ochtend workout

Ochtend Workout voor thuis incl. Schema

Dat voldoende lichaamsbeweging essentieel is voor een goede gezondheid weten we ondertussen allemaal wel. Maar wat als je geen tijd om voor een sportschool? Dan is een ochtend workout voor thuis ideaal!

Want door de dag te beginnen met beweging voel je de hele dag lekker energiek en heb je een goed humeur.

In dit artikel ontdek je de positieve voordelen van een ochtend workout en lees je welke oefeningen je het beste kunt doen.

Super Tip: Wil je afvallen, een betere conditie, meer spiermassa of wil je gewoon fitter worden? Bekijk dan de Fitmethode door hier te klikken >>

Ochtend workout voordelen

Ochtend Workout voor thuis

Onderzoek heeft aangetoond dat in de ochtend sporten verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Zo komt tijdens het bewegen het geluk stofje endorfine vrij waardoor jij de gehele dag een goed humeur hebt.

Ook zorgt een goede ochtend workout dat je alerter bent dan normaal omdat je bloedsomloop door het bewegen wordt gestimuleerd. Hierdoor komt er meer zuurstofrijk bloed in je hersenen, waardoor je beter kunt focussen en consenteren op je dagelijkse bezigheden.

Daarnaast verbeter je het immuunsysteem doordat tijdens de oefeningen verschillende hormonen en stoffen vrijkomen in je lichaam die ervoor zorgen dat je immuunsysteem word gestimuleerd.

Ochtend workout schema / oefeningen voor thuis

Om je op weg te helpen vind je hieronder een 5 tal oefeningen. De oefeningen nemen niet veel tijd in beslag en zijn allemaal leuk om te doen. Weet je niet hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren? Bekijk dan de bijhorende filmpjes voor nog meer informatie.

20 Squats

Squats is een oefening waarmee je meerdere beenspieren tegelijk traint. Het wordt daarom dan ook gezien als 1 van de meest effectieve oefeningen voor een goede ochtend workout.

Daarnaast train je niet alleen je beenspieren, maar deze oefening versterkt ook je core spieren, zodat je gehele torso stabiliseert en sterker maakt.

Het gevolg hiervan is dat je houding een stuk vooruit gaat.

Een ander voordeel van deze oefening is dat je blessures ermee voorkomt. Je ontwikkelt namelijk betere hulpverbindingen en meer flexibiliteit in je enkels en heupen waardoor de kans dat je valt kleiner word.

10 Push-Ups

Niet iedereen is fan van push ups, maar het is een zeer effectieve manier om je conditie te verbeteren. Je traint namelijk niet alleen je borstspieren, maar ook je schouders, triceps en je core spieren.

Daarnaast kan je push ups op verschillende manieren uitvoeren zodat je meer nadruk legt op verschillende spiergroepen. Plaats bijvoorbeeld je handen dicht bij elkaar zodat je meer nadruk legt op je triceps.

Maar het grootste voordeel is toch wel dat je net zoals met squats je lichaamshouding verbetert doordat je ook de spieren meepakt die je romp stabiliseren en overeind houden. Met als resultaat dat je rechter staat en een betere basis hebt om de andere oefeningen uit te voeren.

30 seconden Wall sit

De wall sit, ook wel het muurzitten genoemd is een erg effectieve oefening voor het versterken van je bovenbenen. De oefening lijkt gemakkelijk, maar je bovenbenen gaan er serieus van branden.

En het leuke van deze oefening is dat je het overal kunt uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt is een muur of iets anders waar je met je rug tegenaan kunt leunen.

De wall sit is zo effectief omdat het behalve je bovenbenen ook je bilspieren, buikspieren en je onderrug spieren ermee traint!

Daarom mag de wall sit dan ook niet missen uit het lijstje met ochtend workouts.

45 seconden Plank

Misschien heb je de plank wel eens gedaan of misschien niet, maar de plank is veel zwaarder dan je denkt, want je traint er bijna heel je lichaam ermee.

En het leuke is dat deze oefening de ideale ochtend workout voor thuis is. Je kunt namelijk overal deze oefening uitvoeren en je hebt er niets voor nodig. Je gebruikt namelijk met je eigen gewicht.

Het voordeel van als je de plank goed uitvoert is dat je vooral de spieren rondom je rug, buik en bekken traint oftewel je core.

Een stabielere en sterke core vermindert de kans op blessures en daarom is het verstandig om deze oefening met enig regelmaat te doen.

15 lunges voor elke been

Een oefening die je niet mag missen in een ochtend workout zijn de bekende lunges. Lunges worden ook wel de uitstap oefeningen genoemd en horen dan ook bij de basisoefeningen voor je bovenbenen en bilspieren.

Daarnaast train je indirect ook nog andere spiergroepen zoals je kuiten en je core, waardoor je gehele lichaam intensief aan het werk wordt gezet.

Een mooi positief effect van deze oefening is dat je met lunges meer calorieën verbrand en daarom dus deze oefening ideaal als je wat extra gewicht wilt kwijtraken.

Een ander voordeel van deze oefening is dat je vrij gemakkelijk je evenwicht ermee verbetert.

Hoi, mijn naam is Jelle en ik ben de oprichter van FitAddicted. Je ontdekt hier wekelijks tips, inspiratie, recepten en informatieve artikelen over onder meer sport, voeding en beter slapen die je hopelijk inspireren om positieve levensstijl veranderingen te maken. Wil je meer over me weten of over de website? Bekijk dan de “Over mij” pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

One response to “Ochtend Workout voor thuis incl. Schema

  1. Door Jan van den heuvel op 15 juni 2019

    Heel goeden oefeningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *