allemaal wel kennen worden traditioneel gemaakt met bloem, gist, water en zout. Maar bloem en gist bevatten van nature ontzettend veel suikers. Gelukkig kan het ook anders.

In dit recept wordt namelijk het deeg vervangen door bloemkool. Dit klinkt misschien raar, maar het resultaat is geweldig. Een bodem van bloemkool bevat namelijk minder suiker en bevat verschillende soorten vitamines en mineralen.

Denk maar eens aan vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Ook vind je in bloemkool fosfor, kalium, calcium en zink in terug. Daarnaast is bloemkool rijk aan vezels wat ook weer gunstig is voor je algehele gezondheid.

Vezels zijn belangrijk omdat het de goede bacteriën in je darmen voedt die ontstekingen helpen te verminderen en de spijsvertering bevorderen (bron). Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen ook aan dat vezels ook een rol spelen bij het voorkomen van obesitas. Vezels geven je namelijk een vol gevoel waardoor je weer minder calorieën binnenkrijgt (bron).

Bovendien wanneer je gebruik maakt van verse ingrediënten en een heerlijke koolhydraatarme tomatensaus merk je eigenlijk niet eens dat je een andere bodem hebt.

Knoflook voor een extra smaak

Een ander ingrediënt die we gebruiken voor dit recept is knoflook. De smaak van knoflook voegt net dat extra beetje pit toe aan de bodem. Daarnaast kent knoflook verschillende gezondheidsvoordelen. Zo is het voedzaam, bevat het weinig calorieën, kan een verkoudheid verminderen (bron) en kan het zelfs de bloeddruk verlagen bij mensen die een te hoge bloeddruk hebben (bron).

Koolhydraatarme Pizzabodem gemaakt van Bloemkool

koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool

In dit recept is het deeg vervangen door bloemkool. Hieronder vind je het recept voor deze lekkere en vooral gezonde pizzabodem.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve bloemkool
  • 1 theelepel oregano

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rasp vervolgens de bloemkool fijn (keukenmachine, blender, rasp etc) en doe deze in een grote kom.
  3. Zet daarna de kom met de geraspte bloemkool voor 4 minuten in de magnetron. Zijn deze minuten voorbij, haal de kom uit de magentron en laat de bloemkool goed afkoelen.
  4. Leg vervolgens de afgekoelde geraspte bloemkool in een schone theedoek en wring het vocht eruit.
  5. In de 5e stap pak je het knoflookteentje erbij en pers je deze uit over de gedroogde bloemkool. Voeg daarna pas het ei en de oreagano eraan toe.
  6. Leg nu een vel bakpapier op de bakplaat en spreid de bloemkool uit.
  7. In de 7e stap leg de bodem voor 15 a 20 minuten in de oven
  8. Na 15 minuten haal je de pizzabodem eruit en voeg vervolgens de ingredieënten toe die je op je pizza wilt hebben
  9. In de laatste stap leg je de pizza voor 7 tot 10 minuten weer in de oven.



Voedingsinformatie:


Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 185 Totale vetten: 10 gKoolhydraten: 9gEiwitten: 18 g
Koolhydraatarme Pizzabodem van Bloemkool

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to Recipe