Ga naar de inhoud
beste multivitamines

Wat is de Beste Multivitamine van 2022?

Wat is de beste multivitamine is een vraag die veel mensen wordt gesteld. En gek is dat niet want tegenwoordig heb je multivitaminen in verschillende soorten en maten. Daarom de hoogste tijd om hier een blogartikel over te schrijven. In dit artikel deel ik de top 6 die je helpt om je weerstand op peil te houden en tegelijkertijd helpt bij je sportprestaties.

Wat zijn multivitaminen?

Zoals je weet zijn vitamines ontzettend belangrijk voor de werking van je lichaam. Het meeste haal je uit gezonde en gevarieerde voeding. Maar toch zijn er een aantal vitamines en mineralen die helaas beperkt of niet in onze voedingsmiddelen aanwezig zijn.

Om toch voldoende van deze broodnodige voedingsstoffen binnen te krijgen zijn multivitaminen dus een ideale uitkomst.

Maar de naam multivitamine dekt stiekem niet de volledige lading. In dit geval spreek je namelijk van een multivitamine en een mineralencomplex. Dit houdt in dat nagenoeg alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft erin zitten.

Voor wie zijn multivitamine geschikt?

beste multivitamines

Er zijn verschillende redenen waarom je multivitamine zou kunnen gebruiken. De top 6 die ik vandaag met je deel zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. En kunnen voor verschillende doeleindes ingezet worden zoals bijvoorbeeld:

 • Het ondersteunen van je immuunsysteem
 • Het herstellen van je spieren
 • Het beschermen van je spieren
 • En is dus ideaal voor sporters, krachtsporters en bodybuilders

Daarnaast bevat de volgende 6 beste multivitamine de benodigde stoffen in de juiste verhouding. Er zijn zelfs stoffen eraan toegevoegd die de opname van de vitamines en mineralen door het lichaam sneller en efficiënter laten gebeuren.

De Top 6 beste multivitamine van 2019 voor mannen en vrouwen

De meeste multivitamine supplementen in de top 6 die je hieronder ziet zijn door mij de afgelopen jaren getest. Niet alleen ben ik persoonlijk tevreden over de werking.
Maar ook andere mensen zoals je kunt lezen.

Daarnaast is de winkel of webshop waar je ze aanschaft ook belangrijk. De winkels die ik hieronder benoem hebben zich in het verleden ruimschoots bewezen en behoren dan tot de grootste en de betrouwbaarste op het internet en in Nederland.

1. Multi Men – Body & Fitshop

Multivitamine voor mannen van body fit

Deze multivitamine is zeer compleet te noemen, waardoor 1 tablet per dag ruim voldoende is. Het bevat een hoge dosering aan vitamines, mineralen aminozuren en kruidenextracten. Een ander groot voordeel is dat de prijs vrij goedkoop is, waardoor iedereen kan kennismaken met dit product.

Benieuwd naar reviews van dit product?
Ontdek de ruim 1300 ervaringen van andere Multi Men gebruikers >>

De voordelen van Multi Men

 • Samengesteld voor mannen
 • Compleet
 • Energieverhogend
 • BCAA en glutamine

Bestel de Multi-Men (30 tabletten) voor €4,90 via Body & Fitshop >>

2. Multi Woman – Body & Fitshop

De beste multivitamine voor vrouwen

Multi Woman is speciaal samen gesteld voor actieve vrouwelijke sporters. Het bevat alle vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam nodig heeft. Daarnaast zijn er voor de vrouwen ook fruit, kruiden en superfood ingrediënten eraan toegevoegd. Dit is dan ook de beste multivitamine voor vrouwen.

Benieuwd naar ervaringen van dit product?
Ontdek de ruim 450 ervaringen van andere Multi Women gebruikers >>

De voordelen van Multi Woman

 • Speciaal samengesteld voor vrouwen
 • 1 tablet per dag
 • Compleet
 • Speciale groente- en fruit extracten

Bestel de Multi-Woman (30 tabletten) voor €4,90 via Body & Fitshop >>

3. Animal Pak – Body & Fitshop

Animal Pak van universal

Voor de gene die heel veel in de sportschool zijn te vinden is Animal Pak een zeer goede multivitamine. Het zit vol met vitamines, mineralen, kruiden, antioxidanten, aminozuren en BCCA’s. Daardoor maximaliseer je je spiermassa, kracht en prestaties. Daarom is het dan ook 1 van de favorieten bij bodybuilders en krachttrainers.

Benieuwd naar reviews van dit product?
Ontdek de ruim 300 ervaringen van andere Animal Pak gebruikers >>

De voordelen van Animal Pak

 • Ontwikkelt voor atleten en bodybuilders
 • Vitamines en mineralen in 1
 • Bevat aminozuren en BCCA’s

Bestel 30 zakjes voor €27,90 via Body en Fitshop >>
Bestel nu 44 zakjes voor €34,90 via Body en Fitshop >>

4. Opti-men van Optimum Nutirion

Opti-men beste multivitamine

Opti-men bevat niet alleen de meest belangrijke vitamine en mineralen. Maar ook nog eens aminozuren en kruiden zodat je het meeste uit je workouts kan halen. Daarnaast bevat Opti-men Luteïne een stof wat zeer belangrijk is voor je ogen. Wat vooral handig is voor mensen die veel buiten werken of met een monitor.

Benieuwd naar ervaringen van dit product?
Ontdek de ruim 300 reviews van andere opti-men gebruikers >>

De voordelen van Opti-men

 • Bevat belangrijke vitamines en mineralen
 • Gerichte vitamine B dosering
 • Speciaal voor mannen
 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Geschikt voor vegetariërs

Bestel nu 90 tabletten voor €16,90 via Body & Fitshop >>

5. Opti-women van Optimum Nutirion

beste multivitamine voor vrouwen

Opti-woman is een multivitamine supplement dat speciaal is aangepaste naar de behoefte van de actieve vrouw. Zo bevat het niet alleen alle benodigde vitamine en mineralen. Maar ook 17 speciale ingrediënten zoals soja-isoflavonen en Dong Quai. Hierdoor valt dit supplement onder de categorie beste multivitamine voor vrouwen.

Benieuwd naar ervaringen van dit product?
Ontdek de 52 reviews van andere opti-women gebruikers >>

De voordelen van Opti-women

 • Bevat belangrijke vitaminen en mineralen
 • Speciaal voor actieve vrouw
 • 17 speciale ingrediënten
 • 2 capsules per dag is voldoende

Bestel nu 60 tabletten voor €15,90 via Body & Fitshop >>

6. Vitalize MultiGold Compleet

Het beste vitamine D supplement - Vitalize Multigold Compleet

Vitalize MultiGold  Compleet bevat een evenwichtige samenstelling van alle vitamines (waaronder veel B-vitaminen), mineralen, spoorelementen en bio-actievestoffen. Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling wordt deze multivitamine goed en snel door je lichaam opgenomen.

Benieuwd naar ervaringen van dit product?
Bekijk dan de 55 reviews van andere MultiGold Compleet gebruikers >>

De voordelen van Vitalize MultiGold Compleet

 • Voldoet aan de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad
 • Bevat vitamine K2 + D3 voor sterkere botten
 • Vitamine B2, B6, B11 en B12 in actieve vorm
 • Bevat anti-oxidanten
 • Wordt goed en snel opgenomen door je lichaam
 • Geschikt voor vegetariërs
 • 1 capsules per dag is voldoende

Bestel nu 20 tabletten voor €12,95 via Vitstore >>
Bestel nu 60 tabletten voor €29,95 via Vitstore >>
Bestel nu 120 tabletten voor €47,95 via Vitstore >>

Zijn multivitamines schadelijk?

Het is belangrijk dat je beseft dat supplementen gezonde voeding nooit zullen vervangen. Supplementen moet je namelijk zien als een extra aanvulling en als extra ondersteuning op je dagelijkse voeding.

Het eten van gezonde en gevarieerde voeding is dus belangrijk. Eet daarom ten aller tijden voldoende fruit, groente en andere voedingsmiddelen die eiwitrijk zijn, gezonde vetten en gezonde koolhydraten bevatten. En nee, iedere dag een vette hap en een multivitamine om je schuldgevoel weg te werken, gaat echt niet helpen!

Daarnaast is het belangrijk dat van te voren goed het etiket leest. Neem nooit meer dan nodig is. Dat heeft namelijk geen enkel effect.

Wanneer kan je het beste de multivitamine innemen?

De capsules of tabletten kan je het beste in de ochtend met water innemen, omdat je lichaam dan de stoffen zeer snel opneemt. Je kunt de vitamines op een lege maag innemen, maar mijn voorkeur gaat uit om dit te doen tijdens de maaltijd of vlak erna.

Dit heeft te maken omdat in het eten stoffen zitten die de opname van de supplementen verhogen. Zo verhoogt vet de opname van de vetoplosbare vitamines zoals vitamine A, D en E.

Tot slot: De beste multivitamine van 2020

Met behulp van dit artikel ben je meer te weten komen over de beste 6 mutlivitamine. Ik wil nogmaals herhalen dat het gebruik van deze supplementen gezonde en gevarieerde voeding niet kunnen vervangen. Het eten van voeding is dus belangrijk!

Betwijfel je of je een bepaald supplement mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je behandelde arts.

Mocht je vragen hebben over dit artikel of over de top 6 van de beste multivitamine? Stel ze dan onderaan in dit artikel. Daarnaast lees je hier ook ervaringen van andere gebruikers. Veel plezier en succes gewenst!

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *