Ga naar de inhoud
Koolhydraatarm 50 Dagen Programma V2 (MakkelijkAfvallen.eu) Review

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma Review + Ervaringen (Niels Bosman)

Door Jelle

Misschien heb je al eens gehoord van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman. Wellicht ben je dan ook op zoek naar meer informatie, reviews of ervaringen met het boek. 

In deze diepgaande koolhydraatarm 50 dagen programma review ontdek je meer over het volgende:

 • Wat is een koolhydraatarm dieet?
 • Wie is Niels Bosman
 • De inhoud van het 50 dagen koolhydraatarm programma
 • De extra bonussen
 • Geef ik je enkele voorbeeldrecepten 
 • En als laatste … vertel ik je mijn ervaringen en wat ik van het boek vind

Mocht je weinig tijd hebben

Samenvatting: de recepten zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens eenvoudig klaar te maken. Je staat dan ook niet urenlang in de keuken. De 6 eetmomenten per dag is eventjes wennen, maar voelt daarna als normaal aan. Ik ben dan ook van mening dat het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman alle handvatten heeft om op een goede manier te starten met het koolhydraatarm dieet.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Voordat ik je meer vertel over het receptenboek wil ik het eerst nog hebben over wat een koolhydraatarm dieet precies is. Bij dit dieet vervang je een hoeveelheid bewerkte koolhydraten met goede vetten en eiwitten uit onbewerkte producten zoals bijvoorbeeld groenten en peulvruchten. 

Door zoveel mogelijk van deze slechte koolhydraten te weren ontstaat er een verandering in je energiebalans en in je hormoonhuishouding. Deze veranderingen maken het mogelijk dat je afvalt en dat je gezonder gaat leven (1).

Het dieet kent ook nog een aantal andere voordelen. Zo blijf je bloedsuikerspiegel op pijl, heb je géén last meer van een opgeblazen gevoel en krijg je genoeg goede koolhydraten binnen via fruit, groenten en andere onbewerkte plantaardige producten (2, 3).

Wie is Niels Bosman?

Niels Bosman
Niels Bosman

Niels Bosman is de bedenker en de schrijver van het koolhydraatarm 50 dagen programma en is daarnaast eigenaar van de succesvolle website makkelijkafvallen.eu. Op deze website deelt hij dagelijks nieuwe recepten en informatie over alles wat met afvallen en gezond leven te maken heeft. 

Niels vindt namelijk een gezond en gelukkig leven belangrijk. Dit is dan ook de reden dat hij voor mensen een toegankelijk afslankprogramma heeft ontwikkeld om op een verantwoorde manier af te vallen. 

Bij het schrijven van een review over een product vind ik het het belangrijk dat de aanbieder te vertrouwen is en dat ik de juiste persoon eenvoudig kan bereiken. Na wat zoekwerk op Google kon ik geen negatieve punten of ervaringen vinden over Niels Bosman.

Wel kwam ik veel positieve reacties tegen van mensen die het koolhydraatarm 50 dagen programma met succes gebruiken. Daarnaast beantwoordt Niels dagelijks veel vragen op zijn Facebookpagina en geeft hij verschillende handige tips.

Ook zakelijk gezien is Niels in orde. Het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is er een aparte supportpagina op de website aanwezig waar mensen terecht kunnen met hun vragen. Ik kan dan ook alleen maar concluderen dat Niels Bosman te vertrouwen is

Wat is het koolhydraatarm 50 dagen programma?

koolhydraatarm 50 dagen programma V2 | © fitaddicted.nl
© FitAddicted.nl

Het koolhydraatarm 50 dagen programma is een digitaal (wat vooral handig is op je tablet en smartphone) en een hardcover boek dat bestaat uit maar liefst 239 pagina’s

Wanneer je het boek opent valt direct op dat er veel tijd en aandacht aan het boek is besteed. Het boek is ingedeeld in twee delen. Zo vind je in het begin van het boek een inhoudsopgave en een voorwoord waarin Niels je bedankt met de aankoop van het afslankprogramma en je van harte welkom heet.

Verder vind je in het eerste deel van het boek onder meer een uitleg hoe het afslankprogramma werkt, ontdek je verschillende gouden tips, is er een veelgestelde vragen pagina en is er een lijst met supplementen die je tijdens je dieet zou kunnen gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan vitamine d supplementen etc.

Het tweede gedeelte van het boek bestaat uit zeven weekmenu’s, zeven boodschappenlijstjes, 150 koolhydraatarme recepten en verschillende tussendoortjes. De weekmenu’s laten per dag zien welke gerechten je klaarmaakt evenals de tussendoortjes. De boodschappenlijstjes zijn vooral handig om alle benodigde boodschappen in één keer in huis te halen. 

De recepten zijn samengesteld aan de hand van de 50/30/20 regel. Dit houdt in dat elk recept uit 50% eiwitten, 30% gezonde vetten en 20% uit goede koolhydraten bestaat. Daarnaast bevat elk recept in het boek een prachtige foto hoe het gerecht eruit ziet, is er een stap voor stap uitleg aanwezig, de ingrediënten evenals de voedingswaardes worden netjes weergeven en ontdek je verschillende variatietips. 

De 5 principes

Niels laat dankzij zijn koolhydraatarm 50 dagen menu zien dat je door het aanpassen van je levensstijl en het overgaan tot koolhydraatarme, gezonde vetten en eiwitrijke voeding niet betekent dat je saai of ingewikkeld gaat eten. 

Niels wilt je namelijk zover krijgen dat je op een eenvoudige en prettige manier anders gaat eten. Om je hierbij te helpen volgt het boek een vijftal principes

 • Afvallen zonder te sporten – veel mensen denken bij afvallen aan urenlang jezelf suf sporten. Het succes van het koolhydraatarm 50 dagen programma is gebaseerd op het verminderen van koolhydraten en daarom is je eigen suf sporten niet nodig om je streefgewicht te bereiken. Je mag natuurlijk naast het volgen van het afslankprogramma sporten, zodat je nog sneller je doelen bereikt. 
 • 6 keer per dag eten – de weekmenu’s die je in het handboek vind bestaan uit zes verschillende eetmomenten verspreid over de dag. Ze zijn verdeeld in 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Tussen deze maaltijden zit ongeveer 2.5 tot 3 uur ruimte zodat je de periodes tussen de eetmomenten goed overbrugt. Dit komt vooral dankzij de grote hoeveelheden eiwitten die je terugvindt in de recepten, waardoor je langer een vol gevoel hebt.
 • Brood eten mag – tijdens het 50 dagen koolhydraatarm programma is het geen probleem dat je af en toe een boterham eet. Je vindt daarom in dit afslankprogramma dan ook recepten die gebruik maken van koolhydraatarm brood. Hierdoor wordt het afvallen een stuk praktischer, voorkom je het bekende jojo-effect en is het makkelijk vol te houden. 
 • Gezonde recepten – de recepten bevatten vooral gezonde vetten, eiwitten en onbewerkte koolhydraten. Hierdoor verlies je lichaamsvet en blijft je spiermassa behouden.
 • Makkelijk klaar te maken – de recepten zijn snel en makkelijk klaar te maken. Het fijne is dat je alle benodigde ingrediënten in iedere supermarkt om de hoek kunt kopen. Daarnaast ben je vrij om binnen het 50 dagen programma van recept te wisselen als je een recept niet lekker vind.

3 gratis digitale bonussen

Bij aanschaf van het receptenboek krijg je ook nog eens toegang tot een drietal gratis bonussen. De bonussen bestaan uit:

 1. De beste drinktips tijdens een koolhydraatarm dieet – in dit klein boekje vind je negen drink tips zodat je precies weet wat je wel en niet kunt drinken tijdens je dieet. 
 2. 100 koolhydraatarme lekkernijen – dit is een e-book van 205 pagina’s met 100 koolhydraatarme lekkernijen waaronder snacks, dranken, sauzen en toetjes zoals bijvoorbeeld mascarpone ijs of een heerlijke koolhydraatarme chocomousse. 
 3. Boodschappenlijstjes – dit is niet echt een extra bonus, ze staan al in het boek zelf

Koolhydraatarm 50 dagen menu recepten

Hieronder vind je een enkele voorbeelden van recepten die uit de digitale versie van het 50 dagen programma komen. De recepten laten precies zien hoe een dagmenu eruit ziet en welke recepten daarbij horen.

koolhydraatarm 50 dagen programma v2 weekmenu 1
Koolhydraatarm 50 dagen programma voorbeeld recept zalm met dille en avocado saus

Zoals je kunt zien op de afbeeldingen zie je in één oogopslag de te volgen stappen, de ingrediënten, voedingswaardes en variatietips.

Voor wie is dit koolhydraatarme receptenboek bestemd?

Het koolhydraatarm 50 dagen programma is bedoeld voor vrouwen en mannen die graag enkele kilo’s willen afvallen, maar niet meerdere keren per week de tijd hebben om actief te sporten. Je mag natuurlijk wel sporten bij het programma, maar het is geen verplichting, al helpt het wel om sneller je streefgewicht te bereiken. 

Met het 50 dagen programma van Niels richt zich dan ook op mensen die zonder een hoop gedoe op een verantwoorde manier willen afvallen. Dit zonder hoge kosten en ingrediënten die in elke supermarkt te verkrijgen zijn.

Wat zeggen anderen over het koolhydraatarm 50 dagen programma?

Voordat ik je meer vertel over mijn eigen review, wil ik eerst nog een aantal koolhydraatarm 50 dagen programma ervaringen van andere gebruikers met je delen. Behaalde deze mensen hun streefgewicht? Vonden ze de recepten lekker? Waren er mensen die honger kregen?

Allemaal vragen waar veel mensen graag een antwoord op willen hebben. 

Om de meest betrouwbare ervaringen te vinden heb ik gezocht naar ervaringen op de bekende social media kanalen. Wat mij direct opviel is dat veel mensen erg tevreden waren over het programma en ik kon geen negatieve ervaringen vinden van gebruikers.

Hieronder vind je enkele afbeeldingen van ervaringen die op Facebook zijn te vinden.

koolhydraatarm 50 dagen programma ervaringen
koolhydraatarm 50 dagen programma ervaringen

Mijn koolhydraatarm 50 dagen programma ervaringen

Een koolhydraatarm dieet is niet nieuws of vernieuwd, maar ik ben wel erg te spreken over de aanpak van het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels. De recepten zijn lekker, afwisselend en eenvoudig om klaar te maken, waardoor je niet uren in de keuken hoeft te staan.

Is het 50 dagen dieet de moeite waard?

Ik heb dit programma twee weken gevolgd in combinatie met voldoende beweging en na de eerste week wat ik ongeveer 1.7 kilo kwijt. Het leuke is dat de rest van de kilo’s die ik wilde kwijtraken bijna vanzelf ging. Ook heb ik elke dag lekker gegeten.

De zes eetmomenten waren voor mij even wennen, maar voelde daarna eigenlijk vrij normaal. Tussen de eetmomenten had ik geen honger en het fijne van het programma is dat je als je een gerecht niet lust je het mag verwisselen met een ander gerecht. Variëren tussen de gerechten is dus geen probleem. 

Het receptenboek en het programma van Niels heeft op mij dan ook een positieve ervaring achter gelaten. Ik vind dan ook dat het handboek alle elementen bevat om op een verantwoorde manier af te vallen en gezonder te leven.

Voordelen
 • Dankzij de 6 eetmomenten per dag heb je geen last van een hongergevoel of een knorrende maag.
 • Variëren tussen de gerechten is geen probleem, dus als je een recept niet lust kun je deze vervangen door een ander recept of zelfs aanpassen.
 • Programma is geschikt voor heel het gezin, dus voor ieder gezinslid apart koken is niet nodig.
 • Ook geschikt voor mensen die overdag of in de avond werken. Je kunt eenvoudig maaltijden wisselen wanneer je dat wilt.
 • Je krijgt het fysieke en digitale boek, vooral de digitale variant is erg makkelijk tijdens het koken
Nadelen
 • Het boek is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. De recepten bevatten vlees, vis, Griekse yoghurt en dergelijke

Koolhydraatarm 50 dagen programma kopen

koolhydraatarm 50 dagen programma V2 | © FitAddicted.nl
© FitAddicted.nl

Heb je in het verleden geprobeerd om gewicht te verliezen, wil je starten met een koolhydraatarm dieet of wil je gezonder gaan leven? Dan is dit boek voor jou bedoeld.

Helaas is het programma niet in de winkel te koop, maar wanneer je gebruik maakt van de rode knop hieronder krijg je direct een leuke korting en gelijk toegang tot het digitale boek. De hardcover ontvang je de dag daarna in de brievenbus. Ervoor thuisblijven is niet nodig. 

Ook is het te vermelden waard dat het 50 Dagen Koolhydraatarm Programma een 50 dagen niet goed geld terug garantie heeft. Als het programma niet aan je verwachtingen voldoet, kun je binnen deze periode je geld terug vragen. Je hebt dan 50 dagen de tijd om het handboek zonder risico’s uit te proberen.

Heb je na het lezen nog vragen of wil jij je resultaten met andere lezers delen? Laat dan onderaan de pagina een reactie achter.

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma Niels Bosman

Start ook met het 50 Dagen Programma

Als je geïnteresseerd bent in het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma, kun je via de link hieronder meer informatie vinden en eventueel profiteren van een leuke korting.

Over de auteur

Jelle

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

3 reacties op “Koolhydraatarm 50 Dagen Programma Review + Ervaringen (Niels Bosman)”

 1. Door Diana op 14 november 2019

  Afgelopen maand ben ik met het 50 dagen programma gestart. Inmiddels ben ik 6,5 kilo afgevallen waar ik super blij mee ben. Voor mij werkt het programma dan ook uitstekend en ik raad andere die graag wat kilootjes willen verliezen dit programma aan. Groetjes Diana

  1. Door Jelle Damen op 14 november 2019

   Hoi Diana,

   Dat is al een super goed resultaat zeg! Daar mag je absoluut trots op zijn.

   Groetjes,
   Jelle

 2. Door Elly Muit op 16 februari 2021

  ik ben Elly, zit net in mij vierde week, ben 2 kilo kwijt. Ben hier zo trots op en vindt het heerlijk wat je mag eten staat duidelijk aangegeven, vriendelijke groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *