saffraan capsules kopen

De Beste Saffraan capsules kopen? Bekijk de Top 2 van 2021

De beste saffraan capsules kopen? Het is tegenwoordig best moeilijk om goede saffraan supplementen te kopen. Er zijn namelijk een groot aantal supplementen verkrijgbaar die variëren in kwaliteit, de verwerking van de specerij enzovoort.

In dit artikel kom je dan ook meer weten te weten over de beste saffraan capsules, ontdek je de vijf voordelen voor je gezondheid en nog veel meer.

De beste saffraan capsules kopen: de top 2

Wil je alle voordelen van saffraan zelf ervaren, dan is het belangrijk om goede saffraan capsules te kopen. Hieronder vind je goede saffraan capsules van twee bekende en bewezen merken. Voor beide producten is gekeken naar het land van herkomst, productiemethode, de zuiverheid van het saffraan en de ervaringen van andere mensen.

1. Vitals Saffraan

Saffraan Capsules Kopen

De saffraan capsules zijn ontwikkeld door Vitals en bevatten maar liefst 28 mg saffraan per capsule. De saffraan die voor deze capsules zijn gebruikt worden (biologisch) geteeld en geoogst in Spanje.

De capsules bevatten onder andere géén conserveringsmiddelen, en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. De capsules zijn dan ook perfect geschikt voor vegetariërs en veganisten.


2. Vitalize Positief Saffraan Complex

Positief Saffraan Complex - beste saffraan capsules kopen

De Vitalize Positief Saffraan Complex capsules bevatten niet alleen 28 mg aan saffraan extract. Maar ook melisse gecombineerd met de belangrijkste vitamine B varianten. De saffraan dat gebruikt voor deze capsules wordt geteeld en geoogst in Iran. Daarnaast bevatten de capsules géén synthetische toevoegen of kleurstoffen.

Klik & bekijk de ruim 70 reviews >

Vitalize Saffraan Complex is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en hoeveelheden waaronder verschillende brievenbusverpakkingen. Hierdoor is thuis blijven niet nodig.

Shopgids: alles wat je over saffraan moet weten

Hieronder vind je een lijst met veel gestelde vragen over saffraan, zodat je alles over de specerij te weten komt en voldoende informatie hebt om de voor jou beste saffraan capsules te kopen.

saffraan bloemen

Saffraan wat is dat?

Saffraan is een specerij dat afkomstig is van de bloem van de plant Crocus Sativus dat ook wel de saffraankrokus wordt genoemd. De plant wordt ongeveer 20 tot 30 centimeter hoog. De bloemen hebben drie gele meeldraden en drie extra lange kostbare felrode stampers die samen het saffraan vormen.

Na het plukken worden de stampers gedroogd in de zon of in een speciaal gemaakte droogkasten waar warme lucht doorheen stroomt.

Waar smaakt saffraan na?

De smaak van saffraan wordt omschreven als bitterzoet, maar wel met een aangenaam aroma wat doet denken aan honing en hooi.

Waar is saffraan goed voor?

Saffraan wordt vaak gebruikt bij het koken als een smaakstof. Maar diverse wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat saffraan ook verschillende voordelen kent voor je gezondheid.

  • Krachtige antioxidant – saffraan bevat verschillende plantaardige stoffen die als antioxidanten werken. De meest opmerkelijke zijn crocine, crocetin, safranal en kaempferol. Crocine en crocetin zijn verantwoordelijk voor de rode kleur van het saffraan. Beide stoffen hebben antidepressie eigenschappen, kunnen ontstekingen verminderen, hersencellen beschermen tegen schade en eetlust verminderen waardoor het gewichtsverlies bevorderd (1). De stof safranal geeft de saffraan zijn bekende smaak en aroma. Onderzoek heeft aangetoond dat dit stofje je humeur, geheugen en je leervermogen kan verbeteren en zelfs je hersencellen kan beschermen tegen stress (2).
  • Vermindert depressieve klachten  – saffraan staat bekend om zijn effectiviteit tegen zowel lichte, milde als zware vormen van depressiviteit. De effecten treden na ongeveer zes weken op en leveren in sommige gevallen zelfs hetzelfde effect als de standaard antidepressiva medicatie. Uit verschillende studies blijkt dat 30 mg saffraan per dag net zo effectief is als Fluoxetine, Imipramine en Citalopram. De proefpersonen hadden zelfs minder last van bijwerkingen vergeleken met de andere medicatie (4, 5).
  • Kan klachten tijdens de menstruatiecyclus voorkomen – studies tonen aan dat saffraan kan helpen bij het behandelen en verminderen van lichamelijke, maar ook bij psychologische symptomen zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn en pijn tijdens de menstruatiecyclus. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen tussen de 20 en 45 jaar die dagelijks 30 mg saffraan innamen aanzienlijk minder last hadden van deze symptomen.  Uit een andere studie blijkt dat simpelweg ruiken aan saffraan voor 20 minuten al hielp om angst en de aanmaak van het stresshormoon cortisol te verminderen (6).
  • Verhoogt je libido – studies hebben aangetoond dat het nemen van saffraan supplementen lustopwekkende eigenschappen kan hebben. Bij mannen die vier weken dagelijks 30 mg saffraan namen verbeterde de erectiele functie aanzienlijk vergeleken bij mannen die een placebo kregen. Een analyse van zes studies toonde aan dat het nemen van saffraan supplementen de erectiele functie, libido en algemene tevredenheid aanzienlijk verbeterde (7). Ook bij vrouwen met een laag libido in combinatie met gebruik van antidepressiva verhoogde 30 mg saffraan gedurende vier weken hun libido.
  • Helpt om eetlust te verminderen en af te vallen – ongezond snacken is tegenwoordig een gewoonte waardoor je risico loopt om snel en ongewenst aan te komen. Volgens een onderzoek kan saffraan dan ook helpen om je eetlust te verminderen waardoor je kunt afvallen. In een acht weken durende onderzoek voelde vrouwen die saffraan supplementen namen zich flink voller, hadden ze minder zin in snacks en verloren ze meer gewicht dan vrouwen die placebo kregen (8). Een ander onderzoek van acht weken laat zien dat het nemen van saffraan supplementen de eetlust, de BMI en tailleomtrek aanzienlijk verminderen (9)

Saffraan is ook in verband gebracht met enkele andere gezondheidsvoordelen, maar zijn nog niet uitgebreid door de wetenschap bestudeerd:

  • Kan risicofactoren op hart- en vaatziektes verminderen – dier en reageerbuis studies laten zien dat de antioxiderende eigenschappen van saffraan het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen en voorkomen dat bloedvaten en slagaders verstopt raken (10).
  • Kan de bloedsuikerspiegel verlagen – saffraan kan de bloedsuikerspiegel verlagen en de insulinegevoeligheid verhogen (11).
  • Kan het geheugen verbeteren bij volwassen met ziekte van alzheimer – de antioxiderende eigenschappen van saffraan kunnen de cognitie verbeteren bij volwassen met de ziekte van Alzheimer (12).
gedroogd saffraan

Hoe en wanneer neem je saffraan in?

De saffraan capsules worden het snelst door je lichaam opgenomen wanneer je 1 capsule in de ochtend of middag tijdens een maaltijd met 1 glas water inneemt.

Is saffraan gevaarlijk?

In normale doses is saffraan over het algemeen veilig met weinig tot geen bijwerkingen. Ook wanneer saffraan in de keuken wordt gebruikt lijkt dit geen nadelige effecten te hebben bij mensen. 

Als supplementen kunnen mensen veilig tot 1.5 gram saffraan per dag innemen. Wel is aangetoond dat slechts 30 mg saffraan per dag al voldoende is om voordelen ervan te ervaren.

Een (hoge) dosis van meer dan 5 gram saffraan kan toxische effecten hebben. Zwangere vrouwen moeten dan ook hoge doses saffraan vermijden omdat het dan een miskraam kan veroorzaken. Raadpleeg daarom zoals bij elk supplement eerst je huisarts.

Waarom is saffraan zo duur?

Saffraan is de duurste specerij ter wereld. Dit komt doordat de bloem maar acht dagen per jaar groeit en dat het plukken van de saffraandraadjes met de hand gebeurt. Voor 1 kilo saffraan heb je ongeveer 150.000 bloemen nodig en doordat het plukken arbeidsintensief is wordt saffraan dan ook wel het rode goud genoemd.

Omdat saffraan zo duur is kan het worden vervalst met andere ingrediënten zoals biet, roodgeverfde zijdevezels, kurkuma en zelfs paprika. Vervalsing verlaagt de kosten voor de fabrikanten. Zorg ervoor dat je saffraan van een gerenommeerd merk koopt om een vervalst product te vermijden.

Tot slot

Hopelijk ben je dankzij dit artikel meer te weten gekomen over saffraan, de reden waarom het duur is en welke voordelen saffraan heeft op je gezondheid. Wel wil ik nogmaals herhalen dat saffraan supplementen gezonde en gevarieerde voeding niet vervangen. Het eten van voldoende gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk.

Twijfel je of je saffraan capsules mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je huisarts. Lees ook goed het etiket, neem nooit meer dan nodig is en vermijdt de supplementen bij zwangerschap of borstvoeding.

Vond je het artikel over de beste saffraan capsules ook een waardevol artikel? Deel het artikel dan op social media, zodat andere dit ook kunnen lezen.

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *