Koolhydraatarme Pizzabodem van Bloemkool

Heerlijk en uitermate gezond!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ik denk dat we allemaal wel weten dat onze hedendaagse pizza’s ontzettend veel koolhydraten bevatten. Maar wist je ook dat dit voornamelijk komt door de pizzabodem die word gebruikt? Daarom wil ik graag een koolhydraatarme pizzabodem van bloemkool recept met je delen. Dit recept bevat namelijk ongeveer 9 gram aan koolhydraten en is nog eens ontzettend gezond ook!

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar dit recept en wil je weten hoe je dit moet klaar maken?

Lees dan snel verder.

Bloemkool in plaats van deeg

De pizzabodems die we allemaal wel kennen worden traditioneel gemaakt met behulp van bloem, gist, water en zout. En laat bloem en gist nu net van nature ontzettend veel koolhydraten bevatten.

Maar kan het ook anders? Jazeker!

In dit recept wordt namelijk het deeg vervangen door bloemkool. Het klinkt waarschijnlijk raar, maar het resultaat is echt geweldig. Zo zit er niet alleen minder suiker in de pizzabodem en is het voedzaam. Maar bloemkool bevat van nature verschillende soorten vitamines en mineralen. Denk maar eens aan vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Maar ook aan bijvoorbeeld fosfor, kalium, calcium en zink.

En door gebruik te maken van verse ingrediënten en tomatensaus merk je eigenlijk niet eens dat je een andere bodem hebt.

TIP: Wil jij ook ongeveer 2 kilo op een gemakkelijke en verantwoorde manier afvallen? Maak dan net zoals vele andere gebruik van het Koolhydraatarm Weekmenu. Klik nu voor meer informatie: Koolhydraatarm Weekmenu >>

Het koolhydraatarme pizzabodem

Hieronder vind je het recept voor deze lekkere en gezonde pizzabodem.

Voedingswaarde

De koolhydraatarme pizzabodem die je gaat maken is geschikt voor 2 personen. En bevat de volgende voedingswaarden:

  • 18 gram eiwitten
  • 10 gram vet
  • 9 gram koolhydraten
  • 185 calorieën

Welke ingrediënten heb je nodig

  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve bloemkool
  • 1 theelepel oregano

De koolhydraatarme pizzabodem maken

  1. De eerste stap is om de bloemkool fijn te raspen en deze vervolgens in een kom te doen. Daarna zet je de kom met geraspte bloemkool voor 4 minuten in de magnetron. Zijn de 4 minuten voorbij? Laat de bloemkool dan goed afkoelen
  2. Verwarm nu de oven voor op zo’n 200 graden
  3. Wanneer de geraspte bloemkool is afgekoeld leg je deze in een schone theedoek. Wring vervolgens de theedoek goed uit, zodat er geen vocht meer over is
  4. Pak het knoflookteentje en pers deze met behulp van bijvoorbeeld een knoflookpers uit over de gedroogde bloemkool. Voeg daarna het ei en de oregano erbij
  5. In stap 5 pakken de bakplaat met een vel bakpapier. Hierop maak je de bodem voor de pizza
  6. Leg de bodem nu voor 15 minuten in de oven. Haal wanneer de 15 minuten zijn verstreken de pizzabodem uit de oven. Voeg nu vervolgens de ingrediënten toe die jij erop wilt hebben.
  7. Als laatste stap leg je de pizza nog eens 7 tot 10 minuten in de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit interessant?

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en lees over verschillende interessante artikelen.