Jelle Damen

Is een paprika goed voor afvallen? Dat zou voor veel mensen een uitkomst zijn die graag een aantal kilo willen kwijt raken. Een paprika kun je namelijk aan bijna elk gerecht toevoegen en zelfs rauw is deze groente heerlijk om te eten.

In dit artikel ontdek je wat de voordelen van het eten van een paprika zijn en of je er echt door kunt afvallen.

Waarom is een paprika dan zo gezond?

Een paprika bevat tussen de 25 en 50 gram aan calorieën en bestaat grotendeels uit water. Ook bevat een paprika geen vetten, maar daarentegen wel weer ontzettend veel vezels.

Deze vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en geven je na het eten een vol gevoel waardoor je minder snel de nijging hebt om naar een slechte snack te grijpen.

De voedingswaardes van een paprika

  • Eiwitten: 1gram
  • Koolhydraten: 6 gram
  • Suikers: 4.2 gram
  • Vetten: 0.3 gram
  • Vezels: 2.1 gram

Waarom kun je door paprika’s afvallen?

Paprika’s zijn dus zoals je hebt gelezen caloriearm, vetvrij en zitten vol met vezels. Maar wist je dat ze ook vol zitten met antioxidanten en vitamines?

Daarnaast is een paprika ook vochtafdrijvend wat ervoor zorgt dat er extra lichaamsvet word verband. Dit komt doordat paprika’s net zoals pepers het stofje capsaïcine bevat. Dit stofje zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat [1].

Doordat je lichaamstemperatuur omhoog gaat stoot je automatisch meer vocht af én verbrand je meer vet. Het eten van een paprika is goed om af te vallen, maar betekent niet dat je alleen maar paprika moet eten.

De rode paprika

In Nederland kennen we hoofdzakelijk de rode, gele en de groene paprika. Maar wist je dat de rode paprika de meeste vitamine C bevat? Deze paprika is dus het gezondste voor het creëren van bijvoorbeeld een goede weerstand.

Tot slot: paprika goed voor afvallen?

In dit artikel heb je meer gelezen of een paprika goed is om af te vallen. Je kunt een paprika in diverse gerechten verwerken, maar het verstandige is om deze groente toch rauw te eten, in kleine stukjes of in reepjes.

Vind je rauwe paprika niet lekker, dan kun je er ook voor kiezen om de paprika te wokken, roerbakken, te grillen of te koken. Je verliest dan natuurlijk wel een groot aantal aan vitamines.

Je kunt de paprika’s ook stomen, waardoor je veel van de smaak en vitamine behoudt mits je ze in kleine stukjes of reepjes snijd. Wil je een gezonde avond snack? Kies dan voor de snoep of snackpaprika’s.

De afslank receptenbijbel

Wil jij je vetpercentage verlagen en op gewicht blijven, dan is het belangrijk dat je een gezonder eetpatroon creëert. Het eten van paprika’s helpt daarbij.

Wil je nu ook paprika’s in je gerechten gebruiken en ben je nog op zoek naar lekkere recepten? Bekijk dan eens de afslank receptenbijbel van Oscar Helm.

Dit toffe receptenboek bevat meer dan 100 verschillende ontbijt, lunch, diner recepten om af te vallen. Daarnaast krijg ook nog eens toegang drankrecepten en verschillende gezonde tussendoortjes.

afslank receptenbijbel

Wil je ook op een verantwoorde en leuke manier afvallen? Bekijk dan eens de afslank receptenbijbel van Oscar Helm. Klik op onderstaande rode knop voor meer informatie over dit populaire handboek.

Ja, ik wil meer informatie over dit handboek!
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.