Jelle Damen

Ik denk dat we allemaal wel weten dat onze hedendaagse pizza’s ontzettend veel koolhydraten bevatten. Maar wist je ook dat dit voornamelijk komt door de pizzabodem die word gebruikt? Daarom wil ik graag een koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool recept met je delen. Dit recept bevat namelijk ongeveer 9 gram aan koolhydraten en is nog eens ontzettend gezond ook!

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar dit recept en wil je weten hoe je dit moet klaar maken?

Lees dan snel verder.

Bloemkool in plaats van deeg

De pizzabodems die we allemaal wel kennen worden traditioneel gemaakt met behulp van bloem, gist, water en zout. En laat bloem en gist nu net van nature ontzettend veel koolhydraten bevatten.

Maar kan het ook anders? Jazeker!

In dit recept wordt namelijk het deeg vervangen door bloemkool. Het klinkt waarschijnlijk raar, maar het resultaat is echt geweldig. Zo zit er niet alleen minder suiker in de pizzabodem en is het voedzaam. Maar bloemkool bevat van nature verschillende soorten vitamines en mineralen. Denk maar eens aan vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Maar ook aan bijvoorbeeld fosfor, kalium, calcium en zink.

En door gebruik te maken van verse ingrediënten en tomatensaus merk je eigenlijk niet eens dat je een andere bodem hebt.

Het koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool recept

koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool

Hieronder vind je het recept voor deze lekkere en gezonde pizzabodem.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve bloemkool
  • 1 theelepel oregano

Voedingswaarde

De koolhydraatarme pizzabodem die je gaat maken is geschikt voor 2 personen. En bevat de volgende voedingswaarden:

  • 18 gram eiwitten
  • 10 gram vet
  • 9 gram koolhydraten
  • 185 calorieën

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rasp vervolgens de bloemkool fijn (keukenmachine, blender, rasp) en doe deze in een hittebestendige kom
  3. Zet daarna de kom met de geraspte bloemkool voor 4 minuten in de magnetron. Zijn de 4 minuten voorbij, laat dan de bloemkool goed afkoelen
  4. Leg nu de afgekoelde geraspte bloemkool in een schone theedoek en wring deze vervolgens goed uit zodat er geen vocht meer over is
  5. In de 4e stap pak je het knoflookteentje en per deze uit over de gedroogde bloemkool. Voeg daarna pas het ei en de oregano eraan toe
  6. In stap 5 leg je een vel bakpapier op de bakplaat en spreid je de bloemkool uit over de bakplaat
  7. Leg vervolgens de bodem nu voor 15 minuten in de oven
  8. Na 15 minuten haal je de pizzabodem uit de oven en voeg vervolgens de ingrediënten toe die jij op je pizza wilt hebben.
  9. In de 9e en laatste stap leg je de pizza nog eens 7 tot 10 minuten in de oven

Download nog meer koolhydraatarme recepten

Opzoek naar nog meer koolhydraatarme recepten? Bekijk dan eens het koolhydraatarm 50 dagen programma. 50 Dagenmenu’s, 40 koolhydraten recepten en meer.

Klik en krijg toegang tot het koolhydraatarm 50 dagen programma
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.