Saffraan capsules kopen?

Jelle Damen

Wil je saffraan capsules kopen? Maar ben je benieuwd welke nu de beste zijn? In dit artikel ontdek je wat saffraan is, wat de gezondheidsvoordelen zijn en welke saffraan voedingssupplement je het beste kan kopen.

Wat is saffraan?

saffraan bloemen

Saffraan is een specerij dat afkomstig is van de bloem van de plant Crocus Sativus dat ook wel de saffraankrokus word genoemd. De plant wordt 20 tot 30 centimeter hoog en draagt ongeveer 4  lavendelkleurige bloemen.

De bloemen hebben 3 gele meeldraden en 3 felrode stampers die samen het saffraan vormen en dus geplukt worden. Na het plukken worden deze gedroogd in speciaal gemaakte droogkasten waar warme lucht door heen stroomt. Of anders worden ze gedroogd in de volle zon.

Saffraan wordt gebruikt voor verschillende medische, smaak verbeterende en pigmentatie doeleinde. Zo wordt de smaakt omschreven als bitter, maar met een aangename aroma wat doet denken aan honing.

Waarom is saffraan zo duur?

Er zijn meerdere redenen waarom saffraan zo duur is. Zo groeit de bloem maar 8 dagen per jaar en gebeurd het plukken en sorteren van de 3 saffraandraadjes met de hand.

Je moet je dan ook maar eens voorstellen hoeveel mensen er wel niet nodig zijn om een heel veld met bloemen te plukken. Zo heb je voor 1 kilo gedroogd saffraan ongeveer 150.000 bloemen nodig.

En juist omdat er zo’n grote hoeveelheid nodig is en omdat het dus arbeidsintensief is word het saffraan dan ook wel het ‘rode goud’ genoemd.

Waarom is saffraan gezond?

Saffraan staat niet alleen bekend voor in de keuken. Maar het staat ook bekent om zijn geneeskrachtige werking. Hieronder vind je een klein overzicht van 7 verschillende gezondheidsvoordelen van saffraan.

1. Het zorgt voor een gezond immuunsysteem

De specerij bevat een hoge concentratie van vitamines zoals vitamine B1, B2, B6 en vitamine C die essentieel zijn voor een goed werkend en gezond immuunsysteem.

Daarnaast bevat saffraan ook bepaalde essentiële stoffen die het immuunsysteem een boost geven.

2. Gezonde cholesterolwaarden

Saffraan helpt je om (te) hoge cholesterolwaarden te verlagen. Hiermee kan je op den duur verschillende lichamelijke problemen zoals hartklachten voorkomen.

Dit is dan ook volgens een aantal onderzoekers de reden dat in Spanje minder mensen met hart en vaataandoeningen zijn door ze in veelgerechten saffraan gebruiken.

3. Werkt pijnstillend

Het verlichten van pijnen is 1 van de waardevolle eigenschappen van saffraan.  Dit komt omdat de specerij het stofje safranal bevat. Dit werkt namelijk bij veel mensen als een kalmerend middel en verlicht zelfs pijn.

gedroogd saffraan

4. Gunstig effect op je geheugen

Uit onderzoeken is gebleken is dat saffraan niet alleen goede antioxidatieve eigenschappen heeft. Maar het heeft ook een positief effect op je leervermogen en je geheugen. Dit komt omdat saffraan het stofje crocine bevat.

5. Goed voor je bloedsomloop

Saffraan verhoogt je metabolisme en kan daarnaast ook functioneren als een energiebooster, waardoor de  bloedcirculatie binnen je lichaam verbeterd wordt.

Hierdoor werken onze organen en onze weefsel een stuk beter en voorkom je ook bloedarmoede.

6. Verminderd depressieve klachten

Saffraan staat bekent om zijn effectiviteit tegen zowel lichte, milde als zware vormen van depressiviteit. De effecten treden ongeveer na 6 weken op. En leveren in sommige gevallen zelfs het zelfde effect als de standaard antidepressiva medicatie.

7. Saffraan en nachtrust

Een goede nachtrust houdt je lichaam en geest scherp. Maar wanneer je niet in slaap kan komen dan is saffraan een goed en natuurlijk hulpmiddel om in slaap te vallen. Saffraan heeft namelijk licht sedatieve eigenschappen en bevorderd daardoor je nachtrust.

Wil je saffraan capsules kopen? De top 2 saffraan supplementen

Wil je alle voordelen van saffraan zelf ervaren? Dan is het belangrijk om goede saffraan capsules te kopen. Hieronder vind je dan ook 2 goede saffraan capsules van 2 bekende en bewezen merken.

Voor beide producten is gekeken naar de herkomst, productiemethode en de zuiverheid van het saffraan.

Vitals Saffraan

Saffraan capsules kopen

De capsules zijn ontwikkeld door Vitals en bevat maar liefst 28 mg saffraan per capsule. Daarnaast zijn de capsules geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Voordelen van Vitals Saffraan capsules

  • Draagt bij aan een positievere gemoedstoestand
  • 100% echte saffraan, bevestigd door afzonderlijke DNA-testen
  • Gebruikt in wetenschappelijk onderzoek
  • Geteeld in Spanje

Bestel nu de Vitalis Saffraan [60 capsules] voor €30,80 via De Online Drogist >>

Saffraan Complex Forte

Saffraan Capsules kopen via Vitstore

Deze saffraan capsules bevatten niet alleen 28 milligram aan saffraan extract. Maar ook 50 mg L-theanine, 100 milligram melisse en 3 verschillende vitamine B varianten.

Voordelen van Saffraan Complex Forte

  • De toegevoegde melisse ondersteunt je spijsvertering in stresssituaties
  • De toegevoegde vitamine B geven ondersteuning bij stress, zorgen voor betere hersenfuncties en immuunsysteem

Bestel nu de Saffraan Complex Forte (20 capsules) voor €9.95 via VitStore >>
Bestel nu de Saffraan Complex Forte (60 capsules) voor €24.95 via VitStore >>
Bestel nu de Saffraan Complex Forte (120  capsules) voor €39.95 via VitStore >>

Wanneer neem je saffraan het beste in?

De saffraan capsules worden het snelst door je lichaam opgenomen wanneer je 1 capsule in de ochtend of middag tijdens een maaltijd met 1 glas water inneemt.

Tot slot

Dankzij dit artikel ben je meer te weten te gekomen over saffraan, waarom het zo duur en gezond is en welke saffraan capsules je het beste kunt kopen. Wel wil ik nogmaals herhalen dat het deze capsules gezonde en gevarieerde voeding niet vervangen. Het eten van gezonde en gevarieerde voeding is dus belangrijk.

Twijfel je of je saffraan capsules mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je huisarts. Daarnaast is het belangrijk dat van te voren goed het etiket leest. Neem nooit meer dan nodig is en vermijdt de capsules bij zwangerschap of borstvoeding.

Wil je saffraan capsules kopen maar heb je toch nog vragen? Stel ze dan hieronder in dit artikel. Heb je al eens saffraan supplementengebruikt en wil je je ervaringen delen? Laat dan ook een berichtje achter.


Bronnen:
http://www.naturafoundation.nl/monografie/crocus_sativus.html
https://www.orthokennis.nl/artikelen/saffraan-het-rode-goud
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-844/saffron
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4599112/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.