Afslank Receptenbijbel Review

Ontdek nu of dit het dieetboek van 2018 is

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen, dan zal je waarschijnlijk opzoek zijn naar reviews en ervaringen over het populaire kookboek Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm. En dat is eigenlijk nog niet eens zo heel vreemd. Want het receptenboek is momenteel helemaal in en het internet staat vol met positieve ervaringen van lezers.

Maar is de afslankbijbel nu net zo goed zoals vele andere beweren?

In deze Afslank Receptenbijbel Review wil ik je graag vertellen wie Oscar Helm is, bekijken we samen wat het boek heeft te bieden, vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen met dit receptenboek en of je met behulp van dit boek echt kan afvallen.

Dus ga er goed voor zitten en lees snel verder!

Wie is Oscar Helm

Oscar Helm is de auteur van het kookboek Afslank Receptenbijbel en van de Strakke Buik Bijbel. Na wat onderzoek gedaan te hebben naar de auteur blijkt dat Oscar vooral bekend staat onder de naam Oscar Helmstater. Maar omdat mensen moeite hebben om zijn achternaam goed uit te spreken heeft hij zijn achternaam afgekort naar Helm.

Behalve een auteur is Oscar ook een (dieet) psycholoog, voedingsdeskundige en een afslankcoach. Sinds april 2017 is hij ook nog eens een gediplomeerd orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Een hele mond vol dus.

Maar Oscar is vooral bekend van de website happyhealthy.nl, waarbij hij dagelijks samen met zijn team verschillende (lifestyle) tips geeft en productreviews schrijft. Ook komen er regelmatig interessante filmpjes voorbij op zijn website.

Waar ik vooral benieuwd naar ben bij het schrijven van een review is dat het product of dienst door een echt bedrijf geleverd word. Vooral omdat er diverse garanties worden gegeven vind ik het persoonlijk ontzettend belangrijk dat ik de verkoper, in dit geval Oscar gemakkelijk kan bereiken.

Gelukkig zijn de KVK en het BTW nummer duidelijk op de website te vinden. Dus dat is al een zeer goed begin.

Wat heeft het Afslank Receptenbijbel je te bieden

Het afslank receptenbijbel bestaat in 2 verschillende vormen. Namelijk de digitale variant wat vooral handig is voor je telefoon of tablet en de hardcover versie. Kies je de voor de hardcover versie, dan krijg je de digitale variant er gratis bij.

Het receptenboek is niet alleen ontzettend mooi vormgegeven, maar heeft ook zeer duidelijke samenstelling. Hierdoor ontstaat er een handig overzicht van alle aanwezige informatie en recepten.

Wanneer je het boek opent zie je dan ook direct netjes de inhoudsopgave en een sterke inleiding. Hierin geeft Oscar direct aan dat alles wat je al weet over gezond eten moet vergeten. Gezond eten is namelijk alleen meer dan het laten staan van snoep, koek en chips.

Het motto is dan ook: Eet zoals de natuur het bedoeld heeft.

Verder bevat het boek niet alleen meer dan 100 verschillende recepten voor de ochtend, middag en avondmaaltijden. Maar ook nog eens recepten voor tussendoortjes en dranken.

Daarnaast bevat echt elk recept een mooie foto, waardoor je kan zien wat het is en hoe het eruit ziet. Ook wordt er bij elk recept duidelijk aangegeven wat je gaat maken, hoe je het gaat maken, wat de ingrediënten en hoe je kan variëren.

Snelle en langzame koolhydraten

Het afslank receptenbijbel boek neemt je stapsgewijs mee door een 10 verschillende, maar zeer uitgebreide en belangrijke richtlijnen.

Zo komen de bekende koolhydraten aanbod en wordt er uitgelegd wat het verschil is tussen snelle en langzame koolhydraten en wat stress met je lichaam doet. Maar wat nog belangrijker is dat er een zeer goede uitleg wordt gegeven over suikers.

Veel voedingsmiddelen bevatten namelijk suikers die diep zijn weggestopt. Met als resultaat dat ze op het eerste oog weinig tot geen suikers bevatten. En laat nu net deze verborgen suikers het allemaal zo ingewikkeld maken.

Daarom is er in de afslank receptenbijbel een lijst met schuilnamen voor suikers te vinden die je beter kunt vermijden op een etiket. Zo blijkt dat dextrose een schuilnaam is voor suiker en ook nog eens vaak terug komt in onze dagelijkse boterhammen.

Havermoutpannenkoek Afslank Recpetenbijbel

Wetenschappelijk onderbouwd

Oscar geeft aan dat de informatie over verborgen suikers gebaseerd is op wetenschap. Zo zijn de adviezen die in het afslank receptenbijbel boek gegeven worden dan ook vaak wetenschappelijk onderbouwd.

Echter een kanttekening is wel dat bij bepaalde informatie, waarbij de wetenschap nog niet helemaal over uit is of het wel of niet waar is Oscar een duidelijke positie inneemt voor wat hij het meest logische vind.

Natuurlijk hoef je er niet mee eens te zijn, maar hij legt bijvoorbeeld met feiten uit waarom melk drinken juist niet gezond is

Zoals je waarschijnlijk weet bevat melk lactose. Maar wist je ook dat lactose een andere naam is voor suiker? En wist je ook dat osteoporose veel vaker voorkomt bij mensen die melk drinken?

Je kunt dit zelf ook eens testen door een tijdje geen melk te drinken. Ik ben benieuwd wat je bevindingen zijn!

Weekmenu’s en boodschappentips

In het boek worden verschillende weekmenu’s voor 6 weken gegeven. De schema’s geven duidelijk weer welke maaltijden je op welke dag kunt bereiden. En wat ik erg prettig vind is, dat als je iets niet lust je de mogelijkheid hebt om zelf een alternatief te nemen.

Voordeel hiervan is dat de afslank receptenbijbel je de ruimte geeft om je eigen smaak te creëren. Doe je dit niet, of je lus een aantal recepten niet, dan is de kans aanzienlijk dat je het niet vol houdt.

Om dit op te kunnen vangen mag je één keer per week je favoriete gerecht kiezen uit het afslank receptenbijbel.

Smoothies en thee dranken

Behalve gezond en lekker eten is drinken net zo belangrijk als je gewicht wilt verliezen. Gelukkig komt dit onderwerp dan ook ruimschoots aan bod in de afslank receptenbijbel. Zo worden er 13 verschillende dranken onderverdeeld in 3 categorieën namelijk:

 1. Smoothies / milkshakes
 2. Thee
 3. Slow juice sappen

5 Gratis digitale bonussen

Wanneer je het afslank receptenbijbel boek aanschaft krijg je toegang tot wel liefst 5 gratis digitale bonussen. De bonussen bestaan uit:

 1. Een complete dag en weekmenu en een handige boodschappenlijst
 2. Een receptenboekje met de 10 meest gezonde toetjes
 3. Een receptenboek met 84 gezonde tussendoortjes
 4. Een stappenplan met uitleg om je lichaam slank en gezond te houden
 5. Het Ultieme Afslank Programma met video’s, tips en oefeningen 1 maand gratis

Voorbeeld recepten uit de Afslank Receptenbijbel PDF

Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten die rechtstreeks uit de PDF versie van de afslank receptenbijbel komen.

afslank receptenbijbel watermeloen recept
afslank receptenbijbel zalm recept
afslank receptenbijbel spaghetti recept

Maar voor wie is het afslank receptenbijbel nu bestemd?

De afslank receptenbijbel is voor iedereen bestemd die graag op een gezonde, maar vooral op een verantwoorde manier wilt afvallen, een strakker lichaam wilt krijgen en een gezondere uitstraling wilt krijgen.

Een groot probleem bij vele andere dieet en receptenboeken is dat je vaak naar een specifieke winkel toe moet om bepaalde ingrediënten te kopen, omdat ze niet in een normale supermarkt verkrijgbaar zijn. Daarbij komt ook nog eens dat veel van deze specifieke ingrediënten vaak ook nog eens vrij prijzig zijn.

Dit is niet het geval met de afslank receptenbijbel. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een bepaald recept zijn allemaal verkrijgbaar in een supermarkt. Het is echter wel belangrijk dat je een variant koopt waarbij geen toegevoegde suiker in zit.

Koop dus voornamelijk biologische varianten van een product om het zo meest puur te eten. En door gebruik te maken van de tips en de handige informatie die in het boek staan beschreven ga je je eigen niet alleen fitter voelen. Maar ga je er ook nog eens gezonder uitzien en krijg je meer energie dan voorheen.

De afslank receptenbijbel is géén dieet

Want volgens Oscar heb je wanneer je gebruik maakt van het boek en de gratis bonussen niet het idee dat je bezig bent met een streng dieet.

Waar je wel mee bezig bent is je oude eetpatroon zo aan te passen, dat je gezonder en bewuster gaat eten. Met als resultaat dat je geen tekorten of een hongergevoel krijgt. Dit komt doordat alle gerechten zo zijn samengesteld dat ze juist je lichaam voeden. Ook reinig je door middel van de verse fruit sappen je eigen lichaam.

Ik begrijp dat niet iedereen een groot fan is van verse fruit sappen, maar het wel aan te raden om dit mee te nemen.

Waarom?

Je stofwisseling gaat namelijk al in de ochtend van start. Zo eet je naar je eigen behoefte en heb je daardoor minder last van vervelende bijwerkingen.

Wat zeggen andere over Afslank Receptenbijbel?

Zoals ik al in de introductie van dit artikel heb aangegeven is het receptenboek momenteel ontzettend populair. Maar toch wil ik hieronder een aantal afzonderlijke en eerlijke reviews plaatsen van personen die met plezier de gerechten en tips met succes hebben toegepast.

“Ik zou je nog laten weten wat ik vind van je boek. Zoals je weet heb ik jarenlang last gehad van overgewicht en dat belemmerde mij gewoon heel erg in mijn bewegingen en dus bijvoorbeeld in mijn contacten met m’n kleinkinderen.

Als het warm was in de zomer durfde ik gewoon niet de tuin uit met ze. M’n gewicht schommelde ook heel erg en ik kon geen dieet volhouden. Jouw boek is het eerst dieet wat ik heb kunnen volhouden. Het is ook heel duidelijk geschreven, het is heel helder voor mij. Ik ben er heel erg blij mee en wil je daar graag voor bedanken!”

Astrid 60 jaar

“Ik had het boek zelf nooit gekocht, omdat ik vooral recepten van internet haal. Maar de inhoud is verbluffend. De recepten die erin staan had ik zo onder de knie en nodigen uit om vaker bereid te worden. Van ruim 90 kilo in september, woog ik in maart nog maar 72 kilo. Daarbij voel ik me fitter dan ooit.”

Daan Wisman

“In de sportschool heb ik allerlei oefeningen gedaan om af te rekenen met vet op mijn heupen en buik, maar niks werkte. Tot ik dit combineerde met de recepten uit dit boek. Sindsdien heeft buikvet bij mij geen kans meer.”

Paulien Kas
afslank receptenbijbel recept met zalm
afslank receptenbijbel speltbrood recept

Mijn conclusie over de Afslank Receptenbijbel

Na de eerste week nadat ik met het boek aan de slag ben gegaan voelde ik me eigen een stuk fitter dan voorheen. De recepten zijn gezond, erg lekker en vooral gemakkelijk om klaar te maken.

Na iets meer dan 6 weken was ik zelf ongeveer 7 kilo kwijt geraakt!

Ook had ik al vrij snel een eigen favoriete gerecht gevonden. (Zalm uit de oven met bloemkool). En dat mag ook! Het boek raadt het zelfs aan, maar het zal je ook wel dwingen om gevarieerd te blijven eten. Want alleen zo kan je het beste en vooral blijvend resultaat bereiken.

Wat ik zelf ook leuk vind is het gratis 84 gezonde tussendoortjes boek die je erbij krijgt. Ik eet graag rond een uurtje of 3 graag een kleine snack. En vaak is dat dan ook een slechte snack. Maar door dit boek ben ik juist gezondere tussendoortjes gaan eten, zoals fruit en noten.

De moeite waard of niet?

Mijn conclusie is dan ook dat de Afslank Receptenbijbel alle elementen bevat om op een verantwoordelijke en gezonde manier af te vallen. Vooral omdat het op een langer termijn voor een blijvend resultaat zorgt.

Dit komt voornamelijk omdat de schema’s in het boek gemakkelijk zijn vol te houden. Ze bevatten namelijk 3 maaltijden per dag, waardoor je niet extra hoeft te eten. Je past namelijk alleen je oude eetpatroon aan.

Daarnaast vind ik het boek ook zeer duidelijk en gemakkelijk weglezen, waardoor je het al snel begrijpt. Dit geldt ook voor de extra gratis bonussen die je erbij krijgt. Ze sluiten namelijk goed aan op het boek en zorgen ervoor dat je voor elk moment op de dag bent voorbereid.

Het enige kleine punt waar ik moeite mee heb is dat je op de bestelpagina 2 opties hebt om het boek te kopen. Je hebt namelijk de optie om het boek te kopen met het abonnement Ultieme Afslank Videoprogramma en de optie zonder het abonnement. Dit kan verwarring brengen.

afslank receptenbijbel bestel opties

Het is natuurlijk aan jou de keuze of je gebruik wilt maken van de video’s (ik heb dit zelf niet gedaan, het boek biedt immers alle informatie die je nodig hebt). Maar kies wel voor de abonnement optie als je ook echt gebruik wilt maken van de video’s. Wil je dit niet, zorg er dan voor dat je kiest voor de optie: “Ik wil het ebook zonder Het Ultieme Afslank Programma“.

Afslank Receptenbijbel kopen (+ kortingslink)

Door het lezen van deze review heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat ik erg tevreden ben over het afslank receptenbijbel boek.

Heb je in het verleden al geprobeerd om gewicht te verliezen, diëten geprobeerd die niet werkte? Of wil je gaan beginnen om gezonder te leven en weer zin te hebben om dingen te gaan ondernemen? Dan raad ik van harte het Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm aan.

Want ik durf zelf dan ook te beweren, dat als je alle informatie leest, maar ook gebruik maakt van de recepten die in het boek staan, dat je kilo’s gaat verliezen.

Wil je de afslank receptenbijbel kopen? Maak dan gebruik van de onderstaande rode knop hieronder. Dan kan je de digitale variant (PDF) en alle bijbehorende extra’s voor €27,00 euro kopen. Wil je de hardcover variant, dan betaal je een tientje meer en wordt het boek in een discrete verpakking bij jouw thuis afgeleverd.

Ook een fijn voordeel is dat je een 60 dagen niet goed geld terug garantie hebt. Dit houdt dus in, als je om welke reden dan ook niet tevreden bent over het receptenboek, kun je zonder dat er vragen gesteld worden je geld terug vragen. Dus je loopt géén enkele risico op een miskoop.

Heb je vragen over dit receptenboek, over mijn afslank receptenbijbel review of wil jij je behaalde resultaat delen? Laat het dan hieronder weten!

afslank receptenbijbel

Wil jij ook een lichaam waar je tevreden over bent? En wil je dat bereiken op een verantwoorde manier? Maak dan gebruik van de Afslank Receptenbijbel door de knop hieronder!

Ga Direct Naar De Kortingspagina!

8 responses to “Afslank Receptenbijbel Review

 1. Hoi Jelle, je uitgebreide review over het afslank receptenbijbel heeft mij doen overtuigen. Ik ben inmiddels al ruim 3 weken ermee bezig en ik ben al 5 kilo afgevallen. Ik ben ontzettend trots en voel me eigen weer stukken beter. Ik kan dit boek dan ook echt aanraden.

  1. Dag Daphne,

   Wat een mooi resultaat. Dat heb je wel heel goed gedaan! Ik zou zeggen ga zo door en houdt me op de hoogte betreft je vorderingen.

   Fijne middag 🙂

   Groeten Jelle

 2. Hey Jelle,

  Ik wilde je nog even bedanken voor je uitgebreide review over de afslank receptenbijbel. Wat ben ik blij dat ik het boek heb leren kennen. Ik ben 8 februari begonnen en ben inmiddels al 6 kilo afgevallen.

  Ik heb voorheen aardig wat dingen geprobeerd om af wat gewicht te verliezen maar dit boek is voor mij het eerste wat wel werkt.
  Ik moet nog even doorgaan totdat ik mijn streefgewicht hebt bereikt. Dus ik hou je nog op de hoogte.

  Groetjes Lieke

  1. Dag Lieke,

   Wat een enorm mooi resultaat heb je al gehaald! En wat fijn dat je nu eindelijk iets hebt wat voor jou helpt. Ga zo door en hou me op de hoogte!

   Groeten Jelle

 3. Hoi Jelle,
  Ik ben nu 4 weken bezig met koolhydraatarm eten en zoek elke keer recepten op internet. Was op zoek naar een boek want dit kost me best veel tijd. Ik ga nu direct dit boek bestellen. Helemaal enthousiast. Ben 3 kilo afgevallen. Ik laat je weten hoe het gaat met de receptenbijbel.
  Groeten, Catharina

  1. Dag Catharina,

   Wat goed van je om met de afslank bijbel aan de slag te gaan! Ik wens je succes en vooral veel plezier toe. En hou me maar op de hoogte! Fijne dag nog 🙂

   Groeten,

   Jelle

 4. Hallo Jelle,

  Jouw review beschrijft precies wat het boek inhoud. Aan de hand van jouw review heb ik het boek gekocht en ben ermee aan de slag gegaan. Moet zeggen het echt werkt en dat het geld meer dan waard is. Ook de recepten zijn eenvoudig klaar te maken en ben inmiddels al 6 kilo afgevallen waardoor ik bijna op mijn streefgewicht ben.

  Groetjes,
  Babette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit interessant?

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en lees over verschillende interessante artikelen.