Jelle Damen

Welke alcohol is het beste voor de lijn? Koolhydraatarme of keto diëten zoals de Keto Revolutie zijn de laatste tijd steeds populairder geworden als het gaat om een effectieve manier om gewicht te verliezen en je gezondheid te verbeteren.

Alleen veel mensen weten niet goed of ze tijdens zo’n dieet alcohol mogen drinken en wat voor alcohol ze mogen drinken.

In dit artikel ontdek je de verschillende nadelen van het alcohol drinken tijdens je dieet, maar ook welke alcoholistische dranken je wel tijdens je dieet mag drinken.

Veel alcoholische dranken zijn rijk aan koolhydraten

Veel verschillende alcoholische dranken zijn rijk aan koolhydraten. Wist je dat sommige dranken zelfs meer koolhydraten bevatten dan frisdranken, snoep en zelf toetjes?

Zo heeft bijvoorbeeld bier een hoog koolhydraatgehalte omdat zetmeel één van de primaire ingrediënten is.

Het bevat ongeveer 3 tot 12 gram koolhydraten per 355 ml al is dat natuurlijk wel afhankelijk van het soort bier [1].

Gemengde dranken zoals cocktails bevatten in veel gevallen ook veel koolhydraten vanwege de ingrediënten zoals suiker, sappen of andere stoffen die rijk zijn aan koolhydraten.

Het drinken van alcohol kan je vetverbranding vertragen

Welke alcohol is het beste voor de lijn ? rode wijn, witte wijn, whiskey, gin of wodka

Verschillende studies tonen aan dat het drinken van veel alcohol de vetverbranding kan blokkeren en zelfs gewichtsverlies kan belemmeren. Dit komt doordat je lichaam op dat moment het alcohol vóór andere voedingsstoffen metaboliseert om het als brandstof te gebruiken [2].

Dit kan de vetverbranding vertragen en ervoor zorgen dat extra koolhydraten, eiwitten en vet in je dieet worden geslagen als vetweefsel. Met als resultaat overtollig lichaamsvet [3].

Welke alcohol is het beste voor de lijn

Soort DrankHoeveelheidKoolhydraten
Light bier355 ml3 gram
Rode wijn148 ml3 tot 4 gram
Witte wijn148 ml3 tot 4 gram
Rum44 ml0 gram
Whiskey44 ml0 gram
Gin44 ml0 gram
Vodka44 ml0 gram

Mag je nu helemaal geen alcohol meer drinken wanneer je probeert af te vallen? Zoals je kunt zien in de bovenstaande tabel zijn er bepaalde alcoholsoorten die goed bij een koolhydraatarm dieet passen, wanneer ze met mate worden geconsumeerd.

Wijn en light bier bevatten bijvoorbeeld beide relatief weinig koolhydraten, met slechts 3-4 gram per portie. Ook zijn de pure vormen van dranken zoals rum, whiskey , gin, en wodka helemaal vrij van koolhydraten.

Om een beetje smaak aan deze dranken toe te voegen en tegelijkertijd de koolhydraatinname onder controle te houden is het verstandig om de suikerachtige zoetstoffen over te slaan. Het is beter om voor koolhydraatarme oplossingen te kiezen zoals een light frisdrank of nog beter een suikervrije tonic water.

Conclusie

Welke alcohol is het beste voor de lijn? Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen passen bepaalde soorten alcohol goed in een koolhydraatarme dieet. Denk dan aan light bier, wijn, en pure vormen van likeur zoals whiskey, gin of wodka.

Wel is het belangrijk dat je niet meer dan 1 a 2 drankjes per dag drinkt, omdat overmatige inname de vetverbranding kan vertragen en gewichtstoename kan veroorzaken.

welke alcohol is het beste voor de lijn?
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.