Proteïne shakes voor vrouwen

Beste Proteïne shakes voor vrouwen (2022 Koopgids)

Tegenwoordig hoor je van steeds meer mensen dat ze proteïne shakes nemen als supplement voor, tijdens of na het sporten. Het gaat dan voornamelijk om mannen. Maar zijn proteïne shakes voor vrouwen ook nuttig? Dit artikel bespreekt de voor- en nadelen van eiwitshakes, of je erdoor kunt afvallen alsook de top 3 beste eiwitshakes voor vrouwen.

Beste proteïne shakes voor vrouwen

De eiwitshakes die je hierboven vindt zijn geschikt voor vrouwen die graag willen afvallen, maar ook voor vrouwen die graag een meer afgetraind lichaam willen hebben. Je leest bij elk supplement de ervaringen van andere gebruikers zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Mocht je vragen hebben over de shakes laat dan onderaan het artikel een berichtje achter.

1. Low Calorie Meal – Body & Fitshop

proteïne hakes voor vrouwen - low calorie meal van Body en Fitshop

Low Calorie Meal van Body & Fitshop is een ideale maaltijdvervanger voor vrouwen die graag een aantal kilo willen kwijtraken omdat het onder andere géén toegevoegde suikers bevat. Het is dan ook de grote winnaar geworden van de test die door de Consumentenbond is uitgevoerd.

Benieuwd naar reviews van dit product?
Klik en bekijk de ruim 1300 ervaringen van andere Low Calorie Meal gebruikers >>

De voordelen van Low Calorie Meal

 • Complete maaltijdvervanger speciaal om af te vallen
 • Géén toegevoegde suikers
 • 23 gram hoogwaardige eiwit per serving
 • Ter vervanging van ontbijt, lunch of avond eten
 • Vol met vitamines en mineralen van A t/m Z
 • 6 Verschillende smaken

2. Dieet Pro

dieet pro eiwitshakes voor vrouwen

Dieet Pro bestaat uit verschillende maaltijdshakes die je dagelijks drinkt. De samenstelling van de eiwitshakes bestaat uit eiwitten, vitamines en mineralen waardoor Dieet Pro zeer geschikt is om succesvol af te vallen.

De voordelen van Dieet Pro

 • Géén toegevoegde suikers
 • Bevat alleen hoogwaardige eitwitten (geen soja)
 • Slechts 79 kilocalorieën per shake
 • 9 Verschillende smaken
 • Zorgt voor een verbeterde vetstofwissling
 • Bevat vitamine B2, B3, B5, B6 en B12
 • Groene thee extracten
 • 5 Jaar op rij het best verkochte dieetproduct in drogisterijen en gezondheidswinkels

3. Whey Perfection Specials Serie – Body & Fitshop

Whey Perfection Specials Serie Eiwitshakes voor vrouwen

Whey Perfect is 1 van de populairdere eiwitshakes in Nederland en België. En gek is dat niet want het bevat de meest pure vorm van Wey en per shake maar liefst 23 gram aan eiwitten. Hierdoor valt het shake dan ook onder de categorie “beste eiwitshake voor vrouwen”

Benieuwd naar reviews van dit product?
Klik en bekijk de ruim 1300 ervaringen van andere Whey Perfection Specials Serie gebruikers >>

De voordelen van Whey Perfection Specials Serie

 • Snel opneembaar
 • Alleen gezoet met Stevia extract
 • Met echt fruit, vanille of stukjes Belgische chocolade
 • Geschikt voor iedere sportende vrouw
 • 50% whey eiwit isolaat i.p.v. de standaard 20%
 • 7 Verschillende smaken

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten, ofwel proteïnen, zijn fundamentele voedingsstoffen die opgebouwd zijn uit aminozuren, die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Je vindt ze onder meer terug in tal van dierlijke producten zoals vlees en eieren, alsook in plantaardige producten zoals noten en zaden.

Uit de 20 aminozuren die in ons lichaam voorkomen zijn er 9 die je uit voeding moet halen, de zogenaamde essentiële aminozuren, die makkelijker uit dierlijke dan plantaardige eiwitten te halen zijn. Wil je meer informatie omtrent aminozuren dan raad ik je aan om het artikel over beste aminozuren supplementen te lezen.

Het menselijk lichaam heeft proteïnen nodig om verschillende redenen. Ze staan in voor een goede stofwisseling in het lichaam en maken belangrijke eiwitstructuren, enzymen en hormonen aan. Een eiwittekort kan ervoor zorgen dat vitale functies in het lichaam falen. Eiwitshakes zijn dan ook een makkelijke manier om voldoende proteïnen binnen te krijgen.

Waarom proteïne shakes voor vrouwen?

Proteïne shakes worden vaak door mannen gedronken die aan krachttraining doen of die willen groeien aangezien eiwit poeders net deze groei en het spierherstel bevorderen. Vrouwen denken dan al snel dat shakes niet nuttig zijn voor hen omdat ze geen gespierd lichaam en geen teveel aan calorieën willen. Toch hebben eiwitshakes voor vrouwen heel wat voordelen.

Eerst en vooral is het voor vrouwen een heel pak moeilijker dan voor mannen om zeer gespierd te worden, onder andere door een veel lager gehalte aan testosteron. Dit wil niet zeggen dat vrouwen geen baat hebben aan het ontwikkelen en onderhouden van spiermassa, vooral als ze al wat ouder worden.

Goede en sterke spieren ondersteunen namelijk het lichaam en verminderen de kans op botziekten. Hiervoor is het wel belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt en proteïne shakes voor vrouwen kunnen hier zeker bij helpen.

Ten 2e zijn proteïne shakes voor vrouwen handig in geval van tijdsnood. Voldoen aan je dagelijkse nutritionele behoeftes is niet altijd even makkelijk, zeker als je geen tijd hebt om elke dag maaltijden klaar te maken. Proteïne shakes voor vrouwen kunnen de voedingsstoffen die je mist makkelijk aanvullen.

Helpen proteïne shakes om af te vallen?

Proteïne shakes voor vrouwen zijn ook goed om af te vallen. Eiwitten geven een langer gevoel van verzadiging dan koolhydraten of vetten. Meer eiwitten binnenkrijgen door bijvoorbeeld shakes te drinken zal er dus voor zorgen dat je minder snel terug honger krijgt.

Studies hebben zelfs uitgewezen dat een eiwitrijk dieet zowel bij mannen als vrouwen geleid heeft tot een verlies van vetmassa. Ook kan spiergroei op zich helpen bij gewichtsverlies omdat mensen met meer spiermassa sneller vet verbranden. (1, 2, 3)

Hoe vaak mag je een eiwitshake drinken?

Er is geen algemene regel die zegt hoe vaak je een proteïne shake mag drinken. Iedereen heeft andere behoeften als het op voeding aankomt. Dagelijks een shake drinken is geen probleem. Let wel dat je niet te veel eiwit binnenkrijgt; een shake dient als supplement en niet als extra.

Je bepaalt zelf of de shake met water of bijvoorbeeld met melk klaar maakt. Met melk is de eiwitshake wat dikker en romiger van smaak.

Zijn proteïne shakes gevaarlijk?

Over het algemeen gezien zijn eiwitshakes gezond en ontstaan er geen vervelende bijwerkingen. Wel kan het voorkomen dat je niet goed tegen melk kunt.

In dat geval kunnen er bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijkheid voorkomen. Kun je niet tegen melk, maak dan gebruik van water of kies uit plantaardige melksoorten.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je niet oneindig eiwitshakes kunt drinken. Een shake bevat niet heel veel calorieën, maar als je meerdere shakes per dag drinkt dan is de kans aanwezig dat je langzaam een calorieoverschot opbouwt wat weer voor een ongewenste gewichtstoename kan zorgen. Neem daarom niet meer eiwitshakes dan op de verpakking staat aangegeven.

Tot slot: De beste eiwitshakes voor vrouwen

Dankzij dit artikel ben je hopelijk meer te weten gekomen over de beste eiwitshakes voor vrouwen. Wel wil ik nogmaals aangeven dat het gebruik van proteïne shakes gezonde en gevarieerde voeding niet kunnen vervangen. Een shake moet je vooral zien als een aanvulling op je dagelijks dieet

Twijfel je of je de eiwitshakes mag en kan gebruiken? Neem dan eerst contact op je behandelde arts.

Mocht je vragen hebben over het artikel of over de top 3 beste proteïneshakes voor vrouwen? Stel je vragen dan hieronder. Daarnaast lees je ook ervaringen van andere gebruikers.

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *