Jelle Damen

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen ben je op zoek naar reviews en ervaringen over het populaire receptenboek Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm. En dat is eigenlijk nog niet eens zo vreemd. Het receptenboek is nu helemaal in en het internet staat vol met positieve reviews en ervaringen van lezers.

Maar is de afslankbijbel nu echt zo goed zoals vele andere beweren?

In deze afslank receptenbijbel review vertel ik je graag wie Oscar Helm is, bekijken we samen wat het boek je heeft te bieden, vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen met de afslankbijbel en of je met dit handboek echt afvalt.

Ga er goed voor zitten en lees snel verder.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm is de auteur van het receptenboek Afslank Receptenbijbel en van de Strakke Buik Bijbel. Oscar staat vooral bekend onder de naam Oscar Helmstater. Maar omdat mensen moeite hebben om zijn achternaam goed uit te spreken heeft hij zijn achternaam afgekort naar Helm.

Behalve auteur is Oscar Helm volgens zijn LinkedIn pagina afgestudeerd als sociaal psycholoog en is Oscar een afslankcoach en een voedingsdeskundige. Sinds 2017 is Oscar ook een gediplomeerd orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Een hele mond vol dus.

Maar Oscar Helm is vooral bekend van zijn website HappyHealthy.nl waar hij dagelijks met zijn team verschillende (lifestyle) tips geeft en productreviews schrijft. Daarnaast plaatst hij op zijn YouTube kanaal regelmatig interessante filmpjes over alles wat met afvallen en gezondheid te maken heeft.

Waar ik vooral benieuwd naar ben bij het schrijven van een review is dat het product of dienst door een echt bedrijf geleverd word. Vooral omdat Oscar Helm diverse garanties geeft, vind ik het persoonlijk erg belangrijk dat ik Oscar makkelijk kan bereiken.

Gelukkig zijn de KvK-nummer, btw-nummer en de contactpagina duidelijk op de website te vinden. Dit is dan ook een zeer goed begin.

Wat heeft de Afslank Receptenbijbel je te bieden?

De afslank receptenbijbel bestaat in 2 verschillende vormen. Je hebt namelijk de digitale variant die vooral handig is voor op je telefoon of tablet. En je hebt de hardcover variant waarbij je de digitale versie er gratis bij krijgt.

De afslankbijbel zelf is mooi vormgegeven en kent een duidelijke samenstelling waardoor er een handig overzicht ontstaat van alle aanwezige informatie en recepten. Wanneer je het boek dan ook opent zie je direct de inhoudsopgave en een sterke inleiding.

In de inleiding geeft Oscar aan dat alles wat je al wist over gezond eten moet vergeten. Gezond eten is namelijk meer dan alleen het laten staan van snoep, koek en chips.

Het motto is dan ook: Eet zoals de natuur het bedoeld heeft.

De afslankbijbel bevat meer dan 100 verschillende koolhydraatarme en eiwitrijke recepten voor de ochtend, middag, avondmaaltijden, gezonde tussendoortjes en dranken. Het is dan ook een bewezen methode die je steeds vaker terug ziet in moderne receptenboeken. We weten dan inmiddels ook dat de combinatie van koolhydraatarm en eiwitrijk een goede manier is om succesvol af te vallen [1, 2, 3, 4, 5, 6].

Daarnaast bevat elk recept een mooie foto waardoor je weet hoe het gerecht eruit ziet. Ook wordt er duidelijk aangegeven hoe je het gerecht bereid, welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je lekker varieert.

Benieuwd naar een aantal voorbeeld recepten? Lees dan vooral verder.

Snelle en langzame koolhydraten

Het afslank receptenbijbel boek neemt je stapsgewijs mee door 10 verschillende uitgebreide en belangrijke richtlijnen.

Zo komen de bekende koolhydraten aanbod en legt Oscar uit wat het verschil is tussen snelle en langzame koolhydraten en wat stress met je lichaam doet. Maar wat nog belangrijker is, is dat Oscar een zeer goede uitleg geeft over suikers.

Veel voedingsmiddelen bevatten namelijk suikers die diep zijn weggestopt waardoor ze op het eerste oog weinig tot geen suikers bevatten. En laten deze verborgen suikers het juist allemaal zo ingewikkeld maken.

In het afslank receptenbijbel boek vind je dan ook een lijst met schuilnamen voor suikers die je beter kunt vermijden op het etiket. Zo is bijvoorbeeld dextrose een schuilnaam voor suiker en komt deze vaak terug in onze dagelijkse boterhammen.

Havermoutpannenkoek Afslank Recpetenbijbel

Wetenschappelijk onderbouwd

Oscar geeft aan dat de informatie over verborgen suikers gebaseerd is op wetenschap. Zo zijn de adviezen die in de afslank receptenbijbel staan dan ook vaak wetenschappelijk onderbouwd.

Echter een belangrijke kanttekening is wel dat bij bepaalde informatie waarbij de wetenschap er nog niet over uit is, Oscar een duidelijke positie inneemt voor wat hij het meest logische vind.

Natuurlijk hoef je er niet mee eens te zijn, maar hij legt aan de hand van feiten uit waarom bijvoorbeeld melk drinken juist niet gezond is.

Zoals je waarschijnlijk weet bevat melk lactose. Maar wist je ook dat lactose een andere naam is voor suiker? En wist je ook dat osteoporose veel vaker voorkomt bij mensen die melk drinken?

Je kunt dit zelf ook eens testen door een tijdje geen melk te drinken. Ik ben benieuwd wat je bevindingen zijn!

Weekmenu’s en boodschappentips

In de afslankbijbel vind je zes verschillende weekmenu’s die duidelijk weergeven welke maaltijden je op welke dag bereid. En wat ik zelf erg prettig vind is dat als je iets niet lust je de mogelijkheid hebt om zelf een alternatief te nemen.

Voordeel hiervan is dat de afslank receptenbijbel je de ruimte geeft om je eigen smaak te creëren. Doe je dit niet of je lus een aantal recepten niet, dan is de kans aanzienlijk dat je het niet vol houdt.

Om dit op te vangen mag je één keer per week je favoriete gerecht kiezen uit het afslank receptenbijbel.

Smoothies en thee dranken

Behalve gezond en lekker eten is drinken net zo belangrijk als je gewicht wilt verliezen. Gelukkig komt dit onderwerp dan ook ruimschoots aan bod in de afslank receptenbijbel. Je vindt in het handboek 13 verschillende dranken die verdeeld zijn in de volgende categorieën

 • Smoothies / milkshakes
 • Thee
 • Slow juice sappen

4 Gratis digitale bonussen

Bij aanschaf van de afslank receptenbijbel krijg je toegang tot maar liefst vier gratis digitale bonussen die bestaan uit:

 1. Een complete dag en weekmenu en een handige boodschappenlijst
 2. Een receptenboekje met de 10 meest gezonde toetjes
 3. Een receptenboek met 84 gezonde tussendoortjes
 4. Een stappenplan met uitleg om je lichaam slank en gezond te houden

3 Voorbeelden van verschillende Afslank Receptenbijbel Recepten

Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten die rechtstreeks uit de afslank receptenbijbel komen.

Appelsalade recept uit de Afslank Receptenbijbel
Rucola Salade met paddenstoelen recept uit de Afslank Receptenbijbel
Courgette Lasagne Parmaham recept uit de Afslank Receptenbijbel

Maar voor wie is de afslank receptenbijbel nu bestemd?

De afslank receptenbijbel is geschikt voor iedereen die graag op een verantwoorde en gezonde manier wilt afvallen, een strakker lichaam en een gezonder uitstraling wilt krijgen.

Een groot probleem bij veel andere diëten en receptenboeken is dat je vaak naar een specifieke winkel toe moet voor ingrediënten die vaak ook nog eens prijzig zijn. Dit is niet het geval met de afslank receptenbijbel.

Alle ingrediënten die je voor een recept nodig hebt zijn verkrijgbaar bij een normale supermarkt. Wel is het belangrijk dat je variant koopt waar geen toegevoegde suikers in zit.

Koop voornamelijk biologische varianten van een product om het zo puur mogelijk te eten. En door gebruik te maken van de tips en handige informatie die in de afslankbijbel staan beschreven voel je jezelf niet alleen fitter, maar zie je er ook nog eens gezonder uit en ervaar meer energie dan vroeger.

De afslank receptenbijbel is géén dieet

Want volgens Oscar heb je wanneer je gebruik maakt van de afslankbijbel en de gratis bonussen niet het idee dat je bezig bent met een streng dieet.

Waar je wel mee bezig bent is het aanpassen van je oude eetpatroon waardoor je gezonder en bewuster eet. Met als resultaat dat je geen tekorten of hongergevoel krijgt. Dit komt doordat alle gerechten zo zijn samengesteld dat ze je lichaam juist voeden. Ook reinig je dankzij de fruitsappen je lichaam.

Nu begrijp ik dat niet iedereen groot fan is van verse fruitsappen, maar het is wel aan te raden om dit mee te nemen.

Waarom?

Je stofwisseling gaat namelijk al in de ochtend van start. Zo eet je naar je eigen behoefte en heb je daardoor minder last van vervelende bijwerkingen.

Wat zeggen andere over Afslank Receptenbijbel?

Zoals ik in de introductie van deze afslank receptenbijbel review heb aangegeven is het receptenboek op dit moment ontzettend populair. Maar voordat ik me eigen ervaringen met je deel, deel ik eerst nog enkele afzonderlijke en eerlijke reviews van personen die met plezier de gerechten en tips met succes hebben toegepast.

“Ik zou je nog laten weten wat ik vind van je boek. Zoals je weet heb ik jarenlang last gehad van overgewicht en dat belemmerde mij gewoon heel erg in mijn bewegingen en dus bijvoorbeeld in mijn contacten met m’n kleinkinderen.

Als het warm was in de zomer durfde ik gewoon niet de tuin uit met ze. M’n gewicht schommelde ook heel erg en ik kon geen dieet volhouden. Jouw boek is het eerst dieet wat ik heb kunnen volhouden. Het is ook heel duidelijk geschreven, het is heel helder voor mij. Ik ben er heel erg blij mee en wil je daar graag voor bedanken!”

Astrid 60 jaar

“Ik had het boek zelf nooit gekocht, omdat ik vooral recepten van internet haal. Maar de inhoud is verbluffend. De recepten die erin staan had ik zo onder de knie en nodigen uit om vaker bereid te worden. Van ruim 90 kilo in september, woog ik in maart nog maar 72 kilo. Daarbij voel ik me fitter dan ooit.!”

Daan Wisman

“In de sportschool heb ik allerlei oefeningen gedaan om af te rekenen met vet op mijn heupen en buik, maar niks werkte. Tot ik dit combineerde met de recepten uit dit boek. Sindsdien heeft buikvet bij mij geen kans meer.”

Paulien Kas

“Vandaag het boek per post mogen ontvangen, even doorgebladerd en begon al bijna te kwijlen. Wat zien de recepten er heerlijk uit, ben even de laatste restjes “slecht” voedsel uit de kasten aan het wegwerken en dan gaan we beginnen.”

Marina
Slawrap met o.a. zalm recept uit het Afslank Receptenbijbel boek
Courgette Lasagne recept uit het Afslank receptenbijbel boek

Mijn conclusie over de Afslank Receptenbijbel

Na de eerste week dat ik met het boek aan de slag ben gegaan voelde ik me eigen een stuk fitter dan voorheen. De recepten zijn gezond, erg lekker en vooral gemakkelijk om klaar te maken.

Na iets meer dan 6 weken was ik zelf ongeveer 7 kilo kwijt geraakt!

Ook had ik al snel mijn eigen favoriete gerecht gevonden (zalm uit de oven met bloemkool). En dat mag ook, de afslankbijbel raadt het zelfs aan, maar het zal je ook dwingen om gevarieerd te blijven eten. Want alleen zo bereik je het beste en vooral blijvend resultaat.

Wat ik ook leuk vind is het gratis 84 gezonde tussendoortjes boek die je erbij krijgt. Ik eet graag rond 3 a 4 uur een kleine snack wat vroeger vaak een slechte snack was. Maar door het tussendoortjes boek ben ik juist gezondere tussendoortjes gaan eten, zoals fruit en noten.

De moeite waard of niet?

Mijn conclusie is dan ook dat de Afslank Receptenbijbel alle elementen bevat om op een verantwoordelijke en gezonde manier af te vallen. Vooral omdat het op een langer termijn voor een blijvend resultaat zorgt.

Dit komt voornamelijk omdat de schema’s in de afslank receptenbijbel makkelijk zijn vol te houden. Ze bevatten namelijk drie maaltijden per dag waardoor je niet extra hoeft te eten. Je past namelijk alleen je oude eetpatroon aan.

Daarnaast vind ik het boek zeer duidelijk en makkelijk weglezen waardoor je alle informatie al snel begrijpt. Hetzelfde geldt ook voor de gratis bonussen die je erbij krijgt. Ze sluiten goed aan op het boek en zorgen ervoor dat je elk moment van de bent voorbereid.

Het enige kleine punt waar ik moeite mee heb is dat je op de bestelpagina twee opties hebt om het boek te kopen. Je hebt namelijk de optie om het handboek te kopen zonder abonnement en met abonnement op het Ultieme Afslank Videoprogramma. Dit kan verwarring brengen.

Het is natuurlijk aan de jou de keuze of je gebruik wilt maken van de video’s (ik heb dit zelf niet gedaan, het boek biedt namelijk alle informatie die je nodig hebt). Maar kies wel voor de abonnement optie als je ook echt gebruik wilt maken van de video’s. Wil je dit niet zorg er dan voor dat je kiest voor de optie: “Ik wil het e-book / boek zonder bonussen”. Sinds januari 2020 is de abonnement optie compleet verdwenen.

Voordelen

 • 100+ koolhydraatarme en eiwitrijke recepten, waardoor je snel afvalt
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Geen honger gevoel en géén crashdieet
 • Te combineren met intermitterend vasten
 • Variëren tussen de gerechten mag
 • Geschikt voor heel het gezin
 • Digitaal of fysiek boek
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Nadelen

 • Bereiden van de gerechten kost wat tijd

Afslank Receptenbijbel kopen (+ kortingslink)

Door het lezen van deze review heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat ik erg tevreden ben over het afslank receptenbijbel boek.

Heb je in het verleden geprobeerd om gewicht te verliezen of heb je diëten geprobeerd die niet werkte? Wil je beginnen om gezonder te leven en weer zin hebben om dingen te ondernemen? Dan raad ik van harte de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm aan.

Ik durf dan ook te beweren dat als je gebruik maakt van alle informatie en de heerlijke recepten uit het boek dat je een slanker en een gezonder lichaam ervoor terug krijgt.

Alleen jij moet de eerste stap zetten.

De afslank receptenbijbel is niet in de winkel te koop, maar wanneer je op de onderstaande rode kortingsknop klikt koop je digitale variant en alle bijhorende extra’s voor € 27 euro. Voor de hardcover variant betaal je een tientje meer en wordt de afslank receptenbijbel in een discrete verpakking bij jouw thuis afgeleverd.

Een ander fijn voordeel is dat je een 60 dagen niet goed geld terug garantie hebt. Dit betekent dat als je niet tevreden bent over de Afslank Receptenbijbel je binnen 60 dagen je geld kan terug vragen. Dus je loopt géén enkele risico op een miskoop.

Heb je vragen over mijn afslank receptenbijbel review of wil jij je behaalde resultaat delen? Laat het dan hieronder door middel van een reactie weten.

afslank receptenbijbel

Eindelijk weer dat lichaam waar je tevreden over bent, zodat je weer leuke dingen kunt ondernemen? Maak dan gebruik van de Afslank Receptenbijbel door op de tijdelijke rode kortingsknop te klikken en voorkom dat je elders meer betaald.

Ja, breng mij direct naar de actie ➔
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

14 responses to “Afslank Receptenbijbel Review en Ervaringen

 1. Door Daphne op 17 februari 2018

  Hoi Jelle, je uitgebreide review over het afslank receptenbijbel heeft mij doen overtuigen. Ik ben inmiddels al ruim 3 weken ermee bezig en ik ben al 5 kilo afgevallen. Ik ben ontzettend trots en voel me eigen weer stukken beter. Ik kan dit boek dan ook echt aanraden.

  1. Door Jelle op 17 februari 2018

   Dag Daphne,

   Wat een mooi resultaat. Dat heb je wel heel goed gedaan! Ik zou zeggen ga zo door en houdt me op de hoogte betreft je vorderingen.

   Fijne middag 🙂

   Groeten Jelle

 2. Door Lieke op 2 maart 2018

  Hey Jelle,

  Ik wilde je nog even bedanken voor je uitgebreide review over de afslank receptenbijbel. Wat ben ik blij dat ik het boek heb leren kennen. Ik ben 8 februari begonnen en ben inmiddels al 6 kilo afgevallen.

  Ik heb voorheen aardig wat dingen geprobeerd om af wat gewicht te verliezen maar dit boek is voor mij het eerste wat wel werkt.
  Ik moet nog even doorgaan totdat ik mijn streefgewicht hebt bereikt. Dus ik hou je nog op de hoogte.

  Groetjes Lieke

  1. Door Jelle op 2 maart 2018

   Dag Lieke,

   Wat een enorm mooi resultaat heb je al gehaald! En wat fijn dat je nu eindelijk iets hebt wat voor jou helpt. Ga zo door en hou me op de hoogte!

   Groeten Jelle

 3. Door Catharina Vonk op 29 april 2018

  Hoi Jelle,
  Ik ben nu 4 weken bezig met koolhydraatarm eten en zoek elke keer recepten op internet. Was op zoek naar een boek want dit kost me best veel tijd. Ik ga nu direct dit boek bestellen. Helemaal enthousiast. Ben 3 kilo afgevallen. Ik laat je weten hoe het gaat met de receptenbijbel.
  Groeten, Catharina

  1. Door Jelle op 29 april 2018

   Dag Catharina,

   Wat goed van je om met de afslank bijbel aan de slag te gaan! Ik wens je succes en vooral veel plezier toe. En hou me maar op de hoogte! Fijne dag nog 🙂

   Groeten,

   Jelle

 4. Door Babette op 29 juni 2018

  Hallo Jelle,

  Jouw review beschrijft precies wat het boek inhoud. Aan de hand van jouw review heb ik het boek gekocht en ben ermee aan de slag gegaan. Moet zeggen het echt werkt en dat het geld meer dan waard is. Ook de recepten zijn eenvoudig klaar te maken en ben inmiddels al 6 kilo afgevallen waardoor ik bijna op mijn streefgewicht ben.

  Groetjes,
  Babette

  1. Door Jelle op 29 juni 2018

   Dag Babette,

   Wat een geweldig resultaat! Ga zo door dan kom je er wel!

   Groetjes,

   Jelle

 5. Door Pauline op 11 september 2018

  hoi Jelle,

  Vraagje, kan je de smoothies in het weekend maken en dan invriezen zodat je elke dag een smoothie kan pakken? Of moet het per dag gemaakt worden? Ik hoor het graag 😉

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Pauline

  1. Door Jelle op 11 september 2018

   Hoi Pauline,

   Persoonlijk zou ik verse smoothies niet invriezen. Want tijdens het bereiden van een smoothie verlies je al wat vitamines omdat er zuurstof bij komt. Ook tijdens het invriezen en met name ontdooien verlies je opnieuw vitamines en wordt de werking van de antioxidanten minder. Probeer daarom (als het kan) de smoothies zo vers mogelijk te drinken.

   Hopelijk heb ik je vraag beantwoord 🙂

   Groetjes,

   Jelle

 6. Door Hans op 30 maart 2019

  Kun je deze recepten ook combineren met intermittent fasting waardoor het afvallen mogelijk nog sneller gaat?

  1. Door Jelle op 31 maart 2019

   Dag Hans,

   Intermitterend vasten kun je heel goed combineren met de recepten uit de afslank receptenbijbel, al is het geen verplichting. In het boek komt dit onderwerp dan ook terug. Zo wordt er uitgelegd wat het intermitterend vasten precies is, en hoe je dit het beste i.c.m. de recepten kunt aanpakken.

   Met vriendelijke groeten,
   Jelle

 7. Door Melissa op 19 februari 2020

  Na veel lezen en twijfelen ben ik eind januari ook begonnen met de afslank receptenbijbel. Inmiddels ben ik al meer dan 5 kilo kwijt. Super trots en blij dat ik toch de stap heb gezet! Mvg melissa

 8. Door Hoven op 8 september 2020

  Super bedankt voor de boeken, wij zijn zeer tevreden! 💪💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.