Ga naar de inhoud
koolhydraatarme satésaus maken

Een keto / koolhydraatarme satesaus in 5 eenvoudige stappen

Door Jelle

Wil jij ook je eigen koolhydraatarme satésaus maken? Dan heb je geluk! Dit recept is heerlijk, vele malen gezonder dan de kant en klare pindasaus uit de winkel en is makkelijk klaar te maken.

Ben je ook benieuwd naar dit lekkere koolhydraatarm recept? Lees dan dit snel artikel verder en bekijk wat je voor ingrediënten je allemaal nodig hebt voor deze heerlijke kha pindasaus.

Koolhydraatarme satésaus / pindasaus

koolhydraatarme satésaus maken

Het koolhydraatarm recept is geschikt voor 2 personen. Wil je de saus klaar maken voor meerdere personen? Verdubbel dan de hoeveelheid ingrediënten.

Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 knoflookteentjes
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel stevia
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 6 eetlepels water

Instructies

  1. In de eerste stap snij je de ui en de knoflook fijn.
  2. Zet vervolgens een pannetje op het vuur en fruit de ui en de knoflook
  3. Doe pas daarna de pindakaas, kokosmelk, citroensap, water en stevia en chilipoeder in de pan
  4. In de 4e stap verwarm je de saus op middelhoog vuur totdat het de gewenste dikte heeft. Proef tijdens deze stap of de smaak goed is. Voeg eventueel naar smaak een extra knoflookteentje of peper toe. Is de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe
  5. De koolhydraatarme satesaus / pindasaus is klaar, eet smakelijk!

Voedingsinformatie:

Hoeveelheid:

2

Portiegrootte:

1

Hoeveelheid Per Portie: Calorieën: 27Totale vetten: 2gKoolhydraten: 6gEiwitten: 13g

Is deze koolhydraatarme satésaus / pindasaus wel gezond?

De kant en klare pindasauzen die je in de winkel vind bevatten vaak veel toegevoegde suikers, zouten en conserveermiddelen waardoor het ongezond is.

In het recept dat ik vandaag met je deel wordt de koolhydraatarme satésaus gemaakt van pindakaas en gezonde ingrediënten waaronder knoflook en kokosmelk. Beide hebben namelijk verschillende gezondheidsvoordelen.

  • Kokosmelk – is een romige vloeistof dat wordt gemaakt van het vruchtvlees van kokosnoten. Het zit boordevol met vitamines en mineralen zoals calcium, ijzer en kalium die helpen om je immuunsysteem te bevorderen. Volgens het Ceylon Medical Journal is de melk ook rijk aan antioxidanten. Dit stofje bestrijdt vrije radicalen en kunnen helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.
  • Knoflook – geeft je immuunsysteem een flinke boost en zorgt voor gezonde hart en bloedvaten. Je bloedvaten ontspannen zich en worden groter waardoor de bloedcirculatie verbeterd. Daarnaast bevat het weinig calorieën, veel vitamine C, vitamine B6 en mangaan.

Haal het maximale uit je keto levensstijl met de 50 Dagen Keto Challenge

Ben je naast dit koolhydraatarme /keto pindasaus recept op zoek naar meer koolhydraatarme recepten om gewicht te verliezen? Bekijk dan eens het 50 Dagen Keto Challenge van Niels Bosman.

Dit is een handboek en kookboek in 1. Zo bevat het heel veel informatie over hoe je op een verantwoorde manier afvalt en hoe je een gezonde lichaam en een gezonde uitstraling krijgt. Verders bevat het boek ook nog eens meer dan 100 verschillende recepten voor ontbijt, lunch, diner, dranken en tussendoortjes.

50 Dagen Keto Challange Niels Bosman

Ontdek een complete gids boordevol waardevolle tips, recepten en strategieën om het maximale uit je keto levensstijl te halen. Leer hoe je je energieniveaus verhoogt, vet verbrandt en je gezondheid verbetert.

koolhydratarme satesaus

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

3 reacties op “Een keto / koolhydraatarme satesaus in 5 eenvoudige stappen”

  1. Door Joke op 12 februari 2019

    Hallo,

    Heerlijke pindasaus, alleen nogal flauw.
    Ik heb er nog wat khd-arme sojasaus door geroerd.

  2. Door Shirley op 9 oktober 2020

    Ik ben deze aan het maken…
    Maar hoe fruit je de uitjes? Boter? Olie? Staat nergens bij of kan het beide?

    1. Door Jelle Damen op 10 oktober 2020

      Dag Shirley,

      Een klein beetje olie of boter is voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to Recipe