Jelle Damen

De beste saffraan capsules kopen? Het is tegenwoordig best moeilijk om goede saffraan supplementen te kopen. Er zijn namelijk een groot aantal supplementen verkrijgbaar die variëren in kwaliteit, de verwerking van de specerij enzovoort.

In dit artikel kom je dan ook meer te weten over wat saffraan precies is, ontdek je de vijf gezondheidsvoordelen van saffraan en geef ik je een lijst met de twee beste saffraan capsules, zodat je het meeste uit de gezondheidsvoordelen haalt.

Meer weten? Lees dan vooral snel verder.

Wat is saffraan?

saffraan bloemen

Saffraan is een specerij dat afkomstig is van de bloem van de plant Crocus Sativus dat ook wel de saffraankrokus word genoemd. De plant wordt 20 tot 30 centimeter hoog en draagt ongeveer vier lavendelkleurige bloemen.

De bloemen hebben drie gele meeldraden en drie felrode stampers die samen het saffraan vormen. Na het plukken worden ze gedroogd in de zon of anders in speciaal gemaakte droogkasten waar warme lucht doorheen stroomt.

Saffraan wordt gebruikt voor verschillende medische, smaak verbeterende en pigmentatie doeleinde. Zo wordt de smaakt omschreven als bitter, maar met een aangename aroma wat doet denken aan honing.

Waarom is saffraan zo duur?

Er zijn meerdere redenen waarom saffraan zo duur is. Zo groeit de bloem maar acht dagen per jaar en gebeurd het plukken en sorteren van de drie saffraandraadjes met de hand.

Voor het plukken zijn er dan ook veel mensen nodig. Zo heb je voor 1 kilo gedroogd saffraan ongeveer 150.000 bloemen nodig. En juist omdat er zo’n grote hoeveelheid nodig is en dat het plukken arbeidsintensief is, wordt saffraan ook wel het ‘rode goud‘ genoemd.

Waarom is saffraan gezond?

Saffraan wordt zoals eerder aangegeven vaak gebruikt bij het koken en als smaakstof. Daarnaast bevestigen diverse onderzoeken dat saffraan ook verschillende gezondheidsvoordelen kent. Hieronder vertel ik je wat meer over deze gezondheidsvoordelen.

1. Een krachtige antioxidant

Saffraan bevat verschillende plantaardige stoffen die als antioxidanten werken. De meest opmerkelijke zijn crocine, crocetin, safranal en kaempferol [1].

Crocine en crocetin zijn verantwoordelijk voor de rode kleur van het saffraan. Beide stofjes hebben antidepressieve eigenschappen, kunnen ontstekingen verminderen, hersencellen beschermen tegen schade en eetlust verminderen waardoor het gewichtsverlies bevorderd [2, 3].

Het stofje safranal geeft de saffraan zijn bekende smaak en aroma. Onderzoek heeft aangetoond dat dit stofje je humeur, geheugen en je leervermogen kan verbeteren en je hersencellen kan beschermen tegen stress [4].

2. Vermindert depressieve klachten

Saffraan staat bekend om zijn effectiviteit tegen zowel lichte, milde als zware vormen van depressiviteit. De effecten treden na ongeveer zes weken op en leveren in sommige gevallen zelfs hetzelfde effect als de standaard antidepressiva medicatie [5, 6].

Zo blijkt uit verschillende studies dat 30 mg saffraan per dag net zo effectief is als Fluoxetine, Imipramine en Citalopram en hadden de proefpersonen minder last van bijwerkingen vergeleken met de andere medicatie [7, 8, 9].

3. Kan klachten tijdens de menstruatiecyclus voorkomen

Verschillende studies tonen aan dat saffraan kan helpen bij het behandelen en verminderen van lichamelijke en psychologische symptomen zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn en pijn tijdens de menstruatiecyclus.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen tussen de 20 en 45 jaar die dagelijks 30mg saffraan innamen aanzienlijk minder last hadden van deze symptomen [10].

Uit een andere studie blijkt dat simpelweg ruiken aan saffraan voor 20 minuten al hielp om angst en de aanmaak van het stresshormoon cortisol te verminderen [11].

gedroogd saffraan

4. Verhoogt je libido

Verschillende studies hebben aangetoond dat het nemen van saffraan supplementen lustopwekkende eigenschappen kan hebben. Bij mannen die vier weken lang dagelijks 30 mg saffraan namen verbeterde de erectiele functie aanzienlijk vergeleken bij mannen die een placebo kregen [12].

Daarnaast toonde een analyse van maar liefst zes studies aan dat het nemen van saffraan supplementen de erectiele functie, de libido en algemene tevredenheid aanzienlijk verbeterde [13].

Ook bij vrouwen met een laag libido in combinatie met het gebruik van antidepressiva verhoogde 30mg saffraan gedurende vier weken hun libido [14].

5. Helpt om eetlust te verminderen en af te vallen

Ongezond snacken is tegenwoordig een gewoonte waardoor je risico loopt om snel en ongewenst aan te komen. Volgens een onderzoek kan saffraan dan ook helpen om je eetlust te verminderen waardoor je kunt afvallen.

In een acht weken durende studie voelden vrouwen die saffraan supplementen namen zich flink voller, hadden ze minder zin in snacks en verloren ze meer gewicht dan vrouwen die placebo kregen [15].

Een ander onderzoek van acht weken laat zien dat het nemen van saffraan supplementen de eetlust, de BMI en de tailleomtrek aanzienlijk te verminderen [16].  

Saffraan capsules kopen: Dé Top 2

Wil je alle voordelen van saffraan zelf ervaren? Dan is het belangrijk om goede saffraan capsules te kopen. Hieronder vind je dan ook 2 goede saffraan capsules van 2 bekende en bewezen merken. Voor beide producten is gekeken naar de herkomst, productiemethode en de zuiverheid van het saffraan.

Vitals Saffraan

Saffraan Capsules Kopen

De saffraan capsules zijn ontwikkeld door Vitals en bevatten maar liefst 28 mg saffraan per capsule. Daarnaast zijn de capsules geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Voordelen van Vitals Saffraan capsules

  • Draagt bij aan een positievere gemoedstoestand
  • 100% echte saffraan, bevestigd door afzonderlijke DNA-testen
  • Gebruikt in wetenschappelijk onderzoek
  • Geteeld in Spanje
  • Gratis verzending

Bestel nu de Vitalis Saffraan [60 capsules] voor €25,46 via De Online Drogist >>

Saffraan Complex Forte

Vitalize saffraan capsules kopen

Deze saffraan capsules bevatten niet alleen 28 milligram aan saffraan extract. Maar ook 50 mg L-theanine, 100 milligram melisse en 3 verschillende vitamine B varianten.

Klik en bekijk de ruim 70 ervaringen van andere gebruikers >>

  • De toegevoegde melisse ondersteunt je spijsvertering in stresssituaties
  • De toegevoegde vitamine B geven ondersteuning bij stress, zorgen voor betere hersenfuncties en immuunsysteem
  • Vrij van synthetische toevoegingen of kleurstoffen
  • Geteeld in Iran

Bestel nu de Saffraan Complex Forte (20 capsules) voor €2.95 via VitStore >>

Bestel nu de Saffraan Complex Forte (60 capsules) voor €24.95 via VitStore >>

Bestel nu de Saffraan Complex Forte (120  capsules) voor €39.95 via VitStore >>

Wanneer neem je saffraan het beste in?

De saffraan capsules worden het snelst door je lichaam opgenomen wanneer je 1 capsule in de ochtend of middag tijdens een maaltijd met 1 glas water inneemt.

Tot slot: saffraan capsules kopen

Dankzij dit artikel ben je hopelijk meer te weten gekomen over saffraan, waarom het duur is, de verschillende gezondheidsvoordelen en de top 2 beste saffraan capsules. Wel wil ik nogmaals herhalen dat saffraan supplementen gezonde en gevarieerde voeding niet vervangen. Het eten van gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk.

Twijfel je of je de saffraan capsules mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je huisarts. Daarnaast is het belangrijk dat je van tevoren goed het etiket leest. Neem nooit meer dan nodig is en vermijdt de supplementen bij zwangerschap of borstvoeding.

Wil je saffraan capsules kopen, maar heb je toch nog vragen? Stel ze dan onderaan in dit artikel. Heb je al eens saffraan supplementen gebruikt en wil je graag je ervaringen met andere lezers delen? Laat dan ook onderaan dit artikel een berichtje achter.  

Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.