Verse gemberthee maken

Heerlijk en supergezond

Jelle Damen

Zelf verse gemberthee maken is niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens een gezonde drank om even heerlijk tot rust te komen. Daarnaast bevat het recept geen suiker, is het eenvoudig klaar te maken en kun je er gemakkelijk mee variëren. Meer weten? Lees dan vooral verder.

Waarom is gember thee gezond?

Gember is namelijk 1 van de gezondste specerijen die je kunt vinden. Zo zit het boordevol met vitamines en verschillende mineralen zoals natrium, ijzer, magnesium en zink.

Maar er zijn meer redenen waarom zelf gemaakte gember thee zo gezond voor je is.

1. Gember helpt bij het voorkomen van misselijkheid

Er zijn verschillende oorzaken waarom je misselijk word. Maar ben je misselijk drink dan een kopje verse gemaakte gember thee.

Gember bevordert namelijk de afscheiding van verschillende spijsverteringsstappen waardoor maagzuur aanzienlijk verminderd word.

Daarnaast bevat gember ook fenolen. Dit zorgt ervoor dat je maagspreien zich ontspannen en daardoor het zelfde effect ontstaat als een kalmerend middel tegen maagklachten.

2. Het reinigt je lichaam

Gember heeft een reinigende werking op je lymfestelsel. Je lymfeklieren voeren schadelijke stoffen af.

Door verse gember thee te maken en op te drinken zorg je ervoor dat de gifstoffen geen kans krijgen om zichzelf op te hopen in je organen.

Daarnaast stimuleert gember ook de doorbloeding.

3. Het versterkt je immuunsysteem

Iedere dag verse gemberthee maken is een gemakkelijk manier om je immuunsysteem te verbeteren. Gember bevat namelijk antioxidanten waarmee je het immuunsysteem van je lichaam versterkt. Maar ook dat je infecties tegengaat.

Wanneer je verkouden bent of last hebt van een beginnend griepje drink dan kan het drinken van vers gemaakte gemberthee al verlichting brengen.

Verse gemberthee recept

verse gemberthee maken

Dit heerlijke verse gemberthee recept is geschikt voor 4 kopjes. Wil je meer gemberthee klaarmaken verhoog dan het aantal ingrediënten.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 1 liter water
  • 8 tot 10 dunne stukjes gember voor een normale gember smaak
  • 10 tot 12 dunne stukjes gember voor een sterkere gember smaak

Bereidingswijze

  1. Kook 1 liter water
  2. Was de gember goed
  3. Snijdt de gember in dunne stukjes en verwijder de schil
  4. Voeg de stukjes gember toe aan het kokende water
  5. Laat de stukjes enkele minuten zachtjes doorkoken
  6. Voeg een beetje citroensap eraan toe

Tot slot: Verse gemberthee maken en variaties

Wil je verse gemberthee maken maar ben je geen fan van de scherpe smaak? Dan zijn er nog genoeg variatie mogelijkheden. Zo kan je er limoensap en honing eraan toevoegen. De limoensap vermindert de sterkte smaak. Terwijl de honing ervoor zorgt dat de thee lekker zoet word.

En wil je de zelf gemaakte gemberthee toch nog wat kruidiger? Voeg dan steranijs en / of een kaneelstokje eraan toe.

FitAddicted.nl - Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.