De beste slaappillen kopen zonder recept in 2019

FitAddicted.nl - Jelle

Wil je slaappillen kopen zonder recept? In dit artikel deel ik de top 4 slaappillen die je zonder recept kan bestellen. De pillen zijn op natuurlijke basis, veilig, legaal en hebben géén verslavende bijwerkingen.

Daarnaast lees je nog een aantal belangrijk en waardevolle slaaptips die ervoor zorgen dat jouw slaapkwaliteit aanzienlijk verbeterd.

Waarom slaappillen kopen zonder recept?

Slaapmiddelen worden vaak voorgeschreven wanneer een persoon problemen heeft met slapen. Denk bijvoorbeeld aan problemen zoals moeite met inslapen of vaak midden in de nacht wakker worden.

Helaas is het probleem dat deze slaapmiddelen voor veel mensen tijdelijk of zelfs niet werken. Daarnaast vergroot het de kans dat je er verslaafd aan raakt en kun je er minder goed door concentreren.

De 4 natuurlijke slaappillen die in dit artikel worden behandeld bestaan uit ingrediënten die géén bijwerkingen hebben. Zo kun je er niet verslaafd aan raken waardoor de de slaappillen zonder recept veilig in gebruik zijn.

De stoffen en ingrediënten van de natuurlijke slaappillen zijn namelijk melatonine, 5 HTP en magnesium.

1. Melatonine

Melatonine is 1 van de meest bekende hormonen die je lichaam zelf aanmaakt. Het hormoon speelt een zeer belangrijke rol bij het slaap en waakritme van je lichaam. Wanneer het donker word maakt je lichaam dit hormoon automatisch aan. En wanneer het licht wordt stopt de aanmaak van dit hormoon ook weer automatisch.

Melatonine zorgt er dus ervoor dat je niet alleen sneller in slaap valt. Maar het stimuleert ook je slaap en waakritme.

2. Magnesium

Magnesium is een mineraal waar je dagelijks voldoende van binnen moet krijgen, want het mineraal is namelijk essentieel voor je lichaam. Zo helpt het bijvoorbeeld mee bij de vorming van je botten en spieren, maar ook bij de overdracht van zenuwprikkels en de juiste werking van je spieren.

Maar magnesium doet meer. Het mineraal ondersteunt ook het slaapproces op 2 manieren, namelijk:

 1. Het geeft een rustgevend effect omdat het ervoor zorgt dat je stressniveau daalt
 2. In combinatie met vitamine B stimuleert het de aanmaak van melatonine

3. 5 HTP

5 HTP kan het beste gezien worden als een bijproduct van het aminozuur tryptofaan. Deze essentiële aminozuur wordt niet door je lichaam aangemaakt, maar haal je het uit voedsel zoals vis, vlees, zuivel enzovoort. Je hersenen zetten het tryptofaan om naar 5 HTP. Dit stofje wordt vervolgens weer omgezet naar het hormoon serotonine.

Serotonine speelt een belangrijke rol van het hebben van een goede stemming en een gezonde eetlust. Ook dit stofje wordt door je lichaam omgezet, namelijk in het slaaphormoon melatonine.

5 HTP kan dan ook het beste gezien worden als een voorloper van het slaaphormoon melatonine. Het wordt daarom dan ook in verband gebracht met een betere slaap.

Slaappillen kopen zonder recept? De top 4

Wil je slaappillen kopen zonder recept? Dan is het nu tijd om de beste slaappillen op een natuurlijke basis met je te delen. Daarnaast ontdek je niet alleen bij elk supplement de ervaringen van andere gebruikers. Maar geef ik je ook de websites waar je deze natuurlijke slaappillen zo goedkoop mogelijk kunt kopen.

Mocht je vragen hebben over de top 4 slaapmiddelen zonder recept? Laat dan op deze pagina een berichtje achter.

1. Melatonine Vitalize

Slaappillen kopen zonder recept - Melatonine vitalize

Vitalize is een zeer bekende naam op gebied van gezondheid. Zo hebben ze verschillende melatonine supplementen ontwikkeld waarvan de kwaliteit uitmuntend te noemen is. Door melatonine te verhogen val je sneller en dieper in slaap. De smelttabletjes zijn natuurlijk en je kunt er niet verslaafd aanraken.

Dit is dan ook de reden dat dit supplement onder de categorie “Beste slaappil zonder bijwerkingen” valt. Neem 1x per dag 1 smelttablet een half uur tot 1 uur van te voren voordat je gaat slapen.

Benieuwd naar ervaringen Vitalize gebruikers?
Ontdek nu de ruim 100 ervaringen >>

Voordelen van Melatonine Vitalize

 • Werkt snel en de volgende dag goed wakker
 • Vermindert onrust
 • Je valt sneller in slaap
 • Smelt tablet
 • 1x tablet per dag is voldoende

Bestel nu 30 Melatonine Vitalize tabletten via Vitstore voor € 9,95 >>
Bestel nu 60 Melatonine Vitalize tabletten via Vitstore voor €15,95 >>

2. Magnesium van Vitaminecompleet

Magnesium van vitaminecompleet.nl

Deze natuurlijke slaappillen bevatten magnesiumcitraat, magnesiumascorbaat, vitamine C en vitamine D. De magnesium varianten worden bijzonder goed opgenomen en dankzij de combinatie met vitamine C zijn deze pillen uitermate geschikt voor actieve mensen en zorgt het voor een beter weerstand.

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers?
Ontdek nu de ruim 15 ervaringen van andere >>

Voordelen van magnesium van Vitaminecompleet

 • Zorgt voor een normale werking van je spieren
 • Verminderd onrust en diepere slaap
 • Zorgt voor meer vitaliteit
 • Werkt snel
 • Verminderd vermoeidheid

Bestel nu 90 tabletten via Vitaminecompleet.nl voor €16,50 >>

3. 5-HTP 200mg

5 HTP 200mg van Body en Fit

5 HTP 200mg is een plantaardig product dat verkregen is uit de Griffonia Simplicifolia plant. Dit slaapsupplement is van het hoogste niveau van puurheid en zit in kleine vegetarische capsules.

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere 5-HTP gebruikers?
Ontdek dan nu de ruim 20 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen van 5 HTP 200mg

 • Natuurlijk verkregen uit het Zuid-Afrikaanse kruid
 • 180 capsules per verpakking
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • 1 capsule per dag
 • Werkt snel

Bestel nu 180 5-HTP capsules via Body & Fit voor €20,90 >>

4. Slaap Comfort Forte

vitalize slaap comfort forte - slaappillen zonder recept

Vitalize Slaap Comfort Forte bevat de ideale combinatie van magnesium, diverse plantenextracten en melatonine om sneller in slaap te vallen. Daarnaast is het ook nog gunstig voor je geheugen, concentratievermogen en je gemoedstoestand.

Neem een half uur voordat je gaat slapen 1 a 2 tabletten met ruim water in.

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere Slaap Comfort Fortegebruikers?
Ontdek dan nu de ruim 50 ervaringen van ander gebruikers >>

Voordelen van Slaap Comfort Forte

 • Magnesium en Melatonine in 1
 • Verbetert je concentratie
 • Ondersteunt je energieniveau
 • Speciaal gemaakt voor de nacht
 • 1 tot 2 tabletten per dag is voldoende

Bestel 20 Slaap Comfort Forte tabletten via Vitstore voor €5,95 >>
Bestel 60 Slaap Comfort Forte tabletten via Vitstore voor €15,95 >>
Bestel 120 Slaap Comfort Forte tabletten via Vitstore voor €24,95 >>

Extra tips om sneller in slaap te vallen

Zojuist heb je meer gelezen over de beste slaapmiddelen die je zonder recept kunt bestellen. Naast het delen van de top 4 wil ik graag ook nog 4 tips met je delen die je helpen om je diepe slaap te bevorderen.

Tip 1: ruim je kamer op

Het klinkt misschien wat vreemd, maar een drukke slaapkamer heeft gevolgen voor een goede nachtrust. Het geeft je namelijk een onrustig gevoel waardoor je moeilijk in slaap valt. Slapen betekent namelijk dat je lichaam en geestelijk tot rust komt.

En laat daar nu een te drukke en rommelige kamer niet bij helpen. Ruim daarom dan ook regelmatig je kamer op en je zult merken dat je veel lekkerder in je bed ligt.

Tip 2: Zorg voor een donkere kamer

Hoe donkerder je slaapkamer is, hoe beter dat is voor je slaap. Want wist je dat licht een nadelige invloed heeft op je slaapkwaliteit? Licht in de avond verminderd namelijk de aanmaak van melatonine .

Het verduisteren van je kamer hoeft niet zoveel werk te zijn. Gordijnen of een rolluik is al meer dan genoeg. Zet ook andere lichtjes uit (bijvoorbeeld stand-by lichtjes)

Tip 3: Zet elektronische apparaten uit

Wil je je slaapkwaliteit verbeteren? Zorg dan dat al je elektronische apparaten zoals smartphones, tv’s en tablets uitstaan.

Al deze apparaten geven namelijk blauw licht af en laat blauw licht ook net de aanmaak van melatonine flink afremmen.

Tip 4: Ga je bed uit als je niet kan slapen

Lig je te lang wakker? Ga dan je bed uit en doe dan iets ontspannend . Loop even rond, lees een boek of mediteer. Door deze ontspannende dingen raak je ontspannen en maak je je hoofd leeg.

Hierdoor val je gemakkelijker in slaap zodra je terug in je bed ligt.

Tot slot: Het beste slaapmiddel kopen zonder recept in 2019

Dankzij dit artikel ben je hopelijk meer te weten gekomen over slaappillen kopen zonder recept. De top 4 die ik hierboven met je heb gedeeld zijn de beste slaap supplementen in zijn soort en die je veilig kunt gebruiken. Wel is belangrijk dat je je houdt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Blijven de slaapproblemen aanhouden, dan raad ik aan om contact op te nemen met je huisarts. Je huisarts kijkt dan samen met jou naar een goede oplossing.

Heb je nog vragen over het artikel slaappillen kopen zonder recept? Stel deze dan onderaan in het dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere bezoekers bekeken ook

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.