Omschrijving
Dit koolhydraatarme bloemkoolsoep recept is geschikt voor 2 personen. Wil je dit recept voor bijvoorbeeld 4 personen klaar maken? Verdubbel dan het aantal ingrediënten.
Ingrediënten
- 1 witte ui
- ½ rode ui
- 1 bouillonblokje
- 3 teentjes knoflook
- 1 klein handje met cashewnoten
- 1 eetlepel kurkuma
- snufje chilipoeder
- 1 eetlepel komijnzaad
- 100 ml kokosmelk
- aantal blaadjes peterselie
- 1.5 liter water
- 1 grote bloemkool
Bereidingswijze
- In de eerste stap snij de witte ui en rode ui in stukjes. De bloemkool in kleine roosjes
- Neem vervolgens een wokpan en zet deze op het vuur
- Voeg nu 1 eetlepel olijfolie eraan toe
- Wanneer de wokpan op temperatuur is gekomen voeg je de stukjes bloemkool, witte en rode ui eraan toe.
- In de 5e stap bak je de bloemkool en ui ongeveer 5 min. Voeg in de tussentijd de chilipoeder eraan toe en pers 1 knoflookteentje uit in de pan
- In de 6e stap kook je het water in een waterkoker, maar in een pan kan natuurlijk ook
- Neem vervolgens een andere pan en doe hier de overige 2 geperste knoflookteentjes in, evenals de overgebleven kruiden uit het lijstje met ingrediënten
- In de 8e stap voeg je de pan met de bloemkool en ui aan de pan met de knoflook en kruiden. En vervolgens doe je daar ook het gekookte water erbij met het bouillonblokje
- Laat het geheel nu 5 minuten koken en zet daarna het vuur uit
- Voeg nu de kokosmelk eraan toe en pureer het geheel met een staafmixer
- In de laatste stap voeg je naar wens een aantal cashewnoten aan de koolhydraatarme bloemkoolsoep toe. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1
- Calorieën: 269
- Vet: 12 g
- Koolhydraten: 5 g
- Eiwitten: 14 g