Ga naar de inhoud
paprika goed voor afvallen

Is een paprika goed voor je wanneer je wilt afvallen / diëten?

Door Jelle

Is een paprika goed voor afvallen? Dat zou voor veel mensen een uitkomst zijn die graag een aantal kilo willen kwijtraken. Een paprika kun je namelijk aan bijna elk gerecht toevoegen en zelfs rauw is deze groente heerlijk om te eten. 

In dit artikel ontdek je wat de voordelen van het eten van een paprika zijn en of je er echt door kunt afvallen.

Waarom is een paprika dan zo gezond?

Een paprika bevat tussen de 25 en 50 gram aan calorieën en bestaat grotendeels uit water. Ook bevat een paprika geen vetten, maar daarentegen wel weer ontzettend veel vezels.

Deze vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en geven je na het eten een vol gevoel, waardoor je minder snel de neiging hebt om naar een slechte snack te grijpen. 

De voedingswaardes van paprika zijn als volgt:

  • 1 gram eiwitten
  • 6 gram koolhydraten
  • 4.2 gram suikers
  • 0.3 gram vetten
  • 2.1 gram vezels

Waarom kun je door paprika’s afvallen?

Paprika’s zijn dus zoals je hebt kunnen lezen caloriearm, vetarm en zitten vol met vezels. Maar wist je dat ze ook vol zitten met antioxidanten en vitamines?

Daarnaast is een paprika ook vochtafdrijvend wat ervoor zorgt dat je extra lichaamsvet verliest. Dit komt doordat paprika’s net zoals pepers het stofje capsaïcine bevatten. Dit stofje zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat (bron). 

Doordat je lichaamstemperatuur omhoog gaat stoot je automatisch meer vocht af en verbrand je meer vet. Het eten van een paprika is dan ook goed om af te vallen, maar betekent niet dat je alleen maar paprika’s moet eten.

paprika goed voor afvallen

De rode paprika

In Nederland kennen we hoofdzakelijk de rode, gele en de groene paprika. Het grote verschil tussen deze is dat de rode paprika de meeste vitamine C bevat. Deze paprika is dus het gezondste voor het creëren van een bijvoorbeeld een goede weerstand.

Tot slot: paprika goed voor afvallen?

In dit artikel heb je meer gelezen of een paprika goed is om af te vallen. Je kunt een paprika in diverse gerechten verwerken, maar het verstandigst is om deze groente toch rauw te eten, in kleine stukjes of reepjes. 

Vind je een rauwe paprika niet lekker, dan kun je er ook voor kiezen om de paprika te wokken, roerbakken, te grillen of te koken. Je verliest dan natuurlijk wel een groot aantal aan vitamines. 

Je kunt de paprika’s ook stomen, waardoor je veel van de smaak en vitamines behoudt mits je ze in een kleine stukjes of reepjes snijd. Wil je een gezonde avond snack, kies dan voor snoep of snack paprika’s.

De Afslank Receptenbijbel

Wanneer je op gewicht wilt blijven of gewicht wilt verliezen is het belangrijk dat je een gezonder eetpatroon creëert. Om je hierbij te helpen raad ik je aan om eens te kijken naar de Afslank Receptenbijbel van Drs. Oscar Helm. 

Dit toffe handboek / receptenboek bevat meer dan 100 verschillende ontbijt, lunch, diner recepten die je helpen om af te vallen. Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot verschillende drink recepten en verschillende gezonde tussendoortjes. 

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *