Ga naar de inhoud
welke glucosamine is goed?

Welke glucosamine is goed? De top 4 beste Glucosamine van 2024

Door Jelle

Welke Glucosamine is Goed? Wanneer we ouder worden kunnen er verschillende ouderdomspijntjes ontstaan zoals bijvoorbeeld gewrichtsslijtage. Dit zorgt voor stijfheid in de ochtend en pijn in pols en vingers.

Glucosamine is een supplement dat gewrichtspijnen kan verminderen. In dit artikel ontdek je de beste glucosamine supplementen, wat glucosamine precies is, waarom het kan helpen bij gewrichtsslijtage en meer.

Welke glucosamine is goed? De top 4 van 2024

Glucosamine is belangrijk voor je gewrichten. Zo helpt het om je gewrichten soepel te houden. Er zijn veel verschillende supplementen op de markt te vinden. Maar welke glucosamine is goed?

Hieronder vind je een selectie van verschillende glucosamine supplementen. Ze zijn geselecteerd op basis van kwaliteit, ingrediënten en reviews van andere gebruikers.

Vitalize GlucoMotion Puur

Bekijk de beste prijs bij:

bol.com

De vele supplementen van Vitalize staan bekent om hun kwaliteit producten. GlucoMotion Puur is speciaal gemaakt voor mensen met een meer actieve levensstijl. Het product bevat dan ook 1200mg 100% glucosamine en is verkregen uit het pantser van schaal en schelpdieren. Daarnaast zijn er aan de tabletten geen suikers of kleurstoffen toegevoegd. Bekijk direct het product voor meer informatie en ontdek de ruim 70 ervaringen van andere gebruikers >>

Flinndal Glucosamine supplementen zijn gemaakt van het zogenaamde D-glucosamine sulfaat. De tabletjes zijn klein elk tabletje bevat meer dan 1000 mg glucosamine. Daarnaast is het supplement verrijkt met 300mg curcumine (geelwortel) om je gewrichten soepel te houden. De glucosamine is verkregen uit schaaldieren. Voor meer informatie over het product en ervaringen van andere gebruikers vind je hier >>


Het tweede Vitalize glucosamine supplement is GlucoMotion Forte. Dit product bevat onder andere een beproefde combinatie van glucosamine, chondroïtine en vitamine C. Het laatste draagt bij tot een normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen en botten. De glucosamine is verkregen uit het pantser van schaal en schelpdieren.

Bovendien bevat het supplement geen gluten, gist, lactose, suikers , kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen of conserveermiddelen. Wil je meer over het product te weten komen of de ruim 100 reviews van andere gebruikers lezen, klik dan hier >>

De nummer 4 is van Lucovitaal. Dit supplement bevat maar liefst 1500 mg glucosamine en is verrijkt met chondroïtine. Chondroïtine sulfaat is een glycosaminoglycaan. Dit wordt van nature aangetroffen in kraakbeen. Het supplement is dankzij het kleine formaat makkelijk in te nemen en bevat geen zout. Bovendien is het Lucovitaal supplement vrij van melk, gluten, noten, pinda’s, ei, vis, selderij, mosterd en sulfiet.

Lucovitaal is verkrijgbaar in verschillende in verschillende hoeveelheden. Voor meer informatie en reviews bekijk deze pagina >>

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een stof dat van nature in het je lichaam voorkomt. Het stofje wordt gemaakt uit glucose en de aminozuur glutamine. Het stofje is nodig om een molecule te produceren wat gebruikt word bij het ontwikkelen en onderhouden van kraakbeen in je gewrichten en andere lichaamsweefsels [1].

Het stofje komt dus bijna overal in de weefsels van je lichaam voor. Maar de productie van het stofje vertraagt naar mate je ouder word. Dit is dan ook de reden dat sommige mensen glucosamine supplementen gebruiken als een mogelijke behandeling van gewrichtsaandoeningen zoals bijvoorbeeld artrose [2].

Wat is artrose en waarom helpt glucosamine hierbij?

Artrose is een gewrichtsaandoening waarbij het gewrichtskraakbeen een progressieve achteruitgang vertoond dat ook wel gewrichtsslijtage word genoemd. Hierdoor ontstaat pijn en bestaat er een kans op ontstekingen. In een vergevorderd stadium kan artrose zelfs de beweging van je lichaam beperken.

Voldoende bewegen is dan ook belangrijk om de klachten van artrose te verminderen. Zo voorkomt het de dat de klachten terugkomen of verergeren. Glucosamine supplementen kunnen als alternatieve behandeling dienen, omdat ze de klachten ervan kunnen verminderen.

Verschillende studies hebben dan ook aangetoond dat een dagelijkse aanvulling van glucosamine supplementen een effectieve en een langdurige behandeling voor artrose kan bieden. Dit dankzij een flinke vermindering van pijn en behoud van gewrichtsruimte [3, 4, 5].

Waar zit glucosamine in?

Zoals eerder is aangegeven is glucosamine een lichaamseigen stof dat dus door je lichaam word aangemaakt. Het wordt ook aangetroffen in de hardere delen van diverse schaaldieren, maar ook in botten en schimmels.

Wanneer je het glucosamine niveau in je lichaam wilt aanvullen kun je dan ook het beste gebruik maken van glucosamine supplementen.

Zijn glucosamine supplementen veilig?

Glucosamine supplementen zijn goed voor mensen vanaf 40 jaar

Voor de meeste mensen zijn glucosamine supplementen veilig om in te nemen, mits er aan de maximale aanbevolen dosering van 1500 milligram per dag word gehouden.

Hoewel de supplementen dus veilig zijn om in te nemen is er een kleine kans aanwezig dat er bijwerkingen kunnen optreden. Denk dan aan vermoeidheid, buikpijn, winderigheid, misselijkheid of braken.

Gebruik daarnaast wanneer je zwanger bent geen glucosamine supplementen of wanneer je borstvoeding geeft. Wil je glucosamine supplementen gebruiken, maar heb je diabetes, neem dan eerst contact op met je behandelende arts.

Tot slot: welke glucosamine is goed?

Dankzij dit artikel ben je meer te weten gekomen over de top 4 beste glucosamine supplementen, over de verschillende voordelen van glucosamine en of de supplementen gevaarlijk zijn.

Glucosamine supplementen zijn dan ook een veilig en een betaalbare manier om de conditie van je gewrichten te verbeteren en de aanmaak van kraakbeen te vervorderen.

Twijfel je of je de supplementen mag gebruiken? Neem dan eerst contact op met je behandelende arts. Deze vertelt je er dan meer over.

Heb je nog vragen over het artikel of over de glucosamine supplementen? Laat dan onderaan het artikel een reactie achter. Vond je het artikel waardevol? Deel dan het artikel op social media.

welke glucosamine is goed?

Bekijk de beste prijs bij:

flinndal.nl
ds1.nl
bol.com

Bekijk de beste prijs bij:

vitstore.com
lt45.net
bol.com

Bekijk de beste prijs bij:

deonlinedrogist.nl
bol.com

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *