Jelle Damen

Het Perfect Slapen in 7 Stappen boek van slaapexpert en ervaringsdeskundige William van der Klaauw is op dit moment een ware bestseller. En gek is dat niet want in Nederland en België hebben steeds meer mensen slaapproblemen [1].

Maar is het handboek van William nu echt zo goed? En los je door het lezen van het boek echt je slaapproblemen op?

In deze Perfect Slapen in 7 Stappen Review vertel ik je wie William van der Klaauw precies is, bekijken we samen wat het handboek allemaal bevat en vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen met het boek.

Dus ga er goed voor zitten en lees snel verder.

Als lezer van FitAddicted.nl krijg je toegang tot verschillende leuke extra’s waaronder een tijdelijke korting van 50% op het Perfect Slapen in 7 Stappen boek.

Klik op de gele knop hieronder om hiervan gebruik te maken. Maar wees er snel bij en voorkom dat je deze tijdelijke korting misloopt.

Ja, stuur mij door naar de kortingspagina ➔

Wie is William van der Klaauw?

William van der Klaauw - slaapwijzer.net

William van der Klaauw is de schrijver van het boek Perfect Slapen in 7 Stappen. Daarnaast is hij ook de oprichter van de vaak bezochte website slaapwijzer.net.

Hier plaatst William wekelijks artikelen waar hij mensen met slaapproblemen helpt door wetenschappelijke onderbouwde adviezen te geven.

Wanneer ik een review schrijf over een bepaald product of dienst vind ik het belangrijk dat dit geleverd word door een bedrijf. Vooral omdat William van der Klaauw diverse garanties geeft vind ik het dus belangrijk dat ik William snel en makkelijk kan bereiken.

Op Google vond ik geen negatieve recensies van mensen die gebruik hebben gemaakt van het handboek.

Ook zakelijk gezien is het bedrijf van William van der Klaauw in orde.

Zijn bedrijf Kratos is gevestigd in Almelo, staat netjes ingeschreven bij de kamer van koophandel [2] en is zijn BTW evenals zijn telefoonnummer, e-mailadres en adresgegevens zijn makkelijk te vinden op de website van slaapwijzer.net

Dit alles wekt bij mij dan ook vertrouwen op.

Wat is het Perfect Slapen in 7 Stappen boek precies?

Perfect Slapen in 7 stappen inhoudsopgave
Perfect Slapen in 7 stappen inhoudsopgave en onderwerpen

Het perfect slapen in 7 stappen boek bestaat maar liefst uit 143 pagina’s en is beschikbaar in hardcover formaat en in PDF-formaat dat op elk apparaat te openen is.

Het boek is niet alleen mooi vormgegeven, maar het heeft ook een duidelijke samenstelling.

Hierdoor ontstaat er een duidelijk overzicht van alle informatie en tips. En dit zie je ook direct terug wanneer je het boek opent. Er is een inhoudsopgave aanwezig en een sterke inleiding.

Wetenschappelijk onderbouwde adviezen en tips

In de inleiding beschrijft William dat je dankzij dit handboek verschillende handvatten uitgereikt krijgt om terug te gaan naar de basis.

Je stelt niet alleen je lichaam opnieuw zoals het van nature hoort te werken. Maar je ontdekt ook hoe je het vertrouwen terugwint in je natuurlijke vermogen om te slapen.

Want wij mensen zijn namelijk allemaal ‘geboren slapers’.

Het doel van het Perfect Slapen in 7 Stappen boek is dan ook om dankzij heldere, toepasbare en wetenschappelijke onderbouwde adviezen het verschil te maken.

Zo heeft William niet alleen gekeken naar wat de wetenschap vertelt. Maar hij ook gekeken wat er in de praktijk werkt en wat toepasbaar is. Dit heeft hij dan ook uitgewerkt in zeven direct uitvoerbare acties die ik hieronder kort met je doorneem.

Stap 1 – Het vertrouwen in jezelf herstellen

In de eerste stap van het handboek ontdek je hoe je onbewuste sabotage stopt en het vertrouwen in jezelf herstelt.

Want wist je bijvoorbeeld dat wat er in je hoofd afspeelt voor een groot gedeelte bepaald hoe je slaapt?

Emoties zoals angst om niet te slapen, spanningen en stress zorgen ervoor dat je wakker ligt. Door deze emoties te leren herkennen en te voorkomen ontstaat er weer een positieve houding ten opzichte van je slaap.

Een vraag: op welke manier heb jij je monster laten groeien waardoor je slecht slaapt?

Door eerlijk in de spiegel naar je eigen te kijken is het mogelijk om de volgende stap te zetten waardoor het slapen simpelweg weer leuk word.

Stap 2 – het opnieuw instellen van je biologische klok en zorgen voor structuur

Perfect Slapen in 7 Stappen hoofdstuk 2 je biologische klok resetten

Goed slapen heeft alles te maken met een goede structuur. Want hetgeen wat je overdag doet, bepaalt voor een groot gedeelte hoe goed je ’s avonds slaapt.

Dit heeft namelijk allemaal te maken met de ‘instelling’ van je biologische klok.

In deze stap kom je dan ook meer te weten over je persoonlijke en ideale slaapritme dankzij drie regels:

 1. De tijd wanneer je opstaat
 2. De tijd dat je naar bed toe gaat
 3. De tijd dat je wakker word

Stap 3 – maak goed gebruik van licht en duisternis

Veel mensen met slaapproblemen staan er niet bij stil. Maar licht en duisternis hebben een grote invloed op je slaapkwaliteit [3, 4, 5].

Door te weinig of juist teveel licht op het verkeerde moment raak je biologische klok helemaal in de war.

Zodat je overdag moe en futloos bent, terwijl je in de avond klaar wakker bent.

Herkenbaar?

In de derde stap van dit handboek ontdek je dan ook op welke manieren je het beste gebruik maakt van licht en duisternis.

En ontdek je waarom het hormoon melatonine zo belangrijk voor je is.

Stap 4 – kies voor een slaapwekkende levensstijl

Perfect Slapen in 7 Stappen hoofdstuk 4

Mensen met slaapproblemen zoeken naar een specifiek wondermiddel om hun problemen op te lossen. Maar wist je dat een verkeerde voedingskeuze één van de oorzaken is waarom je slecht slaapt en ‘s nachts vaak wakker word?

In deze vierde stap vertelt William je precies hoe je dankzij een gezonde levensstijl een sterke basis legt waarom je beter slaapt.

Stap 5 – ontwikkel dé slaaproutine dat voor je werkt

Door elke avond een vast patroon te doorlopen kom je niet alleen sneller tot rust. Je laat spanningen los en je bereid je lichaam voor om te slapen.

In dit hoofdstuk kom je dan ook meer te weten hoe je afrekent met je zorgen, welke kleine en lekkere ‘welterusten snacks’ je mag eten en hoe je sneller in slaap valt door slim te douchen.

Stap 6 – val in slaap zonder enige angst

In de zesde stap van het Perfect Slapen in 7 stappen boek ontdek je zes onmisbare manieren om je hoofd tot rust te brengen.

Een goed voorbeeld hiervan is de juiste temperatuur van je lichaam en slaapkamer. Een lagere lichaamstemperatuur zorgt er namelijk voor dat je sneller in slaap valt [6].

Ook blijkt uit onderzoek dat mensen die een hoge lichaamstemperatuur hebben moeilijker in slaap vallen en vaker in de nacht wakker worden.

William geeft in stap zes nog meer onmisbare adviezen, zodat je het plezier in het wegdommelen terugvind.

Stap 7 – slim wakker worden

perfect slapen in 7 stappen hoofdstuk 7 slim wakker worden

Voor veel mensen is het wakker worden en de periode die daarna komt een hindernis. Misschien heb je hier in de ochtend ook last van.

Maar toch stel je nu eens voor hoe het beginnen van de dag ervoor zorgt dat je meer energie ervaart en ’s avonds makkelijk in slaap valt.

Dat moet toch prachtig klinken?

In de laatste stap ontdek je dan ook hoe je makkelijk opstaat, hoe je veel gemaakte valkuilen voorkomt en je na het wakker worden een krachtige basis legt voor de komende nacht.

Wat krijg je bij het Perfect Slapen in 7 Stappen boek er allemaal bij?

Naast de hardcover en de digitale versie van het handboek krijg je ook toegang tot maar liefst zeven gratis bonussen. Direct na de aankoop heb je de mogelijkheid om de bestanden binnen het leden gedeelte van slaapwijzer.net te downloaden.

De bonussen bestaan uit:

#1 Eén maand gratis persoonlijke ondersteuning

De eerste bonus is één maand lang gratis ondersteuning van William. Heb je na het lezen van het boek nog vragen over jouw persoonlijke situatie of loop je ergens vast?

Dan geeft William je persoonlijk antwoord op je vragen.

#2 De slaapchecklist om je slaap te bevorderen

Op de slaapchecklist staat precies beschreven wat je elke dag moet doen om de Perfect Slapen in 7 Stappen methode zo goed mogelijk in praktijk te brengen.

#3 Cursus “Dieper Slapen” om ’s nachts door te slapen

In de nacht wakker worden om vervolgens niet meer door te slapen is ontzettend frustrerend. De 8-daagse digitale cursus heeft als doel zo veel mogelijk slaaptijd in fase 3, 4 en de REM slaap door te brengen.

Dankzij de 8-daagse cursus word je minder vaak wakker, herstelt je lichaam sneller en slaap je een stuk efficiënter.

#4 Kalmeer je gedachten dankzij simpele, maar doeltreffende technieken

De technieken die in het boekje worden behandeld helpen je om in de avond geestelijke rust te vinden die je nodig hebt om sneller in slaap te vallen.

Ze zijn verzameld in een apart boekje, maar is ook als extra bijlage te vinden in het Perfect Slapen in 7 Stappen boek.

#5 Het welterusten snacks receptenboek

In dit handig boekje ontdek je vijf gezonde en caloriearme recepten die een “slaapversterkende” werking hebben.

#6 Crystal Waters muziek

Wist je dat muziek met 90 beats per minuut rustgevend is? Daarom krijg je bij aanschaf van het perfect slapen in 7 stappen boek het mp3 bestand ‘Crystal Waters’ er gratis bij.

#7 Toegang tot het online platform “De Slaapomgeving”

Je krijgt een maand lang toegang tot “De Slaapomgeving”. Dit is een online platform vol informatie, inspiratie en tips van verschillende slaapdeskundigen. Je kunt hier meelezen of als je dat wilt meepraten met andere binnen de community.

Wat zeggen andere over het Perfect Slapen in 7 Stappen boek?

Voordat ik verder ga met de Perfect Slapen in 7 Stappen Review plaats ik hieronder eerst nog enkele afzonderlijke reviews van andere.

“Bij deze wil ik je laten weten dat ik zeer tevreden ben met perfect slapen in 7 stappen. Via jouw website ben ik hiermee in aanraking gekomen en gebruik het nu ruim een maand. Slapen gaat stukken beter en ook zit ik lekkerder in mijn vel. Ik sport veel en nooit kwamen mijn spieren echt tot rust. Nu is dit wel het geval en dat zie je ook. Kijk uit naar verdere verbeteringen!”

Fenna

“Het is een hele grote verandering dat ik heb doorgemaakt sinds ik dit programma gebruik. Ik slaap sneller, vaster en word uitgerust wakker. De stappen en tips helpen echt en dat vond ik in begin best spannend. Heb namelijk best veel geprobeerd ook pillen en dat mocht allemaal niet baten.”

Glenn

“Ik heb er ook veel baat bij! Eindelijk slaap ik snel en word ik in de nacht niet meer wakker. Overdag voel ik me veel beter en heb minder last van stress. Ben er blij mee!.”

M. Widdershoven

“Ik dacht dat ik een hopeloos geval was, maar dit bleek tot mijn verbazing mee te vallen. Ik ben eigenlijk direct beter gaan slapen na het lezen van dit boek. In de avond word ik op een prettige manier ‘overvallen’ door slaperigheid. De angst “dat het weer niet lukt” is weg. Eigenlijk is alles weer zoals het hoort. Een aanrader en een lifesaver!”

Annelieke Gerritsen

De Perfect Slapen in 7 Stappen Review en mijn persoonlijke ervaringen

Nu je precies weet wat het boek allemaal inhoudt en wat je er al allemaal bijkrijgt is het nu tijd geworden dat ik mijn eigen persoonlijke ervaringen met het Perfect Slapen in 7 Stappen boek deel.

Wanneer je online een product koopt, is het natuurlijk handig dat je weet wanneer het product mag verwachten. En dat geldt natuurlijk ook voor dit handboek.

Na betaling ontvang je twee e-mails. De eerste e-mail bevat een persoonlijk dankwoord van William. De tweede e-mail bevat de inloggegevens van het ledengedeelte. In het leden gedeelte krijg je direct toegang tot de bonussen en de digitale versie van het handboek.

De hardcover versie van het boek ontvang je de volgende werkdag in de brievenbus. Dus thuisblijven is niet nodig.

Mijn persoonlijke ervaringen

Voordat ik gebruik maakte van het perfect slapen in 7 stappen boek deed ik in de avond vaak nog wat extra werk voor de volgende dag.

Maar hierdoor nam ik onbewust het werk mee naar bed.

Ik sliep onrustig en werd midden in de nacht vaak wakker. De dag daarna werd ik niet uitgerust wakker, was ik minder scherp en zag ik er slaperig uit.

En dat merkte mijn omgeving dan ook. Ik was op momenten dan ook geïrriteerd, had concentratieproblemen enzovoort.

En waarschijnlijk heb je deze problemen ook wanneer je niet goed hebt geslapen.

Maar op een bepaalt moment was ik op zoek gegaan naar een oplossing en kwam ik uit bij het Perfect Slapen in 7 Stappen boek van William (net zoals jij).

De handige checklist

Dankzij het boek kwam ik vooral de eerste dagen mezelf tegen. Met de checklist beschreef ik mijn negatieve en saboterende gedachtes.

Ik ontdekte dan ook dat het praten met andere over mijn slaapproblemen juist het gedrag van slecht slapen versterkt.

En dat daardoor de slaapproblemen een deel worden van jezelf.

Maar door de informatie uit het boek toe te passen heb ik dan ook geleerd om niet meer negatief te praten over mijn nachtrust.

Maar juist positief.

En dat was wennen. Maar na een tijdje merkte ik dat het mij weer vertrouwen gaf. En ik ervaarde dan ook veel meer energie dan vroeger.

Je slaapkamer

Een ander belangrijk punt is het versterken van de relatie met je slaapkamer door twee simpele regels.

De eerste regel is dat je het bed alleen gebruikt voor slapen / seks en de tweede regel is dat je het bed uit gaat als je niet kunt slapen.

Ze klinken misschien wat vreemd.

Maar wanneer je deze twee regels niet volgt, associeer je automatisch je slaapkamer met negatieve gevoelens, frustraties en spanningen.

En laten deze gevoelens er juist voor zorgen dat je niet in slaap valt.

Mijn conclusie over het Perfect Slapen in 7 stappen handboek

Perfect Slapen in 7 Stappen boek

Na twee maanden nadat ik de stappen uit het handboek heb gevolgd maak ik onbewust nog steeds gebruik van de tips en adviezen van William.

Zo is mijn ideale bedtijd half 11 in de avond en sta ik om 7 uur weer op. Ik slaap beter, dieper en word niet meer in de nacht wakker.

De volgende dag voel ik me uitgerust, ben ik scherper en zie ik er een stuk frisser uit.

Mijn conclusie is dan ook dat het perfect slapen in 7 stappen boek alle onderdelen bevat om weer terug te gaan naar de basis, zodat je weer goed slaapt.

Het boek geeft je nieuwe inzichten om op eenvoudige en praktische manieren de kwaliteit van je slaap te verbeteren, waardoor je binnen enkele dagen al beter slaapt.

Iedereen is een geboren slaper. Ook jij, maar dan is het belangrijk dat je weer eerst terug gaat naar de basis… en William zijn Perfect Slapen in 7 stappen helpt je daarbij. Zodat je weer goed slaapt, lekkerder in je vel komt te zitten en de volgende dag weer veel energie hebt.

Pluspunten

 • Al binnen enkele dagen een merkbare verbetering
 • Toegankelijk en makkelijk uit te voeren stappen
 • Blijvend resultaat
 • Fysiek en digitaal boek
 • Bonussen sluiten PERFECT op het boek aan
 • Doet wat het beloofd

Minpunten

 • Niet geschikt voor iedereen. Mensen die bijvoorbeeld medicijnen gebruiken die slaapproblemen veroorzaken hebben waarschijnlijk niets aan dit boek.

Perfect slapen in 7 stappen kopen met korting

Door het lezen van mijn Perfect Slapen in 7 Stappen heb je vast opgemerkt dat ik ontzettend tevreden ben over het handboek en de resultaten.

Het boek is helaas niet in de winkel te koop. Maar als je op de gele knop hieronder klikt krijg je direct toegang tot de digitale variant en alle bonussen.

De hardcover wordt de eerstvolgende werkdag naar je toe verzonden.

Daarnaast hanteert William een garantietermijn van maar liefst 90 dagen. Ben je om wat voor reden niet tevreden dan kun je hem binnen 90 dagen na je aankoop een e-mail sturen en je geld terugvragen.

Zo loop je naar mijn mening geen risico.

Ik denk ook dat je alleen zo’n lange garantie durft te geven als je voor een volle 100% achter je eigen product staat.

Heb je na het lezen van deze review nog vragen of opmerkingen over het perfect slapen in 7 stappen boek?

Laat dan onderaan het artikel een reactie achter.

Het Perfect Slapen in 7 Stappen boek is nu via FitAddicted.nl tijdelijk te bestellen met een korting van maar liefst 50%. Klik op de gele knop hieronder om direct toegang te krijgen tot de korting en voorkom dat je deze tijdelijke korting misloopt.

Ja, stuur mij door naar de kortingspagina ➔
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

4 responses to “Perfect Slapen in 7 Stappen Review + Ervaringen

 1. Door Diny op 8 november 2019

  Hoi Jelle,

  Ik heb enkele weken geleden aan de hand van je review het perfect slapen in 7 stappen boek gekocht. En ik wilde je laten weten dat ik zeer tevreden ben over het boek. Slapen gaat nu een heel stuk beter dan eerst en ik voel me overdag een stuk beter in me vel zitten. Dank je wel voor je review en alvast een fijn weekend gewenst.

  Groetjes Diny

  1. Door Jelle Damen op 8 november 2019

   Dag Diny,

   Wat super om te lezen dat je slaapkwaliteit flink is verbeterd! Dank je wel voor het delen van je ervaringen met boek. En natuurlijk ook een fijn weekend gewenst!

   Groetjes,

   Jelle

 2. Door Frank op 19 januari 2020

  Ik kan dit boekje aanbevelen. Het werkt echt in de praktijk. Je moet het wel de ruimte geven en je zult zien dat het naar een paar dagen al zijn vruchten werft. Ik word er iedere dag wat handiger mee. Vooral de stap van abc helpt bij mij. Zeker als ik moe ben maar toch onrustig.

  1. Door Jelle Damen op 22 januari 2020

   Dag Frank,

   Dank je wel voor het delen van je persoonlijke ervaringen met het Perfect slapen in 7 stappen boek en super om te lezen dat je er baat bij hebt. Ga zo door!

   Groetjes,

   Jelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.