Ga naar de inhoud

Seizoensopruiming Bij Bol! Wees Er Snel Bij Want: OP = OP

Bekijk de Acties
slaappillen kopen zonder recept

De beste slaappillen kopen zonder recept in 2022

De beste slaappillen kopen zonder recept? Voldoende slaap is belangrijk voor een goede gezondheid. Het helpt je beter te leren, verbetert je geheugen en zelfs je creativiteit te vergroten. Maar ondanks alle voordelen van een goede nachtrust zijn er steeds meer mensen die slecht slapen.

In dit artikel ontdek je dan ook de 5 beste slaapmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Ze zijn veilig, legaal, op een natuurlijke basis en hebben geen verslavende bijwerkingen. Daarnaast vind je ook nog eens 4 waardevolle slaaptips die ervoor zorgen dat je je slaapkwaliteit aanzienlijk verbeterd.

Waarom slaappillen kopen zonder recept?

slaap bevorderen

Bekende slaapmiddelen zoals Temazepam, Zolpidem en Oxazepam worden voorgeschreven wanneer mensen slaapproblemen hebben. Denk dan vooral aan het moeite hebben om in slaap te vallen of regelmatig midden in de nacht wakker worden.

Helaas werken deze slaapmiddelen tijdelijk of zelfs helemaal niet. Daarnaast vergroot het de kans dat je er verslaafd aan raakt, vermindert het je reactie en concentratievermogen, mag je niet meer actief deelnemen aan het verkeer en is er een kans op een krachteloos gevoel in je spieren (1).

De 4 natuurlijke slaapmiddelen die ik in dit artikel behandel bestaan uit ingrediënten die niet deze bijwerkingen hebben. De stoffen en ingrediënten van de natuurlijke slaappillen zijn namelijk melatonine, 5-HTP en magnesium waardoor de slaappillen zonder recept veilig in gebruik zijn.

1. Melatonine

Melatonine is een hormoon dat je lichaam zelf aanmaakt en speelt een belangrijke rol bij je slaap en waakritme. De productie van dit hormoon wordt namelijk beïnvloed door het tijdstip van de dag. Het melatoninegehalte stijgt namelijk van nature in de avond en stopt automatisch in de ochtend (2, 3).

Om de hierboven genoemde redenen zijn melatonine supplementen een populair slaapmiddel geworden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat melatonine ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt en dat het supplement ook je slaap en nachtritme stimuleert.

2. Magnesium

Magnesium is een mineraal dat letterlijk honderden processen die binnenin je lichaam afspelen ondersteunt. Het helpt je bijvoorbeeld bij de vorming van je botten en spieren, overdracht van zenuwprikkels en de juiste werking van je spieren.

Maar magnesium doet meer. Het ondersteunt namelijk ook je slaapproces op 2 verschillende manieren. Het geeft namelijk een rustgevend effect dat ervoor zorgt dat je stressniveau daalt en in combinatie met vitamine B stimuleert het de aanmaak van melatonine.

Studies hebben dan ook aangetoond dat het hebben van te weinig magnesium in je lichaam gelinkt kan worden aan het moeilijk in slaap vallen en andere slaapproblemen (4, 5)

3. 5-HTP

5-HTP is een bijproduct van het aminozuur tryptofaan. Dit aminozuur word niet aangemaakt door je lichaam, maar haal je normaal gesproken uit voedsel zoals vis, vlees en zuivel. Je hersenen zetten tryptofaan om naar 5 HTP dat vervolgens weer omgezet word naar het hormoon serotonine.

Serotonine speelt een belangrijke rol van het hebben van een goede stemming en een gezonde eetlust. Je lichaam zet dit stofje om naar het slaaphormoon melatonine.

5-HTP wordt dan ook gezien als de voorloper van melatonine en wordt daarom dan ook in verband gebracht met een betere slaap.

De 5 beste slaappillen kopen zonder recept

Dan is het nu tijd om je meer te vertellen over de top 5 natuurlijke slaappillen. Naast een omschrijving van het slaap supplement ontdek je ook ervaringen van andere gebruikers en geef ik je de webwinkels waar je de beste slaappillen zonder recept koopt.

Flinndal Nachtrust is extra hoog gedoseerde supplement om je te helpen om te ontspannen en om in slaap te vallen. Flinndal Nachtrust Forte bestaat uit hop, valeriaan en citroenmelisse die horen tot natuurlijke rustgevers. De extracten van deze planten hebben een rustgevende invloed dat van belang is om lekker te slapen.

Bekijk nu de ruim 30+ ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen van Nachtrust Forte

 • Bevat valeriaan, hop, citroenmelisse en Melatonine
 • Volgende dag uitgeslapen wakker
 • Vermindert onrust
 • 1 tablet per dag is voldoende
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek
 • Geen toevoegingen

Vitalize is een bekend merk voor gezondheid en supplementen. Ze hebben verschillende melatonine supplementen ontwikkeld waaronder de Melatonine Puur. Het supplement is ideaal voor oudere, mensen die in ploegendienst werken of voor mensen die last hebben van een jetlag. Het helpt je om sneller in slaap te vallen, je slaap en waakritme te stimuleren en verlicht de ervaring van een jetlag.

Dat is dan ook de reden dat dit supplement onder de categorie “beste slaapmiddelen zonder bijwerkingen” valt.

Bekijk nu de ruim 80+ ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen Melatonine Puur

 • Snelle werking
 • Helpt bij het sneller in slaap vallen
 • Helpt bij het bevorderen van de slaapkwaliteit
 • 1 smelttablet per dag is voldoende
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Géén kunstmatige kleur, geur of smaakstoffen

De natuurlijke slaappillen van Vitaminecompleet.nl bevatten magnesiumcitraat, magnesiumascorbaat, vitamine C en vitamine D3. Je lichaam neemt beide magnesium varianten bijzonder goed op en dankzij de toegevoegde vitamine C zijn deze supplementen uitermate geschikt voor actieve mensen, zorgt het voor een betere weerstand en ondersteunt het je slaapproces.

Bekijk nu de ruim 15 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen van Magnesium Vitaminecompleet.nl

 • Zorgt voor een normale werking van je spieren
 • Zorgt voor meer vitaliteit
 • Snelle werking dankzij de magnesiumvarianten
 • Vermindert vermoeidheid
 • Vermindert onrust en zorgt voor een diepere slaap

Het Griffonia Complex 5-HTP is een plantaardig product dat is verkregen uit de griffonia simplicifolia plant. De zaden van de plant bevat ongeveer 5 tot 20% pure 5-HTP. Het supplement bevordert de geestelijke veerkracht, zorgt voor een betere gemoedstoestand en helpt bij het verminderen van vermoeidheid. Door de toegevoegde Varliaan draagt het bij aan een betere nachtrust.

Klik en bekijk de 47 recensies van andere gebruikers >>

Voordelen van Griffonia Complex

 • 100mg 5-HTP per capsule
 • 100mg valeriaan extract
 • Aangevuld met magnesium en vitamine B6
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Dagelijks 1 tot 2 capsules tussen de maaltijden door

Slaap Comfort Forte is het 2e product van Vitalize. Het bevat de ideale combinatie van magnesium, plantenextracten en melatonine. Het product is niet alleen gunstig voor je geheugen, concentratievermogen en gemoedstoestand, maar dankzij de melatonine stimuleert het ook nog eens je slaap en waakritme.

Benieuwd naar ervaringen van andere Slaap Comfort Forte gebruikers? Bekijk nu de ruim 50 ervaringen van ander gebruikers >>

Voordelen Slaap Comfort Forte

 • Combinatie van magnesium, plantenextracten en melatonine
 • Helpt bij het sneller in slaap vallen
 • Verbetert je concentratie
 • Ondersteunt het energieniveau
 • Speciaal gemaakt voor een goede nachtrust
 • Dagelijks 1 tot 2 tabletten

4 Extra tips om in snel in slaap te vallen

Zojuist heb je meer gelezen over de 5 beste slaapmiddelen zonder recept. Naast de top 5 deel ik ook graag nog 5 tips om je diepe slaap te bevorderen.

Tip 1: ruim je kamer op

Wist je dat een drukke slaapkamer gevolgen heeft voor een goede nachtrust? Het geeft je namelijk een onrustig gevoel waardoor je moeilijk in slaap valt. Ruim daarom dan ook je slaapkamer regelmatig op en je merkt van zelf dat je veel lekkerder in bed ligt.

Tip 2: zorg voor een donkere slaapkamer

Hoe donkerder je slaapkamer is hoe beter dat is voor je slaap. Licht beïnvloed namelijk de aanmaak van het hormoon melatonine. Gelukkig hoeft het verduisteren van je slaapkamer niet zoveel werk te zijn. Een gordijn of een rolluik is al meer dan genoeg. Zet verder ook alle andere lichtjes uit zoals de stand-by lichtjes.

Tip 3: zet alle elektronische apparaten uit

Voor het verbeteren van je slaapkwaliteit is het ook belangrijk dat je alle elektronische apparaten zoals je smartphone of tablet uitzet. Al deze apparaten geven blauw licht af en ook blauw licht vermindert de aanmaak van melatonine.

Tip 4: ga je bed uit als je niet in slaap valt

Lig je te lang wakker? Ga dan je bed uit en doe dan iets wat ontspannend werkt. Loop even rond, lees een boek of mediteer. Je raakt dan meer ontspannen en je maakt je hoofd leeg waardoor je makkelijker in slaap valt zodra je terug in bed ligt.

Tot slot: het beste slaapmiddel kopen zonder recept

Dankzij dit artikel ben je hopelijk meer te weten gekomen over de verschillende slaapmiddelen die je zonder recept kunt kopen. De top 5 beste slaappillen zonder recept zijn momenteel de beste slaapsupplementen waarbij het gebruik veilig is. Wel is het belangrijk dat je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houd.

Blijven de slaapproblemen aanhouden? Dan raad ik aan om contact op te nemen met je huisarts. De arts kijkt samen met je naar een goede oplossing.

Heb je nog vragen over het artikel slaappillen kopen zonder recept? Laat dan een onderaan de pagina een berichtje achter. Dan kom ik er snel op terug.

beste natuurlijke slaapmiddelen

Bekijk dit product bij:

flinndal.nl
bol.com

Bekijk dit product bij:

bol.com
vitstore.com

Bekijk dit product bij:

bol.com
vitstore.com

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.