Jelle Damen
Leestijd: 8 minuten

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen ben je op zoek naar meer informatie, reviews en ervaringen over het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman.

Maar is het 50 dagen koolhydraatarm programma echt zo goed zoals andere beweren?

In deze Koolhydraatarm 50 Dagen Programma review vertel ik je wie Niels Bosman is, bekijken we samen wat het boek je heeft te bieden en ontdek je of je dankzij dit handboek kilo’s kan afvallen.

koolhydraatarm 50 dagen programma

Ook starten met een koolhydraatarm lifestyle? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. De (tijdelijke) rode knop geeft je toegang tot een speciale FitAddicted korting, dus wees er snel bij.

Bekijk nu het handboek met FitAddicted korting ➔

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Het koolhydraatarm 50 dagen programma is gebaseerd op het koolhydraatarm dieet waarbij je de hoeveelheid bewerkte koolhydraten vervangt met goede vetten en eiwitten uit onbewerkte producten zoals groene en peulvruchten.

Door zoveel mogelijk van deze slechte koolhydraten te weren ontstaat er een verandering in je energiebalans en je hormoonhuishouding. En laat deze veranderingen er nu net ervoor zorgen dat je afvalt en gezonder begint te leven [1].

Een koolhydraatarm dieet kent ook nog een aantal andere voordelen. Zo blijft je bloedsuikerspiegel op pijl, heb je géén last van meer van een opgeblazen gevoel en krijg je genoeg goede koolhydraten binnen via fruit, groeten en andere onbewerkte plantaardige producten [2, 3, 4].

Wil je eens koolhydraatarm recept uitproberen? Bekijk dan eens het koolhydraatarm eiersalade recept of anders het koolhydraatarme bloemkoolsoep recept.

Wie is Niels Bosman?

Niels Bosman

Niels Bosman is de bedenker en de schrijver van het koolhydraatarm 50 dagen programma en is daarnaast de eigenaar van de succesvolle website makkelijkafvallen.eu. Op de website deelt Niels dagelijks nieuwe recepten en informatie over alles wat te maken heeft met gezond leven.

Niels vindt namelijk een gezond en gelukkig leven belangrijk en dat is dan ook de reden dat hij voor andere mensen een toegankelijk programma heeft ontwikkeld om op een verantwoordelijke manier af te vallen.

Bij het schrijven van een review over een product of dienst vind ik het belangrijk dat de aanbieder te vertrouwen is en dat ik de juiste persoon gemakkelijk kan bereiken. Na wat zoekwerk op Google kon ik geen negatieve punten vinden over Niels Bosman en zijn bedrijf. Wel kwam ik veel positieve reacties tegen van mensen die het 50 dagen koolhydraatarm programma met succes gebruiken of gebruikt hebben.

Daarnaast beantwoordt Niels dagelijks veel vragen op zijn Facebookpagina van mensen die gebruik maken van zijn handboek en geeft hij verder nog handige tips.

Ook zakelijk gezien lijkt Niels in orde. Het bedrijf is netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is er een aparte supportpagina op de website vinden waar mensen hun vragen kunnen stellen. Ik kan dan ook alleen maar concluderen dat Niels Bosman te vertrouwen is.

Wat is het koolhydraatarm 50 dagen programma?

Het 50 dagen koolhydraatarm programma is een digitaal handboek in de vorm van een PDF. Je opent het boek dan ook gemakkelijk op je smartphone, tablet of op je computer. Het handboek bestaat uit 113 pagina’s en wanneer je het boek opent valt direct op dat er veel tijd en aandacht aan het handboek is besteed.

Elk recept is namelijk voorzien van een prachtige foto, zijn de ingrediënten en de voedingswaarden zijn per recept netjes weergegeven. Daarnaast ontdek je in het boek ook de nodige achtergrond informatie en verschillende adviezen waardoor het koolhydraatarm 50 dagen programma dan ook een bijzondere en unieke uitstraling heeft.

De 6 belangrijke pijlers

Niels laat door zijn 50 dagen dieet boek zien dat je door het aanpassen van je levensstijl en het overgaan tot een koolhydraatarme, gezonde vetten en eiwitrijke voeding niet betekent dat je saaier of ingewikkeld gaat eten.

Hij wilt je namelijk zover krijgen dat je op een gemakkelijke en prettige manier anders gaat eten. Om dit te bereiken maakt Niels gebruik van zijn 6 belangrijke pijlers.

 1. Afvallen zonder te sporten: veel mensen denken bij afvallen aan urenlang sporten in een sportschool. Het succes van dit programma is gebaseerd op het verminderen van koolhydraten en daarom is sporten niet per se nodig om je streefgewicht te bereiken. Natuurlijk mag je naast het programma sporten, zodat je nog eerder je doelen bereikt.
 2. Minder kans op honger: De weekmenu’s die je in het handboek vind bestaan uit 6 verschillende eetmomenten verspreid over de dag en verdeeld in 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Tussen deze maaltijden zit ongeveer 2.5 tot 3 uur ruimte, zodat je de periodes tussen de eetmomenten goed overbrugt. Dit komt vooral dankzij de grote hoeveelheid eiwitten die je terug vind de recepten, waardoor je lang verzadigd blijft.
 3. Eenvoudige recepten: De recepten zijn snel en gemakkelijk klaar te maken. En het fijne is dat je alle benodigde producten bij iedere supermarkt om de hoek kunt kopen. Daarnaast ben je vrij om binnen het 50 dagen dieet te switchen tussen de verschillende recepten als je een recept niet lekker vind. 
 4. Brood eten mag: Tijdens dit koolhydraatarm 50 dagen programma is het geen probleem dat je een boterham eet. Je vind daarom in dit programma dan ook recepten die gebruik maken van koolhydraatarm brood. Hierdoor wordt het afvallen een stuk praktischer en gemakkelijker vol te houden.
 5. Gezond en verantwoord afvallen: de recepten in het handboek bevatten vooral gezonde vetten, eiwitten en onbewerkte koolhydraten. Hierdoor verminder je het lichaamsvet en blijft je spiermassa behouden.
 6. Geschikt voor het gehele gezin: het koolhydraatarm 50 dagen programma is ook te gebruiken voor meerdere personen. Het enige wat je nog hoeft te doen is het aantal ingrediënten aan te passen. Zo hoef je niet voor elk persoon apart te koken en werkt iedereen mee aan een gezonde levensstijl

Waar bestaat het koolhydraatarm 50 dagen programma uit?

Het koolhydraatarm 50 dagen programma bestaat uit 3 onderdelen. In het 1e deel van het 50 dagen dieet boek vind je de 50 dagmenu’s. Ze zijn onderverdeeld in ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Ook worden bij de dagmenu’s aangegeven wat de totaal aantal voedingswaardes zijn.

In het 2e gedeelte vind je de 40 koolhydraatarme recepten. Bij elk recept is er een foto te vinden evenals de voedingswaarden die bij het recept horen. Het mooie van deze recepten is dat ze gemakkelijk zijn klaar te maken en bestaan uit betaalbare ingrediënten. Geen dure superfoods dus.

Het 3e en laatste deel bestaat uit opdrachten en tips die je aan het einde van de week krijgt. Door het uitvoeren van de opdrachten en tips blijf je gefocust om zo het maximale uit het programma te halen waardoor het streefgewicht binnen handbereik ligt.

Ook krijg je toegang tot 2 gratis bonussen. Ze bestaan uit een 2e digitaal boek vol met gezonde drinkrecepten en tips en een bundel van boodschappenlijstjes die het programma ondersteunen.

Koolhydraatarm 50 dagen menu PDF

Hieronder vind je een voorbeeld van een menu uit het koolhydraatarme 50 dagen menu PDF. Deze afbeeldingen laten je precies zien hoe het dagmenu eruit ziet en welke recepten erbij horen.

koolhydraatarme receptenboek
Kip salade met pijnboompitten uit het koolhydraatarme 50 dagen programma PDF

Zoals je ziet op de afbeeldingen bestaat een menu uit 6 eetmomenten en kun je dankzij een simpele klik op het naam van het gerecht direct door naar het betreffende recept. Je ziet dan in 1 oogopslag welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het gerecht bereid.

Voor wie is dit koolhydraatarme receptenboek bestemd?

Het koolhydraatarm 50 dagen programma is bestemd voor vrouwen en mannen die graag meer dan 10 kilo willen afvallen, maar niet meerdere keren per week de tijd hebben om actief te sporten. (Natuurlijk mag je wel sporten tijdens het programma, maar het is geen verplichting al helpt het wel om sneller je doelen te bereiken.)

Het 50 dagen dieet van Niels richt zich dan ook op mensen die zonder een hoop gedoe op een verantwoorde manier willen afvallen. Dit zonder hoge kosten en ingrediënten die in elke supermarkt zijn te verkrijgen.

Wat zeggen andere over het koolhydraatarm 50 dagen programma?

Voordat ik begin met mijn eigen review deel ik eerst een aantal andere koolhydraatarm 50 dagen programma ervaringen met je. Om de meest betrouwbare te vinden heb ik gezocht naar ervaringen op Facebook. Je vindt hier namelijk ervaringen en resultaten van echte personen die hele programma doorloopt hebben.

koolhydraatarm 50 dagen programma ervaringen
koolhydraatarm 50 dagen programma ervaringen

Mijn koolhydraatarm 50 dagen programma review

Een koolhydraatarm dieet is niets nieuws of vernieuwend, maar ik ben wel erg te spreken over de aanpak en het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels. De recepten zijn lekker, afwisselend en gemakkelijk om klaar te maken waardoor je niet uren in de keuken hoeft te staan.

Wat ik ook fijn vind, is dat Niels met zijn 50 dagen dieet je stapsgewijs meeneemt door het programma. En aan het einde van de week krijg je van Niels een compliment en een opdracht. Niels vraagt je dan ook geregeld of je met hem contact wilt opnemen om te praten over de vorderingen die je hebt gemaakt. Je krijgt dan binnen 24 uur netjes antwoord terug.

bananen pannenkoeken recept uit het 50 dagen koolhydraatarm programma PDF versie
varkenshaas met spinazie recept uit het 50 dagen koolhydraatarm programma PDF versie

Is het 50 dagen dieet de moeite waard?

Ik heb dit programma enkele weken gevolgd in combinatie met voldoende beweging en na de eerste week was 1.7 kilo kwijt. En het leuke is dat de rest van de kilo dat ik wilde kwijtraken bijna van zelf ging. En ik heb elke dag lekker gegeten.

Wel waren de 6 eetmomenten voor mij even wennen, maar voelde daarna eigenlijk vrij normaal. Tussen de eetmomenten had ik dan ook geen honger. Het fijne van het programma is ook dat als je een gerecht niet lust je het mag verwisselen met een ander gerecht. Variëren is dus geen probleem.

Het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels heeft dan ook op mij een positieve ervaring achter gelaten en ik vind dan ook dat het handboek alle elementen bevat om op een verantwoordelijke manier af te vallen.

Voordelen

 • 40 koolhydraatarme recepten en 50 dagmenu’s
 • 6 eetmomenten per dag
 • Geen hongergevoel
 • Variëren tussen de gerechten is geen probleem
 • Programma geschikt voor het hele gezin
 • 100% tevredenheidsgarantie

Nadelen

 • Navigatie tussen recepten kan voor sommige vervelend zijn
 • Geen fysiek boek
 • Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten

Koolhydraatarm 50 dagen programma kopen

Het koolhydraatarm 50 dagen programma is helaas niet in een winkel te koop, maar wanneer je gebruik maakt van de onderstaande rode kortingsknop koop je het koolhydraatarme handboek met ruim 45% korting.

Het is een kleine investering, maar voor dit bedrag krijg je wel 50 dagmenu’s, 40 koolhydaatarme recepten, de nodige achtergrondinformatie en verschillende adviezen waardoor je de overtollige kilo’s kwijtraakt.

Daarnaast hanteert Niels voor zijn koolhydraatarm 50 dagen dieet een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden over het product, dan krijg je zonder vragen je aankoopbedrag terug. Je hebt dan 30 dagen de tijd om het 50 dagen koolhydraatarm boek zonder enige risico uit te proberen.

Heb je vragen over het koolhydraatarm 50 dagen programma of deel je liever je behaalde resultaten dankzij het programma? Laat dan onderaan de pagina een bericht achter.

koolhydraatarm 50 dagen programma

Eindelijk weer dat lichaam waar je tevreden over bent dankzij een koolhydraatarme lifestyle? Klik dan op de (tijdelijke) rode kortingsknop en krijg toegang tot het Koolhydraatarm 50 dagen Programma.

Ja, ik wil ook toegang tot dit programma ➔
Jelle Damen

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

2 reacties op "Koolhydraatarm 50 Dagen Programma Review + Ervaringen"

 1. Door Diana op 14 november 2019

  Afgelopen maand ben ik met het 50 dagen programma gestart. Inmiddels ben ik 6,5 kilo afgevallen waar ik super blij mee ben. Voor mij werkt het programma dan ook uitstekend en ik raad andere die graag wat kilootjes willen verliezen dit programma aan. Groetjes Diana

  1. Door Jelle Damen op 14 november 2019

   Hoi Diana,

   Dat is al een super goed resultaat zeg! Daar mag je absoluut trots op zijn.

   Groetjes,
   Jelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *