Ga naar de inhoud
3 Goede nachtrust tabletten voor een betere slaap

3 Goede Nachtrust Tabletten voor een betere slaap

Op zoek naar goede nachtrust tabletten? Het krijgen van voldoende slaap is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Slaap zorgt er namelijk voor dat je lichaam goed kan functioneren. Maar wist je ook dat een goede nachtrust ook je geheugen kan verbeteren?

In dit artikel ontdek je dan ook 3 verschillende en goede nachtrust tabletten die je kunt proberen om sneller in slaap te vallen en een betere nachtrust te hebben.

Goede nachtrust tabletten

Hieronder vind je een lijst met 3 goede nachtrust tabletten. Bij het opstellen van deze top 3 is er rekening gehouden met zaken zoals kwaliteit, prijzen, ervaringen van andere gebruikers. Met deze lijst heb je dan ook een handig overzicht en kom je te weten waar je deze tabletten kunt kopen.

1. Slaap Comfort Forte

Slaap Comfort Forte van het merk Vitalize is gluten, gist en lactosevrij. Het bevat een combinatie van magnesium, valeriaan en melatonine. Hierdoor is dit supplement niet alleen gunstig voor je geheugen. Maar ook voor je concentratievermogen en je gemoedstoestand.

De toegevoegde melatonine stimuleert je slaap en waakritme. Neem dagelijks 1 tablet, een half uur voordat je gaat slapen met een ruime hoeveelheid water.

Meer weten over ervaringen van andere gebruikers? Klik dan hier een bekijk de ruim 100 ervaringen van andere >>

Voordelen Slaap Comfort Forte

 • Combinatie van melatonine, magnesium en valeriaan
 • Helpt bij het sneller in slaap vallen
 • Bevat geen gluten, gist, lactose of kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Dagelijks 1 tot 2 tabletten

3. Nachtrust Forte

De nachtrust tabletten van Flinndal is extra hoog gedoseerd. De natuurlijke rustgevers zoals hop, valeriaan en citroenmelisse helpen je om een ontspannend gevoel te geven zodat je in slaapt valt.

Samen met de toegevoegde melatonine draagt het bij aan een optimale rust en helpt het bij een betere nachtrust. Neem een half uur voordat je gaat slapen 1 tablet in met water.

Meer weten over Nachtrust Forte of wil je meer weten hoe andere mensen dit supplement hebben ervaren? Bekijk dan de ruim 50 reviews van andere gebruikers >>

Voordelen Nachtrust Forte

 • Bestaat uit verschillende natuurlijke rustgevers
 • Bevat geen gluten, lactose, noten, pinda’s of schaal en schelpdieren
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Dagelijks 1 tablet 30 minuten voordat je gaat slapen

3. Lucovitaal Nachtrust

Een andere optie is Lucovitaal nachtrust. Dit supplement bevordert de nachtrust om weer lekker te kunnen slapen en de volgende ochtend uitgerust wakker te worden.

Ook Lucovitaal Nachtrust maakt net zoals Nachtruste Forte gebruik van natuurlijke rustgevers zoals goudpapaver, Haverstro, Valeriaanextract en Citroenmelisse.

Neem 15 minuten voordat je gaat slapen 1 tot 3 tabletjes met water.

Voordelen Lucovitaal Nachtrust

 • Werkt rustgevend en ontspannend dankzij de natuurlijke rustgevers
 • Bevat geen lactose, gluten, noten, pinda’s ei of vis
 • Geen conserveermiddelen
 • Vrij van geur- en smaakstoffen
 • Geschikt voor vegetariër

Waarom zou je nachtrust tabletten nemen?

Zoals gezegd is het krijgen van voldoende slaap ontzettend belangrijk om goed te blijven functioneren. Bovendien kan het hebben van voldoende slaap gekoppeld worden aan een lager risico op hartaandoeningen, diabetes, beroertes en zelfs obesitas.

Maar ondanks de verschillende voordelen van een goede nachtrust hebben steeds meer mensen moeite met slapen. Zo blijkt uit een enquête van het CBS dat een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder slaapproblemen hebben.

De nachtrust tabletten van hierboven zijn op basis van melatonine, magnesium of valeriaan. Ze worden gezien als een natuurlijk slaapmiddel en stimuleren ontspanning, verlichten angst en bevorderen slaap.

1. Melatonine

Melatonine is een stofje dat door je lichaam wordt aangemaakt. Het stofje geeft je hersenen het seintje dat is het tijd is om te gaan slapen. De productie van dit stofje wordt mede beïnvloed door de tijdstip van de dag. Zo stijgt het melatonine niveau gedurende de avond en neemt het af wanneer het weer licht wordt. Melatonine kan ook de slaapkwaliteit verbeteren wanneer je last hebt van slaapstoornissen (bron).

Melatonine zorgt er namelijk voor dat mensen sneller in slaap vallen en de gehele slaaptijd te verbeteren. Met als resultaat dat ze de volgende dag uitgerust wakker worden.

2. Valeriaan

Valeriaan is één van de meest voorkomende natuurlijke slaapmiddelen. Het wordt gemaakt van de wortel van de plant en wordt gebruik om beter te kunnen slapen, angst te verlichten en meer ontspannen te worden. Het is ook één van de meest gebruikte slaapbevorderende kruidensupplementen in de VS en Europa (bron).

3. Magnesium

Om in slaap te vallen en te blijven moeten je lichaam en je hersenen zich kunnen ontspannen. Magnesium kan daarbij helpen. Magnesium geeft namelijk een rustgevend effect. Dit zorgt ervoor dat het stressniveau daalt en in combinatie met vitamine B stimuleert het weer de aanmaak van melatonine (bron).

Verbeter je slaap dankzij een slaapcursus

Een andere mogelijkheid om je slaapkwaliteit te verbeteren is het volgen van een slaapcursus om je slaapproblemen op te lossen. Een goed voorbeeld van zo’n slaapcursus is het Perfect Slapen in 7 Stappen boek van slaapexpert William van der Klaauw. Dit super handig handboek geeft je verschillende handvatten om terug te gaan naar de basis.

Het handboek legt aan de hand van heldere en op wetenschap gebaseerde informatie uit hoe je dit kunt doen.Je stelt dankzij de informatie uit het boek je biologische klok opnieuw in en win je het vertrouwen in jezelf terug om weer goed en diep te slapen.

Voor meer informatie over dit populaire handboek raad ik je aan om deze pagina te bekijken >>

Tot slot

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is het krijgen van voldoende en diepe slaap belangrijk. Toch blijken veel mensen geen voldoende slaap te krijgen, worden ze midden in de nacht wakker. De bovenstaande nachtrust tabletten kunnen een manier zijn om je slaapproblemen aan te pakken en de kans op een goede nachtrust te vergroten. Zeker wanneer jij je slaapgewoontes ook nog eens aanpakt.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Laat dan een reactie onderaan het artikel achter.

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

3 responses to “3 Goede Nachtrust Tabletten voor een betere slaap

 1. Door Margriet op 29 augustus 2021

  Dank je wel voor de tips, kan wel wat slaap gebruiken.

  1. Door Jelle op 3 september 2021

   Ikzelf niet, maar ik hoor er wel goede verhalen over (zelf heb ik eens het proefpakketje van Vitalize geprobeerd). Aangezien u al enkele weken slecht slaapt, heeft u al eens gedacht om een slaapcursus te volgen zoals bijvoorbeeld Perfect Slapen in 7 Stappen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.