Ga naar de inhoud
Arm vet verliezen - 6 tips om strakke en slanke armen te krijgen

Arm vet verliezen: de 6 beste manieren om slanke armen te krijgen

Door Jelle

Arm vet verliezen, hoe kun je dit nu het beste doen? Lichaamsvet verliezen is zoals je misschien al weet moeilijk, vooral wanneer het om specifieke gebieden gaat zoals je armen. Dikke armen worden dan ook vaak als een probleem gezien waardoor veel mensen op zoek zijn naar manieren om arm vet te verliezen.

In dit artikel ontdek je 6 manieren om arm vet te verminderen zodat je armen weer strakker en slanker eruit komen te zien.

Ben je nu ook benieuwd naar deze manieren? Lees het artikel dan snel verder.

Tip van Jelle: wil je graag slanker worden? Bekijk dan eens de overheerlijke koolhydraatarme recepten van Niels Bosman >>

Kun je plaatselijk vet kwijtraken?

De meeste wetenschappelijke studies hebben inmiddels uitgewezen dat plaatselijk vet verliezen niet mogelijk is. Om toch strakke en slanke armen te krijgen is het dan ook aan te raden om je te richten op het verlagen van je vetpercentage.

Zo blijkt uit een studie onder 104 mensen dat een 12 weken durende trainingsprogramma het totale vetpercentage deed verlagen. Echter had het trainingsprogramma weinig invloed op het specifieke gebied dat werd getraind (bron).

Een ander onderzoek van 12 weken toont aan dat krachttraining gericht op 1 been effect was of het verminderen van het totale lichaamsgewicht, maar niet in het verminderen van vet rondom de getrainde been (bron).

6 Tips om weer strakke en slanke armen te krijgen

Arm vet verliezen - 6 tips om strakke en slanke armen te krijgen

Zoals je hebt kunnen lezen is het haast onmogelijk om op specifieke plekken vet te verbranden. Het enige wat helpt om slanke armen te krijgen is over het hele lichaam vet te verliezen. Hieronder ontdek je 6 verschillende manieren die je daarbij helpen.

1. Let op wat je eet

Veel voedingsmiddelen bevatten slechte of bewerkte koolhydraten. Deze koolhydraten bevatten veel minder goede en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Wat ze wel bevatten zijn lege calorieën en weinig vezels waardoor al snel je bloedsuikerspiegel stijgt en waardoor je dus sneller honger krijgt (1).

De ongezonde koolhydraten vind je vooral terug in pasta’s, wit brood, ontbijtgranen en andere verpakte voedingsmiddelen. Wil je dus slankere armen kies dan voor volkoren voedingsmiddelen zoals boekweit, gerst, haver en spelt.

2. Train met gewichten

Wil je je armen weer strakker en slanker hebben dan kun je deze trainen met gewichten. Het zorgt er niet voor dat je vet verliest in je armen, maar het kan wel weer helpen om het vetpercentage van je hele lichaam te verlagen.

Een studie bij 109 mensen laat bijvoorbeeld zien dat het trainen in combinatie met aerobe training een stuk efficiënter was voor het vergroten van de armspieren dan enkel aerobe training (2).

Wil je dus arm vet verbranden dan kan het opbouwen van vetvrije lichaamsmassa helpen je metabolisme te stimuleren en het aantal calorieën dat in ruststand wordt verbrand gedurende de te verhogen.

Enkele oefeningen die je helpen om je bovenarmen te trainen zijn biceps curls, overhead presses, push ups en bijvoorbeeld tricep extensions.

3. Vergeet cardio niet!

Door enkele keren in de week aan cardio te doen verhoog je je hartslag om calorieën te verbranden. Cardio is dan ook een goede manier om af te vallen en dus ook om armvet te verliezen. Het wordt aangeraden om tenminste 20 tot 40 minuten cardio per dag te doen (3).

Enkele goede cardio oefeningen zijn joggen, fietsen, roeien, zwemmen, dansen, of touwtje springen.

4. Krijg meer vezels binnen

Door te zorgen dat je extra vezels binnenkrijgt kan dat ervoor zorgen dat je sneller gewicht verliest en dus helpen om je vetpercentage te verlagen. Vezels gaan namelijk langzamer door je spijsverteringskanaal. Hierdoor duurt het langer voordat je maag leeg is en je langer een vol gevoel hebt.

Uit een onderzoek blijkt dat het verhogen van het aantal vezels in verband is gebracht met een vermindering van 10% in de totale calorie-inname van 1.9 kg gewichtsverlies (4, 5).

Je vindt vezels vooral veel terug in fruit, groenten, volle granen, noten, zaden en in peulvruchten. Je kunt er ook voor kiezen om vezelsupplementen te gebruiken wanneer je dagelijks te weinig vezels binnenkrijgt.

Vezelsupplementen zijn onder te verdelen in natuurlijke en gefabriceerde supplementen. Maar ik raad je aan om te kiezen voor de natuurlijke optie zoals bijvoorbeeld lijnzaad. Deze kun je tegenwoordig kopen in elke supermarkt of in elke reformwinkel.

5. Eet eiwitrijke voeding

Zalm is een vissoort wat veel eiwitten bevat.

Om weer slankere armen te krijgen kun je ervoor kiezen om meer eiwitten binnen te krijgen. Het eten van eiwitrijke voeding is namelijk een eenvoudige manier om sneller een verzadigd gevoel te krijgen, je eetlust onder controle te houden en je te helpen om je vetpercentage te verlagen.

Uit een wetenschappelijk onderzoek bij 20 vrouwen bleek dat het eten van een eiwitrijke voeding tijdens het ontbijt het hongergevoel minderde en het hormoon dat juist honger stimuleert deed afnemen (6).

Goede bronnen van eiwitten zijn:

  • Eieren
  • Vlees
  • Gevogelte
  • Peulvruchten
  • Magere kwark
  • Yoghurt
  • Vis
  • Kaas

6. Blijf gehydrateerd

Elke dag voldoende water drinken is erg belangrijk als het gaat om het armvet te verliezen.  Sommige onderzoekers denken dat het drinken van water bij de maaltijd het gevoel van verzadiging kan bevorderen (7).

Water drinken helpt je lichaam gif en afvalstoffen te verwijderen. Drink daarom dan ook tussen de acht en 12 glazen water per dag.

Wel is het belangrijk dat je echt water drinkt en niet kiest voor frisdranken of sappen. De laatste 2 zijn namelijk calorierijke dranken en die kunnen ervoor zorgen dat je juist weer aankomt.

7. Gebruik je lichaamsgewicht

Bij punt 2 heb je kunnen lezen dat krachttraining helpt om je bovenarmen te trainen en dat je daardoor je armen slanker kunnen worden. Maar heb je geen toegang tot een sportschool, dan kun je ervoor kiezen om te trainen met je lichaamsgewicht.

Probeer dan ook oefeningen voor je bovenlichaam te doen. Enkele goede oefeningen om spierkracht om te bouwen en je armen sterker te maken zijn: push ups, triceps dips en planken.

8. Zorg voor een goede nachtrust

goed slapen / goede nachtrust

Naast het letten op je eten, sporten en voldoende drinken is ook een goede nachtrust belangrijk. Probeer dan ook met regelmaat op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op een vast tijdstip wakker te worden.

Twee super handige tips die zorgen voor een goede nachtrust zijn:

  • Zorg voor een koele slaapkamer – een goede slaapkamertemperatuur is 15 à 17 graden celsius. Je valt hierdoor niet alleen sneller in slaap, maar je verbrand ook nog eens meer calorieën omdat je lichaam harder moet werken om warm te blijven.
  • Zorg voor een verduisterd slaapkamer – wil je de volgende ochtend goed uitgerust wakker worden, zorg er dan voor dat je slaapkamer goed donker is. Wanneer er teveel licht in je kamer schijnt blijven je hersenen actief en heb je moeite om in slaap te komen.

Conclusie arm vet verliezen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is plaatselijk lichaamsvet kwijtraken niet mogelijk. Maar door het veranderen van je dieet, goed te slapen en door onder andere meer te bewegen is het toch mogelijk om strakke en slanke armen te krijgen.

Vond je het artikel over arm vet verliezen waardevol? Dan wil ik je vragen om het artikel op je social media kanalen te delen met je volgers. Heb je nog vragen? Laat dan onderaan dit bericht een reactie achter.

Start vandaag nog met een koolhydraatarme levensstijl

Wil je graag afvallen, vet verbranden en een slanker en gezonder lichaam hebben? Begin dan aan een koolhydraatarme levensstijl. Bij een koolhydraatarme levensstijl vervang je de slechte koolhydraten met goede vetten en eiwitten uit onbewerkte voedingsmiddelen.

En omdat je koolhydraatarm eet ontstaat er een verandering in je energiebalans en in je hormoonhuishouding. Al deze veranderingen maken het mogelijk dat je dus gaat afvallen en dat je er gezonder gaat uitzien.

Om je hierbij te helpen raad ik het koolhydraatarm 50 dagen programma van MakkelijkAfvallen aan. Dit programma is gebaseerd op het koolhydraatarm dieet en bevat 150 koolhydraatarm recepten en 7 verschillende weekmenu’s om op een leuke en gezonde manier af te vallen.

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma Niels Bosman

Start met het 50 Koolhydraatarm Dagen Programma

Val nu gemiddeld 2 kilo per week af dankzij het Koolhydraatarm 50 dagen Programma van Niels Bosman. Gebruik de knop hieronder om toegang te krijgen.

Referenties:

1. The concept of low glycemic index and glycemic load foods as panacea for type 2 diabetes mellitus; prospects, challenges and solutions
2. Effects of aerobic and/or resistance training on body mass and fat mass in overweight or obese adults
3. Effects of a High vs Moderate Volume of Aerobic Exercise on Adiposity Outcomes in Postmenopausal Women: A Randomized Clinical Trial
4. The impact of soluble dietary fibre on gastric emptying, postprandial blood glucose and insulin in patients with type 2 diabetes
5. Dietary fibres in the regulation of appetite and food intake. Importance of viscosity
6. Beneficial effects of a higher-protein breakfast on the appetitive, hormonal, and neural signals controlling energy intake regulation in overweight/obese, “breakfast-skipping,” late-adolescent girls
7. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *