Ga naar de inhoud
strakke buikbijbel oscar helm review

Strakke Buik Bijbel (PDF) Review: Het handboek voor een buik van je dromen?

Door Jelle

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen ben je misschien op zoek naar reviews en ervaringen over het boek Strakke Buik Bijbel van de schrijver Oscar Helm. En zo gek is dat niet want het internet staat vol met positieve ervaringen.

Maar is de strakke buik bijbel nu echt zo goed zoals andere websites beweren? En kun je door het volgen van dit boek eindelijk die strakke en platte buik krijgen?

In deze Strakke Buik Bijbel review vertel ik je wie de schrijver Oscar Helm is, nemen we samen de Strakke Buik Bijbel door en geef ik je mijn mening over het boek. 

Ga er dus goed voor zitten en lees deze review snel verder.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm van Happy Healthy

Oscar Helm is de schrijver van de Strakke Buik Bijbel. Daarnaast is hij ook bekend van zijn andere boek de Afslank Receptenbijbel. Oscar Helm heet eigenlijk Oscar Helmstäter, maar omdat mensen moeite hebben om zijn achternaam goed uit te spreken heeft hij ervoor gekozen om zijn achternaam af te korten naar Helm. 

Behalve schrijver is Oscar ook een (dieet) psycholoog, voedingsdeskundige, afslankcoach en is hij sinds 2017 een gediplomeerde orthomoleculair voedings en suppletieadviseur. (bron). 

Daarnaast heeft Oscar ook zijn eigen website (Happyhealthy.nl) waar hij samen met zijn team dagelijks verschillende tips, recepten, reviews en informatie over een goede gezondheid deelt. Ook kom je op zijn YouTube kanaal verschillende interessante onderwerpen langs.

Wanneer ik een review schrijf over een product of dienst vind ik het belangrijk dat deze door een erkend bedrijf geleverd worden. Vooral omdat door Oscar verschillende garanties geeft vind ik het belangrijk dat ik hem makkelijk kan bereiken. 

Gelukkig zijn de KvK nummer, BTW nummer en de contactpagina duidelijk op de website te vinden. Dit wekt bij mij dan ook vertrouwen op. 

Waar bestaat de Strakke Buik Bijbel uit?

De strakke buik bijbel bestaat net zoals de Afslank Receptenbijbel uit twee verschillende vormen. Je hebt namelijk het digitale boek en het fysieke boek. Kies je voor het fysieke boek dan krijg je de digitale versie er gratis bij.

Kijken we naar het het uiterlijk van het boek dan is de strakke buik bijbel niet alleen mooi vormgeven, maar de strakke buik bijbel heeft ook een duidelijke samenstelling. Hierdoor ontstaat er een handig overzicht van alle aanwezige informatie, oefeningen en recepten.

Wanneer de strakke buik bijbel dan ook opent zie je dan ook netjes de inhoudsopgave en een sterke inleiding. In de inleiding geeft Oscar Helm aan dat vetverbranding en het verliezen van lichaamsvet een complex onderwerp is. 

Maar dat dit vooral komt door een overweldigend aanbod van tegenstrijdige informatie over afvallen en vet verliezen. En laat nu net deze tegenstrijdige informatie ervoor zorgen dat mensen afhaken en daardoor geen strakke buik krijgen. 

Oscar heeft de Strakke buik bijbel dan ook geschreven aan de hand van bijna 90 wetenschappelijke bronnen, waardoor de strakke buik bijbel vol staat met handige tips en goed werkende methodes om weer je slanke en sterke lichaam terug te krijgen. Het motto van de strakke buik bijbel is dan ook: 

Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt het lichaam goed voor jou.

Verder bevat de strakke buik bijbel 50 recepten voor ontbijt, lunch, diner en verschillende tussendoortjes. Ook bevat elk recept een mooie foto zodat je precies weet hoe het recept eruit ziet.

strakke buikbijbel inhoudsopgave p1 | Foto copyright fitaddicted.nl
strakke buikbijbel inhoudsopgave p2 Foto copyright fitaddicted.nl

Dé 12 fouten die veel mensen maken

Zoals gezegd bevat de strakke buik bijbel heel veel informatie gebaseerd op bijna 90 wetenschappelijke artikelen. Aan de hand van deze informatie neemt het de strakke buik bijbel je stap voor stap mee door acht verschillende hoofdstukken. 

Zo wordt er in het 1e hoofdstuk gesproken over de “dé 12 veel gemaakte fouten” waarin Oscar aangeeft dat 1 van de meest belangrijkste redenen dat veel mensen het niet lukt om af te vallen is omdat ze niet goed weten wat ze moeten doen. 

Want wanneer je wilt afvallen en buikvet wilt verliezen zal je focus niet alleen op bewegen en fitnessen moeten liggen, maar ook op het gene wat je eet en hoeveel je eet. 

Dit geeft Oscar Helm in de strakke buik bijbel aan de hand van een Amerikaanse studie dan ook aan. Deze studie heeft namelijk uitgewezen dat je door sporten en cardio niet drastisch veel afvalt. De meeste sporters overschatten zelfs het aantal calorieën dat ze verbranden tijdens het sporten. 

Staar je niet blind op calorieën

Calorieën tellen wordt vaak gebruikt als een methode om snel af te vallen. Maar het is niet verstandig om je hier blind op te staren. Dit is namelijk maar gedeeltelijk waar.

Wanneer je namelijk alleen focust op het tellen van de calorieën verlies je alles wat te maken heeft met gezonde voeding uit het oog. Denk dan vooral aan welke voedingsstoffen, mineralen en vitamines iets bevat. 

Je zult dan ook op den duur futloos voelen en je wordt kwetsbaarder voor allerlei verschillende ziektes. 

Wist je trouwens dat gezonde vetten veel calorieën bevatten? Toch stimuleren ze verbranding en verminderen ze je eetlust. 

Welke buikspieren zijn er en hoe train je ze het beste?

Een ander hoofdstuk waar ik meer over wil vertellen in deze review is hoofdstuk 5. In dit hoofdstuk ontdek je namelijk meer over de verschillende buikspieren en hoe je deze het beste kunt trainen. Want als je weet welke buikspieren je allemaal hebt, dan ben je beter in staat om je buikspieren gericht te trainen. 

Wel is het belangrijk om te weten dat je als je een sterke en gespierde buik wilt dat je zowel samengestelde oefeningen (compound oefeningen) als buikspieroefeningen doet. 

Op deze manier train je namelijk meerdere spiergroepen tegelijkertijd, verbrand je meer calorieën en isoleer je je buikspieren.

De buikspieroefeningen en de compound oefeningen worden in de strakke buik bijbel tot in detail beschreven, waardoor je precies weet hoe je deze moet uitvoeren. Het is ook belangrijk om te weten dat je je buikspieren niet anders moet behandelen dan je andere spieren. 

Train daarom dan ook niet op uithoudingsvermogen, maar wel op spiergroei. 

Een ander belangrijk punt wat Oscar in de strakke buik bijbel aanhaalt is dat je niet teveel mag sporten. Want hoe meer jij je lichaam belast, des te groter is de kans op overbelasting. 

De Strakke Buik Bijbel  geeft dan ook aan dat je er slim aan doet om je buikspieren goed te trainen op dagen dat ze aan de beurt zijn. Maar zorg er ook voor dat je lichaam voldoende kan rusten zodat ze kan herstellen. 

Vindt daarom dan ook de juiste balans tussen intensiteit, duur en hoe lang je traint. Op deze manier voorkom je dat je op den duur gefrustreerd afhaakt omdat je niet meer kunt volhouden. 

Strakke Buik Bijbel Buikspieren

6 Gratis digitale bonussen

Wanneer je de Strakke Buik Bijbel aanschaft krijg je krijg je toegang tot 6 gratis digitale bonussen. De bonussen bestaan uit de volgende producten:

  1. 6 verschillende trainingsschema’s – de trainingsschema’s zijn voor verschillende niveau’s samengesteld. Je kunt namelijk kiezen uit 2 beginner, 2 intermediate en 2 gevorderde schema’s. De schema’s zijn zo samengesteld dat ze vetverbranding stimuleren en dat je de oefeningen thuis kunt uitvoeren. 
  2. Voedingsschema’s – de schema’s in de strakke buik bijbel zorgen ervoor dat je alles op de juiste manier eet. Je hoeft je dan ook niet druk te maken wat je wel en niet mag eten. Het gaat om verschillende weekmenu’s van 4 weken. Je krijgt recepten voor je ontbijt, tussendoortjes, lunch en avondeten. 
  3. Strakke billen – wie droomt er nu van strakke billen? In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je op een eenvoudig en snelle manier stevige en strakke billen kunt krijgen
  4. Strakke benen – het krijgen van strakke benen ziet iedereen wel zitten. Het niet alleen aantrekkelijk, maar het is ook nog eens belangrijk om vervelende blessures te voorkomen. In dit hoofdstuk krijg je de beste oefeningen voor het versterken van je beenspieren.
  5. Strakke huid – het hebben van een gezonde en stralende huid zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. In dit hoofdstuk geeft Oscar je diverse tips hoe je kunt afrekenen met cellulitis en hoe je een strakke huid krijgt.
  6. Vetrol vrij love handles – wie kent ze niet? Vetrolletjes die boven je spijkerbroek uitsteken. Dit is helaas ook één van de eerste plekken waar lichaamsvet wordt opgeslagen. In dit hoofdstuk worden verschillende waardevolle oefeningen behandeld om eindelijk van de vetrolletjes af te komen. 

Voorbeeld recepten uit het Strakke Buik Bijbel boek

Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten die uit de digitale versie van de strakke buik bijbel komen.

strakke buikbijbel review voorbeeld recept1 | copyright fitaddicted.nl
strakke buikbijbe voorbeeld recept2  | copyright fitaddicted.nl

Voor wie is het Strakke Buik Bijbel handboek bestemd?

De strakke buik bijbel van Oscar Helm is voor elke vrouw of man bestemd die graag op een gezonde en vooral op een verantwoorde manier een platte en strakke buik wilt hebben.

Een groot probleem bij veel dieetboeken is dat je vaak op zoek moet naar speciale ingrediënten en daardoor vaak specifieke winkels moet, omdat ze niet bij een normale supermarkt verkrijgbaar zijn. En daarbij komt nog eens dat veel van die speciale ingrediënten prijzig zijn.

Dit is niet het geval bij de Strakke Buik Bijbel!

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor de recepten zijn verkrijgbaar bij elke supermarkt. Daarnaast is het ook aan te raden om vooral ingrediënten te kopen waarbij géén toegevoegde suikers in zit.

Koop daarom wanneer het kan dan ook de biologische varianten van een product om zo het meest puur te eten.

De strakke buik bijbel is dan ook géén dieet

De Strakke buik bijbel is net zoals de Afslank receptenbijbel geen dieet. Waar je wel mee bezig bent is ervoor zorgen dat je slechte eetgewoontes langzaamaan omzet naar gezonde eetgewoontes in combinaties met de verschillende oefeningen zodat je gezonder, fitter en bewuster gaat leven.

Om je te zorgen dat je motivatie hoog blijft raadt Oscar Helm onder andere aan om op de 7e dag een “Alles-mag” maaltijd in te plannen. Dit houdt in dat als je 6 dagen in de week bezig bent met het Strakke buik bijbel programma je op de 7e dag van het programma in principe alles mag eten wat je wilt.

Hierdoor wordt het krijgen van een platte en strakke buik een stuk eenvoudiger voor je omdat je het proces volhoudt.

Wat zeggen andere over de Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel is op het moment van schrijven ontzettend populair. Maar toch wil ik een aantal afzonderlijke en eerlijke reviews plaatsen van mensen die met succes gebruik hebben gemaakt van de informatie en de oefeningen uit de strakke buik bijbel om zo hun strakke buik te krijgen.

Liesbeth 29 jaar “Jouw boek is het eerst dieet wat ik heb kunnen volhouden”

Liesbeth 29 jaar

“Hoi Oscar, Ik volg je gezondheidsblogs al een tijdje en was dan ook zeer verrast toen ik hoorde dat ik je nieuwe boek als een van de eerste mocht lezen. In het verleden heb ik meerdere pogingen gedaan om af te vallen, helaas met weinig resultaat. De kilo’s bleven maar terug komen. Ik was dan ook wat sceptisch, maar eerlijk is eerlijk, mijn blijvende afslank resultaten dankzij je boek zijn in je voordeel.

Wat ik zo fijn vind aan je boek is dat het praktisch en helder is beschreven. Je hebt me ook laten inzien dat niets is wat het lijkt als het gaat om voeding en afvallen. Ik begrijp nu waarom het me maar niet lukte om een strakkere buik te krijgen. Dankjewel Oscar!! ik ben heel tevreden (ruim 8,5 kg kwijt!) en raad dit boek dan ook zeker aan voor iedereen die wilt afvallen en op zoek is naar een strakkere buik. Aan iedereen die dit leest: heel veel succes!! groetjes”

Esther 43 jaar

“Ik was meer dan 30 kilo te zwaar.Ook al heb ik misschien iets langer dan 6 weken gedaan over mijn transformatie weet ik zeker dat ik het niet zonder jou buikspieren oefeningen had kunnen doen…. THANK YOU Oscar. Je bent echt een held.”

Bram 38 jaar
strakke buik bijbel copyright fitaddicted
strakke buik bijbel copyright fitaddicted

Mijn conclusie over de Strakke Buik Bijbel

Iets meer dan 3 maanden geleden ben ik 4 weken druk aan de slag gegaan met de informatie, tips, recepten en het intermediate schema uit het handboek van Oscar Helm. 

Na ongeveer 2 weken voelde ik me eigen fitter en gingen de oefeningen veel makkelijker dan in het begin. Ook had ik al snel mijn eigen persoonlijke favoriete recept gevonden (geroosterde tonijn met tomatensalsa is echt heerlijk!)

Na enkele weken merkte ik al dat mijn broeken meer losjes zaten rondom mijn buik en zag ik de buikspieren meer tevoorschijn komen. Dit motiveert natuurlijk ontzettend om nog meer uit het programma te halen. 

Inmiddels is mijn buik zichtbaar platter, zijn mijn buikspieren zichtbaarder en ben ik ongeveer 4 kilo afgevallen.

Verder vind ik het een groot pluspunt dat je de oefeningen die zijn beschreven in het handboek thuis kunt uitvoeren. Dus een sportschoolabonnement is niet nodig.

De moeite waard of toch niet?

Ik ben dan ook van mening dat de Strakke buik bijbel van Oscar Helm alle elementen bevat om een op een verantwoordelijke en sportieve manier een platte en strakke buik te krijgen. 

Dit komt vooral door de aanwezige informatie die je dwingt om anders te gaan denken over sporten en eten, zodat je op langer termijn blijvend resultaat ziet.

De training en voedingsschema’s in de Strakke Buik bijbel zijn gemakkelijk zijn vol te houden.Zo bevatten alle voedingsschema’s 3 maaltijden per dag waardoor je niet extra hoeft te eten. En heb je de keuze uit 3 verschillende niveaus waardoor het programma voor iedereen geschikt is.

Daarnaast vind ik de Strakke Buik Bijbel vrij makkelijk weglezen, waardoor je de informatie en de tips snel opneemt. De extra bonussen die je standaard bij het boek krijgt sluiten goed aan op het boek.

MAAR, het enige negatieve punt wat ik heb met de Strakke Buik Bijbel is dat je op de bestelpagina 2 opties hebt om het boek te kopen. Je hebt namelijk de optie om de strakke buik bijbel te kopen met een abonnement op het “Ultieme Afslank Programma” en een optie zonder het abonnement. Dit kan verwarring brengen.

Het is natuurlijk aan jou persoonlijk of je gebruik wilt maken van het videoprogramma (ik heb dit zelf niet gedaan, het handboek biedt naar mijn inziens alle informatie, recepten en oefeningen die je nodig hebt). Maar kies alleen voor deze optie als je ook echt  gebruik wilt maken van de video’s. Wil je dit niet, kies dan voor de optie zonder het abonnement.

Waarschijnlijk was het je al opgevallen in de conclusie van de review. Maar ik ben erg tevreden over de Strakke buik bijbel. Heb je al meerdere pogingen gedaan om af te vallen? Zit je niet lekker in je vel en kamp je met overgewicht of een laagje vet rondom je buik dat maar niet weg wilt?

Wil je dit veranderen en beginnen om weer gezond te leven, weer dingen te ondernemen en je eigen weer gelukkig voelen? Dan raad ik het Strakke buik bijbel van Oscar Helm van harte aan.

Ik durf dan ook te beweren, dat als je gebruik maakt van de informatie, de oefeningen, tips en de recepten dat je een strakke en platte buik ervoor terugkrijgt.

Alleen jij moet durven de eerste stap te zetten.

Wil je dankzij deze review ook de Strakke buik bijbel kopen? Maak dan gebruik van de onderstaande rode knop. Dan koop je de digitale versie al voor €27,00 euro. 

Wil je de fysieke boek dan betaal je 10 euro meer en wordt de Strakke Buik bijbel in een discrete verpakking bij jou thuis afgeleverd. (past door de brievenbus!)

Daarnaast heb je ook een 60 dagen niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat als je wat voor reden dan ook niet tevreden bent, je zonder problemen binnen 60 dagen je geld terug kunt vragen. Hierdoor loop je naar mijn mening geen risico op een miskoop.

Heb je vragen over mijn strakke buik bijbel review, of wil jij eigen behaalde resultaten delen? Laat het dan hieronder door middel van een reactie weten.

Strakke Buik Bijbel Review

Start ook met de Strakke Buik Bijbel

Krijg nu weer die strakke en stralende platte buik terug waardoor jij jezelf weer zelfverzekerd voelt. Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot een tijdelijke kortingspagina en voorkom dat je deze tijdelijke korting misloopt

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *