Strakke Buik Bijbel Review en ervaringen

Strakke Buik Bijbel (PDF) Review

Jelle Damen
Leestijd: 11 minuten

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk op zoek naar reviews en ervaringen over het boek Strakke buik bijbel pdf van de bekende Oscar Helm. En zo vreemd is dat eigenlijk niet, want het internet staat vol met positieve ervaringen.

Maar is de strakke buik bijbel echt zo goed als veel andere websites beweren? En krijg je met behulp van dit boek eindelijk die strakke en platte buik weer terug?

In deze strakke buik bijbel review vertel ik je wie de schrijver is, nemen we samen door wat het boek je heeft bieden en vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen met dit boek.

Wie is Oscar Helm

Oscar Helm

Oscar Helm is naast de schrijver van de Afslank Receptenbijbel ook de schrijver van de strakke buik bijbel. Oscar staat vooral bekend onder de naam Oscar Helmstater, maar omdat mensen problemen hebben om zijn achternaam goed uit te bespreken heeft Oscar ervoor gekozen om zijn af te korten naar Helm.

Behalve schrijver is Oscar ook een (dieet) psycholoog, voedingsdeskundige, afslankcoach en sinds 2017 een gediplomeerde orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur.

Maar waar Oscar vooral bekend van is, is zijn website Happyhealthy.nl waar hij samen met zijn team verschillende tips, recepten, reviews en informatie over gezondheid deelt. Daarnaast komen op zijn YouTube kanaal verschillende interessante onderwerpen langs.

Wanneer ik een review schrijf over een product of dienst vind ik het persoonlijk ontzettend belangrijk dat deze door een erkend bedrijf geleverd worden. Vooral omdat er door Oscar verschillende garanties worden gegeven vind ik het belangrijk dat de Oscar gemakkelijk te bereiken is.

Gelukkig zijn de KvK nummer, BTW nummer en het contactformulier duidelijk op de website te vinden. Dit wekt bij mij dan ook vertrouwen op.

Wat heeft de Strakke Buik Bijbel je te bieden

De Strakke buik bijbel bestaat net zoals de Afslank receptenbijbel uit 2 verschillende vormen. Namelijk de digitale variant en de hardcover variant. Kies je voor de hardcover variant dan krijg je gratis de digitale versie erbij.

De strakke buik bijbel is niet alleen mooi vormgeven, maar heeft ook duidelijk samenstelling waardoor er een handig overzicht ontstaat van alle aanwezige informatie, oefeningen en recepten.

Wanneer je het boek opent zie je dan ook direct netjes een inhoudsopgave en een sterke inleiding. In de inleiding geeft Oscar aan dat vetverbranding en het kwijt raken van buikvet een complex onderwerp is. Maar dat dit vooral komt door een overweldig aanbod van tegenstrijdige informatie over afvallen en vet verliezen.

En laat deze tegenstrijdige informatie er nu juist voor zorgen dat mensen afhaken en daardoor hun doelstellingen niet halen.

Oscar heeft de Strakke buik bijbel dan ook geschreven aan de hand van bijna 90 wetenschappelijke bronnen, waardoor het handboek vol staat met handige tips en goed werkende methodes om weer je slanke en sterke lichaam terug te krijgen. Het motto van dit handboek is dan ook:

Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou.

Verder bevat het strakke buik bijbel boek 50 verschillende recepten voor in de ochtend, middag en avond waar bij elk recept een prachtige foto is toegevoegd zodat je weet hoe het recept eruit ziet. Daarnaast wordt ook duidelijk in stappen uitgelegd hoe je het recept klaar maakt en ontdek je ook welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je lekker kunt variëren.

strakke buik bijbel pdf
strakke buik bijbel pdf
strakke buik bijbel pdf

Dé 12 fouten die veel mensen maken

Zoals eerder is aangegeven bevat het strakke buik bijbel boek heel veel informatie gebaseerd op bijna 90 wetenschappelijke artikelen. Aan de hand van deze informatie neemt het handboek je stapsgewijs mee door 8 verschillende hoofdstukken.

Zo wordt er in het 1e hoofdstuk gesproken over de “dé 12 veel gemaakte fouten” waarin Oscar aangeeft dat 1 van de meest belangrijkste redenen dat veel mensen het niet lukt om af te vallen is omdat ze niet goed weten wat ze moeten doen.

Want wanneer je wilt afvallen en buikvet wilt verliezen zal je focus niet alleen op bewegen en fitnessen moeten liggen. Maar ook op wat je eet en hoeveel je eet.

Dit geeft Oscar dan aan de hand van een Amerikaanse studie dan ook aan. Deze studie heeft namelijk uitgewezen dat je door sporten en cardio niet drastisch veel afvalt. De meeste sporters overschatten zelfs het aantal calorieën dat ze verbanden tijdens het sporten.

Staar je niet blind op calorieën

Calorieën tellen wordt vaak gebruikt als een methode om “snel” af te vallen. Maar het is niet verstandig om hier blind op te staren, want dit is maar gedeeltelijk waar.

Wanneer je namelijk alleen focust op het tellen, dan verlies je alles wat te maken heeft met gezonde uit het oog, zoals welke voedingsstoffen, mineralen en vitamines iets bevat. Op den duur zul jezelf futloos gaan voelen en wordt je kwetsbaarder voor allerlei ziektes.

Wist je trouwens dat gezonde vetten veel calorieën bevatten, maar toch vetverbranding stimuleren en je eetlust verminderen?

Welke buikspieren zijn er en hoe train je ze het beste?

Een ander hoofdstuk waar ik graag meer over wil vertellen is hoofdstuk 5 uit het handboek. In dit hoofdstuk ontdek je namelijk meer over de verschillende buikspieren en hoe je deze het beste kunt trainen. Want als je weet welke buikspieren je allemaal hebt, dan ben je beter in staat om je buikspieren gerichter te trainen.

Wel is het belangrijk om te weten dat als je een sterke en platte buik wilt dat je zowel samengestelde oefeningen (compound oefeningen) als buikspieroefeningen doet. Op deze manier train je namelijk meerdere spiergroepen, verbrand je meer calorieën en isoleer je je buikspieren.

De de buikspieroefeningen en de compound oefeningen worden in het handboek tot in detail beschreven waardoor je precies weet hoe je deze moet uitvoeren. Het is ook belangrijk om te weten dat je buikspieren niet anders moet behandelen dan je andere spieren. Train daarom dan ook niet op uithoudingsvermogen, maar wel op spiergroei.

Een ander belangrijk punt wat door Oscar in het handboek wordt aangehaald is dat je niet teveel mag sporten. Want hoe meer je je lichaam belast, des te groter is de kans op overbelasting, waardoor je lichaam niet meer de kans krijgt om zich te herstellen. Het handboek geeft dan ook aan om je buikspieren goed te trainen op dagen dat ze aan de beurt zijn, maar zorg ook dat je lichaam voldoende kan herstellen door op tijd te rusten.

Daarom is het ook zo belangrijk dat je de juiste balans vind tussen de intensiteit, duur en hoe lang je traint. Op die manier voorkom je namelijk dat je op den duur gefrustreerd afhaakt omdat je niet meer kunt volhouden.

Strakke Buik Bijbel Buikspieren

6 Gratis digitale bonussen

Wanneer je de Strakke Buik Bijbel aanschaft krijg je krijg je toegang tot 6 gratis digitale bonussen. De bonussen bestaan uit de volgende producten:

 1. 6 Trainingsschema’s
  De trainingsschema’s zijn voor verschillende niveaus samengesteld. Je kunt namelijk kiezen uit 2 beginner, 2 intermediate en 2 gevorderde schema’s. De schema’s zijn zo samengesteld dat ze vetverbranding stimuleren en dat je de oefeningen thuis kunt uitvoeren.
 2. Voedingsschema’s
  De voedingsschema’s in het handboek zorgen ervoor dat je alles op de juiste manier eet. Zo hoef jij je niet druk te maken wat je wel en wat je niet mag eten. Het gaat om verschillende weekmenu’s van 4 weken. Je krijgt namelijk recepten voor je ontbijt, tussendoortjes, lunch en avondeten.
 3. Strakke billen
  Wie droomt niet van stevige en strakke billen? In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je op een gemakkelijke manier en snelle manier stevige en strakke billen kunt krijgen.
 4. Strakke benen
  Strakke en sterke bovenbenen ziet iedereen wel zitten. Het is niet alleen aantrekkelijk, maar het is ook nog eens belangrijk om vervelende blessures te voorkomen. In dit hoofdstuk krijg je de beste oefeningen voor het versterken van je beenspieren.
 5. Strakke huid
  Het hebben van een gezonde huid zorgt ervoor dat je er stralend eruit ziet en daardoor lekker in je vel zit. In dit hoofdstuk geeft Oscar je diverse tips hoe jij kan afrekeningen met  .
 6. Vetrol vrij
  Love handles, je kent ze waarschijnlijk wel. Vetrolletjes die boven je spijkerbroek uitsteken. Dit is helaas ook 1 van de eerste plekken waar lichaamsvet word opgeslagen. In dit hoofdstuk worden verschillende waardevolle oefeningen behandeld om eindelijk van de vetrolletjes af te komen.

Voorbeeld recepten uit het Strakke Buik Bijbel boek

Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten die uit de digitale versie van de Strakke Buik Bijbel komen.

Strakke Buik Bijbel Kokosontbijt Recept
Strakke Buik Bijbel Banana Yoghurt Recept
Strakke Buik Bijbel banaanpannenkoeken met gezonde rode saus

Voor wie is het Strakke Buik Bijbel handboek bestemd

De strakke buik bijbel van Oscar is voor elke vrouw of man bestemd die graag op een gezonde en vooral op een verantwoorde manier een platte en strakke buik wilt hebben.

Een groot probleem bij veel dieetboeken is dat je vaak opzoek moet naar speciale ingrediënten en daardoor vaak specifieke winkels moet, omdat ze niet bij een normale supermarkt verkrijgbaar zijn. En daarbij komt nog eens dat veel van die speciale ingrediënten prijzig zijn.

Dit is niet het geval bij de Strakke Buik Bijbel!

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor de recepten zijn verkrijgbaar bij elke supermarkt. Daarnaast is het ook aan te raden om vooral ingrediënten te kopen waarbij géén toegevoegde suikers in zit.

Koop daarom wanneer het kan dan ook de biologische varianten van een product om zo het meest puur te eten.

De strakke buik bijbel is dan ook géén dieet

De Strakke buik bijbel is net zoals de Afslank receptenbijbel geen dieet. Waar je wel mee bezig bent is ervoor zorgen dat je slechte eetgewoontes langzaamaan omzet naar gezonde eetgewoontes in combinaties met de verschillende oefeningen zodat je gezonder, fitter en bewuster gaat leven.

Om je te zorgen dat je motivatie hoog blijft raadt Oscar onder andere aan om op de 7e dag een “Alles-mag” maaltijd in te plannen. Dit houdt in dat als je 6 dagen in de week bezig bent met het Strakke buik bijbel programma je op de 7e dag van het programma in principe alles mag eten wat je wilt. Hierdoor wordt het krijgen van een strakke en platte buik een stuk makkelijker voor je omdat je het proces volhoudt.

Wat zeggen andere over de Strakke Buik Bijbel

Het handboek is op het moment van schrijven ontzettend populair. Maar toch wil ik een aantal afzonderlijke en eerlijke reviews plaatsen van mensen die met succes gebruik hebben gemaakt van de informatie en de oefeningen uit de strakke buik bijbel om zo hun strakke buik te krijgen.

Liesbeth 29 jaar “Jouw boek is het eerst dieet wat ik heb kunnen volhouden”

Liesbeth 29 jaar

“Hoi Oscar, Ik volg je gezondheidsblogs al een tijdje en was dan ook zeer verrast toen ik hoorde dat ik je nieuwe boek als een van de eerste mocht lezen. In het verleden heb ik meerdere pogingen gedaan om af te vallen, helaas met weinig resultaat. De kilo’s bleven maar terug komen. Ik was dan ook wat sceptisch, maar eerlijk is eerlijk, mijn blijvende afslank resultaten dankzij je boek zijn in je voordeel.

Wat ik zo fijn vind aan je boek is dat het praktisch en helder is beschreven. Je hebt me ook laten inzien dat niets is wat het lijkt als het gaat om voeding en afvallen. Ik begrijp nu waarom het me maar niet lukte om een strakkere buik te krijgen. Dankjewel Oscar!! ik ben heel tevreden (ruim 8,5 kg kwijt!) en raad dit boek dan ook zeker aan voor iedereen die wilt afvallen en op zoek is naar een strakkere buik. Aan iedereen die dit leest: heel veel succes!! groetjes”

Esther 43 jaar

“Ik was meer dan 30 kilo te zwaar.Ook al heb ik misschien iets langer dan 6 weken gedaan over mijn transformatie weet ik zeker dat ik het niet zonder jou buikspieren oefeningen had kunnen doen…. THANK YOU Oscar. Je bent echt een held.”

Bram 38 jaar
strakke buik bijbel review fitaddicted
strakke buik bijbel fitaddicted

Mijn conclusie over de Strakke Buik Bijbel

Iets meer dan 3 maanden geleden ben ik 5 weken druk aan de slag gegaan met de informatie, tips, recepten en het intermediate schema uit het handboek van Oscar Helm. Na ongeveer 2 weken voelde ik me eigen een stuk fitter en gingen de oefeningen veel makkelijker dan in het begin. Ook had ik al snel mijn eigen persoonlijke favoriete recept gevonden (geroosterde tonijn met tomatensalsa is echt heerlijk!)

Na 4 weken merkte ik dat mijn broeken meer losjes zaten rondom mijn buik en zag ik de buikspieren meer tevoorschijn komen. Dit motiveert natuurlijk ontzettend om nog meer uit het programma te halen. Inmiddels is mijn buik zichtbaar platter, zijn de buikspieren goed zichtbaar en ben ik ongeveer 5 kilo afgevallen.

Verder vind ik het een groot pluspunt dat je de oefeningen die zijn beschreven in het handboek thuis kunt uitvoeren. Dus een sportschoolabonnement is niet nodig.

De moeite waard of toch niet?

Ik ben dan ook van mening dat de Strakke buik bijbel van Oscar Helm alle elementen bevat om een op een verantwoordelijke en sportieve manier een platte en strakke buik te krijgen. Dit komt vooral door de aanwezige informatie die je dwingt om anders te gaan denken over sporten en eten, zodat je op langer termijn blijvend resultaat ziet.

Dit komt voornamelijk dankzij de training en voedingsschema’s in het handboek gemakkelijk zijn vol te houden.Zo bevatten alle voedingsschema’s 3 maaltijden per dag waardoor je niet extra hoeft te eten. En heb je de keuze uit 3 verschillende niveaus waardoor het programma voor iedereen geschikt is.

Daarnaast vind ik het handboek vrij gemakkelijk weglezen, waardoor je de informatie en de tips snel opneemt. De extra bonussen die je standaard bij het boek krijgt sluiten goed aan op het boek.

Het enige negatieve punt wat ik heb is dat je op de bestelpagina 2 opties hebt om het boek te kopen. Je hebt namelijk de optie om het boek te kopen met een abonnement op het “Ultieme Afslank Videoprogramma” en een optie zonder het abonnement. Dit kan verwarring brengen.

Het is natuurlijk aan jou persoonlijk of je gebruik wilt maken van het videoprogramma (ik heb dit zelf niet gedaan, het handboek biedt na mij inziens alle informatie, recepten en oefeningen die je nodig hebt). Maar kies wel voor het video abonnement als je er ook echt gebruik wilt maken van de video’s. Wil je dit niet, kies dan voor de optie “ik wil het ebook zonder het Ultieme Afslank Programma“. Sinds januari 2020 is het handboek alleen nog te koop ZONDER abonnement.

Strakke Buik Bijbel kopen (+ kortingslink)

Waarschijnlijk was het je al opgevallen in de conclusie van de review. Maar ik ben erg tevreden over de Strakke buik bijbel.

Heb je al meerdere pogingen gedaan om af te vallen? Zit je niet lekker in je vel en kamp je met overgewicht of een laagje vet rondom je buik dat maar niet weg wilt? Wil je dit veranderen en beginnen om weer gezond te leven, weer dingen te ondernemen en je eigen weer gelukkig voelen? Dan raad ik het Strakke buik bijbel boek van Oscar Helm van harte aan.

Ik durf dan ook te beweren, dat als je gebruik maakt van de informatie, de oefeningen, tips en de recepten dat je slanker en een fysiek sterker lichaam ervoor terug krijgt.

Alleen jij moet durven de eerste stap te zetten.

Wil je dankzij deze review ook de Strakke buik bijbel kopen? Maak dan gebruik van de onderstaande kortingsknop rode knop. Dan koop je de digitale variant al voor €27,00 euro. Wil je de hardcover versie van het handboek dan betaal je 10 euro meer en word de Strakke Buik bijbel in een discrete verpakking bij jou thuis afgeleverd. (past door de brievenbus!)

Daarnaast heb je ook een 60 dagen niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat als je wat voor reden dan ook niet tevreden bent, je zonder problemen je geld terug kunt vragen. Hierdoor loop je na mijn mening geen risico op een miskoop.

Heb je vragen over mijn strakke buik bijbel review, of wil jij eigen behaalde resultaten delen? Laat het dan hieronder door middel van een reactie weten.

Strakke Buik Bijbel Review

Start met de Strakke Buik Bijbel

Krijg nu weer die strakke en stralende platte buik terug waardoor jij jezelf weer zelfverzekerd voelt. Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot een tijdelijke kortingspagina en voorkom dat je deze tijdelijke korting misloopt.

Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *