Ga naar de inhoud
gezichtsvet verliezen: 8 Tips om af te vallen in je gezicht

Gezichtsvet verliezen: 8 tips om af te vallen in je gezicht

Door Jelle

Lichaamsvet verliezen kan al moeilijk genoeg zijn voor mensen, laat staan gezichtsvet verliezen. En laat net dat extra vet in het gezicht van sommige mensen een frustrerend probleem zijn. 

Gelukkig zijn er dan ook diverse manieren die de vetverbranding kunnen verhogen. In dit artikel ontdek je enkele effectieve manieren om gezichtsvet kwijt te raken. 

Meer weten over deze manieren? Lees dan snel verder!

Super Tip van Jelle: krijg een gezonder en slanker lichaam door dit populaire koolhydraatarme receptenboek van Niels Bosman >>

Kun je afvallen in je gezicht?

Afvallen in je gezicht is een veelgestelde vraag. Er zijn namelijk duizenden mensen die op zoek zijn naar een antwoord op deze vraag. Het antwoord op deze vraag is ja, maar als je gezichtsvet wilt verminderen dan moet je ervoor zorgen dat je in het geheel afvalt. 

Het is namelijk niet mogelijk om op slechts één plek van je lichaam vet te verliezen. De beste manier om dit te bereiken is door onder andere meer te bewegen en gezond te eten. Gelukkig verliezen de meeste mensen eerst het vet in hun gezicht en op een later moment elders. 

8 Tips om af te vallen in je gezicht

Je weet nu dat je gezichtsvet kunt verliezen door af te vallen. Maar er zijn nog andere manieren die ervoor kunnen zorgen dat je een smaller gezicht krijgt. Hieronder vind je 8 verschillende tips die je daarbij helpen. 

1. Gezichtsoefeningen

Je kunt gezichtsoefeningen gebruiken om je uiterlijk van je gezicht te verbeteren. Daarnaast helpen de oefeningen om veroudering tegen te gaan en je gezichtsspieren te versterken waardoor je een slanker gezicht krijgt (1).

Enkele goede oefeningen zijn:

  1. Train je spieren rondom je mond – zeg verschillende keren hardop achter elkaar X en O. Deze oefening zorgt ervoor dat je gezichtsspieren samentrekken en bewegen. Doe deze beweging elke dag zo lang als je kunt. 
  2. Train je wangen – je kunt een slanker gezicht krijgen door je wangen te trainen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is simpelweg door je wangen voorzichtig naar binnen te zuigen zodat je een vis-gezicht maakt. Herhaal deze oefening 20 keer per dag. 
  3. Vul je mond met lucht – vul je mond met lucht totdat je wangen zijn opgeblazen. Beweeg nu de lucht in je mond van links naar rechts en doe dit ongeveer 5 minuten per dag. Je kunt deze oefening ook doen door de lucht te vervangen met wat water. 
  4. Gezichtsmassage – met een goede gezichtsmassage kun je aardig wat vet verliezen door regelmatig je gezicht te masseren. De massage verbetert namelijk de zuurstof en bloedcirculatie wat weer helpt om een strakke huid te krijgen. 

2. Drink voldoende water

Water drinken is belangrijk voor je algemene gezondheid. Maar het kan ook helpen als je wilt afvallen in je gezicht. Studies laten zien dat als je water drinkt je sneller een vol gevoel hebt en dat het zelfs gewichtsverlies kan bevorderen (2).

Zo blijkt dat uit een klein wetenschappelijk onderzoek dat het drinken van water voor een maaltijd het aantal calorieën wat je binnenkrijgt tijdens een maaltijd flink verminderde (3). 

Ook kan het drinken van water tijdelijk je metabolisme verhogen, wat ook weer helpt om gezichtsvet te verliezen.

Water drinken om gezichtsvet te verliezen

3. Ga sporten

Wanneer je wilt afvallen in het gezicht of gezichtsvet wilt verliezen doe je er goed aan om meer te gaan sporten. Vaak is extra vet in je gezicht het gevolg van teveel vet rondom je lichaam. Door je vetpercentage te verminderen kun je dus meer gezichtsvet verliezen. 

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat cardio de vet verbranding kan bevorderen en vet kan verminderen. Daarnaast bleek uit 1 onderzoek dat vrouwen met obesitas meer verloren wanneer ze veel aan cardio deden (4, 5). 

Enkele voorbeelden van sport oefeningen / cardio oefeningen die je kunt beoefenen zijn: hardlopen, wandelen, dansen, fietsen of zwemmen. Probeer deze oefeningen enkele keren per week uit te voeren.

4. Drink niet teveel alcohol

Een glas alcohol drinken kan geen kwaad. Maar wanneer je teveel alcohol drinkt kan dit ervoor zorgen dat er vet opgeslagen wordt in je lichaam en kan het ook zorgen voor een bol gezicht.

Alcohol bevat namelijk veel calorieën, maar weinig voedingsstoffen die je lichaam nodig hebt. Dus wil je vet kwijt raken in je gezicht zorg er dan voor dat je niet teveel alcohol drinkt.

Voor meer informatie over alcohol drinken tijdens het afvallen raad ik je aan om het dit artikel te lezen: Welke alcohol is het beste voor de lijn

5. Vermijd slechte koolhydraten

Slechte koolhydraten zijn koolhydraten die je vooral terugvindt in koekjes, crackers of bijvoorbeeld pasta zorgen ervoor dat je aankomt in vet. Dit komt omdat deze slechte koolhydraten bewerkt zijn. Hierdoor bevatten ze weinig goede voedingsstoffen en vezels. Ze bevatten namelijk alleen nog maar suikers en calorieën (6).

Omdat ze weinig vezels bevatten worden ze snel verteerd. Dit zorgt voor pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Het zorgt ook voor een hogere kans op overeten.

Zo blijkt uit een wetenschappelijke studie waaraan 277 vrouwen meededen dat een hogere inname van slechte koolhydraten werd geassocieerd met een hogere risico op obesitas. Ook hadden deze mensen een veel meer buikvet (7).

Het zoveel mogelijk weglaten van deze slechte koolhydraten helpt bij vet verliezen en kan het dus ook helpen bij het verliezen van gewichtsvet. Een koolhydraatarm dieet helpt hierbij.

6. Denk aan je slaap

Slaap je niet goed, dan zou het zomaar kunnen zijn dat dit bijdraagt aan je vetpercentage. Een slaaptekort kan namelijk leiden tot een verhoging van je cortisolspiegel. Dit is een stresshormoon dat onder andere kan zorgen voor een veel hoger vetpercentage.

Hoge cortisolniveaus kunnen je eetlust namelijk laten toenemen en ook nog eens je metabolisme veranderen. Dit alles leidt dan weer tot een verhoogde vetopslag en dus ook meer gezichtsvet.

Uit een studie blijkt dan ook dat de slaapkwaliteit verband hield met gewichtsverlies. Andere wetenschappelijke onderzoeken laten weer zien dat je door een slaaptekort meer kan gaan eten, kan zorgen voor een gewichtstoename en je stofwisseling kan verlagen.

Als je een rond gezicht hebt en je wilt graag smaller gezicht kijk dan eens kritisch naar je slaapkwaliteit.

Goed slapen helpt om een smaller  gezicht te krijgen

7. Krijg niet te veel zout binnen

Wanneer je teveel zout binnen krijgt kan dit zorgen voor niet alleen een opgeblazen gevoel. Teveel zout kan ook zorgen voor wallen en zwellingen in je gezicht. 

Zout zorgt er namelijk voor dat je lichaam water vasthoud waardoor je teveel vocht vast houd. Voor mensen die denken dat ze teveel vocht vasthouden is het slim om zo min mogelijk hartige snacks of bewerkte maaltijden te eten. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet teveel zout binnenkrijgt.

8. Zorg dat je meer vezels binnenkrijgt

Wil je graag afvallen in je gezicht dan doe je er slim aan om meer vezels binnen te krijgen. Vezels zijn namelijk bestanddelen van plantaardig eten dat traag door je spijsverteringskanaal gaat. Hierdoor heb je een langer vol gevoel en krijg je minder snel trek in slechte snacks.

Vezels komen in verschillende soorten voedsel. Denk dan aan fruit, groenten, noten, zaden, volle granen en natuurlijk peulvruchten.

Tot slot

Je kunt dus op verschillende manieren afvallen in je gezicht. Het veranderen van je dieet, het toevoegen van sporten zoals hardlopen of dansen en het verbeteren van je slaapkwaliteit zijn allemaal manieren om op een effectieve manier je vetpercentage te verlagen.

Heb je een bol gezicht en probeer je dit kwijt te raken dan kun je het beste ervoor kiezen om alle tips aan de slag te gaan om zo tegelijkertijd te werken aan je algehele gezondheid.

Vond je dit een waardevol artikel? Dan wil ik je vragen om het artikel te delen op je social media kanalen zodat andere mensen dit artikel en de andere artikelen ook kunnen lezen.

Krijg een slanker gezicht dankzij het koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Wil je graag je vetpercentage verlagen of afvallen in je gezicht? Maak dan gebruik van het koolhydraatarm 50 Dagen programma van Niels Bosman. Het 50 dagen programma is gebaseerd op het populaire koolhydraatarm dieet.

Bij dit dieet weer je zoveel mogelijk de slechte koolhydraten zodat er een verandering ontstaat in je energiebalans en hormoonhuishouding. Deze veranderingen maken afvallen mogelijk en dat je gezonder gaat leven en dus er gezonder gaat uitzien.

Het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels bevat 150 koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch, diner en verschillende tussendoortjes. Daarnaast krijg je ook nog een 7 verschillende weekmenu’s voor 50 dagen

koolhydraatarm-50-dagen-programma-niels-bosman

Start nu ook met een koolhydraatarme levensstijl!

Wil je ook gezichtsvet verliezen? Start dan met een koolhydraatarme levensstijl door op de rode knop hieronder te klikken. Je krijgt dan direct toegang tot het koolhydraatarm 50 dagen programma en meer.

Andere bronnen die voor dit artikel zijn gebruikt:

3. Effect of ‘Water Induced Thermogenesis’ on Body Weight, Body Mass Index and Body Composition of Overweight Subjects – Vinu A Vrij, Anjali S. Joshi
4. Benefits of different intensity of aerobic exercise in modulating body composition among obese young adults: a pilot randomized controlled trial – Chih-Hui Chiu, Ming-Chen Ko, Long-Shan Wu, Ding-Peng Yeh, Nai-Wen Kan, Po-Fu Lee, Jenn-Woei Hsieh, Ching-Yu Tseng, and Chien-Chang Ho
5. Effects of aerobic and resistance training on abdominal fat, apolipoproteins and high-sensitivity C-reactive protein in adolescents with obesity: the HEARTY randomized clinical trial – A S Alberga, D Prud’homme, G P Kenny, G S Goldfield, S Hadjiyannakis, R Gougeon, P Phillips, J Malcolm, G Wells, S Doucette, J Ma, R J Sigal
6. Food Addiction, High Glycemic Index Carbohydrates and Obesity – Belinda Lennerz, Jochen K. Lennerz
7. Association between Carbohydrate Quality Index and general and abdominal obesity in women: a cross-sectional study from Ghana – Sufyan Bakuri Suara, Fereydoun Siassi, Mahama Saaka, Abbas Rahimi Foroshani, and Gity Sotoudeh
8. Successful weight loss maintenance associated with morning chronotype and better sleep quality – Kathryn M. Ross, Ph.D. M.P.H., J. Graham Thomas, Ph.D., and Rena R. Wing, Ph.D.

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *