Printen
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
koolhydraatarme tomatensoep

Koolhydraatarme verse tomatensoep

Beoordeel dit recept 5 sterren Beoordeel dit recept 4 sterren Beoordeel dit recept 3 sterren Beoordeel dit recept 2 sterren Beoordeel dit recept 1 ster 4.7 van 10 beoordelingen
  • Auteur: Jelle
  • Voorbereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Hoeveelheid: 2 personen

Omschrijving

Het koolhydraatarme verse tomatensoep recept is geschikt voor 2 personen. Wil je tomatensoep maken voor meerdere personen? Verhoog dan het aantal ingrediënten. Daarnaast raad ik je aan om tijdens het bereiden van de koolhydraatarme tomatensoep regelmatig te proeven voor de smaak.


Ingrediënten

  • 125 Gram verse tomaten
  • 1 grote rode paprika
  • 50 gram roomkaas
  • 1 ui (groot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • Chilipoeder of Cayennepeper
  • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
  • 10 gram Italiaanse kruiden
  • zout en peper na smaak
  • 500 milliliter water

Instructies

  1. In de eerste stap was de verse tomaten en de paprika goed schoon.
  2. In de tweede stap vul je een waterkoker met 500 milliliter water en zet deze aan. Geen waterkoker bij de hand, warm dan een pan met water op.
  3. In de derde stap neem je een pan en verwarm deze met olijfolie of kokosolie.
  4. In deze stap snijd je de ui in kleine gelijkmatige blokjes en de Italiaanse kruiden in kleine stukjes. Doe deze vervolgens in de pan. Pers daarna de knoflook uit en voeg deze ook toe aan de pan.
  5. In stap 5 snij de tomaten en de paprika in blokjes. Voeg deze pas toe aan de pan als de ui glazig begint te worden.
  6. In stap 6 bak je de tomaat en de paprika voor ongeveer 3 minuten.
  7. Voeg nu de gekookte water eraan toe samen met het bouillonblokje
  8. In stap 8 laat je het mengsel ongeveer 10 minuten pruttelen en voeg pas daarna de roomkaas eraan toe. Vervolgens roer je het mengsel even door.
  9. Gebruik een staafmixer en pureer het mengsel. Geen staafmixer bij de hand, maar wel een blender? Laat voor de zekerheid de soep eerst wat afkoelen en zorg dat de deksel er goed op zit.
  10. Breng de soep op smaak met Cayenne of chilipoeder, zout en peper
  11. Eet smakelijk!


Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën: 206
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 8 g