Ga naar de inhoud
De Top 3 Shakes om aan te komen in gewicht en spiermassa

De 4 Beste Shakes Om Aan Te Komen | Voor Vrouwen en Mannen!

Door Jelle

Wanneer je in gewicht wilt aankomen, dien je dagelijks voldoende calorieën binnen te krijgen. Hoewel dit makkelijk klinkt, lukt het om allerlei redenen veel mensen niet om voldoende calorieën binnen te krijgen waardoor ze dan ook op zoek zijn shakes om aan te komen.

Dit soort shakes worden ook wel weight gainers genoemd. Ze bevatten veel eiwitten en koolhydraten waardoor je al vrij snel in gewicht aankomt.

Maar wat is nu een goede shake om aan te komen? In dit artikel ontdek je de top 4 van 2024 en kom je meer te weten over weight gainers. Lees je mee?

MerkSupplementEiwitten *Kcal *Koolhydraten *Extra’s
XXl NutritionPerfect Mass Gainer23 gram36958 gMineralen + vitamines
Optimum NutritionSerious Mass15 gram38077 gMineralen + vitamines + creatine + glutamine
BulkInformed Mass Gainer30 gram37750 gMineralen + vitamines+ creatine + HMB + glutamine
Body & FitMassive Gainer20 gram20 gram20 gramMineralen + vitamines
* de aanbevolen dosering kan per supplement verschillen daarom is 100 gram als standaardhoeveelheid genomen.

Beste shakes om aan te komen

Om de onderstaande top 4 samen te stellen is er goed gekeken naar het soort eiwit, de verschillende hoeveelheden calorieën, soort koolhydraten zodat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Mocht je kiezen om een van de drie opties hieronder te kopen, dan weet je zeker dat het een goede aankoop zal zijn.

1. XXL Nutrtion – Perfect Mass Gainer

XXL Nutrition Perfect Mass Gainer

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com

Heb je moeite om voldoende calorieën binnen te krijgen of worstel je met gewichtstoename? Kijk dan eens naar de Perfect Mass Gainer van XXL Nutrition. Elke scoop van 100 gram bevat 369 kcal, 58 gram complexe koolhydraten, 8 gram vezels en 23 gram eiwitten.

De eiwitten zijn een mix van verschillende soorten eiwitten, namelijk whey concentraat, erwten eiwit isolaat en soja eiwit isolaat. Daarnaast bevat deze gainer een mix van haver en boekweitmeel. Beide zijn rijk aan B-vitamines, vitamine A, vitamine E, vitamine D en diverse mineralen die essentieel zijn voor je lichaam.

Als jij je afvraagt waarom Perfect Mass Gainer van XXL Nutrition: Ontdek dan de ruim 100+ ervaringen van andere gebruikers >>

De Perfect Mass Gainer van XXL Nutrition is verkrijgbaar in zes verschillende smaken, waaronder de populaire chocoladesmaak. Je kunt het product aanschaffen in een grote zak van vijf kilo, zodat je er lang plezier van kunt hebben of in een proefverpakking van 50 gram. Ideaal voor als je het supplement wilt uitproberen.

Voordelen
 • Gericht op het ondersteunen van gewichtstoename. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die hun calorie-inname willen verhogen en streven naar een gezond gewichts- en spieropbouwdoel.
 • Eiwitten afkomstig uit drie verschillende bronnen, namelijk whey concentraat, erwten eiwit isolaat en soja-eiwit isolaat. Deze combinatie biedt je een compleet spectrum van aminozuren voor spieropbouw en herstel.
 • De koolhydraten zijn afkomstig van een mix van haver- en boekweitmeel. Deze complexe koolhydraten bevatten o.a. ook waardevolle B-vitamines, vitamine A, vitamine E, vitamine D en diverse mineralen die je lichaam nodig heeft.
 • Vrij van toegevoegde suikers, waardoor het een gezonde keuze is voor diegenen die hun calorie-inname willen verhogen zonder onnodige suikers toe te voegen.
Nadelen
 • Bevat soja
 • Wat duurder dan de andere opties in deze lijst

2. Optimum Nutrition – Serious Mass

Optimum Nutrition Serious Mass

Bekijk de beste prijs bij:

body-supplies.nl

De nummer twee in de lijst is Serious Mass van Optimum Nutrition. Optimum Nutrition is een andere bekende fabrikant voor verschillende supplementen zoals Serious Mass. Per dosering van 334 gram bevat de shake 51 gram eiwitten, 1258 calorieën en 250 complexe koolhydraten.

De eiwitten in deze shake zijn een mix bestaande uit whey, caseïne en eiwitten. Naast deze grote hoeveelheid bevat het ook nog eens veel verschillende vitamines en mineralen. Bovendien is het supplement ook nog eens verrijkt met creatine monohydraat en het aminozuur glutamine.

Benieuwd naar echte ervaringen van Serieus Mass? Ontdek dan de ruim 30+ ervaringen van andere gebruikers >>

Serious Mass van Optimum is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Je hebt namelijk de keuze uit een emmer van 2.7 kg en 5.4 kg. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen uit zeven smaken waaronder vanille en aardbei.

Voordelen
 • Elke serving van Serious Mass levert meer dan 1250 calorieën, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die moeite hebben om aan te komen of spiermassa willen opbouwen.
 • Met 51 gram hoogwaardige eiwitten per shake krijg je voldoende eiwitten binnen om spierherstel en spiergroei te stimuleren na een zware training.
 • Bevat een mix van complexe koolhydraten, waaronder maltodextrine. Deze koolhydraten leveren je onder andere energie.
 • Naast calorieën, eiwitten en koolhydraten bevat Serious Mass ook belangrijke vitaminen en mineralen die bijdragen aan een gezonde voeding en algehele welzijn.
Nadelen
 • Bevat gluten, dus niet geschikt voor mensen met een glutenallergie of coeliakie.
 • Niet geschikt voor veganisten.

3. Bulk – Informed Mass Gainer

Bulk Informed Mass Gainer

Bekijk de beste prijs bij:

bulk.com

Ben je een actieve sporter en ben je op zoek naar een shake om aan te komen kijk dan eens naar het supplementenmerk Bulk. Bulk heeft namelijk verschillende supplementen waaronder hun Informed Mass Gainer.

Per portie van 150 gram bevat de shake van Bulk 45 gram eiwitten. 65 procent van de eiwitten bestaat uit wei eiwit-isolaat en de overige uit wei-eiwitconcentraat als secundaire bron.

De (complexe) koolhydraten komen uit hele fijne havers die ook nog eens weinig suiker bevatten. Daarnaast is Mass Gainer Informed verrijkt met creatine monohydraat, HMB en glutamine. Het laatste is een veelvoorkomend aminozuur in je spieren. Verder is het supplement rijk aan vezels wat weer je spijsvertering ten goede komt.

De Mass Gainer van Bulk heeft veel mensen geholpen om aan te komen. Bekijk hier de 600+ beoordelingen en lees wat gebruikers ervan vinden >>

Informed Mass Gainer van Bulk is verkrijgbaar in een stevige zak van 3 kilogram en je hebt de keuze uit vier verschillende smaken zoals vanille, rocky road, aardbijen + slagroom.

Voordelen
 • Het supplement bevat met 45 gram per 150 gram een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten. Dit helpt bij het ondersteunen van spierherstel en -groei, waardoor je je trainingsresultaten kan maximaliseren.
 • Bevat hoogwaardige koolhydraten afkomstig van ultrafijne Schotse havers die ook nog eens nauwelijks suikers bevatten. Deze koolhydraten voorzien je lichaam van de benodigde brandstof bij intensieve trainingen.
 • Verrijkt met creatine monohydraat, HMB en glutamine. Creatine monohydraat kan de spierkracht en prestaties verbeteren, terwijl HMB kan helpen bij het verminderen van spierafbraak en het bevorderen van spiergroei.
 • Het supplement bevat een flinke hoeveelheid vezels. Dit is gunstig voor je spijsvertering en darmfunctie. Bovendien helpen ze je om een vol gevoel te geven.
Nadelen
 • Niet geschikt voor veganisten.
 • Bevat gluten en soja
 • Prijzig

4. Body & Fit – Massive Gainer

Optimum Nutrition Serious Mass

Bekijk de beste prijs bij:

body-supplies.nl

De 2e in de top 4 shakes om aan te komen is Massive Gainer van Body & Fit. Het supplement bevat per shake (250 gram) 50 gram eiwitten en 1068 calorieën. Verder is de shake verrijkt met verschillende vitamines en mineralen om je lichaam van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

Bovendien bevat het gezonde vetten die gemaakt zijn van kokosolie poeder zijn er geen suikers aan de shake toegevoegd. Dankzij de combinatie van havermeel en rijstmeel krijg je per shake 145 gram koolhydraten binnen.

Massive Gainer is verkrijgbaar in twee hoeveelheden waarvan de grootste een zak is van 4,25 kilo. Uit smaken heb je de keuze uit vanille, chocolade en banaan.

Ben je benieuwd naar meer weight gainers om aan te komen? Bekijk dan eens de top 5 beste weight gainer voor vrouwen en mannen.

Voordelen
 • Massive Gainer bevat een hoog aantal calorieën per portie. Hierdoor is het een ideale keuze is voor mensen die moeite hebben om aan te komen of spiermassa willen opbouwen.
 • Rijk aan whey eiwitten (50 gram) die essentieel zijn voor spierherstel en -groei. Dit helpt je bij het bereiken van je fitnessdoelen.
 • Bevat havermeel en rijstmeel. Deze twee zorgen voor een snelle energievoorziening tijdens trainingen en helpen je bij het aanvullen van glycogeenvoorraden na intensieve training.
 • De shake is verrijkt met verschillende vitamines en mineralen. Ze zijn belangrijk voor een optimale voedingsbalans en algemene gezondheid.
Nadelen
 • Niet geschikt voor veganisten.
 • Bevat soja en sporen van ei en pinda’s.

Wat is een weightgainer?

Wanneer je op zoek bent naar een weight gainer om aan te komen is het verstandig om eerst meer te weten wat een weightgainer nu precies is. Je kunt weightgainer shakes het beste zien als een proteïneshake die speciaal is samengesteld om je snel in gewicht te laten aankomen.

Een weightgainer shake bevatten namelijk veel koolhydraten en eiwitten waardoor je al snel gaat aankomen in gewicht. Daarnaast bevatten de meeste shakes ook nog eens vitamines en mineralen waardoor je meer energie krijgt en spierherstel stimuleert.

Mocht je nu lactose intolerant zijn, dan vind je in het artikel lactosevrije weight gainers een top 3 die speciaal voor jou zijn bedoeld.

Hoeveel calorieën heb je per dag nodig om aan te komen?

Om aan te komen in gewicht heb je meer calorieën nodig dan wanneer je afvalt of gewicht wilt behouden. Dit komt doordat je spieren meer energie verbruiken dan vet. Wil je aankomen in gewicht dan heb je ongeveer zo’n 500 extra calorieën per dag nodig.

Echter, is dit maar een richtlijn en hangt het er ook vanaf hoe snel je wilt aankomen. Snel aankomen in een korte tijd betekent meer calorieën en langzamer aankomen betekent minder calorieën.

Een andere factor die van invloed is, is je metabolisme. Hoe sneller je metabolisme is, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe moeilijker het dus is om aan te komen. Het is dus belangrijk om te weten wat je calorieverbruik is.

Hoeveel shakes mag je drinken?

Een shake is een makkelijke en snelle manier om aan je calorieën te komen. Echter is het wel belangrijk om niet te veel shakes te drinken. De shakes bevatten namelijk zoals je hebt kunnen lezen veel calorieën en koolhydraten.

Echter is er geen algemene regel hoeveel shakes je per dag moet innemen om in gewicht aan te komen. Onderzoek wijst uit dat het verhogen van zowel calorieën als eiwitten je helpen om spieropbouw te stimuleren.

De meeste fabrikanten raden tussen de 1 en 2 shakes per dag te nemen en maak hiervan dan ook niet je hoofdmaaltijd. Gebruik de shakes alleen als aanvulling op je normale dieet en volg ALTIJD de instructies op het etiket van het supplement of de instructies die op website van de fabrikant staan.

Waar moet je op letten als je een weight gainer wilt kopen?

Mocht je shakes om aan te komen hebben gevonden die niet in deze top drie staan, dan zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is de prijs-kwaliteitverhouding belangrijk, de hoeveelheid eiwitten en wat voor soort koolhydraten er in de shakes zijn te vinden.

1. Prijs-kwaliteitverhouding

Shakes om aan te komen zijn een kleine investering en je wilt natuurlijk wel het beste voor je geld. Koop dus niet de eerste de beste weight gainer die je ziet, maar neem de tijd om verschillende producten met elkaar te vergelijken.

Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op de ingrediënten die er gebruikt zijn. Zoek bijvoorbeeld een shake die rijk is aan voedingsstoffen en vitamines.

Zorg er ook voor dat je goed de etiketten van de shakes leest voordat je een product koopt. De etiketten geven namelijk aan hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen in het product zitten.

2. Moet voldoende eiwitten bevatten

Een shake om aan te kopen moet voldoende eiwitten bevatten om ervoor te zorgen dat je spieren kunnen groeien. Kies dus voor een shake met een flinke hoeveelheid eiwitten en voor een shake die natuurlijke ingrediënten bevat. Dit is beter voor je gezondheid en je lichaam zal deze voedingsstoffen beter kunnen opnemen.

3. Mag niet teveel eenvoudige koolhydraten bevatten

Koolhydraten zijn naast eiwitten en vetten macronutriënten die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. We kunnen koolhydraten indelen twee verschillende groepen, namelijk eenvoudige en complexe koolhydraten.

De eenvoudige koolhydraten worden gezien als lege koolhydraten en deze vind je vooral terug in frisdrank, taart enzovoort. Complexe koolhydraten leveren in de loop van de tijd energie en kunnen meer vullend zijn dan eenvoudige koolhydraten.

Complexe koolhydraten komen vaak voor in voedzame plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en granen zoals haver. Kijk dus goed na het soort koolhydraten dat de shake bevat.

Tot slot

Heb je moet moeite met aankomen, dan kan het zomaar zijn dat je niet genoeg calorieën binnenkrijgt. Het is mogelijk om aan je caloriebehoefte te voldoen door genoeg voedsel te eten, maar sommige mensen vinden een weight gainer een stuk makkelijk om gewichtstoename te bereiken.

Wel is het belangrijk dat je weet dat een weight gainer nooit gezonde voedingsmiddelen kan vervangen en dan ook gezien moet worden als een aanvulling op je normale dieet.

Mocht je nu twijfelen of je wel een weightgainer mag gebruiken, neem dan altijd eerst contact op met je huisarts of met een diëtist. Zij kunnen je precies vertellen wat je wel en niet mag hebben.

Mocht je nog vragen hebben over het artikel shakes om aan te komen, laat dan een reactie achter. Vond je het een waardevol artikel? Deel het dan op je social media kanalen.

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com
xxlnutrition.com

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *